• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bir haftadır küsüz :(

selenahmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
15
1
36
Diğer
eşimle bir haftadır küsüz sebebi çok küçük aslında.yakında taşınıcaz ve ev topluyoruz kızım var o uyuduğunda geceleri kullanmadığımız şeylerden toplanmaya başladık.neyse kadir gecesinde eşim hadi iş yapalım dedi bende bugün kadir gecesi ben bişeyler yapıcam dedim eşim sinirlendi falan, sen topla bugün dedim yokya dedi sen işten kaçmak için böyle yapıyosun dedi biraz tartıştık birbirimize hakaret ettik falan ben kırıldım beni bu şekilde görmesine,yani bizi aile olarak görmemesine.tartışmalardan sonra genelde ben giderim yanına bu seferde ondan bekledim ama yok 1 hafta oldu adamda tık yok ben konuşmuyorum oda konuşmuyor inat ettim bende.neyse bugün gelmiş bana cilveleniyor 1 haftadır umurunda değildim iş oraya gelince yanıma geliyor bende bi özür dile bari kırgınım dedim neymiş benim özür dilemem gerekiyormuş gene bir ton kavga benim psikolojim bozukmuş tedavi olmalıymışım kötü bir insanmışım tabi başka konularda açıldı ben yarın annemlere gidiyorum dedim git dedi.
sonra gene gittim yanına bak iyi olalım dedim ama rahatsız olduğum bişey daha var dedim aileme biraz daha saygılı ol dedim her ailede olurmuş böyle şeyler hepkendini haklı görüyor tamam dikkat ederim demiyor ya gene bi kavga gene hakaretler kendini haklı görmeler annemleri aradım yarın gelip beni alacaklar dedim (aslında aramadım tepkisini merak ettim) tamam dedi televizyon izlemeye devam etti.
birçok kez boşanmayı düşündüm ama eşim hiç değişmedi eşim çok inatçı dediğim dedik bi tip onun kendi doğruları vardır sabaha kadarda konuşsam ikna edemem sinirlidir bana değer verdiğini hissetmiyorum.5 yıllık evliyiz ama yoruldum bir iyiyiz bir kötüyüz düzen tutturamadık onda istemediğim davranışları söylediğimde kabul etmiyor kendini haklı görüyor boşanmak için illa şiddet içki falanmı olması lazım ailemide üzmek istemiyorum önceki boşanma kararımda çok üzülmüşlerdi hasta oldular ,işin içinden çıkamıyorum kimseyede anlatamıyorum ne yapmalıyım?

eşimle bir haftadır küsüz sebebi çok küçük aslında.yakında taşınıcaz ve ev topluyoruz kızım var o uyuduğunda geceleri kullanmadığımız şeylerden toplanmaya başladık.neyse kadir gecesinde eşim hadi iş yapalım dedi bende bugün kadir gecesi ben bişeyler yapıcam dedim eşim sinirlendi falan, sen topla bugün dedim yokya dedi sen işten kaçmak için böyle yapıyosun dedi biraz tartıştık birbirimize hakaret ettik falan ben kırıldım beni bu şekilde görmesine,yani bizi aile olarak görmemesine.tartışmalardan sonra genelde ben giderim yanına bu seferde ondan bekledim ama yok 1 hafta oldu adamda tık yok ben konuşmuyorum oda konuşmuyor inat ettim bende.neyse bugün gelmiş bana cilveleniyor 1 haftadır umurunda değildim iş oraya gelince yanıma geliyor bende bi özür dile bari kırgınım dedim neymiş benim özür dilemem gerekiyormuş gene bir ton kavga benim psikolojim bozukmuş tedavi olmalıymışım kötü bir insanmışım tabi başka konularda açıldı ben yarın annemlere gidiyorum dedim git dedi.
sonra gene gittim yanına bak iyi olalım dedim ama rahatsız olduğum bişey daha var dedim aileme biraz daha saygılı ol dedim her ailede olurmuş böyle şeyler hepkendini haklı görüyor tamam dikkat ederim demiyor ya gene bi kavga gene hakaretler kendini haklı görmeler annemleri aradım yarın gelip beni alacaklar dedim (aslında aramadım tepkisini merak ettim) tamam dedi televizyon izlemeye devam etti.
birçok kez boşanmayı düşündüm ama eşim hiç değişmedi eşim çok inatçı dediğim dedik bi tip onun kendi doğruları vardır sabaha kadarda konuşsam ikna edemem sinirlidir bana değer verdiğini hissetmiyorum.5 yıllık evliyiz ama yoruldum bir iyiyiz bir kötüyüz düzen tutturamadık onda istemediğim davranışları söylediğimde kabul etmiyor kendini haklı görüyor boşanmak için illa şiddet içki falanmı olması lazım ailemide üzmek istemiyorum önceki boşanma kararımda çok üzülmüşlerdi hasta oldular ,işin içinden çıkamıyorum kimseyede anlatamıyorum ne yapmalıyım?

