eşimle bitmek bilmeyen sorunlarımız

başak erkeği cidden inanılmaz eleştirel oluyor.. öyle böyle değil.. yalnız düzen, temizlik değil; herşeyi eleştirir..

mükemmeliyetçidir. birşeyi beğenemez.. dolayısıyla hep huzursuzdur ve melankoliden beslenir..

ama iyi niyetlidir..

her ikiniz de belli başlı uç yönlerinizi törpülerseniz, düzelir inş.

hiçbirşeyi beğenmiyor.
kıyafetlerimi de eleştirir. ama kendisi eleştiriye asla gelemez.

arkadaşlar konu başında herşeyi yazamadım. son kavgamızın nedeni temizlik olabilir ama binlerce sorunumuz var. tamamen zıt ız, bu aşk bu evliliği ne kadar yürütür bilmiyorum.

ben yaptıkça eşim daha fazlasını istiyor, eminim şu an dediklerini yapsam sizin dediğinizi de ister. değiştirmeye çalışmıyorum ama ben de bundan 3 aşağı 5 yukarı değişirim daha fazla değişemem ki. :KK5:

işte olay da o zaten ne annem değişmiş ne babam ikiside hala aynı, koca insanlar, sonuçta ikisi de mutsuz... Şimdi karar verme zamanı ya bunu ömür boyu çekip mutsuz olacaksınız ya da yol yakınken ayrılacaksınız anneme sorsanız hemen ayrıl der buarada. ama tabi bende evliyim ayrılmak kolay değil ciddi bi karar sonrasında ne yapacaksınız onu iyice düşünmek lazım, yanlış etkilemek istemem...

hiçbirşeyi beğenmiyor.
kıyafetlerimi de eleştirir. ama kendisi eleştiriye asla gelemez.

arkadaşlar konu başında herşeyi yazamadım. son kavgamızın nedeni temizlik olabilir ama binlerce sorunumuz var. tamamen zıt ız, bu aşk bu evliliği ne kadar yürütür bilmiyorum.

kesinlikle başak erkeği çok ama çok zor bir erkektir.. hele senin burcun ikizler gibi hava grubundan falansa.. yandın..

ben senin ne kadar çok sorunun olabileceğini anlattıkların kadarıyla hayal edebildim canım.. birbirinizle çok iletişim kuramazsınız.. başak herşeyi eleştirir. hep kendi haklıdır. birşeyi unutmaz.. durur durur hatırlatır.. ayrıca soğuktur.. genel olarak çok sıcak samimi bir insan değildir vs..

senin şanssızlığın, hem erkeğin bu şekilde, hem de yabancı bir ülkedesin.. ailen, arkadaşların trde kalmış..

ama temizlik konusunda şu var, tamam eşin haklı.. ev temiz düzenli olsun ok.. ama sen evlenmeden önce defalarca kendini anlatmışsın.. hatta annen bile uyarmış.. buna rağmen eşin dağınık pasaklı bir evde yaşıyormuş..

kaldı ki muhtelemen eşyalar falan senin olmadığı için, tam olarak içine de sindiremedin.. normal yani.. abartı bir durum yok..

İkinizde saçmalıyorsunuz
ikinizde birer adım atsanız yani sen onun istediği gibi olsan oda bu konuda çok beklenti içine girmese ortayı bulsanız
çözümlenmicek mesele değil hem kötü birşey istemiyor ki sizden ha fazla düzenli olabilir azcık uyuzmuşta:)
ama ne yazılar gördük eşlerini nelere zorluyanlar tuhaf saçma sapan istekleri olanlar

