• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bitmeyen sorunlarım;

ayrı ve dağınıklar, herkesin bir hayatı var, ayrıca ben onları karşıma alarak yaptım bu evliliği, şu an herşey harika sanıyor ve biliyorlar.

Ayrı we dağınıklar derken,
anne baba ayrı sanırım sizin ve
2.ewliliklerini yaptıkları için
sizde kimsenin düzenini bozup
kapılarına gidemem diyorsunuz anladığım kadarıyla..
Peki neden karşı çıktı aileniz eşinizle ewlenmenize..
Neyini tasvip etmedilerde siz ailenizi karşınıza aldınızz_?

6 yılın 5 yılı uzak mesafelerde geçti zaten. farklı şehirlerdeydik. okul askerlik... nişanlılık döneminde yaşadık bu gelgitleri bir de alkol problemini ozaman farkettim, yeni iş ortamından dolayı olduğunu asla abartmadığını sadece ortama uyum sağlamak için olduğunu söylemişti, aldatıldım mı bu sürede, başka ilişkileri var mıydı bilemiyorum çünkü sürekli mesafe vardı ve telefonda herşey toz pembeydi.

prof. bir yalancı olmaması için dua ettim uzun süre.
herşeyi herkesi karşıma alarak onu seçtim.
hayal kırıklığı yaşıyorum şu an düzelmesi için elimden geleni ya son bi kez yapıcam yada daha fazla katlanamıcam.

8 aylık evliliğin geçmişi olmasa anlayabilirim yaşananları. Ancak sen 6 yıllık bir geçmişten bahsedince biraz anlam veremedim. 6 yıl dile kolay uzun bir zaman. Flört döneminde hayatınızda her şey normal miydi? Alkol alması, eski sevgilisi…

tanışmadı bile ailem, fırsat vermediler, önyargılı davrandılar, işinden, görüntüsünden dolayı bana yakıştıramadılar. Muhafazakar bir ailem var benim. Ayrıca dediğim gibi ailem artık kendi ailesini kurmuş başka çocukları olmuş ve onların derdine düşmüştü pek te umurlarında değilim.
Baştansavdılar beni diyebilirim.
Bahane arıyorlardı beni hayatlarından çıkarmak için bu da onların bahanesi oldu (babamdan bahsediyorum.)

Ayrı we dağınıklar derken,
anne baba ayrı sanırım sizin ve
2.ewliliklerini yaptıkları için
sizde kimsenin düzenini bozup
kapılarına gidemem diyorsunuz anladığım kadarıyla..
Peki neden karşı çıktı aileniz eşinizle ewlenmenize..
Neyini tasvip etmedilerde siz ailenizi karşınıza aldınızz_?

6 yılın 5 yılı uzak mesafelerde geçti zaten. farklı şehirlerdeydik. okul askerlik... nişanlılık döneminde yaşadık bu gelgitleri bir de alkol problemini ozaman farkettim, yeni iş ortamından dolayı olduğunu asla abartmadığını sadece ortama uyum sağlamak için olduğunu söylemişti, aldatıldım mı bu sürede, başka ilişkileri var mıydı bilemiyorum çünkü sürekli mesafe vardı ve telefonda herşey toz pembeydi.

prof. bir yalancı olmaması için dua ettim uzun süre.
herşeyi herkesi karşıma alarak onu seçtim.
hayal kırıklığı yaşıyorum şu an düzelmesi için elimden geleni ya son bi kez yapıcam yada daha fazla katlanamıcam.
Şimdi daha iyi anladım. Uzaktan bir ilişki yürütmek hem çok sancılı hem de çok kolaydır. Ama ikisi de normal dozajda değildir. Yani aynı mekanda olmak gibi olmaz. Siz bu kadar uzun zaman ayrı kalıp nasıl evlenebildiniz şaşırdım biraz.
Alkol insana her kötülüğü yaptırır. İçmesini bilmeyen insanlar için diyorum tabi..Yalan yalanı çeker.. İhanet..
Zaten hep birbirine bağlı halkalar gibi.
İhanet olmasa mücadele et diyeceğim ama hiçbir kadın 2. İnsan olmayı kabul edemez. Hakkında hayırlısı olur umarım.

