• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep imalı konuşuyorsun ama yanılıyorsun benim çevremde ben de dahil senin kadar beklentisiz Bi eş hiç görmedim. İyi aferin sakın hiç söylenenlerden ders alma, sakın sorgulama mükemmel evliliğini, sakın acaba doğru mu söylüyorlar diye düşünme, böyle devam et, bi gün pişman olduğunda buraya yazma ama çok fena linçlenirsin.
Hic imali konusmuyorum aslinda.
Siz boyle bir es gormediginiz icin olmadigi anlamina gelmez ki, ben de burada baska konularda yazilan seyleri cevremde hic gormuyorum.
Tam tersi burada yazilanlarla sorguluyorum o yuzden fikir sordum zaten. Acaba ben mi bir seyleri goremiyorum siz ne dusunuyorsunuz diye soruyorum... ve okuyup dusunuyorum da.
Ama bu soyledigin yok, yalan, hikaye sen aslinda soylesin ama boyle davraniyorsun, esin soyle evliligin boyle diyenlere de ne diyebilirim?

Sinir.:) Eskisi kadar soğukkanlı değilsin artık. Gardın düştü. Sen düşün artık şu saatten sonra.

Kadının biri gelip karnını gösterip bu çocuk kocandan dediği gün anlarsın yapmamayı tercih etmeyi.😁
Bir de bayil istersen Feriha. Yok artik cok dizi izliyorsunuz siz :)) Tamam sinir, hatta stres, hatta kanser

Sadakatsizlik kapilari sonuna kadar acik olsun benim icin hicbir sorun yok. Ben kendime ve esime istedigi her seyi yapabilme ozgurlugu veriyorum, ama yapmamayi tercih etmemizi seviyorum.
Cinsel hayatimizda da hicbir sorun yok merak etmeyin :)
Heh iste bu cevabı arıyordum.
Ben yazmak istemedim.

Siz bize AÇIK İLİŞKİ güzellemesi yapıyorsunuz aklınızca, kk olarak bizde çok salağız anlamadık.

“Vur kaç yapabiliriz” zihniyeti olan kişiler evlilik kurumunda olmamalı.
Tercihleriniz bi gün hayata geçer.

Hiç öpmiiim canım doğama ters diye ağlıyor evlilik cüzdanınız….

Bir de bayil istersen Feriha. Yok artik cok dizi izliyorsunuz siz :)) Tamam sinir, hatta stres, hatta kanser
Ahahahhahahahsshh. Eşine sor o bilir Feriha 'yı, yemek yerken çocuk gibi ekrana bakan o. Ben TV başına oturup 3 saat dizi izlemeyi bırakalı 15 yıl oldu.

Heh iste bu cevabı arıyordum.
Ben yazmak istemedim.

Siz bize AÇIK İLİŞKİ güzellemesi yapıyorsunuz aklınızca, kk olarak bizde çok salağız anlamadık.

“Vur kaç yapabiliriz” zihniyeti olan kişiler evlilik kurumunda olmamalı.
Tercihleriniz bi gün hayata geçer.

Hiç öpmiiim canım doğama ters diye ağlıyor evlilik cüzdanınız….
Hahahah ya ne alakasi var?
Acik iliski benim asla tercih etmeyecegim bir sey, yasayana saygi duyarim o ayri.
Ancak birisi sadakatsizlik yapacaksa ben kapilari kapatip bir de ustune kitleyerek bunu engelleyemem, boyle engellenecekse o kisi gitsin daha iyi.
Yapmak istemeyen icinse nerede olursan ol yapmaz. Bunun nesini anlamiyorsunuz?

Arkadaslar benden bu kadar, yoruldum! :)
Yorum yapan herkese tesekkurler, yorumlari tek tek cevaplamaya calistim.
Hala da okuyorum.
Bana faydasi oldu yorumlarin.
Hikaye yaratan arkadaslar icin bu hayal gucunu baska yerde kullanin lutfen.

Eşiniz size uyup şehir değiştirmiş sonrasında siz yine başka bir şehire gecmişsiniz. Bir felaket yaşanacaksa şu an bulunduğunuz yerde de yaşanabilir. Deprem olmaz başka bir şey olur. Eğer birinizin başına bir şey gelirse anında müdahale etme şansınız da yok.

Arkadaslar benden bu kadar, yoruldum! :)
Yorum yapan herkese tesekkurler, yorumlari tek tek cevaplamaya calistim.
Hala da okuyorum.
Bana faydasi oldu yorumlarin.
Hikaye yaratan arkadaslar icin bu hayal gucunu baska yerde kullanin lutfen.
Baayyysss, yine görüşürüz şekerim. Kesin görüşürüz, adım gibi biliyorum. İstersen konunu Mune Mune ye kapattırabilirsin. Sonra sinirin bozuluyor hanımefendi çizginden çıkayazıyorsun. Sevgiler.