öncelıkle selam.....
4 yılımza gırdık ve hala cok sık tartısırız ve oyle zıt karakterlerız kı.....
mesela ben de hep derım benı agır elestırdıgı yada oylesın dedıgı zaman keske kendıne anlasabıldıgın bır es bulsaydın dıye......ama olmuyor canım bosanmak cozum degıl kı yanı okadar cok agzımızdan cıktıkı bu söz nekadar yanlıs oldugunu bıle bıle ama bosanmak kolay degıl.......yanı bunların cozumu buolmamalı madem sana anlatıyor senın soyle olmanı ıstıyorum dıye olmaya calıs hanı ev toparlanması onu mutlu ettırecekse sende yap yavas yavas onun ıstedıgı ve senın yapmakla sorumlu oldugun seylerı yapman hem senı hem esını hemde ılıskınızı rahatlatır enazından konusabılıyorsunuz bu da bır artıdır yanı sen neden uzuldugunu ona bıldırıyuorsun oda sana nasıl olmanı ıstedıgını......aslında cok kolay onu gercektem sevıyorsankı 4 yılı bırakmıssın arkanda huzuru bulmak ıcın bıraz fedakarlık yap evlılıgın ıcın onun mutlulugu ıcın sen yap sen sarıl erkekler hep bunu ıster tartıssanız bıle bende gecelerce agladım tartısırdık bana sarılmadan uyudun dıye geceyı burnundan getırrıdım coocuk gıbı o da yenı tartıstık dur bı sıcak olsun aramız derdı....yanı klasık olacak ama evı dısı kuş yaparmıs hakkaten dogru bır söz kendıne cekı duzen vermen gerekıyorsa ver ıcınden gelsın ama mutlulugun ıcın ınan kaybettıgınde pısmanlıklarla dolu yasamak su ankı sorundan daha agrı gelecektır ve bosanmak suan yanlıs olur daha yenısınız adaptasyon sorunu da var ha olduda bu sounla basa cıkamadınız evlılık terapıstıne gıdın......

Son düzenleme:
İnsanlar mutluluklarını bir ömür boyu sürdürmek için evlenirler.

Bana göre evlenmeden önce insan nasılsa öyle olmalı huyu karakteri vs.... sonuçta her iki tarafta bunları bile bile evleniyorlar.
Evlendikten sonra ( şunu yap bunu yap öyle konuşma namaz kıl ) zaten sen bu kişiyle bunları bile bile evlendin daha ne değiştirmeye çalışıyorsunki ....

Hem değiştirmeye çalışıyorsun ;;; Hem kendini mutsuz ediyorsun hem karşındakini

Ben neden eşim için değişeyimki ben böyleyim eşimde benim için değişmemeli bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....

Bence bu tarz insanların kendi içlerinde sorunları var. Ya iç huzuru yok, ya güvensiz, yada egolarını tatmin ediyor...

Ben 4.5 senelik evliyim son derece titiz bir insanım eşim bana kızıyor ama ben böyleyim değişemem

Eşim gezmeyi seven bir insan değil tatil dışında bende gezmeyi seven bir insanım ama onu hiç bir zaman zorla istemediğ bir yerede götürmem bir kere söylerim gelmek isterse gelir gelmek istemezse gelmez bunlar yüzünden de ttartışmayız...

Ben eşimin dediklerini yapmıyorum diye eşim benim dediklerimi yapmıyo diye iki tarafta birbirlerini sevmiyo anlamına gelmezki....

Bence evlilikte en başta olması gereken saygı, saygıda sevgiyi getirir zaten sonrasında gerisi kendiliğinden geliyor...

Tabiikide acısıda tatlısıda olucak sürekli mutsuz olunacaksa sürekli tartışılacaksa nereye kadar???? Burda düşünmek lazım....

Saygı yoksa sevginin hatırıda bir yere kadar.... Orda bir dururum düşünürüm....

Hatta iki tarafında sağlıklı düşünmesi açısından yalnız kalmaları daha doğrudur. Bir şeyleri görme açısından....

Ben tatile gidin demiyorum ama siz en azından ailenizi görmeyi bahane ederk onları ziyaret edip hem uzaklaşmış hemde kendinizi rahatlatmış olacaksınız.....

En doğru kararı siz kendiniz verirsiniz....:) Sevgiyle kalın....

umarım sorunlarınız duzelır eger bu evlılıgı yurutmek ıstıyorsan bır yerden başlamalısın madem esın cok tıtız yokmu yurt dısında temızlık sırketı fılan calısıyorsunda esının olmadıgı zamanlarda boyle yontemlere basvur en azından haftada bır cagırsan her gun aldıgını yerıne koyar yemegın ardından etrafı toplarsan belkı bı nebze bu sorunu halletms olursun basak erkegı cok zordur kolay kolay ıkna olmaz onu bu duruma ınandırman gerek ondan sonra rahat edersın ınatcıdır sımdı o temızlıge taktıysa kafayı gercekten hersey pırıl pırıl olana kadar bırakmaz pesını dıger huylarınında kavgayla degıl yavasca nazık bı dılle anlatarak severek anlayısla kendın gelıstıreceksın yok ben ıstemıyorum yapamam dıyorsan basak erkegı degısmez soyluyım ben sana fedakarlık yapman gerek ama erkekler kolay kolay kendılerınden odun vermezler bu durumun caresı sende duzelsın dıyorsan ugrasaccaksın yapamazsan sanırım sonunu sende goruyorsun bu evlılıgın

