• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Ya 2 isim koymayın bence 😂 sonra evlenince insan rahatca kızlık soyadını kullanamıyor. 2 ismim var. Istesemde evlenmeden önceki soyadımı kullanamam. Acayip uzun bir isim oluyor 😂😂 şaka bi yana bence zaten sadece annenin veya babanın isim koyması yanlış. Birlikte karar vermeniz daha güzel

Yaaa deme öyle iki isim iki soy isim var. Bazen dalga geçiyorlar. Diyorum babamın soyadindan vazgeçemezdim 😄😂

Bende Asel Meva koyacağım eğer bir gün doğurabilirsem ve kız olursa :KK45: Asel'i eşim istiyor özellikle, Mevayı da ben erkek olursa da Ertuğrul Hamza koyacağız Ertuğrul'u eşim istiyor Hamza'yı ben. Böyle böyle çözdük yani aramızda anlaşmazlık olmadı hiç ben Hafsa Meva istedim eşim Hafsayı beğenmedi Asel olsun dedi okey dedim o bana uydu ben ona uydum iş çözüldü. Eşiyle isim kavgası eden erkekleri hiç anlamıyorum kadıncağız taşıyacak, doğuracak, emzirecek bırak istediğini koysun ne bu isim dırdırı erkeklerdeki :sinirli:
Şimdi araya fitne sokmak istemiyorum ama neden sizin istedikleriniz ikinci isim oluyor.Sizin eşiniz erkeğe de kıza da kendi isteğini 1.ye koymuş.Siz uyumlusunuz ondan anlaşmazlık olmamış ben kendim koymak istiyorum sanırsam😀çünkü benim yaptığım listeden seçti eşim isimleri ben yine tatmin olmuyorum.

buğlem çok zor bir isim hem söyleniş açısından hem de kullanış açısından , bir arkadaşımın kardeşinin adı buğlem ama çocuk lisede şimdi liseyi de böyle tamamlasın değiştirecekler hatta 2. bi ismi de yok kullanamıyo.Asel de çok unisex (unisex isim kullananlar çok zorlanıyo) ve gerçekten doğan bebeklerin yarısının adı :D Duru çok hoş çok tatlı bir isim, gördüğüm bütün duru'lar çok uysal ve güzel oluyo.ben de annenin ya da babanın kendi başına isim koymasını doğru bulmayanlardanım , çocuk ortak sonuçta, br şey olduğunda nasıl ben bu çocuğu tek başıma yapmadım deniyorsa isimde de bu geçerli bence.ya iki isim konulmalı birisini baba birisini anne seçsin ya da bi a4 asın buzdolabına beğendiğiniz isimleri gide gele yazın, oraya isim eklendikçe karşı taraf kesin beğenmediğinin üzerini çizsin, olabilir seçenekler kalsın, eninde sonunda ortak beğenilen çıkıcak.

Normalde isim koyma konusunda bayanları daha baskın görürdüm.Bizde öyle değil...İşte arkadaşlar diyor kızıma şu ismi koydum...Bizde öyle bir şey yok.Ama eşim öyle çok da baskın değil.Ben işte isim çıkarıyorum liste halinde eşim seçiyor.Asel koyacaktık millet herkeste duyuyoruz dedi.Ben Duru istedim(kendi ismime benzetiyorum diye).Ve çok beğeniyorum ismi.Asel Duru koyalım dedik.Ama zaten ilk ismiyle çağrılır.Sonra Aselden vazgeçip Buğlem beğendik.İntten okudum onla da dalga geçenler olmuş.Eşime sadece Duru koyalım dedim istemedi sadece Duru olmasın iki isim koyalım dedi.Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım ama bence çok güzel bir isim.Sizce bu konularda nasıl davranılmalı?Nasıl orta yol bulunulmalı?Zormuş bu işler.Allahtan başka karışan eden yok...
biz de ortak seçtik. 2-3 isim söyledim birini seçti eşim. benim de en çok içime sinen isimdi zaten sorun olmadı. sizin eşiniz de bence çok problemli değil.. burda neler okumadık ki; anasının ismini direten, eski sevgilisnin adını koymaya kalkan.. :KK14: :KK14:
kimi eş de hiç karışmıyor. ben de ona bozulurum sanırım. kendi çocuğun en azından isim için bir fikrin olmalı!!!

