• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

İsimleri hep anneler koyar benim cevremde de bu durum boyle. Benim adimi da annem koymus,babam Turkce ogretmeni oldugu halde karismamis. İsim konusunda anlasamayan ve ortak kadara varamayanlara cok sasiriyorum,iki cok farkli zevk sahibi insan nasil birbirini sevip de evleniyor cok ilginc gercekten :KK66:
😂😂doğru iki farklı zevke insanlar nasıl evleniyor bunun üzerine düşünmek lazım😃yaş kaçtı?

😂😂doğru iki farklı zevke insanlar nasıl evleniyor bunun üzerine düşünmek lazım😃yaş kaçtı?
😂36 valla. Annemle babamda hep bir uyum gordum ben. Birbirleriyle paylasmadan hep ortak noktada bulurlardi kendilerini. Dolayisiyla birinin oney dedigine digerinin olmaz dedigini hic duymadim. O yuzden ilginc buluyorum.

😂36 valla. Annemle babamda hep bir uyum gordum ben. Birbirleriyle paylasmadan hep ortak noktada bulurlardi kendilerini. Dolayisiyla birinin oney dedigine digerinin olmaz dedigini hic duymadim. O yuzden ilginc buluyorum.
Yani 3 şeyde aynı fikirde olursun ama İlla ki zevkler bir konuda da olsa ayrılır.Çünkü herkes kendisi bir birey beğenileri illa ki bir yerde farklı olabilir.Mesela ben duru isminde birini tanımışımdır çocukluğumda itici bir kızdır sevmem o ismi.Ama eşim öyle bir şey yaşamamıştır sever.O yüzden evlenenlerin her şeyde aynı fikirde olması bana ütopik geliyor.Çoğunlukla aynı şeyleri sevebilirler ama 1-2 tane konuda farklı fikirde olabilirler.Ama tabi eninde sonunda ortak nokta bulunulur.

İsimleri hep anneler koyar benim cevremde de bu durum boyle. Benim adimi da annem koymus,babam Turkce ogretmeni oldugu halde karismamis. İsim konusunda anlasamayan ve ortak kadara varamayanlara cok sasiriyorum,iki cok farkli zevk sahibi insan nasil birbirini sevip de evleniyor cok ilginc gercekten :KK66:

biraz da yaşam şekli ile alakalı galiba

oğlum eşimle ilişkimizin 10. yılında dünyaya geldi

biz hiç çocuğumuz olursa adı ne olur diye konuşmamıştık

hani pembe panjurlu ev içinde çocuk ismi hayalimiz yoktu

bak 20 yıl geçti kızımız olsa adı ne olurdu diye de hiç düşünmedik

benim her iki cinsiyette kullanılan isim olmasın takıntım vardı

yani Deniz, Yağmur, Güneş vs olmasın

siyasi, ideolojik, dini anlamlar yüklenebilecek isimler de olmasın

çok ididalaı, hareketli, zirveye yönelik isimler de olmasın

Doruk, Boran gibi

sonra bir isim söyledim

eşim kim var bu isimde tanıdığın dedi

bir kaç tanıdık anlattım

çevredekiler vs de önerin isim dedik

o yıl Poyraz modaydı Rüzgar vs

eşim bir Afrika kabilesi adı beğenmişti

doğal insanlık dönemini, ideal yaşamı vs sembolize ediyorlar

hatta ilk isim olarak bayağı da alışmıştık

sonra benim beğendiğim isim tercih edildi

ilk isim diye beğendiğimiz kelime ileride dalga geçilmesine sebebiyet verebilir diye düşünüp vazgeçti