umarım sorunlarınız duzelır eger bu evlılıgı yurutmek ıstıyorsan bır yerden başlamalısın madem esın cok tıtız yokmu yurt dısında temızlık sırketı fılan calısıyorsunda esının olmadıgı zamanlarda boyle yontemlere basvur en azından haftada bır cagırsan her gun aldıgını yerıne koyar yemegın ardından etrafı toplarsan belkı bı nebze bu sorunu halletms olursun basak erkegı cok zordur kolay kolay ıkna olmaz onu bu duruma ınandırman gerek ondan sonra rahat edersın ınatcıdır sımdı o temızlıge taktıysa kafayı gercekten hersey pırıl pırıl olana kadar bırakmaz pesını dıger huylarınında kavgayla degıl yavasca nazık bı dılle anlatarak severek anlayısla kendın gelıstıreceksın yok ben ıstemıyorum yapamam dıyorsan basak erkegı degısmez soyluyım ben sana fedakarlık yapman gerek ama erkekler kolay kolay kendılerınden odun vermezler bu durumun caresı sende duzelsın dıyorsan ugrasaccaksın yapamazsan sanırım sonunu sende goruyorsun bu evlılıgın

temizlikle ilgili bi sıkıntımız yok. dağınıklıkla ilgili sıkıntımız. eşim pis bir insan. yani demem o ki, isterse pis olsun ama güzel gözüksün dert bu.

ki ben de o kadar dağınık değilim. şu an içimden hiç yapmak gelmiyor. hiç bişey yapmak gelmiyor. çok bunaldım. bakalım bir kaç gün sonra tekrar uğraşacağım.

İnsanlar mutluluklarını bir ömür boyu sürdürmek için evlenirler.

Bana göre evlenmeden önce insan nasılsa öyle olmalı huyu karakteri vs.... sonuçta her iki tarafta bunları bile bile evleniyorlar.
Evlendikten sonra ( şunu yap bunu yap öyle konuşma namaz kıl ) zaten sen bu kişiyle bunları bile bile evlendin daha ne değiştirmeye çalışıyorsunki ....

Hem değiştirmeye çalışıyorsun ;;; Hem kendini mutsuz ediyorsun hem karşındakini

Ben neden eşim için değişeyimki ben böyleyim eşimde benim için değişmemeli bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....

Bence bu tarz insanların kendi içlerinde sorunları var. Ya iç huzuru yok, ya güvensiz, yada egolarını tatmin ediyor...

Ben 4.5 senelik evliyim son derece titiz bir insanım eşim bana kızıyor ama ben böyleyim değişemem

Eşim gezmeyi seven bir insan değil tatil dışında bende gezmeyi seven bir insanım ama onu hiç bir zaman zorla istemediğ bir yerede götürmem bir kere söylerim gelmek isterse gelir gelmek istemezse gelmez bunlar yüzünden de ttartışmayız...

Ben eşimin dediklerini yapmıyorum diye eşim benim dediklerimi yapmıyo diye iki tarafta birbirlerini sevmiyo anlamına gelmezki....

Bence evlilikte en başta olması gereken saygı, saygıda sevgiyi getirir zaten sonrasında gerisi kendiliğinden geliyor...

Tabiikide acısıda tatlısıda olucak sürekli mutsuz olunacaksa sürekli tartışılacaksa nereye kadar???? Burda düşünmek lazım....

Saygı yoksa sevginin hatırıda bir yere kadar.... Orda bir dururum düşünürüm....

Hatta iki tarafında sağlıklı düşünmesi açısından yalnız kalmaları daha doğrudur. Bir şeyleri görme açısından....

Ben tatile gidin demiyorum ama siz en azından ailenizi görmeyi bahane ederk onları ziyaret edip hem uzaklaşmış hemde kendinizi rahatlatmış olacaksınız.....

