- 17 Şubat 2015
- 7.877
- 21.118
- 348
- Konu Sahibi GunesinKizii
Hesap kitap yapıp gidiyorsanız gidin. İki maaş olacak ama kira- giderler ona göre artacaktır.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet maalesef, ailemin de durumu pek iyi değil bu durumda daha iyi anlamaları lazım beni.. size de Allah kolaylık versin hayat şartları insanı her şeye sürükleyebiliyorNiye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki?
Siz yokluk içinde yaşarken anneniz ne yaptı?
Bu kusura bakmayın ama çok bencilce.
Ayrıca sizin artık kendi aileniz var.
Ben yıllardır annemden kilometrelerce uzakta yaşıyorum. Kim ister gurbet olmayı ama koşullar herkes için aynı olmuyor.
Kendi hayatınıza bakacaksınız.
Çok zor ve kadın olarak düzgün iş bulmak hele ki büyükşehirde çok daha zor gerçektenAylık 15.000 verirsen gitmem diyin. Verecek mi bakalım. Annenizin yaptığı aşırı bencilce. Kendini düşünüyor. Ben olsam basar giderim. Bu devirde tek maaşla yaşamak çok zor
Asgari ücretin üzerinde alacağız olursa, ev tutacağız tabiki lojman değil. Büyükşehirden küçük turistik bir şehire gitmek diyeyim size. Burda asgari ücretle tek çalışanı olan bir aile olarak geçinmeye çalışmaktan çok daha iyi olacağını düşünüyorumHangi sehre gideceksiniz? 2 asgari ucretle rahat geçinebileceginiz turistik bir sehir oldugunu sanmiyorum. Otelin lojmani var mi? 12 ay calisan bir otel mi?
O kadar haklısınız ki.. okurken kalbim acıdıGitmenizi istemeyen bir zahmet elini taşın altına koysun.Siz calişiyormuşsunuz gibi her ay hesabınıza para yatirmiyorsa,kiranizi odemiyorsa.Kusura bakmayın gitsin ötede ağlasın.Benim evladım fakirlik çekecek elimden birşey gelmeyecek ama bu fakirlikten çıkmasın diye kendime bagliycam( çünkü çok seviyorum) annenize söyleyin sevmek böyle birşey değil........
Inşallah herşey gönlünce olurZaten etseler nereye kadar edecekler, bende kırmadan içim rahat bir şekilde gitmek istiyorum
Ne kadar kırıcı söylediğiniz cümle. Henüz ailemle bu tarz diyaloğa girmedim ve söyleyeceğim zaman nasıl ikna etsem diye fikir soruyorum. Zaten kararımız belli işimiz kesinleştiğinde gitmeyi düşündüğümüzü belirttim anneme dayanamıyorum gidemem demedim ki annem dayanamıyor dedim onu nasıl üzmeden kabullendirebilirim diye uğraşıyorum. Eşime üzüleceğiniz bir durum değil buEşinize üzüldüm keşke sizinle evlenmeseydi..
Tersi olduğunda da aynısı geçerli.
Asgari ücretin üzerinde alacağız olursa, ev tutacağız tabiki lojman değil. Büyükşehirden küçük turistik bir şehire gitmek diyeyim size. Burda asgari ücretle tek çalışanı olan bir aile olarak geçinmeye çalışmaktan çok daha iyi olacağını düşünüyorum
Estağfurullah forumda detaylı bilgi vermek istemedim ilk kez soru soruyorum pek bilmiyorum buranın ortamını :) değerli cevabınız için teşekkür ederim hepimizin hakkında hayırlısı olsunYanlis anlamayin bence de siz artik esiniz ve kendiniz olarak bir ailesiniz ve gerekirse uzak sehre gitmelisiniz. Ben sadece sizi dusunerek gecinebilir misiniz kismini merak ettim.
Yoksa zaten anneden izin almak vs ne munasebet sadece tasinacaginizi soylemeniz kafi.