konu sahibi acele etme bulursun isim

duru ismi evet saf, berrak vs vs ama ülkede duru diye sabun markası var

ben kızıma koymak istemezdim galiba

Yani 3 şeyde aynı fikirde olursun ama İlla ki zevkler bir konuda da olsa ayrılır.Çünkü herkes kendisi bir birey beğenileri illa ki bir yerde farklı olabilir.Mesela ben duru isminde birini tanımışımdır çocukluğumda itici bir kızdır sevmem o ismi.Ama eşim öyle bir şey yaşamamıştır sever.O yüzden evlenenlerin her şeyde aynı fikirde olması bana ütopik geliyor.Çoğunlukla aynı şeyleri sevebilirler ama 1-2 tane konuda farklı fikirde olabilirler.Ama tabi eninde sonunda ortak nokta bulunulur.
Her seyde ayni fikirde olmak degil ama iste,birbirinizin begenilerini bilmek,buna saygi gostermek ve o yone dogru esneyebilmekten bahsediyorum ben. Esiniz sizin duru ismini begendiginizi bile bile falanca tarihteki sacma bir tecrubesi yuzunden sizin begeninizi geri cevirmemeli.

biraz da yaşam şekli ile alakalı galiba

oğlum eşimle ilişkimizin 10. yılında dünyaya geldi

biz hiç çocuğumuz olursa adı ne olur diye konuşmamıştık

hani pembe panjurlu ev içinde çocuk ismi hayalimiz yoktu

bak 20 yıl geçti kızımız olsa adı ne olurdu diye de hiç düşünmedik

benim her iki cinsiyette kullanılan isim olmasın takıntım vardı

yani Deniz, Yağmur, Güneş vs olmasın

siyasi, ideolojik, dini anlamlar yüklenebilecek isimler de olmasın

çok ididalaı, hareketli, zirveye yönelik isimler de olmasın

Doruk, Boran gibi

sonra bir isim söyledim

eşim kim var bu isimde tanıdığın dedi

bir kaç tanıdık anlattım

çevredekiler vs de önerin isim dedik

o yıl Poyraz modaydı Rüzgar vs

eşim bir Afrika kabilesi adı beğenmişti

doğal insanlık dönemini, ideal yaşamı vs sembolize ediyorlar

hatta ilk isim olarak bayağı da alışmıştık

sonra benim beğendiğim isim tercih edildi

ilk isim diye beğendiğimiz kelime ileride dalga geçilmesine sebebiyet verebilir diye düşünüp vazgeçti

konu sahibi acele etme bulursun isim

duru ismi evet saf, berrak vs vs ama ülkede duru diye sabun markası var

ben kızıma koymak istemezdim galiba
Yazdıklarınızı iki kere okudum ama ana düşüncesi ne çok anlayamadım.Evet sabun markası var😂of bilmiyorum Buğlem nasıl

Siz ne isimler koymayı düşündünüz

Eşim Eylül diyor ben Hilal. Aslında Hilal demeye başlamıştık artık öyle seviyorduk hatta H harfinden objeler yaptık birlikte. Ama 2 gün önce geldi yanıma sana bir şey söyliycem ben Hilal ismine hiç ısınamadım dedi. Sen sevdin diye kızımıza Hilal demeye başladık dedi. Ne öneriyorsun dedim Eylül diyor. Ben de Eylül ismini sevmedim ama dedim. çift isme zaten karşı ayrıca bir sürü L harfi olacak diye de yanaşmıyor.
😑😑😒

İki cocugumun da ismini ben koydum , ilki tamamen benim zevkimdi , ikinci esimle ortak zevkimizdi
Esiniz ile ortak noktayi bulmaya calisin , siz duru istiyorsaniz ikinci ismi esiniz koysun , cok da büyük sorun yok gibi gözüküyor ortada 🤷

Her seyde ayni fikirde olmak degil ama iste,birbirinizin begenilerini bilmek,buna saygi gostermek ve o yone dogru esneyebilmekten bahsediyorum ben. Esiniz sizin duru ismini begendiginizi bile bile falanca tarihteki sacma bir tecrubesi yuzunden sizin begeninizi geri cevirmemeli.
Ben onu hayali bir şey olarak anlattım.Eşim benim beğendiklerimin arasından isimleri seçti.Duruyu da seviyorum diye ikinci isim olarak düşündü.Şimdi siz birbirimizin beğenilerine doğru esneyebilmemizi mi öneriyorsunuz yoksa ismi anne koyarı mı öneriyorsunuz biraz çelişkili olmuş cümleleriniz.Ya da erkek kadın ne diyorsa ona evet mi demeli diyorsunuz