En doğru kararı siz kendiniz verirsiniz....:) Sevgiyle kalın....

bir de bunu eşim anlasa

öncelikle ALLAH sabır versin diyorumm....benim eşimde çook sinirlidir...sinirlendiği zaman ağzından çıkanı kulağı duymaz...mesela son yaşadıgımız olaydan sonra 3 gun gectı duzelme var sanırım ...ama cok kırıldım ılk kez agzımdan senı tanıdıgım gune lanet olsun dedımm....o cok zoruna gıtmıs anlasılan ozur dıledı defalarca...senınkıde oyle bır durum esın pısman olmus ben bundan sonra soyle bır karar aldımm..kızdıgı seylerı az cok bılıyorum artıkk..onlara cok dıkkat edıcem daha dıkkatlı davranıcamm...mesela ev dagınıklıgından baslayabılırsınn..bosanma sebelerıymıs ev dagınıklıgı pıslıgı belırtmek ısterımm....sonra erkekler yanında kadının fazla konusmasını ıstemez o konuda bende cok uyarıldımm..erkeklerı anlamak zor ...herseyın ılk adımını kadınlardan beklerler...bu arada uzmanlar soylerler evlılık 5 yılda oturur dıye...bunlar calkantı donemındeyızz..gercı sız daha yolun basındasınız nıce uzun yıllara dıyorumm...EVLILIK FEDAKARLIK ISTER...bırde sızın boyle aılenızden uzak olmanızda sorunları ırdelemenıze yol gosterır ...mutluluklarr...

kadınlık nasıl oluyor?

ben diğer herşeyde mükemmel olsam bile eşim sırf namaz kılmıyorum diye de aynısını yapıyor. ya da sırf söylediği birşeyi onaylamadığımda da. kadınlık nedir?

siz sadece evin temizliğine takılmışsınız. sorunumuz sadece o olsa, çözümü de bilir uygulardım.

mutfağımız ayrı.

çok agresifsin..
yazdığın cvplar bu yönde..
sakin olmayı dene ve evine zaman ayır..
sen kendini değiştirirsen sorun düzelicek gibi...
ama ilk önce şu agresfliği bi kenara bırak:KK68::KK68:

öncelikle ALLAH sabır versin diyorumm....benim eşimde çook sinirlidir...sinirlendiği zaman ağzından çıkanı kulağı duymaz...mesela son yaşadıgımız olaydan sonra 3 gun gectı duzelme var sanırım ...ama cok kırıldım ılk kez agzımdan senı tanıdıgım gune lanet olsun dedımm....o cok zoruna gıtmıs anlasılan ozur dıledı defalarca...senınkıde oyle bır durum esın pısman olmus ben bundan sonra soyle bır karar aldımm..kızdıgı seylerı az cok bılıyorum artıkk..onlara cok dıkkat edıcem daha dıkkatlı davranıcamm...mesela ev dagınıklıgından baslayabılırsınn..bosanma sebelerıymıs ev dagınıklıgı pıslıgı belırtmek ısterımm....sonra erkekler yanında kadının fazla konusmasını ıstemez o konuda bende cok uyarıldımm..erkeklerı anlamak zor ...herseyın ılk adımını kadınlardan beklerler...bu arada uzmanlar soylerler evlılık 5 yılda oturur dıye...bunlar calkantı donemındeyızz..gercı sız daha yolun basındasınız nıce uzun yıllara dıyorumm...EVLILIK FEDAKARLIK ISTER...bırde sızın boyle aılenızden uzak olmanızda sorunları ırdelemenıze yol gosterır ...mutluluklarr...

ben de deniyorum şu anda bakalım. 5 yılın dolmasını sabırsızlıkla bekliyorum :KK52:

yanii bence sen fazla abartmışsın canım....seni yargılamak amacında değilim ama gercekten rahatsız olmuomusun o dagınıklıktann?? benım ıcım ıcımı yer bırı gelır dıye...suan sularım kesık bulasıklarım duruyor ve benım ıcım ıcımı yıyor....benım esımde sevmez o sekılde dagınıklıgı...uzgunum ama evlılık olgunluguna ulasmamıssın sanırım....yanı bu benım dusuncem yanlıs anlama sonucta bu hayat senın hayatın..hayatı kendıne zından etmekte,guzellestırmekte senın elınde....