Seni umursamayan bir adamla ömrünü neden heba edesin? Nedir paşamızdaki bu rahatlık? Sen gidiyorum diyeceksin de TV izleyecek. Besbelli korkmuyor...

Hiç seni seviyormuş gibi gelmedi. Seven insan ancak cinsellik vakti gelince yanaşmaz sevdiğine, bir şekilde o soğuluk gitsin ister, yüzünün güldüğünü görmek ister. Ve bu düşünce sadece kadınlara has bir düşünce değil, böyle erkekler de var. Ama bizim toplumumuzda boşanmaktan korkması gereken kadın olduğu için hep kadınlar yuvam yıkılmasın diye hödük gibi adamları çekiyor. Adamın yumurta kapıya dayanana kadar umurunda değil (hatta bazen boşanma eşiğine gelse bile aman bana kadın mı yok diye düşünenler oluyor).

Elbette eşini tanımıyorum ama seni seviyor olsa zaten şu an bu soruyu bu forum sayfasında sormuyor olurdun. Eşin ömür törpüsü dostum, can çıkar huy da çıkmaz. Çok fazla asabını bozarsa ve sevmediğine de eminsen boşan gitsin. Çekilecek dert değil. Hayat kısa.

benim tek düşündüğüm kızım daha 1,5 yaşında ona yetebilirmiyim tek başıma iyi bir şekilde büyütebilirmiyim babasına çok düşkün eşimde kızıma karşı çok ilgili kızına bu kadar ilgili olmasaydı belki daha kolay karar verirdim.

Son düzenleme:
benim tek düşündüğüm kızım daha 1,5 yaşında ona yetebilirmiyim tek başıma iyi bir şekilde büyütebilirmiyim babasına çok düşkün eşimde kızıma karşı çok ilgili kızına bu kadar ilgili olmasaydı belki daha kolay karar verirdim.

Mutlu musun bu adamla? Seviyor musun onu? O da seni seviyor mu? Bu soruların cevabı evetse, asla boşanma.

Ama sevmediğin, hayatı senin için çekilmez kılan adama neden katlanasın? Kızın için mi? Acaba kızın genç bir insan olsaydı annesinin mutsuz bir evliliği sürdürmesini ister miydi? Ben asla istemezdim.

Boşanınca kızını babasından ayırmayacaksın, velayet sende de olsa kızıyla daima beraber olacak babası. Maddi olarak zaten nafaka alacaksın velayet sende olursa ve sanırım çalışıyorsundur da. Ne anneler var, kaç tane çocuğu büyütüyorlar, sen bir tane kız çocuğunu mu büyütemeyeceksin.

Yani... Ben olsam sevmediğim, benim asabımı bozan, bana değer vermeyen adamla durmam. Hayat çok kısa. Onun gözünde varlığımla yokluğum bir olacaksa, kalsın. Kabus gibi bir hayat. Dünyadaki tek erkek o değil ki onun o umursamaz tavırlarına rağmen onu çekeyim, kaldı ki beni bu kadar umursamıyorsa tek adam o bile kalsa çekmem.

Sen sana deger vermedigini dusunuyorsun ama belki o senin dedigin gibi degil. Bencelerle bosanma karari verilir mi... Once bir adim atarak barisin ve sonrasinda oturup konusun. Bana deger veriyor musun seviyor musun beni kaybetmek seni uzer mi vs. Bunlari konusabileceginiz ciddi bir ortam yaratin. Sonrasinda dusunceniz dusunce olmaktan cikar ya gercek olur ya da yanildiginizi ve yasadiklarinizin esinizin inatci kisiliginden oturu oldugunu anlar olaylara daha farkli bakarsiniz.

her erkek öyle mi bilmiyorum ama cinsellik tüm sorunları çözer düşüncesi beni deli ediyor !
eşin de o düşünceyle yaklaşmış sana, belli ki sorunlarınızın böylece kökten (!) çözüleceğini düşünüyor
keşke erkekler marstan kadınlar venüsten olmasaydı
keşke hepimiz aynı dilden konuşuyor olsaydık

