eşimle aramda ki soğukluk :(

Başka biriyle ilişki yaşadığını düşünen bir koca
Hayatında başka birinin olduğunu düşünen bir aile
Her haltın ardından hediyelerle, gülücüklerle herşeyi unutan insanlar güruhu
Yerinde olsam hepsini siler atardım
Eşini sevmeden affettiğin aşikar
Adamında değişmesini bekleme
Sınırlarını koy, kabul ederse amenna ki hiiiçç sanmıyorum
Ömür boyu taciz edecek seni, huylu huyundan maalesef ki vazgeçmiyor
Ona ısınamaman çok normal

işte az çok beni anlatabildin gerçekten saol ona ısınamıyorum bu yüzden daha bu yazdıklarımın yanında neler neler yaşadım ki bir allah bir ben bilirim eşim ağbimin yanında tabak kırdı kayınavlidemin yanında dövmeye kalktı hamileliğimde çocuk doğsun sen yoluna ben yoluma diye sürekli hakaret etti ayrılalım boşanalım lafı ağzına sakız olmuştu s..... git istemiyorum seni hayatımda mı demedi bunları yapmasını bir sebebi olmalı diyeceksiniz kavga ederken hiç konuşamazdım hep susardım surat asardım aslında susmamamk gerekirmiş oysa ki ..

ohaaa demek istiyorum izninle
bu ne yaaa hala istiyor mu
valla işin zor böyle yapma beni kendinden uzaklaştırma
falan gibi konuşsan mı acaba?

biliyorum hiç vazgeçmeyecek sanırım ama her yolu deneyeceğim artık konuşsamda beni ne kadar anlar orası da tam muamma :KK1:

işte o kadar kolay olmuyor çekip gitmek 1 kere ayrılığı yaşadım zorluklarını gördüm bende babasız büyüdüm kızıma buna yaşatmaya hakkım olmadığını düşünüyorum bu tip olaylar beni hem kendinden hemde cinsellikten çok fazla soğuttu..

CNM EŞİN İSTEDİĞİNİ ALANA KADAR VAZGEÇMEYECEK BUNU BİLİYORSUN DEĞİLMİ?
PEKİ NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN[/QUOTE]

canım elimden geldiğince oyalayarak onu bu fikirden vazgeçirmek ya da en kötü senaryo.. düşünmek bile istemiyorum :KK43::(

eşinde İslam inancı var mı,varsa gerçi bu talepte bulunmaz da ..yoksa bu düşüncesinden caydıramayacaksın anlaşıldı fakat sende şunu sorabilirsin..bunu ısrarla istemenin sebebi ne daha önce olduda hoşuna mı gitti ...hani o sana terbiyesizlik yapmış ya reddetme açıklamanı yaptığında aynen onun gibi..belki gözü korkar ne dersin.

ayrılmadan önce kısa bir süre namaza başladı bana karı koca ile ilgili dini bilgilerden bahsediyordu kocanın eşine dini yönden davranışlarını anlatıyordu kadının da eşine davranışalarını söylüyordu bayağı dönmüştü sohbetlere katılmıştı bir kaç kere şimdilerde ise namaz sohbet hak getire tövbe tövbe biraz dengesizlik var malesef :KK42: evet olabilir bakalım şakayla karışık sorarım bakalım bu kadar ısrar etmesinin sebebini:KK61:

işte az çok beni anlatabildin gerçekten saol ona ısınamıyorum bu yüzden daha bu yazdıklarımın yanında neler neler yaşadım ki bir allah bir ben bilirim eşim ağbimin yanında tabak kırdı kayınavlidemin yanında dövmeye kalktı hamileliğimde çocuk doğsun sen yoluna ben yoluma diye sürekli hakaret etti ayrılalım boşanalım lafı ağzına sakız olmuştu s..... git istemiyorum seni hayatımda mı demedi bunları yapmasını bir sebebi olmalı diyeceksiniz kavga ederken hiç konuşamazdım hep susardım surat asardım aslında susmamamk gerekirmiş oysa ki ..