Eşim de bana dedi ki 1.sini sen koy madem 2.sini ben koyarım onu kabul etmedim ben.Aileden birini koyar falan diye

Ilk oğlumda iki isim koydum. İkincisinde tek koydum. Keşke ikisindede tek koysadim. Şu isim konular bizim kültürümüzde hep karmakarışık haller alıyor. Birden anneler babalar ortaya atlıyor benim ismim olsun diye, birden birileri küsüyor onların beğendiği isim olmadığı için (Selam anne🙋‍♀️).. Duygusallıktan birinin ismini veriyoruz. Halbuki bizden bağımsız bir bireyin ismini verdiğimizi tüm bu kargaşanin içinde unutuyoruz. Sonuc olarak bir güzel isim seçilecek değil mi? Yani egolar bir kenara bırakılıp ne hissettiğimize bakmamız lazim. İkinci oğluma bir isim sevmiştik ilk. Günler geçti baktım içimde bir huzursuzluk. Yaklaşık bir hafta sonra eşime dedim ki "bence bu isim oturmadi. Sanki uymayacak" dedim. Eşimde aynısını hissediyormus, ama belki değiştirmek istemem diye birsey dememis. Bunun üstüne tekrar başka isime baktık. Ve gerçekten iyiki öyle yaptık diyorum şimdi. Yani uzun lafın kısası: ikinizin de ne düşündüğü ama daha cok ne hissettiği önemli. Bu konularda başkaları fikir beyan edebilir, ama önemli olan sizin ikinizin fikri. Aileleri karıştırmak dediğim gibi çoğu zaman daha da cok problem oluyor

Yani o zaman diretmeyeyim Duru konusunda

bence iki tarafin da begenmesi sart,
milyon tane isim var, zaman da var,
bulursunuz ikinizin de icinize sinen bir isim.

siz tabi cok begendi iseniz esinizi ara ara yoklayin duru konusunda, cunku insan bir cok isme baktiktan sonra yeniden basa donebiliyor :dondurma:

Ilk oğlumda iki isim koydum. İkincisinde tek koydum. Keşke ikisindede tek koysadim. Şu isim konular bizim kültürümüzde hep karmakarışık haller alıyor. Birden anneler babalar ortaya atlıyor benim ismim olsun diye, birden birileri küsüyor onların beğendiği isim olmadığı için (Selam anne🙋‍♀️).. Duygusallıktan birinin ismini veriyoruz. Halbuki bizden bağımsız bir bireyin ismini verdiğimizi tüm bu kargaşanin içinde unutuyoruz. Sonuc olarak bir güzel isim seçilecek değil mi? Yani egolar bir kenara bırakılıp ne hissettiğimize bakmamız lazim. İkinci oğluma bir isim sevmiştik ilk. Günler geçti baktım içimde bir huzursuzluk. Yaklaşık bir hafta sonra eşime dedim ki "bence bu isim oturmadi. Sanki uymayacak" dedim. Eşimde aynısını hissediyormus, ama belki değiştirmek istemem diye birsey dememis. Bunun üstüne tekrar başka isime baktık. Ve gerçekten iyiki öyle yaptık diyorum şimdi. Yani uzun lafın kısası: ikinizin de ne düşündüğü ama daha cok ne hissettiği önemli. Bu konularda başkaları fikir beyan edebilir, ama önemli olan sizin ikinizin fikri. Aileleri karıştırmak dediğim gibi çoğu zaman daha da cok problem oluyor
Aileler karışmadı ki hiç.Yani öyle bir adımda bulunmadılar sağ olsunlar.Ne söylesek güzelmiş dediler.Evet hissiyat önemli haklısınız

bence iki tarafin da begenmesi sart,
milyon tane isim var, zaman da var,
bulursunuz ikinizin de icinize sinen bir isim.

siz tabi cok begendi iseniz esinizi ara ara yoklayin duru konusunda, cunku insan bir cok isme baktiktan sonra yeniden basa donebiliyor :dondurma:
Aslında benim ismime benziyor diye ve çok masum bir isim gibi geldiği için istiyorum.Ama içime sinmeyen tarafı iki tane u bulundurması.İşlerini ağırdan alması agır hareket etmesi anlamına gelirmiş.Gerçekten de öyle ben de öyleyim çünkü.

