• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle başka bir şehre yerleşmek istiyoruz ama ailem karşı çıkıyor ?

Anneniz kendi duygularını sizin refahınızdan daha çok önemsiyor. Kusura bakmayın ama bencil bir kadın. Sizin iyiliğiniz için duygularını bastırmayı ve sizi öyle bir yük altında bırakmamayı bilmesi lazımdı
Size kızmıyorum bende bencillik ettiğini düşünüyorum. Anlayış gösterip büyük fedakarlıklar yapmak her anneye gelmiyor malesef böyle yük altında bırakmak daha kolay geliyor sanırım onlara

Evet tamamen yalnızlık korkusu.. gidersem bir daha hiç eskisi gibi olmayacağız falan sanıyor unutucam sanıyor heralde anlamıyorum ama ben hayatımı bi yoluna koymak zorundayım, sizin beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum bu yüzden çok mutlu oldum
Allah bir kolaylık verir , nelere alışılmıyor ki, evet sizi anlıyorum çünkü geri dönülmez bir şekilde gurbetteyim ...

Arkadaşlar eşim asgari ücretle çalışıyor ben çalışmıyorum iş arıyorum ama bulunduğum şehirde istediğim gibi bir iş bulamıyorum gerçekten geçinemiyoruz maddi manevi bu yüzden.
Eşimin kardeşi bekar başka bir şehire yerleşti otelde çalışıyor ve bize de otelde iş ayarlamak istiyor. Eşimle ikimiz çalışacağız daha rahat güzel bir hayatımız olacak inşallah.
Ama benim ailem özellikle annem sorun çıkarıyor dayanamam naparım ben vs. diyerek bende en çok anneme dayanamam ama geleceğimi düşünüp kendi hayatımı düzene sokmam gerekiyor. Önceliğim kendi hayatım ve geleceğim diye düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun ailemi nasıl ikna ederim? Nasıl konuşsam onlarla
madem aileler istemiyor o zaman oturup yardim etcekler size .siz evlisiniz .siz istermisiniz evinizi yurdunuzu degiştirmeyi ama maalesef imkanlar el vermiyor bana kalirsa gidin güzel bir hayat yaşamak icin tabi ailelerinizin kalbini kirmadan

Niye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki?
Siz yokluk içinde yaşarken anneniz ne yaptı?
Bu kusura bakmayın ama çok bencilce.
Ayrıca sizin artık kendi aileniz var.
Ben yıllardır annemden kilometrelerce uzakta yaşıyorum. Kim ister gurbet olmayı ama koşullar herkes için aynı olmuyor.
Kendi hayatınıza bakacaksınız.

Dayanamam ne ya,
Bir cok insan cocugunu lisede yatili okutuyor sirf daha iyi imkanlari olsun diye.

Annenizin akliyla hareket etmeyin, dayanamam diyorsa size sigorta yapsin maas versin, o zaman dizinin dibinde oturursunuz

Gitmenizi istemeyen bir zahmet elini taşın altına koysun.Siz calişiyormuşsunuz gibi her ay hesabınıza para yatirmiyorsa,kiranizi odemiyorsa.Kusura bakmayın gitsin ötede ağlasın.Benim evladım fakirlik çekecek elimden birşey gelmeyecek ama bu fakirlikten çıkmasın diye kendime bagliycam( çünkü çok seviyorum) annenize söyleyin sevmek böyle birşey değil........

Haklısınız bu zamana kadar ben hep onların düşüncelerine önem vererek yaşamak zorunda kaldım ama herkes bir yerde kendini düşünüyor, bende gitmeyi çok istiyorum zaten çok bunaldım artık yaşadığım yerde sadece bu ikna etme süreci biraz zorlu olacak sanırım 😣

İkna etmeyeceksiniz. Biz iş bulduk ve gidiyoruz diye karar bildireceksiniz.

Hangi sehre gideceksiniz? 2 asgari ucretle rahat geçinebileceginiz turistik bir sehir oldugunu sanmiyorum. Otelin lojmani var mi? 12 ay calisan bir otel mi?

Arkadaşlar eşim asgari ücretle çalışıyor ben çalışmıyorum iş arıyorum ama bulunduğum şehirde istediğim gibi bir iş bulamıyorum gerçekten geçinemiyoruz maddi manevi bu yüzden.
Eşimin kardeşi bekar başka bir şehire yerleşti otelde çalışıyor ve bize de otelde iş ayarlamak istiyor. Eşimle ikimiz çalışacağız daha rahat güzel bir hayatımız olacak inşallah.
Ama benim ailem özellikle annem sorun çıkarıyor dayanamam naparım ben vs. diyerek bende en çok anneme dayanamam ama geleceğimi düşünüp kendi hayatımı düzene sokmam gerekiyor. Önceliğim kendi hayatım ve geleceğim diye düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun ailemi nasıl ikna ederim? Nasıl konuşsam onlarla
Aylık 15.000 verirsen gitmem diyin. Verecek mi bakalım. Annenizin yaptığı aşırı bencilce. Kendini düşünüyor. Ben olsam basar giderim. Bu devirde tek maaşla yaşamak çok zor

Ne kadar da bencil bir aileniz var.
Bu devirde asgari ücretle geçinilir mi , hiç mi düşünmüyorlar sizin geleceğinizi ?
Kimseden izin almak zorunda değilsiniz biz gidiyoruz dersiniz olur biter.
:( Düşünmüyorlar maalesef ama biz yine de onları düşünerek hareket ediyoruz işte salak gibi kusura bakmayın bunu söylediğim için

madem aileler istemiyor o zaman oturup yardim etcekler size .siz evlisiniz .siz istermisiniz evinizi yurdunuzu degiştirmeyi ama maalesef imkanlar el vermiyor bana kalirsa gidin güzel bir hayat yaşamak icin tabi ailelerinizin kalbini kirmadan
Zaten etseler nereye kadar edecekler, bende kırmadan içim rahat bir şekilde gitmek istiyorum

Back