• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkiye'ye donmek isteyen yabanci kocam ve ailem

Villalar yatlar dövizle maaşlar, sahilde uzaktan çalışma, yöneticilik, ege de yaşama...

Kardeş istersen dertlerini bana yıkabilirsin yani bu dertler benim olsun, hallederiz ya siz kalın orda, bak keyfine, birer villa alınmış ben ilgilenirim hertürlü, bozma moralini...

Son düzenleme:
Villalar yatlar dövizle maaşlar, sahilde uzaktan çalışma, yöneticilik, ege de yaşama...

Kardeş istersen dertlerini bana yıkabilirsin yani bu dertler benim olsun, hallederiz ya siz kalın orda, bak keyfine, birer villa alınmış ben ilgilenirim hertürlü, bozma moralini...

vallahi konu derdini seveyim buttonuna döndü gelen derdini seveyim giden derdini seveyim yazıyor :emir_bebek::bicak:

vallahi konu derdini seveyim buttonuna döndü gelen derdini seveyim giden derdini seveyim yazıyor :emir_bebek::bicak:

Ya sonucta olmuşlar dunya vatandası, gelinir gidilir ne ki yaa...uzaktan calışmaymış zaten.. yazın gel sıkılınca git ispanyaya vs....eh yani..

ben arabamı getiriyorum mesela, siz de yatı İstanbulda bir marinaya çekersiniz olur biter.
Canım benim hoş geliyorsun sefa getiriyorsun inşaallah çoook mutlu olursun ama benzin parası ödedikçe beni an lütfen🤣
Marinaların fiyatından haberin var mı senin Miss🤣 9 metreye kadar bir tekneyse dolara endeksli yıllık marina gideri pek sıkıntı olmaz da 9 metreden sonrası sıkıntı, elektrik, atık su boşaltımı, tekne bakım hizmetleri, araçla geliyorsan otopark bile ekstra ücrete tabii.
İspanyol enişte hayatının en pahalı marinalarını görsün de gözü gönlü açılsın, ki İspanya'da tekne atık suyu fiuyyyy bilmem kaç mil öteye füze gibi atılabiliyor sanırım ama Türkiye'de belirlenen litreye ulaştığında boşalttırıp karta işletmek zorundasın, o da her marinada yok.

Canım benim hoş geliyorsun sefa getiriyorsun inşaallah çoook mutlu olursun ama benzin parası ödedikçe beni an lütfen🤣
Marinaların fiyatından haberin var mı senin Miss🤣 9 metreye kadar bir tekneyse dolara endeksli yıllık marina gideri pek sıkıntı olmaz da 9 metreden sonrası sıkıntı, elektrik, atık su boşaltımı, tekne bakım hizmetleri, araçla geliyorsan otopark bile ekstra ücrete tabii.
İspanyol enişte hayatının en pahalı marinalarını görsün de gözü gönlü açılsın, ki İspanya'da tekne atık suyu fiuyyyy bilmem kaç mil öteye füze gibi atılabiliyor sanırım ama Türkiye'de belirlenen litreye ulaştığında boşalttırıp karta işletmek zorundasın, o da her marinada yok.

Oooo Mune abla bakıyorum zenginsin:halay:

Benim teknem yok ki konu sahibesinin var:deli: Parama kastım yok Allaha şükürler olsun tekne=para yiyici. Motoru bozuluyor, bakımı şuydu buydu derken tekne=para yeme makinesi o kadar. Marinadan bağımsız olarak tekne para yeme makinası, arkadaşımın SFda bağlı teknesi var aynı yani varsa yoksa para yiyor yıllık en az 30.000 doları bakıma şuna buna veriyorum demişti. Neyse başkalarınınt eknesi burda üyelerin çenesini yordu yine:deli:

Oooo Mune abla bakıyorum zenginsin:halay:

Benim teknem yok ki konu sahibesinin var:deli: Parama kastım yok Allaha şükürler olsun tekne=para yiyici. Motoru bozuluyor, bakımı şuydu buydu derken tekne=para yeme makinesi o kadar. Marinadan bağımsız olarak tekne para yeme makinası, arkadaşımın SFda bağlı teknesi var aynı yani varsa yoksa para yiyor yıllık en az 30.000 doları bakıma şuna buna veriyorum demişti. Neyse başkalarınınt eknesi burda üyelerin çenesini yordu yine:deli:
Teknem yok onu belirteyim de 🤣ama niyet var, niyet var da teknenin kendisi dahil herşey dövize endeksli, döviz kuru Mars'a ulaştı daha da gideri var o yüzden şimdilik bu fikri askıya aldık, bu da dert mi derdini seveyime dönecek yine hahahahahahaa

Neyse, konuya dönersek beyefendi burada yaşamı deneyimlemeden nerede mutlu olacağına karar veremeyecek belli, ki iş ve gelir olarak hayatlarında bir değişim olmayacağından arada böyle maceralara açık olunabilir hele de çocuksuz veya yetişkin çocuklu aileler için keyifli bile olabilir.

