Eşimle beni yakıştırmıyorlar..

Etrafınızdakiler iyi niyetli değiller.. Saygısızlar..

Onlarla güzel vakit geçiriyorsunuz diye her şeyi yutmamalısınız. Bugün eşinize laf atarlar yarın evladınıza laf söylerler.

Eşinizi ve evladınızı mizansen bile olsa ezdirmeyin, alay ettirmeyin.

Kimse kimsenin ekmeğini vermiyor güzel bir cevap ve mesafeyle kırmızı çizginizi belirginleştirin.
Haklısınız . Mesela ornek bir cevap yazsanız ?

Benimki de zayıf ama kas oranı yüksek olduğu için çok sağlıklı çıkıyor ölçümlerde. Benim akrabalarım hiç kilosuna yorum yapmasa da eşimin ailesi, teyzeleri her gördüğünde daha da mı zayıfladın der :) kilo ile her şeyi bağdaştırmış bir toplumuz maalesef.

Benim annem güzelliğiyle nam salmış,1,78 boyunda, beyaz tenli, yeşil gözlü, sarı saçlı, şuh bir genç kızdı; sonra bir felç vurdu derken koma süreci, beyin ameliyatları, gençliğinin baharında yürüyemez oldu; fizik tedaviyle vücudunu tam doğrultamadan bastonla gezer oldu. Babam kısacık, göbekli, eli ayağı düzgün tonton bir adamdı; görücü usulü olduğu için, görenler babamı annemin yanına yakıştırmazdı, neler neler demişler rencide etmişler de annemi ağlatmışlar. O yanına yakıştırmadıkları babam, anneme felç vurduğunda, o güzelliği boyu posu kalmadığında, annemi sırtında doktor doktor dolandırmış, yeri gelmiş aylarca hastanede yanında bir sandalye üstünde kalıp felçli karısının bakımını yapmış; annemi iyi edene kadar maddi manevi savaş vermiş.

İşte böyle, hiçbir şey kalıcı değil; dış görünüş gerçekten önemsiz, hele siz sevdikten sonra kimseye laf düşmüyor. Ben bunu terbiyesizce buluyorum, güzellik yarışmasına katılan insanlar söz konusu değilse, şahsi fikirlerini insanlar ortaya kusmamalı; insanları demoralize etmemeli. Uzun, kısa, zayıf, şişman; millete ne? O çok güvendikleri boy pos bir felçle iki büklüm olunca kalmıyor, o endam kanser hastası olup yataklara yapışıp 40 kg’a düşünce kalmıyor. Siz onu sevmişsiniz, o sizi sevmiş, insanlara da çenesini kapatmak düşüyor; kötü gününüzde her koşulda elinizi tutacak kadar güzel yüreği varsa, Brad Pitt’i de gözünüz görmez. Siz hiç istifinizi bozmadan, insanları bozun. Herkes haddini bilsin.
Babanıza helal olsun öncelikle🙏 öyle yapmaya devam edicem. Aslında kafam da hepsıne bir s.. çekmek var bakalım hayırlısı .

Şahsen benim kocamıın dış görünüşünü eleştirecek kişi daha anasının karnından doğmadı doğsaydı çıktığı yere geri sokardım onu.

Evli değilim ama sevgililerime de kimse laf edemez zaten kolay kolay birisini beğenmem ama beğendiysem sevdiysem de kimseye laf düşmez en yakın arkadaşım bile olumsuz konusamaz ,herkes önce aynada kendi tipine baksın.

Haklısınız . Mesela ornek bir cevap yazsanız ?
Mesela, o söyleyen kişiler o ortamda kırk yılda biraraya geldiğiniz kişiler değil mi lafı söyleyip sonra kırılmadın değil mi diye de ekliyorlar..

"Pardon arkadaşım beni her gördüğünde bunu dile getiriyorsun. Bu durum sana neden dert oldu açıklar mısın?

diye sorun bırakın herkesin içinde bocalasın konuşamasın bir şok olsun. Bu saygısızlık diye devam edin, bozun Sonra da mesafeli davranın..

Nefret ederim patavatsız, düşünmeden konuşan hadsiz insanlardan.
Art niyetli değil diye de haddini bilmezlik yapamaz kimse.
Şahsen biri böyle bir laf etmeye cesaret ettiği anda o cesaretini söker alırım elinden, ikinciye de görüşmem. Bu kadar densiz bir laf edecek kalitede biriyle görüşme şansım sıfır.