tanışmadı bile ailem, fırsat vermediler, önyargılı davrandılar, işinden, görüntüsünden dolayı bana yakıştıramadılar. Muhafazakar bir ailem var benim. Ayrıca dediğim gibi ailem artık kendi ailesini kurmuş başka çocukları olmuş ve onların derdine düşmüştü pek te umurlarında değilim.
Baştansavdılar beni diyebilirim.
Bahane arıyorlardı beni hayatlarından çıkarmak için bu da onların bahanesi oldu (babamdan bahsediyorum.)

Hmm anladım.. Nasıl babalar war anlamıyorum..
Bakın bende boşandım oğlum 5 yaşında şu an..
Benim kızımda olabilirdi, ama ben ewladımın her zaman
arkasında olurum. Asla başımdan sağıpta kend hayatıma bakmam..
O benim canım, kanım sonuçta..
Yalnız aileniz karşı çıktıysa bu insanla ewlenmenize, sizi hemen baştansavmamışlar gibi görünüyor
siz böyle söylediğinizde de bu durum çıkmış oluyor..
Ne iş yapıyor eşiniz_?
Ne yapmayı düşünüyorsun peki, gidecek yerim yok diye düzelmesini mi bekleyeceksin eşinin..
Sence düzelir mi_? Sakın hamile kalayım deme çok dikkatli ol..

Merhaba
Eski bir üyeyim, sürekli formu takip ederim ama şifremi unuttuğumdan yeni üyelikle giriyorum.

Eşimle olan sorunlarımdan bahsetmek, fikir almak istiyorum arkadaşlar.
İçimi dökmeye, rahatamaya ihtiyacım var.
Konuşacak, dertleşecek ne ailem, ne arkadaşım var.

Eşimle 6 yıl flört ettik ama birbirimizi iyi tanıyamadık çünkü hep ayrı şehirlerdeydik, internette telefonda görüşür, 2 ayda bir buluşabilirdik.
Çok sıcakkanlı, sevecen, mutlu bir ailede büyümüş ve anlayışlı biridir.
Flört dönemimizde sorunlarımız ayrılıklarımız oldu ama bunu aradaki mesafeye bağlayarak büyütmedim, evlilikten korkmadım.
Çok fazla kişilik farklılıklarımız var. Asla aynı şeylerden hoşlanmaz aynı şeyden bahsedemeyiz. Sadece birbirimizi severiz. Bu farklılıklar evlenmeden önce toz pembe tabi, aşılır gibi geliyor.

6 yılın sonunda evlendik ve 8 aydır evliyim. Evliliğimin ilk 3 ayında vajinismus problemi yaşadım, büyük tartışmalarımız, kavgalarımız oldu bu sürede, eşim benim için önemli değil vs desede gece geç gelmeler,gelmemeler, sudan sebeplerle kavga çıkarmalar, kaba davranmalara başlamıştı, ben de bunu aşamama psikolojisiyle sürekli sorun çıkarıyor, kendimi de onu da mahvediyordum.
3. ayın sonunda bu sorunu aştık ama geçen aylarda o kadar sık ve büyük kavgalar etmiştikki tedavisi bizim için zor olacaktı.
Birbirimize vurmuştuk bile. ben asla alttan alamayan, inatçı, dik bir kişiliğe sahibim. neyseki eşim tam tersi, hep durumu o kurtardı diyebilirim.
Tam bişileri aşıyoruz, yoluna koyuyoruz derken, eşimin alkol sorunu başladı, her gün (abartmasada) içerek eve gelmeler...
ben inancım ve karakterimden dolayı asla böyle bir şeyi onaylamadım, yine kavgalar başladı.
baktım vazgeçmiyor, bu kez biraz taviz verebilirim diye düşündüm ve haftada 1e indirirse masasını bile benim hazırlayabileceğimi söyledim, yaptımda.. ama azaltamadı.hatta bazen zil zurna eve geldiği, arkadaşlarının eve taşıdığı oldu.