Şimdi eşine yada sana düzelmeli diyemem. İkiniz birden adım atmalısınız, sen biraz uğraş o biraz uğraşsın orta yol bulunur elbet.

Öncelikle çok fazla sorun edicek bir şey göremedim ben, evliliğin ilk iki yılı alışmakla geçermiş, benim de evliliğim sorunlu olduğu için çevremdekilere soruyorum ilk yıl özellikle çok zor geçiyormuş ondan sonra eşler birbirine uyum sağlamaya başlıyor.
Bence biraz hassas davranmışsın, anlıyorum seni başka bir ülkede ailenden arkadaşlarından uzaktasın o yüzden alınganlık yapmışsın.
Anlattıklarına gelince dağınık biri değilsin, kimsenin evi her daim düzgün temiz olmuyor çok titiz insanlar hariç, hele tezgahtaki bir bardak sorun olmamalı ama eşin bunlara takıyorsa sen de biraz dikkat edebilirsin.
Bu kadar yıpratmayın birbirinizi lütfen hele bu tür sorunlar için boşanmaktan falan bahsetmeyin, insanlar nelerle uğraşıyor, bunlar düzelcek şeyler halledilir sadece karşılıklı anlayışlı olmak lazım.
Eşinin seni kişiliğini eleştirmesi kötü sadece, yani ne bileyim onun yanında sessiz pasif kalmanı istemesi saçma, insan olduğu gibi mutludur yapmacık davranman ne seni ne onu mutlu eder.
Bence bunları sakince konuşun anlatın, evlilik karşındakini istediğin şekle sokmak değildir eşinin bunu öğrenmesi gerek.
Ama davranışlarından seni sevdiğini hatalarını anladığını farkettim, umarım herşey gönlünüzce olur.

Ya arkadaşlar temizlik birileri içinmi yapılır.
Benim evim dagınık diye gelmeyen gelmesin kendim için yaparım banane birilerinden
Şu birilerini dövesim geliyo :KK1:
1 yıl tatlım evliliğin oturması bizim evde ne savaşlar çıktı
Kılıç kalkan bile oynadık ama bunlar birbirimizi daha ii tanımamızı sağladı
Baktık olucak gibi değil birbirimizi değiştirmeye çalışmadık
Zamanla senin değişmeyecegini anlayıp vazgeçecektir isteklerinden.
Boşanma düşüncesini kafandan sil canım önce eğer boşanmayı düşünerek bakarsan eşine her yaprıgı batar sana
O kızıyosa sen tiye al gül bence
İnşallah ATLATIRSINIZ BADİRELERİ MUSMUTLU OLURSUNUZ..:127:

Kim bu Biri :):)

-Odayı topla kızım biri gelir
-Gecelikle gezme biri gelir
-Evi tem...izleyelim biri gelir
.Bağırma biri duyar
-Onu yeme ben onu biri gelirse diye koydum oraya
-Biri görse ne der ?
-Biri şu yaptığını duysa rezil oluruz
-Oraya girme biri gelirse bari orası temiz olsun
-Hadi kalk biri gelir belki
Bu ‘Biri’ kimse gelsin artık kızlarda kurtulsun ya :))

kimse yok ki gelsin, anca ev sahibi gelir.

arkadaşlar güzel yapıcı yorumlarınız için teşekkürler.

iki gündür eşimin dediği gibi yapmaya çalışıyorum. o masadan kalkmadan bulaşıkları yıkadım :KK52: kıyafetleri falan hep yerli yerine koydum. bu sefer de pantolonum nerde diye tavır yaptı :KK52:

bu akşam da eşim neden teraviye gitmiyorsun bir çok bayan gidiyor diye taktı :KK37:
lütfen beni birçok bayanla kıyaslama, hadi gidelim dedim. ama saati geçti niye daha önce söylemedin , evde kıl o zaman. hadi beraber kılalım dedim. yarın gideriz camiye dedi. :KK37:

yani ne yapsam yaranamıyorum. ama pes etmedim. şimdi sahur için yemeği pişirip oyle yatmamı soyledi. akşam ses oluyor uyanıyorum diye. tamam dedim. çok melek gibiyim vesselam :63: :KK33:

Son düzenleme:
X