Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Benim büyük kızımda doğum yaptığım güne kadar ismi belliydi birlikte karar vermiştik. Doğum yaptım hastanede yatıyorum gece aradı ben vazgeçtim dedi. Tartıştık vs herkes bu ismi biliyor diye. Mecbur kaldı istediğim oldu. Küçük kızımda da hep eski isimlere yöneldi ama büyüğünün ki yeni isim küçük eski isim olmaz yani. Benim aklımda hep bi isim vardı, doğum gideceğim gün saka değil vasiyet yazdım,buzdolabına yapıştırdım kağıdı. Ismi bu olacak vs diye. Doğum yaptım eve geldim. Başladı yine koymayacam diye. Tartıştık. Tamam dedi kimlik çıkarmaya gitti. Benim söylediğim ismin yanına Elif yazdırmış bide sanki Elif azmış gibi. Kardeşim elif. Kuzenin elif. Yeğenim elif. Şimdi küçük kızımın ikinci ismide Elif.

Yazdıklarınızı iki kere okudum ama ana düşüncesi ne çok anlayamadım.Evet sabun markası var😂of bilmiyorum Buğlem nasıl
Güzel degil ip markası ismi gibi sanki bu ismi duyunca aklima ip geliyor. 2 isimde koymayın ya zor oluyor cocuk hastaneden randevu alacak bin dereden su getiriyor. Benim 2 ismim var mutlu degilim. Bazısı da inadına mesela siz duru dersiniz babaannesi asel der teyzesi duru der ee ne anladık . Asena koysana asel e benziyor hem de asena ismindeki insanlar havalı. Ama bu isim çoğu kişiye itici geliyor hahahaha

Asel duru ismi çok güzel bence,bizdede ilk kızımda eşim annesinin ismini koymak istedi ben kabul etmeyince ortak isimde anlaştık koyduk ,ikinci cocugumdada iki üç tane isim sunduk ilk kızıma o seçti kardeşinin ismini
Benim eşim de annesini küçükken kaybetti.Onun ismini koymak istermiş hep.Ama benim gönlüm yok diye koymadı.Kıyamam☺️Ablası bile dedi hani kızın olursa çocukluğundan beri annemin ismini koycam diyordun dedi.Eşim bi kaldı ama konuyu değişti

Bu çift isim sıkıntılı bence.Herkes kendi istediği gibi mi çağıracak☺Benim içim bir isme tam ısınamadı.Isınsa diretcem de ben de kararlı olamıyorum.Bu arada bana da Eylül daha güzel geldi.Eylül Hilal koymayın eşine katılıyorum cok L li olcak hoş gelmiyor

Evet işte bol L harfi var onu ben de istemiyorum. Ama Eylül ismini de bir türlü sevemedim. Neyse senin konundayız ben uzatmayayım daha fazla 🤭🤭🤗🤩

Benim büyük kızımda doğum yaptığım güne kadar ismi belliydi birlikte karar vermiştik. Doğum yaptım hastanede yatıyorum gece aradı ben vazgeçtim dedi. Tartıştık vs herkes bu ismi biliyor diye. Mecbur kaldı istediğim oldu. Küçük kızımda da hep eski isimlere yöneldi ama büyüğünün ki yeni isim küçük eski isim olmaz yani. Benim aklımda hep bi isim vardı, doğum gideceğim gün saka değil vasiyet yazdım,buzdolabına yapıştırdım kağıdı. Ismi bu olacak vs diye. Doğum yaptım eve geldim. Başladı yine koymayacam diye. Tartıştık. Tamam dedi kimlik çıkarmaya gitti. Benim söylediğim ismin yanına Elif yazdırmış bide sanki Elif azmış gibi. Kardeşim elif. Kuzenin elif. Yeğenim elif. Şimdi küçük kızımın ikinci ismide Elif.
Siz tartışarak istediğinizi yaptırmışsınız yine sonunda😂

Siz tartışarak istediğinizi yaptırmışsınız yine sonunda😂
Yaa evet çok şükür🤭 sizde tam karar verdiğiniz isim de ısrarcı olun, her türlü sıkıntıyı biz çekiyoruz. Anne babanın hakkı evet ama bence annenin daha fazla sözü geçmeli bu isim konusunda 🙈