Aslında benim ismime benziyor diye ve çok masum bir isim gibi geldiği için istiyorum.Ama içime sinmeyen tarafı iki tane u bulundurması.İşlerini ağırdan alması agır hareket etmesi anlamına gelirmiş.Gerçekten de öyle ben de öyleyim çünkü.

bence guzel, sizin isminiz de guzeldir eminim.
dusunun biraz daha bence.

esinizle isim konusunda hic uyusamazsaniz iki isim fikrini o zaman dusunursunuz.

Biz isim secme olayini cok sevdigimiz icin 2 oglumun de 2ser ismi var, ozene bezene sectik :rolleyes:
ama suan ikisinin de kisa isimlerini kullaniyoruz, kolay oluyor diye.

İki kızımın isimlerini eşime şu olsa nasıl olur diye sordum ikisini de beğendi öyle koyduk. Şimdi geçen ay öğrendim oğlum olacakmış eşimin düşündüğü ismi koyucaz.

İnsan çok kararsız kalıyor beğendiğiniz içine sindiğiniz olsun sağlıkla kucağınıza alın.

İsmi annenin koyması doğru ama babanın da söz hakkı olmalı. Çocuk iki tarafın da çocuğu sonuçta. Hiç söz hakkı vermemek olmaz. Ben beğendiğim 3 isim arasından birini eşime seçtirmiştim. Sadece eşim değil bunlardan hangisi olsun diye her önüme gelene danıştım sayılır. Eşinizin tavrında ben hiçbir anormallik göremedim. Beğenmediğine beğenmedim demesi çok doğal.

İsimleri hep anneler koyar benim cevremde de bu durum boyle. Benim adimi da annem koymus,babam Turkce ogretmeni oldugu halde karismamis. İsim konusunda anlasamayan ve ortak kadara varamayanlara cok sasiriyorum,iki cok farkli zevk sahibi insan nasil birbirini sevip de evleniyor cok ilginc gercekten ;)

biz de ortak seçtik. 2-3 isim söyledim birini seçti eşim. benim de en çok içime sinen isimdi zaten sorun olmadı. sizin eşiniz de bence çok problemli değil.. burda neler okumadık ki; anasının ismini direten, eski sevgilisnin adını koymaya kalkan.. :KK14: :KK14:
kimi eş de hiç karışmıyor. ben de ona bozulurum sanırım. kendi çocuğun en azından isim için bir fikrin olmalı!!!
Benim de öyle oldu.Ben liste hazırladım 4-5 isim.Eşim içinden Buğlemi seçti.Aselde de ayrı bir liste yapmıştım onu da listemden seçti.Duruyu da ben istiyorum diye ikinci isim yaptık.Aslında düşününce evet anlayışlı eşim

İki kızımın isimlerini eşime şu olsa nasıl olur diye sordum ikisini de beğendi öyle koyduk. Şimdi geçen ay öğrendim oğlum olacakmış eşimin düşündüğü ismi koyucaz.

İnsan çok kararsız kalıyor beğendiğiniz içine sindiğiniz olsun sağlıkla kucağınıza alın.
Ne koydunuz acaba?

Normalde isim koyma konusunda bayanları daha baskın görürdüm.Bizde öyle değil...İşte arkadaşlar diyor kızıma şu ismi koydum...Bizde öyle bir şey yok.Ama eşim öyle çok da baskın değil.Ben işte isim çıkarıyorum liste halinde eşim seçiyor.Asel koyacaktık millet herkeste duyuyoruz dedi.Ben Duru istedim(kendi ismime benzetiyorum diye).Ve çok beğeniyorum ismi.Asel Duru koyalım dedik.Ama zaten ilk ismiyle çağrılır.Sonra Aselden vazgeçip Buğlem beğendik.İntten okudum onla da dalga geçenler olmuş.Eşime sadece Duru koyalım dedim istemedi sadece Duru olmasın iki isim koyalım dedi.Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım ama bence çok güzel bir isim.Sizce bu konularda nasıl davranılmalı?Nasıl orta yol bulunulmalı?Zormuş bu işler.Allahtan başka karışan eden yok...

Takipteyim bu konuyu, çünkü neredeyse aynı sorunu yaşıyoruz....
bakalım nasıl çözülecek 😬🙄

Back
X