Eşimle aramızdaki tartışma boşanma ve daha bir sürü şey

Bu kadar büyümesinin sebebi annesine söylemesiydi zaten baştan dediğiniz çok doğru. Terapi size nasıl geldi süreç nasılsı.
Başta sadece anlatıp durduk. İlk birkaç ay hiç öneri vermedi hatta işe yaramıyor diyip bırakmayı düşündüm. Bizimki hem çift terapisi hem bireysel terapi şeklinde çalıştı. Bizim birbirimizle bu hale gelme sebebimizin aslında ailelerimizden getirdiğimiz travmalar olduğunu söyledi. Birbirimizin travmalarını anladıktan sonra daha anlayışlı olduk. İlerleyen süreçlerde kötü huylarımızı da yönetmeye çalıştık. Bu şekilde. Şuan çok mutluyuz ve hayatımdan terapisti çıkarmayı düşünmüyorum.

Eşinizde dürtü kontrol bozukluğu var gibi. Eğer araba alıncaksa ve sizde altınları koymayı düşünüyorsanız altınları direk vermeyin banka üstünden havale ile açiklamaya da araba parası yazar öyle gönderirdim. Sonradan altin icin baristiğini anlayıp boşanırsanız, kendi akrabası ile anlaşıp ucuza satıp kalan parayı nakit elden alıp size az para vermeye çalışabilir. Bu yüzden gönderdiğiniz parayı ve kendi eklediği ücreti öne sürüp bu arabanın bu fiyata satılmış olamayacağını kanıtlayıp arabanın yarı parasını isteyip üstüne mal kaçırmaktan tazminat talep eder ve nafaka da bağlayıp süründürürdüm.

Kaç yaşındasınız merak ettim. Yorumlarınızı çok beğendim.

Bu yaşadığınız sahneler bana o kadar tanıdık geldi ki, içim sızladı. Eşiniz gizli narsist olabilir mi bunu araştırın ve eger öyleyse arkanıza bakmadan kaçın gidin hemen

ben evliliklerde bu erkeklerin altın takıntısına hayret ediyorum bir kadının bir kenarda hiçmi çeyreği takısı olmayacak arkadaşlar zaten aklı başında kadın kötü gün dostu olarak biriktirir altını yada ev alınırken peşinat yapalım diye saklar bu erkeklere altın alerjisi niye oluyor anlamış değilim. Özellikle yeni evliliklerde hemen satalım son model araba alalım yada ben iş kurayım kendi işimin patronu olayım kimsenin emri altında olmayım derdindeler kadınlarsa haklı olarak iyi kötü bir çatım olsun nasıl olsa çalışır evi geç indiririz diye düşünürler. İlginç varlıklar!

Gelen cevaplar üzerine herkese merhaba güncelleme yapayım.
Hala terapiye gidiyoruz. Son seansları bireysel istedik bayram öncesi. Sonra hepimiz kendi ailemizin yanına gittik. Terapist tatile gidebilirdiniz daha faydalı olurdu dedi ama eşimden teklif gelmedi ben de ailemin yanına gittim ailem bir kaç defa gel dedi. Bayram tatilinde normal konuşuyorduk eşimle ama yine bi soğukluk vardı. Bayramda annemi ara dedi aramıcam böyle bişeyi nasıl bekliyorsunuz dedim. O da aramadı ailemi. Konuşmadık sonrasında. Telefonla aradı ablam bize gelecek dedi. İstemiyorum dedim ne aradı ne sordu evim otel değil dedim. O da dedi haklısın ama arkadaşlarıma herkese yazdım herkes izinli bi gün kalacak asla muhattap olma dedi. Senin misafir evde durmasın dedim.
Ben erken geldim o hafta sonu gelecekti. Erken geldi sürpriz yapmış güya. Geldi çok özledim çok seviyorum ayaklarıma kapandı. Oturduk konuştuk. Dedi sana hak veriyorum her şeyi ben yaptım ben hatalıyım. Ailemle konuştum eşimi siz arayacaksınız size ne yaptı biz aramızda tartıştık siz daha da kötü yaptınız dedim dedi yeminler etti. Annesi ben aramam demiş. Dedim aramazsa aramasın ben de aramıcam. Şuan eğer bi yoldaysak önce ikimizin düzelmesi lazım. Ailen hakaretleri etti onlara ne oluyo dedim. Altınları aldığın için öyle düşünüyolar kaçırdın gibi dedi ben dedim o an ben de büyük tepki verdim ama eşimin hakkı zaten dedi. Ben de dedim müge anlı izlemeyi azaltsınlar böyle bi senaryo olamaz dedim. Neyse sonrasında eşim annemi aradı annem açmadı yani bayramda aramamışsın şimdi ne diye arıyosun.
Ablası geldi ertesi gün ben selam vs vermedim onlar kahvaltı yaptı eşim dedi kahvaltı hazırlıyo bak misafir dedim benim değil senin misafirin sen hazırla bana ne. Sonra ben kalktım kahvaltı hazırladım kendime ablası da odadaydı çıktı hazırlandı gitti. Eşimde dedi bak bari yalancıktan hoşgeldin de benim hatrım için yapma anneme anlatacak bunları aileler toparlanmayacak. Dedim yani şu an ablan istenmediği yere geldi bu kadar olayın üstüne ben yine insanlığımı yaparım tamam yine ben yaparım. Ablası geldi akşam hoşgeldim yemek yedin mi dedim yok sağol dedi. Sonra eşim çay koydu oturma odasında herkesin yüzü asık oturduk ben de atıştırmalık getirdim. Sonra gece 5te eşim ablasını bırakmaya gitti ben de kalktım dedim bişeyler ye öyle çıkın hazırlıyordum sağol dedi gittiler. Ablasıda bizden 1 yaş büyük bu arada.
Eşim de işe geçti aramadı sabahtan beri.
Şimdi de eşim aileler asla muhattap olmak istemiyor biz nasıl aile olacaz diyor. Dedim senin yüzünden hayırlısı artık.
Hala saçma sapan olaylardayım. Bi yanım diyor aç davayı çık şu cendereden. Bi yanım diyor seviyorsun adamda yola geliyor vazgeçme. Ama mutsuzum. Bilmiyorum saçma sapan bişeyin içindeyim