Konuşmaya çalıştım, nedir problem, içkiye sarılma sebebi ne öğrenmeye çalıştım; seviyorum alkolü cevabını aldım.

en son 1 ay önce sabah telefonunda bir mesaj gördüm, eski sevgilisine atılmış bir aşk mesajıydı, gece eve yine arkadasları getirmiş,feci durumdaydı. sabah gördüm ve uyandırıp yüzüne fırlattım açıklama bile yapmadı. takıldığı tek şey beni nasıl böyle uyandırırsın, kavga ettik, birbirimize vurduk, ben evi terkettim (gidebileceğim bir ailem yok) bütün gün sokaklarda dolaştım, ne yapacağımı düşündüm, küçük bir ev bulup kendime yeni bir hayat kurmaya karar verdim. (bu sırada gün boyu ailesi ve kendisi aradı ve msj attılar hiç birine cvp vermedim)
sonunda annesiyle konuştum ve dava açacağımı, planımı yaptığımı, bir kaç parça kıyafet almam gerektiğini söyledim, yalvar yakar bir kez konuşmayı rica etti kıramadım. eşim çok sarhoş olduğunu ne yaptığını hatırlamadığını, çok pişman olduğunu söyledi (ne yaptığını hatırlamayan adam eskı sevgılısının tel numarasını hatırlayıp msj atabılıyor) gidecek bir yerim olmadıgından ve kendi adıma kredi borclarım oldugundan bir süre kendimi toparlayna kadar kalmaya karar verdim, o günden beri eşim alkol kullanmıyor, fiyaskosu yok ama ben çok soğudum (anlatmadığım onlarca olay oldu geçen 8 ayda) eve geldiğinde sıcak davranamıyor, güleryüzle karşılayamıyorum. yapmacık sevgi gösterisi de yapamıyorum.
dün gece bunun kavgasını ettik. neden bu kadar asık suratlısın-bir güler yüz göster vs... yine sesler yükseldi içimdekileri döktüm. yapamıyorum dedim, o kadar çok şey sığdırdınki 8 ayıma hiç biri gitmiyor hafızamdan-gözümün önünden.

ne eski sıcaklığım ne saygım kaldı eşime karşı arkadaşlar.
henüz gencim ve işim var. dediğim gibi maaşım kendi kredi borçlarımı ödeyip ayrı bir ev masrafını karşılamaya yetmez ama bu şekilde de kendimi onursuz hissediyorum. defalarca aldatıldım, hakaretler işittim, dayak bile yedim, hayatım boyunca sevilen, övülen, gıpta edilen biriyken sevdiğim adam tarafından bunlara maruz bırakılmaya katlanamıyorum.

onu güleryüzle karşılamadığım, sıcak davranamadığım, sevgi gösteremediğim sürece dün geceki kavgaları da sürekli yaşayacağız.
çıkmazdayım.
Eşim düzelir mi herşey yoluna girer mi, yoksa geçici bir değişkenlik mi, yine aynı şeyleri yaşar mıyım diken üstündeyim.

