Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Asel de Duru da 8765433 kez konuldu bay getirdi insanlara koymayın bence😊 Popülasyonun yarısının adı Asel, tüm çocuklar 2 isimli söylenmesi garip isimler,🙈
Yani evet Asel çokmuş Duruyu duymadım etrafımda ama hangi isim az ki?Az olan konulmayan isimler de söylenmesi zor isimler olur.

bana gore alin duru bebek ismi. duru demedim dikkat ettiyseniz ornek uzerinden konustum. benim adim da klasik bir isim degil hatta bir turkce bir ingilizce ama hem bebek hem yetiskin adi olabilecek bir isim. dedigim gibi isim zamansiz olmali bana gore, yine de sizin tercihiniz.
Yani tabi düşüncenize saygı duyarım da Bebek ismiyle yetişkin isminin farkını çok anlayamadım.

Yani evet Asel çokmuş Duruyu duymadım etrafımda ama hangi isim az ki?Az olan konulmayan isimler de söylenmesi zor isimler olur.

Duru çok duydum ben kız hatta 2 isimli ve tamama şeklinde... Duru Nehir, Duru Su vb şeklinde. Bilmiyorum yahu bu isim beni açmıyor sabun ismi geliyor

yazdıklarımı dark a yazdım aslında, nasıl bilmez eşler birbirlerinin zevklerini yorumuna cevaben

size tek söyleyeceğim eşiniz neden iki isim istiyor onu öğrenin

bence Duru'yu beğenmemiş ama bunu sözünü geçirmek için vs yapmıyor aksine siz kırılmayın diye Duru'yu kabul ediyor ama yanına isim arıyor

Buğlem'e gelince anlamını bilmiyorum ama söylemesi çok zor
Eşim ikinci ismi ben Duru istiyorum diye istiyor.Yani ben Duru istiyorum ya o Duru istemiyor o yüzden ikinci adı Duru olsun diyor.

Şimdi araya fitne sokmak istemiyorum ama neden sizin istedikleriniz ikinci isim oluyor.Sizin eşiniz erkeğe de kıza da kendi isteğini 1.ye koymuş.Siz uyumlusunuz ondan anlaşmazlık olmamış ben kendim koymak istiyorum sanırsam😀çünkü benim yaptığım listeden seçti eşim isimleri ben yine tatmin olmuyorum.

Ha benim istediğim ilk isim olsun ha eşimin istediği fark etmiyor ki neticede çooocuuummm hangisini isterse onu kullanacak :KK45: belki de ikisini de sevecek ikisinin de söylenmesini isteyecek o yüzden benim için fark etmiyor ayrıca eşiniz o sizin azılı düşmanınız değil ki neyin yarışı bu ayol saçmalamayın reca edeceğim :KK53:

bir tanidigim kizinin adini alin duru koymus herkes de cok begenmis aaa cok seker falan diye. bana komik geldi sahsen yani bu cocuk hic buyumeyecek mi? alin duru bebek icin okey ama buyuyup yetiskin olunca sahsen ben adimin alin duru olmasini istemezdim. bunlari da goz onunde bulundurmak lazim. isim zamansiz olmali.

Buğracan dede veya Hamza Buğlem Beyden daha kötü olamaz bence.... bu modern isimli çocuklar büyüyünce nasıl olacak merak ediyorum😂

Normalde isim koyma konusunda bayanları daha baskın görürdüm.Bizde öyle değil...İşte arkadaşlar diyor kızıma şu ismi koydum...Bizde öyle bir şey yok.Ama eşim öyle çok da baskın değil.Ben işte isim çıkarıyorum liste halinde eşim seçiyor.Asel koyacaktık millet herkeste duyuyoruz dedi.Ben Duru istedim(kendi ismime benzetiyorum diye).Ve çok beğeniyorum ismi.Asel Duru koyalım dedik.Ama zaten ilk ismiyle çağrılır.Sonra Aselden vazgeçip Buğlem beğendik.İntten okudum onla da dalga geçenler olmuş.Eşime sadece Duru koyalım dedim istemedi sadece Duru olmasın iki isim koyalım dedi.Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım ama bence çok güzel bir isim.Sizce bu konularda nasıl davranılmalı?Nasıl orta yol bulunulmalı?Zormuş bu işler.Allahtan başka karışan eden yok...
Sevgiluyken netlestiemistik cok faydadini gördüm kiz olursa onun koyacahi isim erkek olursa benim koyacahim isim belliydi yoksa su an birbirimizi yiyoduk bu arada erkek oldu bebis 😅 yine bir iki deneme yaptı yaa su da guzel diye ama yemezler yillar öncesinden anlaşma yapildi

Ben çocukluğumdan beri çocuğumun ismi bu olacak dediğim bi erkek ismi vardı eşim de beğendi olur demişti te o zamandan, sonra isimlerimizin kombinasyonunu da kız ismi olarak belirledik, bekarlıktan ikimizin de aklıma yattı ikisi şükür o dertten kurtulduk, bide soy ismini senden aldı zaten adını da ben koyiyim de bari😁