Yaşadiklariniz standart evlilik dışında olduğu için tabbiki monoton hayatları olanlar tepki gösterecek, siz eşinizle sorun yaşamıyorsaniz sıkıntı yok,sizi eleştiren arkadaşlarınız sizin gibi yaşama seçenekleri var mı? Olsa belki üstüne atlarlar. Evlilikte değil normal bekar hayatinda sevgili hayatında monoton olan herşey bir süreden sonra batar , sizinki heyecan verici sonuçta aylarca ayrı kalmıyorsunuz mesafede çok değil , sadece böyle bir düzene alışıp sonradan değiştirmek sorun çıkarabilir, yoksa kimse kusura bakmasın her gün iş yada hergun ev çocuklar kafa bir sureden sonra kaldırmıyor zaten ekonomi kötü tatil planları sosyal hayat yok insanlar çatacak yer arıyorlar çünkü karın tokluğu için çalışan insanlar ülkesi olduk, öncelik hep geçim derdi. Kimseye bakmayın eşiniz ve sizin fikriniz önemli çünkü hayat sizin hayatınız.
Bahsettiğiniz gibi monoton, memnun olmadığım bir evliliği yaşıyorsam boşanırım niye gençliğimi ziyan edeyim? Siz öyle yapamıyorsunuz anlaşılan? 'Evlenmek' kelimesi bile birlikte bir ev-yaşam alanı edinmek anlamına geliyor. Ben hastalandığımda yanımda kocamı bulamayacaksam niye evliyim? Telefonda arkadaşlarıma da hasta olduğumu söylüyorum ne farkı var? "Bir yastıkta kocayın" diye iyi niyet barındıran bir deyimimiz var ona ne oldu arkadaş 🤔

Ya biliyor musunuz ben sizi biraz anlıyorum. Benim de duygusal ve fiziksel bagin çok güçlü olduğu ama zihinsel bağımin biraz daha zayıf olduğu bi ilişkim var. Çok benziyor duygusal dunyamiz tepkilerini vs çok iyi anlıyorum. Çok gülüp eğleniyorum uzun uzun konuşabiliyorum ve sanki sarılmak öpüşmek bana evimde hissettiriyor. Ama mesela kardeşimle veya arkadaşlarımla bazen daha akıcı muhabbet. Çünkü biraz farklı insanlarız. Mesela ben hukuk okudum o güzel sanatlar. Benim en güçlü olduğum alan sözel alan, saatlerce podcast dinleyeyim, yazayim, konusayim, tez antitez sentez yapayım. O görsel alanda çok iyi film izlesin resim yapsın evde raf çaksın filan. Tabi çok fazla şey konuşuyoruz yapıyoruz ama hani böyle iletişim tarzimizda sevdiğimiz şeylerde daha büyük bi farklılık olunca özel alan ihtiyacımız da artıyor. Ama bence biraz da ortak alanlar yaratmak için cabalamamiz lazım yani çaba bana olması gereken bir şey gibi geliyor cünkü zevkli ge yakın bir evlilik istiyorum gidip başkasını bulmak da istemiyorum aşık olduğum insanla beraber olmak istiyorum o zaman da bazen ortak alanlar için çaba lazım gibi geliyor. Ama benim sadece 1 senelik bir ilişkim var sizin 8 sene olmuş burada yazan kadınların da uzun süreli evlilikleri olmuş o yüzden doğrusu şudur diyemiyorum okuyorum ilginç bir tartışma.
Beni anlamaniza cok sevindim gercekten.
Iliskide tabi ki ortak alanlar cok onemli, her sey fiziksel ve duygusal uyumdan olusmuyor.
Bizim hem birlikte yaparken zevk aldigimiz seyler var hem de ayri ayri ayni sevgilinizle sizin oldugu gibi.
Mesela bir film izlerken ben aksiyon filmi sevmiyorum daha soyut akan giden seylerden hoslaniyorum esim tam tersi, ben illa o benim yanimda otursun filmden sikilsin benim icin bunu yapsin filmden degil benden zevk alsin istemiyorum ki. Birlikteyiz diye bu zorlamalara girmek istemiyorum ama bir baska cift olse de sikintidan yanyana kaliyor.
Ama bir yandan da mesela bir masa oyununa takilip sabaha kadar hic uyumadigimizi biliyorum. Siz de umarim iliskinizde size uygun ikinize de huzur veren bir dinamigi yakalarsiniz.
Ben tam tersi yasayanlara da yanlis demiyorum, herkesin dinamigi farkli ama onlar beni yanlis buluyor. :)
Bence onemli olan benim icin, bu ozgurluge sahip olmak arkadaslarin da ornegi hatirlattigi gibi ben hem tek basima, ailemle, arkadaslarimla tatile gidecek hem de 1 ay sadece esimle tatile gidecek secimim olmasini seviyorum.
Esim, hayir sadece benimle gideceksin deseydi yapamazdim.
Ya da hep ailenle git ben hic gelmiyorum deseydi de yapamazdim. Umarim anlatabildim

Eşiniz size uyup şehir değiştirmiş sonrasında siz yine başka bir şehire gecmişsiniz. Bir felaket yaşanacaksa şu an bulunduğunuz yerde de yaşanabilir. Deprem olmaz başka bir şey olur. Eğer birinizin başına bir şey gelirse anında müdahale etme şansınız da yok.
Korkarım birinin başına bir şey gelirse, aman haber vermeyeyim tatili oyunu keyfi neyse bozulmasın der, kendi başlarının çaresine bakarlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back