Ewe gelmemesine nasıl izin verdiniz ki ? Evi başına yıksaydınız ya geliceksin ya da dilekçen yarın elinde olacak diyecektin . Ayrıca emin olmak için de telefon dökümanlarını araştır ki içinde ki tüm şüpheler gitsin . Yoksa bu şüphelerler için içini yerken zaten yüzün gülmez. Senin kocan sorumluluklarından kaçan ve şuanda da macera arayışında .;Devam et yada boşan gibi bişey diyemiycem bu senin hayatın ama allh kocanı ıslah etsin :18:

kocanı sürekli bir borcun altına sok ki cebnde içecek kadar parası olmasın ne karıya ne kıza gidebilir .. Ah şu erkekler :41:

6 yılın 5 yılı uzak mesafelerde geçti zaten. Farklı şehirlerdeydik. Okul askerlik... Nişanlılık döneminde yaşadık bu gelgitleri bir de alkol problemini ozaman farkettim, yeni iş ortamından dolayı olduğunu asla abartmadığını sadece ortama uyum sağlamak için olduğunu söylemişti, aldatıldım mı bu sürede, başka ilişkileri var mıydı bilemiyorum çünkü sürekli mesafe vardı ve telefonda herşey toz pembeydi.

Prof. Bir yalancı olmaması için dua ettim uzun süre.
Herşeyi herkesi karşıma alarak onu seçtim.
Hayal kırıklığı yaşıyorum şu an düzelmesi için elimden geleni ya son bi kez yapıcam yada daha fazla katlanamıcam.

canım mesaj attım sana bır bakarmısın özelden

biz bi ayrılık yaşadık nişanlılık döneminde 5 ay kadar, o sırada olan bir ilişki bu. yani yaklaşık 10 ay önceki bir ilişki.

aslında onunla konuşmaya çalışıyorum, çok beceremesemde, çünkü genelde sinirleniyorum ve olay büyüyor. örneğin artık cinsel hayatımızda benim açımdan sorun yok ama o hala ..... izliyor, telefonunda garip fotoğraflar gördüm bir kaç gün önce, kavgadan o kadar sıkıldımki konuyu açmadım bile.
(işinden dolayı gece cok gec geliyor genelde 1-2 gibi, ben de uyuyor oluyorum haftalarca ilişkimiz olmayabiliyor bazen, bununla avutuyorum kendimi)

canım, forumlardan edindiğim bilgiler,
cinsellik ışık tutuyormuş böyle ilişkilerde
düzenli olma durumu olmama durumu
seni özleme durumu gibilerde
bunlara bir dikkat et

Bence kendinize zaman verin, kredi borcunuzu ödeyene kadar. Bi karar vermeye zorlamayın kendinizi.
Bu süredede kendiniz tartın ve eşinizide tabiki. Eşinize karşıda kendinizi sorumlu hissedip onun kadını rolüne zoraki bürünmeyin, içinizden nasıl geliyorsa öyle davranmaya devam edin. sosğuk, ilgisiz...

Kredinizin süresi nekadar bilmiyorum ama 1-2 yıl gibiyse ödemeleriniz bittiğinde ve ekeonomik özgürlüğünüzü elinize aldığınızda gitmek mi yoksa kalmak mı istediğinizi tekrar düşünün. Eşiniz hala istikrarlı mı, yaptıklarından gerçekten pişman mı, birdaha hiç tekrarladımı bu süre içinde... gibi.

Ama benim gördüğüm kadarıyla eşiniz bu süre içinde düzelip sizin soğuk davranışlarınızdan cesaret bularak tekrar eski alışkanlıklarına dönemilir sebep olarakta sizin ilgisizliğinizi gösterebilir.

Velhasılkelam şuan başka bi yolunuz olmadığından dolayı zamana bırakın, zaman çözmezse sorununuzu alır çantanızı çıkarsınız...

Son düzenleme:
biz bi ayrılık yaşadık nişanlılık döneminde 5 ay kadar, o sırada olan bir ilişki bu. yani yaklaşık 10 ay önceki bir ilişki.

aslında onunla konuşmaya çalışıyorum, çok beceremesemde, çünkü genelde sinirleniyorum ve olay büyüyor. örneğin artık cinsel hayatımızda benim açımdan sorun yok ama o hala ..... izliyor, telefonunda garip fotoğraflar gördüm bir kaç gün önce, kavgadan o kadar sıkıldımki konuyu açmadım bile.
(işinden dolayı gece cok gec geliyor genelde 1-2 gibi, ben de uyuyor oluyorum haftalarca ilişkimiz olmayabiliyor bazen, bununla avutuyorum kendimi)