Yıllardır ailem tarafından manipüle ediliyorum. Bekarken hep üzerime sorumluluk yüklenirdi yapamadığım zamanlarda yük gibi hissettirildim. Evlendim depresyona girdim ilk zamanlarda bu içimde biriken ağır duygular ve geçmişte ezildiğim zamanlar yüzünden. Şimdi de çok seviyorum, ayrılamam, nasıl dayanırım adı altında devam ediliyor üzerimde baskı kurulmalara. İmkansızlıktan terapi bile alamıyorum bu şekilde nasıl hayatıma devam edicem bilmiyorum gerçekten. Bende yarattıkları bu duygular yüzünden hala hayatımla ilgili bir karar verirken etkin rol oynuyorlar bu zoruma gidiyorKoca 3 til olmus. Annenizin eteginin altindan ayrilin artik.
Duyma,gorme seni bu hale sokanlari. Hic saglikli bir durum degil.Yıllardır ailem tarafından manipüle ediliyorum. Bekarken hep üzerime sorumluluk yüklenirdi yapamadığım zamanlarda yük gibi hissettirildim. Evlendim depresyona girdim ilk zamanlarda bu içimde biriken ağır duygular ve geçmişte ezildiğim zamanlar yüzünden. Şimdi de çok seviyorum, ayrılamam, nasıl dayanırım adı altında devam ediliyor üzerimde baskı kurulmalara. İmkansızlıktan terapi bile alamıyorum bu şekilde nasıl hayatıma devam edicem bilmiyorum gerçekten. Bende yarattıkları bu duygular yüzünden hala hayatımla ilgili bir karar verirken etkin rol oynuyorlar bu zoruma gidiyor
En çok annem aşırı tepki veriyor böyle şeylerde. Ne zaman konusu geçse anında yüzü düşüyor. Çok zorlanırsam sevdiğim bir iki akrabamdan destek istemeyi düşünüyorum. Öncelikle eşimle ikimiz oturup ciddi bir şekilde konuşacağız sonrası duruma göre.Sadece anneniz mi? Babanız ya da diğer kardeşleriniz ne diyor? Annenize saçmalama burada nasıl geçinecekler iş bulmuş gidecek tabi diyen aklı selim herhangi bir insan yok mu çevrenizde?
İkna edecek bir durum yok zaten siz kararınızı vermişsiniz. Devamlı olarak söyleyeceksiniz. Çok abartırsa da şakayla karışık e anne verirsin o zaman maaş bana ya da doldurursun dolabımı diyin.
Zaten ayda 2 kez görüşüyormuşsunuz uzak dediğiniz de 4 saat.
Ben 1000 km uzaktayım ailemden. 4 saat uzak olsam kapı komşusu sayarlardı.
Hep biz kadınlar çekiyoruz böyle şeyleri oğlu gitse bu kadar olay olmaz kesinAnnene sık sık geleceğini söyle hem görüntülü görüşme diye birşey var millet dünyanın öbür ucuna gelin ediyor herkes anne canım aaa... Hayat sizin oda anlayışlı olmak zorunda.
Hep biz kadınlar çekiyoruz böyle şeyleri oğlu gitse bu kadar olay olmaz kesin
Ailenizi "ikna etmenize" gerek yok, çünkü izin alınacak bir durum yok.Arkadaşlar eşim asgari ücretle çalışıyor ben çalışmıyorum iş arıyorum ama bulunduğum şehirde istediğim gibi bir iş bulamıyorum gerçekten geçinemiyoruz maddi manevi bu yüzden.
Eşimin kardeşi bekar başka bir şehire yerleşti otelde çalışıyor ve bize de otelde iş ayarlamak istiyor. Eşimle ikimiz çalışacağız daha rahat güzel bir hayatımız olacak inşallah.
Ama benim ailem özellikle annem sorun çıkarıyor dayanamam naparım ben vs. diyerek bende en çok anneme dayanamam ama geleceğimi düşünüp kendi hayatımı düzene sokmam gerekiyor. Önceliğim kendi hayatım ve geleceğim diye düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun ailemi nasıl ikna ederim? Nasıl konuşsam onlarla