Sen sana deger vermedigini dusunuyorsun ama belki o senin dedigin gibi degil. Bencelerle bosanma karari verilir mi... Once bir adim atarak barisin ve sonrasinda oturup konusun. Bana deger veriyor musun seviyor musun beni kaybetmek seni uzer mi vs. Bunlari konusabileceginiz ciddi bir ortam yaratin. Sonrasinda dusunceniz dusunce olmaktan cikar ya gercek olur ya da yanildiginizi ve yasadiklarinizin esinizin inatci kisiliginden oturu oldugunu anlar olaylara daha farkli bakarsiniz.

bu ilk kavgamız değil zaten bunları çok konuştuk çocuk için bu evliliğin devam ettiğini söyledi bende öyle olduğunu söyledim sevgiyi geçtim saygımız kalmadı
bana değer verdiğini söylüyor ama ben bunu hissedemiyorum
beni kaybetmek onu üzermi pek zannetmiyorum önceki boşanma kararımda kesin kararımı verdim ailemde yanımdaydı ama hiç pişman değildi burnu dik,özür dilemek eğilmek ona göre değil

Peki önceki boşanma olayım diyorsunuz ya barış nasıl sağlandı merak ettim arkadasım..

eşim ilk zamanlar hiç sallamadı gene ben haklıyım modundaydı sonra aileme söyledim oturduk konuştuk ailemde vardı aile danışmanına gitme şartıyla tekrar denemeye karar verdik ama hiç kaybetme korkusu falan yok gene onada 1 kez gittik içeri girdik güzel konuştuk falan çıktık eşim tamam dedi tekrar gelmeye gerek yok kavga döğüş birkez daha gittik dahada gitmedi kavgalarımızda bitmedi değişmeyeceğini biliyorum şimdi iyi olsak 2 gün sonra gene kötü olucaz ve bu haldeyken 2. çocuk istiyor

eşim ilk zamanlar hiç sallamadı gene ben haklıyım modundaydı sonra aileme söyledim oturduk konuştuk ailemde vardı aile danışmanına gitme şartıyla tekrar denemeye karar verdik ama hiç kaybetme korkusu falan yok gene onada 1 kez gittik içeri girdik güzel konuştuk falan çıktık eşim tamam dedi tekrar gelmeye gerek yok kavga döğüş birkez daha gittik dahada gitmedi kavgalarımızda bitmedi değişmeyeceğini biliyorum şimdi iyi olsak 2 gün sonra gene kötü olucaz ve bu haldeyken 2. çocuk istiyor

Anladım canım valla sana ilk tavsiyem sakın ikinciyi suan ıcin düşünme bile çünkü zaten kızınıza düşkünmus ikinciyede olacak ama ya arada siz noolacaksiniz..ilk önce sağlıklı bı iletişim şart oturup konusulmaktan ileri karşılıklı emek verilmeli ama anlattığın kadarıyla esinle biraz zor ama önce sakinleş bı guzel ve ortamını kurup bı dene ve net ol yani mutsuzluğunu ne istediğini dile getir onu suclamaktan öte fikir alışverişi tadında halletmeye ve ses yukseltmemeye çalış bakalım...

canım, biz de eşimle bir küs bir barışık gidiyoruz valla bizim de 4 sene bitti. çok zor işler bunlar ama arada çocuklar var işte. benim de 20 aylık kızım var ve babasına aşırı düşkün, eşim de ona çok ilgili ve aşırı sevgi dolu, bildiğin mükemmel baba kızlar şimdiden. ben aynı şehirde de olsam ayrılınca eşimden akşam kapıdan babası girmeyince ne yapacak diye çok düşünmüşümdür. yani çok banal ve sıradan bir düşünce ama dövmez, sövmez. aldatmaz, çoğu zaman iyidir(sorunlarımızın çoğunu da yakınlarda aştık) ne biliyim arık ailseiyle ilgili problemlerimiz de bitti sayılır... bende de .çok şey bitti ama ne yapıyım kısıma kıyamam asla...

ben bu kadir gecesi olan kavgayı ve bu kavgadan nasıl sizi aile olarak görmediğin kanısına vardığını hiç anlamadım
ayrıca neden ailem beni almaya gelcek diye blöf yapıyosun ki ya çok saçma olmuş, önce sen kendini değersiz görüyosun bence
sen bi alınıp bi bırakılcak bi çantamısın ki
iş yapan adam zor bulur, evi falan topluyormuş işte, beraber toplasaydınız o günde
herkesin bi karakteri var, malesef evlilikte karakteri zor olanın idare edilmesi başka şekillerde ikna edilmesi gerekiyor
"ben şuana kadar anlattıklarına" bakılırsa boşanma lafının geçmesini gerektirecek bişey görmedim açıkcası

Son düzenleme:
Seni umursamayan bir adamla ömrünü neden heba edesin? Nedir paşamızdaki bu rahatlık? Sen gidiyorum diyeceksin de TV izleyecek. Besbelli korkmuyor...

