- 23 Ağustos 2020
- 4.346
- 7.951
- 108
- 34
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Konu fake miHerkese merhaba,
2 senenin ustune birkac hafta sonra Turkiye'ye tatile geliyoruz ama simdiden stres olmaya basladim.
Yurtdisinda yasiyoruz, esim Ispanyol ama kendisi Turkiye'ye sadece tatillerde giden cogu yabanci kisi 'Istanbul cok guzel, Antalya harika' diye dusundugu icin evlendigimizden beri bir Turkiye'ye donme istegi var. Hatta sadece istemekle kalmadi, babamla ege sahil seridinde yazlik bir yerden ikiz villa aldilar. Biri aileme biri bize... Sagolsunlar babam ile esim birbirlerini gaza getiriyorlar bu konuda.
Turkiye'ye donunce ne is yapacaksiniz diye soran olursa esim MD/PhD, ben doktorami bitirmek uzereyim. Ikimiz de global ilac sirketlerinde calisiyoruz, ben orta esim ust duzey yonetici. Sirket politikalarimizda islerimizi uzaktan yurutme imkanimiz var. Yani gelir acisindan bir sorunumuz olmayacak doviz kazanacagimiz icin. Hos, bu gidisatta ne kadar etkili olur bilmem fiyatlar dovize oranla arttigi icin Turkiye'de de.
Ama maddi olanaklardan bagimsiz olarak esimin heves ettiginin ve Turkiye'de gercekten yasamaya baslarsa mutlu olmayacaginin farkindayim. Birkac ayligina gelip geri donme ihtimalimiz var, bunu istemiyorum. Esimin durtusel kararlari vardir, mesela su an ada ulkesindeyiz ve motoryatimiz var. Bir sabah uyanip daha yeni restore ettigi motoryati satip yenisini almisligi, zarar etmisligi var. Yine boyle bir durum olacagini biliyorum.
Sorun su ki simdi biz Turkiye'de tatildeyken ailem de bu konuda esimi destekleyecek ve ben surekli restlesmek zorunda kalacagim. Tatilde huzurlu olamayacagiz diye endise ediyorum. Ben inatla hayir derim ama ailem de cok israrcidir. Cok ozlemis olmasam bu strese girmemek icin tatile bile gelmek istemezdim.
Simdi ben ne yapsam da sevgili esimin bunun iyi bir karar olmadigini fark etmesini saglasam? Acikca konusuyorum, her itirazima olumlu bir karsilik buluyor. Kendi ulkeme donmeye beni ikna etmeye calistigi bir durumun icindeyiz, dusundukce komik geliyor ama yasarken inanin oyle degil :)
Ne güzel hayat
Yorumların sonunda fake çıksın lütfen