- 2 Mayıs 2011
- 758
- 0
-
- Konu Sahibi fahri konsolos
canım merhaba bende kendimi kaptırıp okudum. Öncelikle işin içinden çıkılmaz bir durumun yok, birazcık fazla duygusallaşmışssın, İstiyorsunki eşinin biraz senin onun için orda olduğunun farkında olsun. Bence hem haklısın hem haksızsın, gurbette olman bunaltmış seni ve sen tamamen ona yönelmişssin bence biraz kendine farklı meşgalelelr bul Bir dil kursuna gideiblriisin, ahçılık kurusna gideiblirsin.,ayrıca biraz sen fazla dağınıksın sanırım çünkü normalde beyler böyle şeylere takıklmaz, küçük bir evde yaşamak iş sevmeyen birisi için bir avantajdır temizliği bakımı kolay olur bunu kendi lehine çevirebilrisin. Eşnin hassas olduğu konularıb elirleyip bence ona göre kendini değiştirmeye çalış. Evlilik çok fakrlı birşey evet seni baştan biliyor o snein durumunu kabullenerek fedakarlıkta bulunmuş bence sende onun isteklerini kabullenmelisin.
Durum tamamen Aşktan kaynaklanıyor:)) Birbirnizi seviyorsunuz emnim sadece fazla kızdırmışssınız birbirinizi ve o yüzden kimse alttan alamıyor yanlızz uzatma uzatırsan aşamazsınız aşılmayacak sıkıntılar değil çünkü. Eşin gelemden yemeğini yap , uykuyu seviyorsan sonra uyu canım. yurt dışında evli olan arkadaşlarım var onların ortak sıkıntıları buu bu durumla ilk defa denk glemedim aşılıyor merak etme.
Öncelikle aşağı yukarı seninle aynı sorunları yaşıyorum diyebilirim
-ben de tembelimdir ve aşırı dağınık biriyimdir o dağınıklıkta aradığımı rahat bulurum :) ve eşim feci halde şikayetçidir bu durumdan... en azından eşiniz yardım ediyormuş size ya da yapıyormuş kendisi öfleyerek de olsa benimki onu da yapmıyor... neyse.. "5 sevgi dili" diye bir kitap var. Gary Chapman yazmış onu okumanıuzı tavsiye ediyorum. Ve çözümü bulacağınıza inanıyorum. Biz okuduk ve bizde işe yarıyor..
bu evliliği bence siz kurtaracaksınız eğer kurtarmak istiyorsanız tabiyki.tarafsız biri olarak bence eşiniz sizi seviyor sizde onu seviyorsunuz.sadece eşiniz biraz temiz düzenli tertipli sizde ona göre daha rahatsınız kendinizi biraz değiştirmeye çalışabirsiniz.aslında.mesala diyosunuz ki bardak görse yıkar herhangi bir yerde bardak bırakılmaz tabiyki yemek yoksa yapar etrafı toplar bence yapılması gerekn işler bunlar zaten.bulaşık yımaktan hoşlanmıyorsanız makinaya koyup yıkayın yemek yapıyorum diyorsunuz zaten ama o gelmeden önce hazır olsa mesala yemek. eşinizin burcu başak mı başak burcu çok titizdir ben kendimden biliyorum.
bu söylediklerinizin hepsini yaptım. ama eşimin tavrı hep aynı. asla çözümcü değil. konuşmuyor, susuyor. amacım tartışmak değil konuşalım diyorum.
ya hiç konuşmuyor, ya da kırıcı bi laf edip susuyor.
kendimi kurban olarak görmüyorum. kendimi suçlu görüyorum. konunun başında da tembelim yazdım. ama eşimin suçu bunu bile bile benimle evlenmesi. bana titizliğe önem verdiğini söylememesi. ben evlendikten sonra öğrendim eşimin böyle olduğunu.
annem eşimle tanıştığında ona dedi ki, elma yedin odanda çöpünü nereye koyarsın? çünkü reputable yatağının yanındaki etajere koyar dedi. bu kadar açıktım ona karşı.