biliyorum hiç vazgeçmeyecek sanırım ama her yolu deneyeceğim artık konuşsamda beni ne kadar anlar orası da tam muamma :KK1:

PEKİ NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN

canım elimden geldiğince oyalayarak onu bu fikirden vazgeçirmek ya da en kötü senaryo.. düşünmek bile istemiyorum :KK43::(

ayrılmadan önce kısa bir süre namaza başladı bana karı koca ile ilgili dini bilgilerden bahsediyordu kocanın eşine dini yönden davranışlarını anlatıyordu kadının da eşine davranışalarını söylüyordu bayağı dönmüştü sohbetlere katılmıştı bir kaç kere şimdilerde ise namaz sohbet hak getire tövbe tövbe biraz dengesizlik var malesef :KK42: evet olabilir bakalım şakayla karışık sorarım bakalım bu kadar ısrar etmesinin sebebini:KK61:[/QUOTE]

kötü senaryo :KK57: dediğini yapcaksın yani. inan bana kendine olan saygını kaybedersin. yapma bunu kendine. ne kadar oyalayabilirsinki çok zor.

Allah yardımcın olsun:KK52:

evet canım o istediği zamanlar zaten kapanmıştı bu konu ama şu son 3 5 aydır tekrar ısrarlı bir isteği var malesef hep oyalamaya çalışıyorum ama ne kadar bilmiyorum haziranda tatile gittik bodruma bodrum hatırası olsun dedi bütün tati boyunca hep fırsat kolladı ve o tatil bana zehir oldu malesef..

canım aileme üstü kapalı anlatmaya çalışıyorum ama annemin evliliği malesefbu istek yüzünden bitmiş annem bana hamileymiş ve düşük tehlikesi olduğu için doktor ilişkiyi yasaklamış babamda bir başkasıyla bu ters ilişkiyi yaşayarak annemi aldatmış ve sonrası annneme neler neler çektirmiş ben anneme bunu anlatmak istemiyorum üzülmesini istemiyorum çünkü kadın zaten diyalize bağlanıyor hastalık birde ben mi üzeyim onu tek kız evladıyım ..

işte o kadar kolay olmuyor çekip gitmek 1 kere ayrılığı yaşadım zorluklarını gördüm bende babasız büyüdüm kızıma buna yaşatmaya hakkım olmadığını düşünüyorum bu tip olaylar beni hem kendinden hemde cinsellikten çok fazla soğuttu..

Canım cevaplarını okudum .. Çok zor bir karar anlıyorum. Peki çalışıyor musun? Bu adam bu isteklerini yineler ve alıncaya kadar vazgeçmez.. Sen peki ne kadar direnirsin. Direnmezsen de aynada kendine baktığın zaman kendine olan saygında azalır. Allah'ın hiç sevmediği helal boşanmaktır ama Bu konu direk boşanma nedenidir. Allah yardımını esirgemez senden işlh.. Dua et ..Bunla evlilik yürümez..

PEKİ NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN

ayrılmadan önce kısa bir süre namaza başladı bana karı koca ile ilgili dini bilgilerden bahsediyordu kocanın eşine dini yönden davranışlarını anlatıyordu kadının da eşine davranışalarını söylüyordu bayağı dönmüştü sohbetlere katılmıştı bir kaç kere şimdilerde ise namaz sohbet hak getire tövbe tövbe biraz dengesizlik var malesef :KK42: evet olabilir bakalım şakayla karışık sorarım bakalım bu kadar ısrar etmesinin sebebini:KK61:[/QUOTE]
Konu sahibi arkdsm adima ozur dikerim gercekten
Nacizane yasadiklarimi uasamayin adina bilgi vermistim yanlis bilmekle alayla karsi karsiya kaldim cevap vermek zorunda kaldim haliyle konu dagildi adima cok ozur dilerim ...
Sizin adiniza da uzuldum meger ne cok sorun yasamissiniz bu adamdan size koca olmaz kusura bakmayin
Iyiniyetlerinizi susmalarinizi suistimal etmis
Yargiya basvurun uzaklastirma talep ediniliyorsa talep edin
Ama lutfen boyle bi adama uzulmeyin
Herkes ne ekerae onu bicer hatalarindan ders almak varken hala hata ustune hata yapan biri size saglikli kocalik yapamaz bence