Tahmin edebiliyorum sinirlenmeni, ben de yapıyorum çünkü onu. Fevri çıkışların oluyor konunun sonunu bile getiremiyorsundur ama o konuşurken içinden sabır çek, konuşmaları sakince tamamlamanız gerekir. Sözlerinde tutacak mı, alkol konusunda başkaları konusunda iyice konuş ve bi şans ver derim. İzlediği şeylere gelince bence onlara fazla takılma, hatta birlikte izleyin emin ol aranızdaki cinsellikte daha farklı olumlu bir hal alabilir.

Şimdi sizi okuyunca aklıma kuzenım geldi.
Esının eve ısyerınde nobetım var dıyerek gec gelmesı soguk davranması ve sonunda calıstıgı yerdekı kadınla ılıskısının oldugu ortaya cıkmıstı.
Tabı ondan sonra esi sut dokmus kedı gıbı halada oyle karısı ne yapsa tamam ( sucunu bılıyor ya )

Çok bılınclı bır kadına benzıyorsunuz. Eşinizin eskı sevgılısıne mesaj atması acıkcası bana hıc masum gelmedi ne dıyım yani.
İnsanlar sarhosken yüreğinden gecenı yaparmıs. Alkol tüm bilinçaltındaki gerceklerı su yüzüne cıkartır.
Bence eski sevgılısınde hala unutamadıgı bırseyler var.
Bence henuz cocuk yokken ayırın yolunuzu ustesınden gelebılırsınız dıye dusunuyorum.
Böyle hergun kendınızı kötü hıssedeceksınız :26:

Yaşadığın şeylerde eşinin olduğu kadar seninde hatan var.Bu kadar dikbaşlılık nereye kadar? Evlilikte dikbaşlı olmak gibi bir lüks yok maalesef.Zaman zaman alttan alınmalı,ılımlı davranmalı.Kendinide bir gözden geçir sana tavsiyem.Kendinde demişsin ılımlı olmam mı gerek,evet biraz ılımlıda olman gerek.

defalarca aldatılmak ne demek
ben birine katlanamam
koyarım kapının önüne
çalışan biride degilim egitimimide yarıda bıraktım yani işim yok meslegim yok
bana muhtaç bir evladım varken ben kapının önüne koyarım
sende bi şekilde kendine yeni bir hayat kurmalısın

Bence kendinize zaman verin, kredi borcunuzu ödeyene kadar. Bi karar vermeye zorlamayın kendinizi.
Bu süredede kendiniz tartın ve eşinizide tabiki. Eşinize karşıda kendinizi sorumlu hissedip onun kadını rolüne zoraki bürünmeyin, içinizden nasıl geliyorsa öyle davranmaya devam edin. sosğuk, ilgisiz...

Kredinizin süresi nekadar bilmiyorum ama 1-2 yıl gibiyse ödemeleriniz bittiğinde ve ekeonomik özgürlüğünüzü elinize aldığınızda gitmek mi yoksa kalmak mı istediğinizi tekrar düşünün. Eşiniz hala istikrarlı mı, yaptıklarından gerçekten pişman mı, birdaha hiç tekrarladımı bu süre içinde... gibi.

Ama benim gördüğüm kadarıyla eşiniz bu süre içinde düzelip sizin soğuk davranışlarınızdan cesaret bularak tekrar eski alışkanlıklarına dönemilir sebep olarakta sizin ilgisizliğinizi gösterebilir.

Velhasılkelam şuan başka bi yolunuz olmadığından dolayı zamana bırakın, zaman çözmezse sorununuzu alır çantanızı çıkarsınız...