Normalde isim koyma konusunda bayanları daha baskın görürdüm.Bizde öyle değil...İşte arkadaşlar diyor kızıma şu ismi koydum...Bizde öyle bir şey yok.Ama eşim öyle çok da baskın değil.Ben işte isim çıkarıyorum liste halinde eşim seçiyor.Asel koyacaktık millet herkeste duyuyoruz dedi.Ben Duru istedim(kendi ismime benzetiyorum diye).Ve çok beğeniyorum ismi.Asel Duru koyalım dedik.Ama zaten ilk ismiyle çağrılır.Sonra Aselden vazgeçip Buğlem beğendik.İntten okudum onla da dalga geçenler olmuş.Eşime sadece Duru koyalım dedim istemedi sadece Duru olmasın iki isim koyalım dedi.Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım ama bence çok güzel bir isim.Sizce bu konularda nasıl davranılmalı?Nasıl orta yol bulunulmalı?Zormuş bu işler.Allahtan başka karışan eden yok...
Asel Duru güzel aslında
Duru da tek başına çok duru gerçekten insan başka bir isimle daha ifade etmek istiyor
Asel den vazgeçtiyseniz Arya Aysima Ayça Aysema olabilir
Ayça Duru çok hoş olur mesela

Buğracan dede veya Hamza Buğlem Beyden daha kötü olamaz bence.... bu modern isimli çocuklar büyüyünce nasıl olacak merak ediyorum😂

heh iste ben de onu diyorum hani ayyy sevimli olsun oyy minnos olsun kulaga da hos gelsin diye koyulan isimleri gelecekte dusunemiyorum :D o bogachan, hamzacanlara hic girmiyorum bile ahsjhssjhs

Evet ama esin in de beğenmesi lazim benim esimin bulduğu isimleri duysan🤦🏼‍♀️ hep zorlama boyle sosyete . Okey sosyete isi koyalim da Kaya nedir mesela.😁 Biz de zorlandık. Emin ol tek siz değilsiniz o da babası sonuçta ilerde sey diyebilir senin yüzünden koyduk falan 2nizde liste yapın ortak secin daha zaman da varmis
Zaten o beğenmese içime sinmez ki.Eşimin beğendiklerini ben de beğenmedim zaten o da hiç diretmedi.Ebrar demişti bi ara anlamı da güzel dedi.Ama ben çok Ebru,Ebrar tarzı isimleri sevmiyorum

heh iste ben de onu diyorum hani ayyy sevimli olsun oyy minnos olsun kulaga da hos gelsin diye koyulan isimleri gelecekte dusunemiyorum :KK70: o bogachan, hamzacanlara hic girmiyorum bile ahsjhssjhs
Valla Kezban teyzeye nasıl alışıldıysa ilerde Buğlem teyzeye de alışılır😂

heh iste ben de onu diyorum hani ayyy sevimli olsun oyy minnos olsun kulaga da hos gelsin diye koyulan isimleri gelecekte dusunemiyorum :KK70: o bogachan, hamzacanlara hic girmiyorum bile ahsjhssjhs
Lutfen bana hamzacan diye isim olmadigini soyle
İnsan o ismi koyandan nefret eder be yahu anasi babasi da olsa

Biz tamamen orta yolu bularak ikimizin de icine sinen ismi koyduk. Onun teklif ettigi benim hic istemedigim isimler oldugu gibi benim teklif edip onun begenmedigi isimler oldu. Ikimiz de diretmedik bu olsun diye. Karar kildigimiz ismi ikimiz de begendik oyle koyduk. Bence annenin istegi onemli ama orta yolu bulup ikinizin icine sinen olmasi daha guzel. Daha vakit varsa zamana birakin.

Biz tamamen orta yolu bularak ikimizin de icine sinen ismi koyduk. Onun teklif ettigi benim hic istemedigim isimler oldugu gibi benim teklif edip onun begenmedigi isimler oldu. Ikimiz de diretmedik bu olsun diye. Karar kildigimiz ismi ikimiz de begendik oyle koyduk. Bence annenin istegi onemli ama orta yolu bulup ikinizin icine sinen olmasi daha guzel. Daha vakit varsa zamana birakin.
Daha 3 buçuk ayımız var☺️☺️Düşüneceğiz bol bol

Zaten o beğenmese içime sinmez ki.Eşimin beğendiklerini ben de beğenmedim zaten o da hiç diretmedi.Ebrar demişti bi ara anlamı da güzel dedi.Ama ben çok Ebru,Ebrar tarzı isimleri sevmiyorum
Ebrar kız ismi miymiş? Erkek ismi duruyor ve evet güzel degil. Ela güzel. Ama ondan da cok var. Ben kitaptan hesaplama yapıp koydum

Ha benim istediğim ilk isim olsun ha eşimin istediği fark etmiyor ki neticede çooocuuummm hangisini isterse onu kullanacak :KK45: belki de ikisini de sevecek ikisinin de söylenmesini isteyecek o yüzden benim için fark etmiyor ayrıca eşiniz o sizin azılı düşmanınız değil ki neyin yarışı bu ayol saçmalamayın reca edeceğim :KK53:
Yok ben yarış anlamında demedim.Siz eşiyle isim kavgası eden erkekleri anlamıyorum sonuçta kadın emzirecek edecek falan demişsiniz ya ben de diyorum ki eşiniz de kendi istediği isimleri koymuş hem erkeğe hem kıza.Çocuğa aile nasıl çağırırsa ismini öyle öğreniyor çook sonradan isterse okulda farklısını söyler tabi.Okulda da birinci isim çağrılır genelde.Ben eşimle yarışmıyorum zaten neden saçmalamayın dediniz anlamadım

Back
X