Annem hep derdi kimse gelip bana kocasıyla karısıyla sorununu yansıtmasın. Sen gelirsin kavga ettik dersin aksam gider kocanla öpüşür barışırsın hayatına devam edersin. Ama ben her allahın günü acaba kavga mı ediyolar diye kendi kendimi yer üzülürüm diye...

Hem ilk ufak kavgada git anana anlat herseyi hem karına de git ailene anlat kavga ettik diye. Sonra aileler toparlanmıyor de.. Yahu kol kırılır yen içinde kalır demişler. Karı koca kavga da eder sevişir de gidip ailelere hersey anlatılırsa böyle olur sonu.
Hangi evlilikte kavga olmuyor ki? Biz de kedimiz yüzünden ya da dağınıklık yüzünden tartısıp duruyoruz eşimle.ama bir gün daha gidip birine ya biz kavga ediyoruz demedik veya daha bir gün daha biri diğerine evden git demedi. Eşin olgun bir insan değil. Simdi toparlamaya çalıştığı için dikkat ediyor olabilir kendine hakim olmaya calısıyor olabilir ama ileride aranız düzelirse yine aynı kavgalar edilecek yine aynı tepkiyi verme ihtimali çok yüksek.

Aynen öyle eşim en başta hata yaptı. Şimdi böyle konuşmasınıda ailesi boşan dediği içine bağlıyorum. O da baktı ben boşanamam dedi kendince şimdi beni ikna etmeye çalışıyor. Ara sen alttan al diye. Alttan aldığım an tepeme çıkacaklar hem hakaretleri yiyip hem de yutucam kim onlar ya kim. Eşim de tutuştu aileler aileler diye sırf bundan. Benim ailem aile değil mi.

ilişkide emek saygı güven önemli konular. siz çok kısa zamanda çok fazla tüketmişsiniz ve evlilik bocalamasından kaynaklı basit orta segment konular değil bunlar. şahsen ben güvenemezdim özellikle altın konusu ek olarak evden kovmak vs ağır şeyler. ve sanki eşiniz sizi aile olarak tam benimsememiş. aileden ziyade kendisine sorumluluğu olduğunu düşündüğü birisiniz gibi. o kim ki kapı dışarı edebilme cesareti gösteriyor hayat arkadaşına, kendi ailesinin etkisi başka bir konu. sizin evlilik nevinden kaymış ,umarım toparlarsınız ama zor gözüküyor..

Konuyu başta okurken daha kedi olayına gelince dedim bu adam ilerisinde hır gür çıkarıp konuyu defol evden gite getirecek. Baktım devamında konunun aynısını yapmış dedim kızın ailesi yapıcı olmaya çalışacak ama adam konuşmaya falan gelmeyecek yarım ağız konuşacak. Onu da yapmış. Eve girip altınlar için hırsız deyince dedim bu adam gelip gidip altınlar için iyi biri gibi davranacak. Barışmak isteyecek. Baktım barışma olnus dedim içimden bu adam şimdi altınları biseye yatırıp ev araba ya da başka bisi el koyup sonra yarısına konacak. Baktım onu da demiş. Devamında olacakları söyleyeyim. Altınları kullanmayı kabul etmezsin adam bir süre sonra yine hıyar gibi davranır ve bosanirsin. Arada sadece baban üzülmüş olur dinlemediğin için. Altınları kullanmayı kabul edersin daha uzun süre sonra sana hıyar gibi davranmaya başlar ki uzun dediğim üç beş ay daha en fazla, sonra yine bosanirsin arada baban üzülür sen yipranirsin. Tecrübeli bir ablan istanbuldan bildirdi

Bosansaydınız keşke olmamıs boşa dönmüşsünüz hala vakit var gidin heryerden enfelleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…