Hangi ülkeye gelin geldiginizi merak ettim cünkü bende sizin gibi yurtdisina gelin gidenlerdenim ve Almanya da yasiyorum.. Bende esimle sizin ki gibi benzer sorunlar yasiyorum, benim esimde kendisi yanimda oldugu her zaman ezik ve ona muhtac bir kadin olmami yada öyle görünmemi istiyor ama kendisinin yanimda olmadigi her zaman her isini kendisi halledebilen güclü bir kadin karakteri olmam gerektigini düsünüyor bu nasil bir tezatlik oluyorsa anliyamadim..
Öncelikle zaten dilini bilmedigin bir ülkede yasamak cok zor bunun üstüne cevre edinememek ve asosyal bir yasam eklendiginde daha da cekilmez oluyor.. Ben Almanya ya geleli 2 sene oldu 3 senedir de evliyiz ve artik ayrilmayi ciddi ciddi düsünüyoruz..
Dikkatimi ceken bir durum oldu esinizin namaz kilmanizi istediginizi yazmissiniz peki esiniz kiliyor mu? Ayni seyi benim esimde istiyor bana direk söylemese de arkadaslarimin esleri namaz killiyor iste sen hayatinda kac kere namaz kildin vs gibi sorular soruyor fakat isin ilginc yani esim sadece bayramdan bayrama namaz kilan biridir onu da mecbur oldugu icin yapar, kendisinin yapmadigi bir seyi neden baskasinin yapmasini ister bir insan aklim almiyor...
Bu arada bir arkadas daha önce ki bir yorumda sormus, bende esinizin ve sizin burcunuzu merak ettim..
Örnegin ben ikizler burcuyum esim ise balik burcu ve sunu anladim ki ikizler burcu ile balik burcu maalesef hic anlasamiyor(
anladım...kızmakta haklısınız, eşinizin size karşı yeterince açık ve dürüst olmadığını düşünüyorsunuz. nişan döneminde bunu size söylemesi gerekirdi dediğiniz gibi. madem eşiniz bu konuyu önemsiyordu bu kadar açıkça bunu söylemesi gerekirdi. şimdiki durumdan şikayet etmeye bu bağlamda hakkı yok. evlenecek olan kişi birbirine yeterince dürüst davranmayınca sonra böyle durumlar ortaya çıkabiliyor işte...
fakat olan olmuş, evlenmişsiniz. bu noktadan sonra neler yapabileceğinize odaklanın. eşinizle bunları ancak konuşarak çözebilirsiniz. eşiniz susarak bir nevi pasif şiddet uyguluyor size. ona bu tarz bir misillemenin ilişkinizin altını oymaktan başka bir işe yaramayacağını, çözümsüz kalan sorunların ise gün gelip ilişkiyi bitirme noktasına getireceğini anlatın.
bir de şuna dikkat edin; eşiniz hep böyle suskun değildir. yaptığınız bazı şeyler onun susmasına ve kapanmasına neden oluyordur. salt konuşmak değildir bu sebep. nasıl konuştuğunuz üslubunuz önemli. mesela eşinize ''neden benimle evlendin?'' gibi suçlayıcı bir söz söylerseniz elbet susar. çünkü çözümü olmayan bir durum bu.bu bağlamda ne istediğinize bir bakın. suçlamaya değil çözüm bulmaya çalışın. önce kendi etkinizi görün.
işte eşim normal bir bey değil. yani kimse mutfakta duran daha yarım saat önce yenmiş yemekten kalan 2 tabaktan rahatsız olmaz. ayrıca bana sen yemek yapma mutfağı işin bitince istediğim gibi toplamıyorsun diyor. şunu şöyle yap bunu böyle yap.
Evliliğin oturması için kısa bir süre geçirmişsiniz. Tüketmeden ve üstelemeden az daha sabır..
Talepleri ve şikayetleri bir tarafa bırakıp biraz uzaktan birbirinizi izlemelisiniz.. Bu cümleler böyle uzar gider..
Siz yapılması gereken en doğru şeyi yapmaya çalışıyorsunuzdur mutlaka..
Fakat benim aklıma takılan soru şu ; ''boşanalım'' dediğiniz ikinci olmuş..Peki buna eşiniz ''peki'' cevabıyla karşılık verse ne yaparsınız ?