Normalde isim koyma konusunda bayanları daha baskın görürdüm.Bizde öyle değil...İşte arkadaşlar diyor kızıma şu ismi koydum...Bizde öyle bir şey yok.Ama eşim öyle çok da baskın değil.Ben işte isim çıkarıyorum liste halinde eşim seçiyor.Asel koyacaktık millet herkeste duyuyoruz dedi.Ben Duru istedim(kendi ismime benzetiyorum diye).Ve çok beğeniyorum ismi.Asel Duru koyalım dedik.Ama zaten ilk ismiyle çağrılır.Sonra Aselden vazgeçip Buğlem beğendik.İntten okudum onla da dalga geçenler olmuş.Eşime sadece Duru koyalım dedim istemedi sadece Duru olmasın iki isim koyalım dedi.Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım ama bence çok güzel bir isim.Sizce bu konularda nasıl davranılmalı?Nasıl orta yol bulunulmalı?Zormuş bu işler.Allahtan başka karışan eden yok...
Asel duru ismi çok güzel bence,bizdede ilk kızımda eşim annesinin ismini koymak istedi ben kabul etmeyince ortak isimde anlaştık koyduk ,ikinci cocugumdada iki üç tane isim sunduk ilk kızıma o seçti kardeşinin ismini

Eşim Eylül diyor ben Hilal. Aslında Hilal demeye başlamıştık artık öyle seviyorduk hatta H harfinden objeler yaptık birlikte. Ama 2 gün önce geldi yanıma sana bir şey söyliycem ben Hilal ismine hiç ısınamadım dedi. Sen sevdin diye kızımıza Hilal demeye başladık dedi. Ne öneriyorsun dedim Eylül diyor. Ben de Eylül ismini sevmedim ama dedim. çift isme zaten karşı ayrıca bir sürü L harfi olacak diye de yanaşmıyor.
😑😑😒
Bu çift isim sıkıntılı bence.Herkes kendi istediği gibi mi çağıracak☺️Benim içim bir isme tam ısınamadı.Isınsa diretcem de ben de kararlı olamıyorum.Bu arada bana da Eylül daha güzel geldi.Eylül Hilal koymayın eşine katılıyorum cok L li olcak hoş gelmiyor

Asel duru ismi çok güzel bence,bizdede ilk kızımda eşim annesinin ismini koymak istedi ben kabul etmeyince ortak isimde anlaştık koyduk ,ikinci cocugumdada iki üç tane isim sunduk ilk kızıma o seçti kardeşinin ismini
Asel duruyu da çok sevdim ama çok kullandılar diyorlar ona takıldım😞

Ben onu hayali bir şey olarak anlattım.Eşim benim beğendiklerimin arasından isimleri seçti.Duruyu da seviyorum diye ikinci isim olarak düşündü.Şimdi siz birbirimizin beğenilerine doğru esneyebilmemizi mi öneriyorsunuz yoksa ismi anne koyarı mı öneriyorsunuz biraz çelişkili olmuş cümleleriniz.Ya da erkek kadın ne diyorsa ona evet mi demeli diyorsunuz
Evet ben de size bir ornek olarak soylemistim bunu. Yani eger esinizle cok farkli iki insan degilseniz birbirinize dogru esneyebilmelisiniz. Birbirinize karsi teklifleriniz de bu dogrultuda olmali. Kendimden ornek vereyim ben dindar bir insan degilim,dolayisiyla esim bana cocuga dini isim koy demez,cunku istemeyecegimi bilir.

Back
X