Bende zayıf biriyim ilk evlendiğim zaman eşimin yengesi ( memlekette oturan ve beni hiç görmeyen ) aaa bu kızlamı evlenmiş zayıf kara kuru bişey hiç yakışmıyor demiş daha sonra eşim ağzının payını vermiş tabi bunu sonradan öğrendim bende lafımı soktum daha ondan sonra asla görüşmedik ne ben ne eşim

Hoş gerçi hala zayıfım orası ayrı 😂

Babanıza helal olsun öncelikle🙏 öyle yapmaya devam edicem. Aslında kafam da hepsıne bir s.. çekmek var bakalım hayırlısı .
Bilemiyorum ki nasıl insanlar, durup durup birbirlerinin eşlerini böyle inceleyip yorum mu yapıyorlar? Bu normal mi yani, ben bugüne bugün herhangi bir arkadaşıma kocasının dış görünümüyle alâkalı yorum yapmadım; alıcısı mıyız, ne ayıp? Diyelim ki kocamız Henry Cavill, hâllenecekler mi? Bu ne adap bilmezliktir. Bence bu tarz insanları çevrenizde tutmayın, ben kötü niyetli olduklarını düşünüyorum. Kocanızın millete kendini beğendirmek gibi bir misyonu da yok. İnanın eşiniz size sadıksa ve seviyorsa, evinizi yuva biliyorsa, sizi başında taç gibi taşıyorsa, huzurla dört duvar içerisinde anlaşıp keyifli vakit geçiriyorsanız, yavrunuza iyi de bir babaysa; hem çok zenginsinizdir hem de kocanız dünyanın en muhteşem adamıdır.

Mesela, o söyleyen kişiler o ortamda kırk yılda biraraya geldiğiniz kişiler değil mi lafı söyleyip sonra kırılmadın değil mi diye de ekliyorlar..

"Pardon arkadaşım beni her gördüğünde bunu dile getiriyorsun. Bu durum sana neden dert oldu açıklar mısın?

diye sorun bırakın herkesin içinde bocalasın konuşamasın bir şok olsun. Bu saygısızlık diye devam edin, bozun Sonra da mesafeli davranın..
Aynen böyle yılda bir iki kez gördüğüm kişiydi. İlk defa bunu söyledi bende şok oldum gereklı konuşmayı yapacağım teşekkürler🙏

Zayıf insanlara löm diye zayıf çökmüş vs rahatlıkla söyleniyor. Ama aynı şeyi tontik kilo almış kişilere söylenmiyor. Zayıfların duyguları yok mu🤭

Sizde kocanızı zayıf olduğunu düşündüğünüz için konuşmalarına müdahale etmiyorsunuz gibi geldi.

Çocukluğumda ay çok zayıf , yemiyor mu vs çok duyduğum için aşırı sinir oldum.

Bilemiyorum ki nasıl insanlar, durup durup birbirlerinin eşlerini böyle inceleyip yorum mu yapıyorlar? Bu normal mi yani, ben bugüne bugün herhangi bir arkadaşıma kocasının dış görünümüyle alâkalı yorum yapmadım; alıcısı mıyız, ne ayıp? Diyelim ki kocamız Henry Cavill, hâllenecekler mi? Bu ne adap bilmezliktir. Bence bu tarz insanları çevrenizde tutmayın, ben kötü niyetli olduklarını düşünüyorum. Kocanızın millete kendini beğendirmek gibi bir misyonu da yok. İnanın eşiniz size sadıksa ve seviyorsa, evinizi yuva biliyorsa, sizi başında taç gibi taşıyorsa, huzurla dört duvar içerisinde anlaşıp keyifli vakit geçiriyorsanız, yavrunuza iyi de bir babaysa; hem çok zenginsinizdir hem de kocanız dünyanın en muhteşem adamıdır.
En son konuda ki kişi bir arkadaşım sayesinde tanıştığım kırk yılda bir gördüğüm kişi o gün arkadaşıma gelmiş çağırdılar çay içmeye gittik muhabbet gayet iyi giderken bir anda işte eşin nasıl iyi mi felan diye başlayıp konuyu buraya bağladı. Aslında hiç beklmediğim biriydi öyle söyleyim bendende büyük biri .konuştuğu cümleler bana çok tanıdık geldi suphelendıgım biri var bu konuşmayı yapan ama onu burda açıklamayacağım.

Zayıf insanlara löm diye zayıf çökmüş vs rahatlıkla söyleniyor. Ama aynı şeyi tontik kilo almış kişilere söylenmiyor. Zayıfların duyguları yok mu🤭

Sizde kocanızı zayıf olduğunu düşündüğünüz için konuşmalarına müdahale etmiyorsunuz gibi geldi.

Zayıf olduğunu kabul edıyorum evet farkındayım ama amacım susmak değil. Beklemedığım bir konuşma ve kişiydi yanı ben senle bu kadar rahat konuşacak kadar samimş bile değilim evet konuşuyoruz edıyoruz ama herseyinde bir sınırı vardır.