Öncelikle bunu düşünmelisiniz.İnanın bana geri dönüşü olmaz.Gurur ve inat sizleri buna sürükler.Bu yüzden az daha sabır.
En azından bazen onun istediği kadar tedbirli ve düzenli olun, diğer istediklerine önem verin; yapmadığınız zamanlar inanın göze batmaz, diğer oran fazla olsa bile.
keşke yapmasa, ben hepsini yaparım. o tek yapmasıno sinirle bana göstere göstere topluyor ya o an sinirden deliriyorum. eşim o kitabı asla okumaz uygulamaz, onu ben okuyayım. belki benim yönümden çözer durumu.
eşinizde kontrol dürtüsü çok fazla var anlaşılan. bir yetişkine ''şöyle yap, böyle yap'' demek onun psikolojik sınırlarını zorlamaktır çünkü. sizi de bu şekilde kontrol etmeye çalışıyor farkında olmasada....
psikolojik sınırlarınızı güçlendirin. eşiniz size ne yapmanız gerektiğini söyleyemez. rahatsız olduğu şeyleri söyler ama bundan sonrasına siz karar verirsiniz. bu şekilde yaparak sizin benliğinizi yok saymaya çalışmasının sizi soğuttuğunu anlatın.
şunu asla unutmayın ama; eşiniz kasti olarak kırıcı olmaya, sizi kontrol etmeye veya üzmeye çalışmıyordur. yetişme tarzından kaynakllı kişiliği böyle şekillenmiş olabilir. kilit nokta durumu nasıl gördüğünüzü ve ne hissettiğinizi anlatmanız, gelecekte de ne olmasını istediğinizi söylemenizdir. konuşarak ve davranışlarınızla bunu göstererek çözüm bulabilirsiniz ancak... Allah yardımcınız olsun...
eşiniz sizden kadınlık bekliyor ...
hepsi bu
bence hatanın çoğu sizde...(evin düzenindeki şikayetleriyle ilgili)evlenmeden önce ben temizlik bulaşık çamaşır nedir pek bilmezdim..kişisel yaptıklarım ve odam haricinde..çünkü okuldu v.s. derken fırsat kalmıyor ee bekarsın ardında annen var elletmiyor dokundurmuyor hiç bir işe...kıyamıyor ders çalış v.s. diye....ama şimdi 3 yıllık evliyim...ama bende deli gibi titiz değilim mesela..ama çok düzenliyimdir..aldığımı anında yerine koyarım,sabaha bulaşık asla bırakmam makineye tıkarım çalıştırırım öyle yatarım..yada bikaç taneyse elimde yıkar koyarım...çamaşırımı topladığım gibi katlar yerlerine yerleştiririm,ütümü anında yapar koyarım,evi 2 günde bir süpürür viledayla silerim toz alırım...yemeğimi eşim evden çıkar çıkmaz yaparım koca bir gün rahat ederim..yani bunları söylüyorum çünkü tüm bunları yapmanız toplasan en fazla 3 saat..anladığım kadarıyla evdesiniz ve evin hanımı var iken evin pis olması dağınık olması hiç hoş değil..evinize aniden biri çıksa gelse,Allah korusun bi hastalık bişey olsa...?
sizde belli bir düzen oturtup evinizin işlerini ona göre yaparsanız hem kafanız rahat eder hemde eşinize size söz söylemek için fırsat vermemiş olursunuz...
tüm bu temizliğin düzenin tertibin ardından elinde kahven karşında tv dizinde pc keyfi yapmak gibisi yok..:))))
daha ilk mesajında anlamıştım bu adamın başak olduğunu
bu arada canım bişe diyeyim mi, eğer mutfak kısmı ile oda kısmı bir ise (amerikan mutfak denen şekil) eşin haklıdır ya.. iki tabak diyorsun ama, yemek atığı bulunan iki tabak, cidden kokar ve hem görüntü olarak hem koku olarak rahatsız eder..
oy oy oy başak mı babam başak iyi bilirim aşırı titizdirler, babam birara lavaboyu kullandıktan sonra etrafa sıçrayan su damlalarını kurulamamamızı isterdi o kadar yani..... hayatta değiştiremessin deneme bile annem yıllardır çekmiş üstelik annemle babamın kararkteri zıt aynı sizin gibi... çok zor...