Teknem yok onu belirteyim de 🤣ama niyet var, niyet var da teknenin kendisi dahil herşey dövize endeksli, döviz kuru Mars'a ulaştı daha da gideri var o yüzden şimdilik bu fikri askıya aldık, bu da dert mi derdini seveyime dönecek yine hahahahahahaa

Neyse, konuya dönersek beyefendi burada yaşamı deneyimlemeden nerede mutlu olacağına karar veremeyecek belli, ki iş ve gelir olarak hayatlarında bir değişim olmayacağından arada böyle maceralara açık olunabilir hele de çocuksuz veya yetişkin çocuklu aileler için keyifli bile olabilir.

Bedava verseler almayacağım 2 şey var, biri tekne diğeri yarış atı ikisi de yattığı yerden para yiyorlar.... Tekne ciddi eşkilde servet düşmanı az biraz vınlicam diye marinaya para ödüyorsun, vergisi var, benzini apayrı bir hikaye, onarımı bakımı var türlü türlü derdi var....

Ben katılıyorum, sonuçta Türkiye konu sahibesinin vatanı üstelik SuudiArabistan değil, Haiti değil öyle korkunç bir yer değil:110:Ben olsam gelir bakardım.

Bedava verseler almayacağım 2 şey var, biri tekne diğeri yarış atı ikisi de yattığı yerden para yiyorlar.... Tekne ciddi eşkilde servet düşmanı az biraz vınlicam diye marinaya para ödüyorsun, vergisi var, benzini apayrı bir hikaye, onarımı bakımı var türlü türlü derdi var....

Ben katılıyorum, sonuçta Türkiye konu sahibesinin vatanı üstelik SuudiArabistan değil, Haiti değil öyle korkunç bir yer değil:110:Ben olsam gelir bakardım.
Bedava verseler al kız satarsın 😂

Evden calisiyorum ama sirketimiz yasal sorunlar olmamasi acisindan sadece Ingiltere, Kanada ve Amerika'da calismaya izin veriyor. Yoksa su aldigim maasi Turkiye'de vermeye devam etselerdi. Donmeyi dusunebilirdim belki de :) Turkiye'yi bi Uganda, Nijerya sinifina sokmayin artik. Tamam sorunlar cok ama pozitif yanlarini da goz onunde bulundurmak lazim.

Arada bir Ege turu yaparım demek için en azından bizim ülke için diyorum iyi bir seçim değil tekne almak ama charter yapacaksan son yıllarda pandeminin etkisiyle charterlara epey rağbet var, özellikle genç kadınlar bu işe el attı ya da Avrupa'da bazı insanların yaptığı gibi teknede yaşayacaksan olabilir, evim der geçer yaşarsın o zaman istersen marinaya bağlı kalmak zorunda da değilsin Ege'de kışlamaya bile müsait koylar var ama tabii bunların hepsini macerayı seviyorsan geride de seni idare edecek birikimin varsa yaparsın.

Yani evet, sonuçta ülkeye gelince ne iş yapacağız nasıl geçineceğiz sorunları yok işleri baki, çocuk da yok okuluydu ülkeye alışmasıydı gibi sıkıntıları olmayacak gelir denerler olmazsa dönerler, ki sitede bir zamanlar çok aktif bir arkadaşımız eşi de kendisi de Türk'tü, vatan hasreti, çocuklarının ülkede büyümesi gibi gerekçelerle Türkiye'ye geldiler, onların da iş sorunu yoktu çalıştıkları firmanın buradaki şubesinde devam ettiler ama onlar yapamadı geri döndü mesela, dönmelerindeki en etkili sebep çocuklardı, çocuklar adapte olamadı sıkıntı yaşadılar.

Herkese yorumlar icin tesekkur ederim. Bazi yorumlara guldum ben de, umarim daha guzelleri isteyen herkesin olur :)

Motoryat konusuna soyle aciklik getireyim, su an dunyanin en onemli limanlarindan biri olan bir ada ulkesinde yasiyoruz. O yuzden firsati degerlendirip motoryat aldik bir daha bu firsatimiz olmaz belki diye, ama mesela arabamiz yok cunku yasadigim ulkede arabaya gerek yok. Ulkeye gore degisiyor sartlar iste.