Hiç seni seviyormuş gibi gelmedi. Seven insan ancak cinsellik vakti gelince yanaşmaz sevdiğine, bir şekilde o soğuluk gitsin ister, yüzünün güldüğünü görmek ister. Ve bu düşünce sadece kadınlara has bir düşünce değil, böyle erkekler de var. Ama bizim toplumumuzda boşanmaktan korkması gereken kadın olduğu için hep kadınlar yuvam yıkılmasın diye hödük gibi adamları çekiyor. Adamın yumurta kapıya dayanana kadar umurunda değil (hatta bazen boşanma eşiğine gelse bile aman bana kadın mı yok diye düşünenler oluyor).

Elbette eşini tanımıyorum ama seni seviyor olsa zaten şu an bu soruyu bu forum sayfasında sormuyor olurdun. Eşin ömür törpüsü dostum, can çıkar huy da çıkmaz. Çok fazla asabını bozarsa ve sevmediğine de eminsen boşan gitsin. Çekilecek dert değil. Hayat kısa.
korkmaz tabi çünki yalan olduğunu biliyor
göz korkutmak istediğini bildiği içinde prim vermiyor
blöf yapmayın gidicem diyorsanız gidin yok cesaretiniz yoksa
gidicem ailemi aradım alıcaklar beni gibi lafları dile getirmeyin

ben bu kadir gecesi olan kavgayı ve bu kavgadan nasıl sizi aile olarak görmediğin kanısına vardığını hiç anlamadım
ayrıca neden ailem beni almaya gelcek diye blöf yapıyosun ki ya çok saçma olmuş, önce sen kendini değersiz görüyosun bence
sen bi alınıp bi bırakılcak bi çantamısın ki
iş yapan adam zor bulur, evi falan topluyormuş işte, beraber toplasaydınız o günde
herkesin bi karakteri var, malesef evlilikte karakteri zor olanın idare edilmesi başka şekillerde ikna edilmesi gerekiyor
"ben şuana kadar anlattıklarına" bakılırsa boşanma lafının geçmesini gerektirecek bişey görmedim açıkcası

ev toplamak için vaktimiz var bir gün iş yapmasak ölmezdik benim sinirlendiğim kendi dediği olmayınca hemen asabileşmesi ve bensiz bir iş yapınca kendini enayi gibimi görüyor artık bilmiyorum oysa ben onu bugüne kadar gece çocuk uyandı diye hiç kaldırmadım karı koca arasında yok sen çalıştın ben çalışmadım laflarının olmaması gerekir diye düşünüyorum bu olay patlama noktasıydı artık beni bu tip kocası olanlar anlayabilir.

valla su evlilik cok garip birsey, insan o kadar kucuk seylerden kavga ediyorki :9:

bak ben esimle kirilirsam cok basit gidiyorum yatak odasina uzaniyorum, baktim gelmiyor yanina gidiyorum ya da onu yanima cagiriyorum :9:
gelmezse getiririm yanima :1:

yani bu tarz seyler buyutulmese daha iyi olur, dunya 3 gunluk birbirimizin kiymetini bilsek boyle seyler yerine eminim cok daha rahat edicez.

dediğim dedik inatçi bir erkekle yaşamak zordur erkeklerin çoğu aslında böyle hatalarını kabul etmeyi sevmiyorlar:19:
arada çocuk olunca daha yapıcı ve ılımlı yaklaşmanızı öneririm.iyilikle tatlılıkla eşinle konuş canım ikna edebiliyorsan psikiyatra beraber gidin.umarım az da olsa inadından vazgeçer:31:

Erkekler böyle canım. Kendi istekleri olsun da gerisi boş. Boşanma düşüncesi çok erken bence. Önce çözüm bulmaya çalışın. Her evlilikte böyle şeyler oluyor. Ben de haftasonundan beri küsüm eşimle. Ama boşanma düşüncesini hemen aklına getirme derim ben. Bazı işleri yapma mesela ütüsünü yapma, yemeğini hazırlama. Madem küssünüz bunları da yapma bakalım ne olacak?

Back