Siz beğenip aldınız kimseye laf düşmez ama insanlar susmaz hele eski nesil asla ailemde bi erkek çocuğu var 20 21 yaşlarında trafik kazasında bacağı kesildi çocukken ailesi çok uğraştı emek verdi ilmek ilmek çocuk çok yakışıklı spor yapıyor uzun boylu eğitimi iyi çocuğun arkasından topal çocuk diyorlar laf söylüyorlar bu insanlar eğitilmez

Nefret ederim patavatsız, düşünmeden konuşan hadsiz insanlardan.
Art niyetli değil diye de haddini bilmezlik yapamaz kimse.
Şahsen biri böyle bir laf etmeye cesaret ettiği anda o cesaretini söker alırım elinden, ikinciye de görüşmem. Bu kadar densiz bir laf edecek kalitede biriyle görüşme şansım sıfır.
Haklısın bacım. O gün bizi musıat zaman da kahvaltıya veya bescayına gelirsiniz diye çağırdı kızlar tamam vs dedi gittik. Acaba o davete katılıp gecelerde böle bşrsey dedin amacın neydi veya başka soru kalıplarıylamı sorgulasam haddini bildirsem diye düşünmüyor değilim. Yada bizi tanıştıran kişiye konuyu açıp Senın arkadaşların neden bu kadar patavarsz eşimle akalak yorıumlar yapıyorlar bir daha olursa onlarla görüşmeyeceğim mi desem ?

Eskiden zayıf olmama laf söyleyen teyzelere herkes zayıf olmaya çalışıyor senin yerinde olsam ben mesela intihar ederdim ben kilo alamıyorum ama sen yiyorsun tuvalete çıkmıyorsun vs derdim aşırı gergin ve sinirli olduğum için inanılmaz bir savunma mekanizması geliştirmiştim bu konuyla ilgili onlar sana hehehehe zayıf hehehe Afrikalı hehehe ekmek yemiyor musun diyince sorun yok ters cevap ver terbiyesiz. Şimdi terbiyesizliklere karşı keşke terbiyesizlik yapmasaydım diyorum kötüyle kötü olunmaz diyorum ama 13 yaşında böyle düşünmem yoktu çat çat geçirirdim

Bende zayıf biriyim ilk evlendiğim zaman eşimin yengesi ( memlekette oturan ve beni hiç görmeyen ) aaa bu kızlamı evlenmiş zayıf kara kuru bişey hiç yakışmıyor demiş daha sonra eşim ağzının payını vermiş tabi bunu sonradan öğrendim bende lafımı soktum daha ondan sonra asla görüşmedik ne ben ne eşim

Hoş gerçi hala zayıfım orası ayrı 😂
Bana iki tahtayı çakmışlar bunu da karı diye satmışlar demişti babaannem. Bak babaannem 😂 ki zayıfım ama popom ve memem büyüktür esmer olduğum için üstüne kara kuru kız oldum hep napim sanki seçimim doğum kontrol hapı vs kilo aldırdı 1 gram et bin ayıp örter yüzüne kan gelmiş çocuk taşıyamazsın diyorlardı hatta kocam iri diye saçma sapan dalga geçiyorlardı

Haklısın bacım. O gün bizi musıat zaman da kahvaltıya veya bescayına gelirsiniz diye çağırdı kızlar tamam vs dedi gittik. Acaba o davete katılıp gecelerde böle bşrsey dedin amacın neydi veya başka soru kalıplarıylamı sorgulasam haddini bildirsem diye düşünmüyor değilim. Yada bizi tanıştıran kişiye konuyu açıp Senın arkadaşların neden bu kadar patavarsz eşimle akalak yorıumlar yapıyorlar bir daha olursa onlarla görüşmeyeceğim mi desem ?
Bence hiç sorgulama ya da sorma. Ben olsam yerinde bir sonraki davetlerine gitmem ya da görüşmem. Eğer neden görüşmediğini sorarlarsa da açık açık "konuşmalarınızı hadsiz buluyorum bu yüzden görüşmek istemiyorum" derim ve konuyu devam ettirmem. Böyle insanlara neyin doğru neyin yanlış olduğunu sorgulayarak ya da tartışarak öğretmen çok zor. Ancak tavrını göstererek ve sınırını "görüşmeyerek" çizip bir daha böyle konuşmalara maruz kalmayabilirsin. Eşinle ilgili sana olup olmadık konuşan insanlar çok iyi niyetli gelmiyor. Arkandan konuştuklarından da şüphelenmişsin. Arkadaşlık ettiğin sürece seni rahatsız edecek şeyler olur sürekli.

Bir an durun, karşınızdakinin gözünün içine bakın, sert değil, yumuşak da değil ama sorgular şekilde 'Neden böyle bir şey söyleme ihtiyacı hissettin/iz?' deyin.

Bu amacı sorgulamaya yönelik soru onları afallatacaktır. Cevapları üzerine de; 'Eşim benim seçimim. Tercihlerim hakkında bu tarz yorum yapmaman daha doğru olur.' gibi konuşun.

Bu size uymuyorsa mizaha döküp konuyu kapatacaksınız. 'Onun bünyesinin lokmaları yutmadan buharlaştırmak gibi bir özelliği var.'
Veya 'Onun kilolarını ben taşıyorum hayatım' gibi.

Back
X