Güzel degil ip markası ismi gibi sanki bu ismi duyunca aklima ip geliyor. 2 isimde koymayın ya zor oluyor cocuk hastaneden randevu alacak bin dereden su getiriyor. Benim 2 ismim var mutlu degilim. Bazısı da inadına mesela siz duru dersiniz babaannesi asel der teyzesi duru der ee ne anladık . Asena koysana asel e benziyor hem de asena ismindeki insanlar havalı. Ama bu isim çoğu kişiye itici geliyor hahahaha
Çok siyasetle alakalı isimler tercih etmiyorum.Evet iki isim de sıkıntı

3 çocuğuma isim bulamadık şaka gibi ama gerçekten isim bulamadık yani ben bir isim önerdim artık çocuğun kimliğini çıkartmamız gerekiyor diye önerdiğim isim oldu çocuğum şuan 1 buçuk yaşında ve tam ismiyle daha hiç öyle seslenmedi çocuğa :KK70: :KK70: pıtırcık minos filan diye çağırıyor geçenlerde ismini degistir sana istedigin arabayi alicam filan bile dedi :confused: ama hala bi isim önerisi yok bebe büyüyünce bunları duysa bize acayip trip atar 😐

Isim konusunda ortak nokta önemli sonrasi sorun oluyor:confused:

Yani bence de annenin sözü geçmeli doğru
Evet ama esin in de beğenmesi lazim benim esimin bulduğu isimleri duysan🤦🏼‍♀️ hep zorlama boyle sosyete . Okey sosyete isi koyalim da Kaya nedir mesela.😁 Biz de zorlandık. Emin ol tek siz değilsiniz o da babası sonuçta ilerde sey diyebilir senin yüzünden koyduk falan 2nizde liste yapın ortak secin daha zaman da varmis

Çok siyasetle alakalı isimler tercih etmiyorum.Evet iki isim de sıkıntı
Benim kızım yok, ama kızım olsaydı masal, bilgi, defne, deniz, nilsu, nilseli (iki yeşil su samuru kitabını çok severim çünkü sevdiğiniz masal kahramanları da olur) aylin, derin, ferah gibi isimlere yönelirdim. Açık net. Anlamı belli. Telaffuzu sıkıntılı değil. Hiç duyulmamış bir isim koyacağım derken zor söylenen, anlamı belirsi isimler koymak da çocuğa uzun vadede zararlı.

Yazdıklarınızı iki kere okudum ama ana düşüncesi ne çok anlayamadım.Evet sabun markası var😂of bilmiyorum Buğlem nasıl

yazdıklarımı dark a yazdım aslında, nasıl bilmez eşler birbirlerinin zevklerini yorumuna cevaben

size tek söyleyeceğim eşiniz neden iki isim istiyor onu öğrenin

bence Duru'yu beğenmemiş ama bunu sözünü geçirmek için vs yapmıyor aksine siz kırılmayın diye Duru'yu kabul ediyor ama yanına isim arıyor

Buğlem'e gelince anlamını bilmiyorum ama söylemesi çok zor

Asel de Duru da 8765433 kez konuldu bay getirdi insanlara koymayın bence😊 Popülasyonun yarısının adı Asel, tüm çocuklar 2 isimli söylenmesi garip isimler,🙈

bir tanidigim kizinin adini alin duru koymus herkes de cok begenmis aaa cok seker falan diye. bana komik geldi sahsen yani bu cocuk hic buyumeyecek mi? alin duru bebek icin okey ama buyuyup yetiskin olunca sahsen ben adimin alin duru olmasini istemezdim. bunlari da goz onunde bulundurmak lazim. isim zamansiz olmali.

bir tanidigim kizinin adini alin duru koymus herkes de cok begenmis aaa cok seker falan diye. bana komik geldi sahsen yani bu cocuk hic buyumeyecek mi? alin duru bebek icin okey ama buyuyup yetiskin olunca sahsen ben adimin alin duru olmasini istemezdim. bunlari da goz onunde bulundurmak lazim. isim zamansiz olmali.
Neden ki Alin Duru bebek ismi mi?Yetişkinler de Duru ismini kullanıyor

Neden ki Alin Duru bebek ismi mi?Yetişkinler de Duru ismini kullanıyor

bana gore alin duru bebek ismi. duru demedim dikkat ettiyseniz ornek uzerinden konustum. benim adim da klasik bir isim degil hatta bir turkce bir ingilizce ama hem bebek hem yetiskin adi olabilecek bir isim. dedigim gibi isim zamansiz olmali bana gore, yine de sizin tercihiniz.

Back
X