1 yıl sonra tamamen rahatlayabilirim maddi anlamda, dediğiniz gibi o sürede eşimi gözlemlemlicem.
olmasını düzelmesini çok isterim o benim ilk aşkım. ama hayatım boyunca yaşamadığım, yaşamayı ummadığım şeyler yaşadım. utancımdan anlatamadığım şeyler de var.
zannediyorum birazda arkamda yanımda bir ailem olmamasından cesaret buluyor ve bu kadar rahat davranıyor.
bir de ben çok fazla affettim. (8 aylık evlilikte en az 6-7 kez ayrılık aşamasına gelip, boşanmadan bahsettik) alkol aldı sorun çıkardı affettim, mesajı yakaladım affettim, nasılsa affeder düşüncesiyle çok daha rahat davranabilir şu an.
ve benim onurum yerlebir

içimden geldiği gibi davranırsam soğuk, suratsız olurum. ve dün geceki kavgaları yaşarız.
rol yapar sıcak, sevecen davranırsam kendime saygımı yitiricem.

Hmm anladım.. Nasıl babalar war anlamıyorum..
Bakın bende boşandım oğlum 5 yaşında şu an..
Benim kızımda olabilirdi, ama ben ewladımın her zaman
arkasında olurum. Asla başımdan sağıpta kend hayatıma bakmam..
O benim canım, kanım sonuçta..
Yalnız aileniz karşı çıktıysa bu insanla ewlenmenize, sizi hemen baştansavmamışlar gibi görünüyor
siz böyle söylediğinizde de bu durum çıkmış oluyor..
Ne iş yapıyor eşiniz_?
Ne yapmayı düşünüyorsun peki, gidecek yerim yok diye düzelmesini mi bekleyeceksin eşinin..
Sence düzelir mi_? Sakın hamile kalayım deme çok dikkatli ol..

ailevi meselelerim o kadar uzunki. sorunlu bi aileden çıkıp mutlu bir aile kurmayı denedim ama...
şu an gözlemlemeyi, eşimin gidişatını ölçüp tartmayı düşünüyorum. ve maddi olarak kendimi toparlamayı.
ama ona karşı sıcak olamıyor-davranamıyorum. ve bu da benim için gerekli bu sürede aramızda yine sorunlar çıkmasına sebep olacak. ben soğuk suratsız davrandıkça o sebep bulacak kendine kavga çıkaraka belki aynı şeyleri yaşatacak bana..
ama tersi de sevgi göstermekte içimden gelmiyor.

kocanı sürekli bir borcun altına sok ki cebnde içecek kadar parası olmasın ne karıya ne kıza gidebilir .. Ah şu erkekler :41:

bi kaç ay öncesine kadar oldukca yuklu borcları vardı eşimin, birazda o sebeple sorunlar yasadık, şimdi onu kapattı ve para mevzu kapanınca bariz bir şekilde düzelmeler yaşadık ama alkole gecıcı olarak ara vermiş olmasından cok korkuyorum, çünkü içtiğinde kendi olmaktan çıkıyor, abartarak içiyor, ve neler yaptığını yazdım.
para konusunda zaten berbattır. parası oldugunda deli gibi harcamalar yapar. bir evimiz yok mesela ve asla olacagını sanmıyorum bu sekılde.
bana da jestler yapar ama sorumluluk bilinci gelişmemiş maalesef

Hee evet senın yorumun nedır peki burdanda yazabılırsın cnm

hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. benimki anladığım kadarıyla biraz daha ağır ve tekrarlanan şeyler ama... senin eşin pişman olmuş ve sonrasında yaşatmamış tekrarlamamış sanırım.
seni anlayabiliyorum, yanında duran bir ailen olduğu için çok şanslısın belki birazda onlardan çekiniyordur. benim eşim beni biraz seviyorsa şu an duruldu ve alttan alıyor,devam ediyor benimle bende kendimi böyle avutuyorum.

sen doğru olanı yapmışsın şans vererek, hele ki sürekli yaşamadığınız, ilk kez yaşanılan bir problemse, doğru karar.

umarım herşey iyi gider.

Back
X