Ben lisans ve yuksek lisansi Istanbul'da okudum, o yuzden anlatilan her seye hakimim. Esim de farkinda her seyin aslinda ama sanirim kulturel boyutu tam olarak bilemediginden kafasinda canladiramiyor.

Deneyin gorun diyenler olmus ben bu fikre cok kapaliydim ama birkac hafta sonraki Turkiye tatilimizde degerlendirecegim. Soyle de bir sey var esim yasadigimiz ulkeden gidecekti, biz evlenince benim doktorami bitirmem icin kaldi. O yuzden onun tercihlerine saygi duymasi gereken taraf simdi de benim sanirim. Bakalim bu sene Turkiye'ye geldiginde hala ayni seyleri soylerse ciddi ciddi oturup degerlendirmemiz gerekebilir.

Herkese merhaba,

2 senenin ustune birkac hafta sonra Turkiye'ye tatile geliyoruz ama simdiden stres olmaya basladim.
Yurtdisinda yasiyoruz, esim Ispanyol ama kendisi Turkiye'ye sadece tatillerde giden cogu yabanci kisi 'Istanbul cok guzel, Antalya harika' diye dusundugu icin evlendigimizden beri bir Turkiye'ye donme istegi var. Hatta sadece istemekle kalmadi, babamla ege sahil seridinde yazlik bir yerden ikiz villa aldilar. Biri aileme biri bize... Sagolsunlar babam ile esim birbirlerini gaza getiriyorlar bu konuda.

Turkiye'ye donunce ne is yapacaksiniz diye soran olursa esim MD/PhD, ben doktorami bitirmek uzereyim. Ikimiz de global ilac sirketlerinde calisiyoruz, ben orta esim ust duzey yonetici. Sirket politikalarimizda islerimizi uzaktan yurutme imkanimiz var. Yani gelir acisindan bir sorunumuz olmayacak doviz kazanacagimiz icin. Hos, bu gidisatta ne kadar etkili olur bilmem fiyatlar dovize oranla arttigi icin Turkiye'de de.

Ama maddi olanaklardan bagimsiz olarak esimin heves ettiginin ve Turkiye'de gercekten yasamaya baslarsa mutlu olmayacaginin farkindayim. Birkac ayligina gelip geri donme ihtimalimiz var, bunu istemiyorum. Esimin durtusel kararlari vardir, mesela su an ada ulkesindeyiz ve motoryatimiz var. Bir sabah uyanip daha yeni restore ettigi motoryati satip yenisini almisligi, zarar etmisligi var. Yine boyle bir durum olacagini biliyorum.

Sorun su ki simdi biz Turkiye'de tatildeyken ailem de bu konuda esimi destekleyecek ve ben surekli restlesmek zorunda kalacagim. Tatilde huzurlu olamayacagiz diye endise ediyorum. Ben inatla hayir derim ama ailem de cok israrcidir. Cok ozlemis olmasam bu strese girmemek icin tatile bile gelmek istemezdim.

Simdi ben ne yapsam da sevgili esimin bunun iyi bir karar olmadigini fark etmesini saglasam? Acikca konusuyorum, her itirazima olumlu bir karsilik buluyor. Kendi ulkeme donmeye beni ikna etmeye calistigi bir durumun icindeyiz, dusundukce komik geliyor ama yasarken inanin oyle degil :)
İspanyol tanıdıklarım var. Çok rahat ve sıcak insanlar ve bizim kıyı kesimindeki insanlarımıza çok benziyorlar bazı yerlerde. Bence bir deneyin maddi imkanlarınız da çok iyiymiş. Risk alınabilir. Siz zaten elit bir kesimle muhatap olacaksınız. Esinize bir yerde çok hak verdim. İnsan olan yerde zaten sorundan kaçamazsınız.

Ay şu konuya bir şey de olsa yazayım dedim. Harikalar diyarı resmen. Enerjisinden falan az bir şey kapsam kardır😅 İnsallah amin🙏🏽🙏🏽

Sız Avrupalı koca buldum oh oraya da yerleştım derken adamın Turkıye dıye tutturması çok guldum
Ben olsam gelırdum maddi sorun da olmayacaksa sevdığım adamla nerde yaşadığımın önemı olmazdı heralde sonuçta burası senın ulken yapmazsanız gerı dönersınıx

Ülkeden kaçmak isteyenlerle ülkeye dönmek isteyenler yer değiştirebilse keşke🙄

Ya donecegin yer İzmirse dön zaten♥️ben İzmir'de yaşıyorum mutluyum

Türkiye'de yasanacaksa İzmir'de yaşanmalı bence
Ya da bu ülkeden gitmeli 😂
Kiz yeter artik herkes Izmir'e geliyo, sonra kiralar niye artti, evler niye uctu, trafik niye coştu😂

Back