Ya biliyor musunuz ben sizi biraz anlıyorum. Benim de duygusal ve fiziksel bagin çok güçlü olduğu ama zihinsel bağımin biraz daha zayıf olduğu bi ilişkim var. Çok benziyor duygusal dunyamiz tepkilerini vs çok iyi anlıyorum. Çok gülüp eğleniyorum uzun uzun konuşabiliyorum ve sanki sarılmak öpüşmek bana evimde hissettiriyor. Ama mesela kardeşimle veya arkadaşlarımla bazen daha akıcı muhabbet. Çünkü biraz farklı insanlarız. Mesela ben hukuk okudum o güzel sanatlar. Benim en güçlü olduğum alan sözel alan, saatlerce podcast dinleyeyim, yazayim, konusayim, tez antitez sentez yapayım. O görsel alanda çok iyi film izlesin resim yapsın evde raf çaksın filan. Tabi çok fazla şey konuşuyoruz yapıyoruz ama hani böyle iletişim tarzimizda sevdiğimiz şeylerde daha büyük bi farklılık olunca özel alan ihtiyacımız da artıyor. Ama bence biraz da ortak alanlar yaratmak için cabalamamiz lazım yani çaba bana olması gereken bir şey gibi geliyor cünkü zevkli ge yakın bir evlilik istiyorum gidip başkasını bulmak da istemiyorum aşık olduğum insanla beraber olmak istiyorum o zaman da bazen ortak alanlar için çaba lazım gibi geliyor. Ama benim sadece 1 senelik bir ilişkim var sizin 8 sene olmuş burada yazan kadınların da uzun süreli evlilikleri olmuş o yüzden doğrusu şudur diyemiyorum okuyorum ilginç bir tartışma.
Beni anlamaniza cok sevindim gercekten.
Iliskide tabi ki ortak alanlar cok onemli, her sey fiziksel ve duygusal uyumdan olusmuyor.
Bizim hem birlikte yaparken zevk aldigimiz seyler var hem de ayri ayri ayni sevgilinizle sizin oldugu gibi.
Mesela bir film izlerken ben aksiyon filmi sevmiyorum daha soyut akan giden seylerden hoslaniyorum esim tam tersi, ben illa o benim yanimda otursun filmden sikilsin benim icin bunu yapsin filmden degil benden zevk alsin istemiyorum ki. Birlikteyiz diye bu zorlamalara girmek istemiyorum ama bir baska cift olse de sikintidan yanyana kaliyor.
Ama bir yandan da mesela bir masa oyununa takilip sabaha kadar hic uyumadigimizi biliyorum. Siz de umarim iliskinizde size uygun ikinize de huzur veren bir dinamigi yakalarsiniz.
Ben tam tersi yasayanlara da yanlis demiyorum, herkesin dinamigi farkli ama onlar beni yanlis buluyor. :)
Bence onemli olan benim icin, bu ozgurluge sahip olmak arkadaslarin da ornegi hatirlattigi gibi ben hem tek basima, ailemle, arkadaslarimla tatile gidecek hem de 1 ay sadece esimle tatile gidecek secimim olmasini seviyorum.
Esim, hayir sadece benimle gideceksin deseydi yapamazdim.
Ya da hep ailenle git ben hic gelmiyorum deseydi de yapamazdim. Umarim anlatabildim