evet oda var kendine kıyafetine çok özen göstermez mesela bi tişörtü gömleği günlerce giyer ara sıra takılıyorum ameliyatla çıkaracğız üstünden diye sallamıyor bile onu söylemeyi unuttum evet çekiciliği yok bana karşı yani böyle off buda benim kocam çok seksi çok çekici diyemiyorum hiç onun için :(
Bunu direk söyle o zaman kendine dikkat et cinsel hayatımızı etkiliyosun vs vs diye e o zaman bence dikkat eder.

neden istemediğini net bir şekilde dile getirmiyorsun her ne şart altında olursa olsun bu adama
döndüysen iletişim kurmanın bir yolunu bulmalısın
bir kızın var ve onu düşünüp ev düzeninizi devam ettirmelisin
yeniden deniyorsan geçmişi bi kenara bırakmak en iyisi
taleplerini karsılayamayacagını kesin ve net ifade edersen bi müddet sonra kabul etmek zorunda ama izah et inada binerse sen nasıl iat ediyorsan oda edecektir insan egosu

ayrıca şunuda merak ediyorum bugünlerde niye bütün yorumlar dönüyo dolaşıyo dini nikaha geliyo
bizene insanların dini nikahından, inançlarından....

Son düzenleme:
kızlar merhaba aranıza yeni katıldım benimde herkes gibi bir değil birden çok derdim var hayatımda yaşadıklarımı anlatarak sizi çok boğmak istemiyorum sizinle paylaşmak istediğim bir derdim var açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum ben 4 senelik evliyim eşimi çok severek çok aşık olarak evlendim ama ilk 3 yılım bana 30 yıl mış gibi geçti geçen sene haziran ayında maalesef ayrıldık ve resmi olarak boşandık bu arada 2.5 yaşında dünya tatlısı birde kızımız var daha sonra 3 aylık ayrılık dönemimiz oldu ve bir sürü olaydan sonra biz tekrar barıştık şuanda eşim çok iyi yani azda olsa ilgili tartışmalarımızı uzatmıyoruz konuşmaya çalışıyoruz idare ediyoruz diyebilirim ama ben eşimden çok fazla soğudum yaklaşamıyorum ona ayrılmak ta istemiyorum yani ayrılmak için hiç bir neden de yok zaten biraz özel olacak özür dilerim hepinizden kimseye anlatamıyorum bu derdimi ben onu mutlu edemiyorum onu istemediğimi söyleyemiyorum ve şu aralar benden asla yapamayacağım şeyler istiyor onu idare ederek geçiştirmeye çalışıyorum sorun bende belki bilmiyorum ama psikologa gidipte açık açık konuşamam da daha yaşım 28 dolu dolu sevgi içinde yaşamak istiyorum aslında derdimi çok net anlatamamış olabilirim ama açık konuşarak tepki almak istemediğim için üstü kapalı anlatmaya çalıştım umarım beni anlamışsınızdır..:(
bende yeni evliyken boyle olmustu bir uzmana gorunmek cok iyi okur canim. :'(

canım açık yazmamı söylemişsin herkestenn özür dileyerek üstü kapalı söylemeye çalışacağım ilk evlilik yıllarımzda benden arkadan ilişki istemişti bende olmayacağını dinen günah ve sağlık açısından sakıncalı olduğunu ve canım çok yanabileceğini söylemiştim ama onun cevabı benim yüzüme bir tokat gibi çarpmıştı .. ''nereden biliyorsun canının acıyacağını benden önce başkalarıyla yaptında mı biliyorsun!!!'' bu ve buna benzer bir çok hakaretle geçti benim 3 senem belki de bunlr fazlasıyla soğuttu beni eşimden

Canım benim deseydin ya sen hiçkkalın b.k s....din mi ben ordan yola çıkarak canımın aciyacagini düşünmüştüm. Peki sen kaç kere böyle bir ilişki yaşadın da çok mu hoşuna gitti vazgeçmiyor beni zorluyorsun? Kusura bakmaben bbirkaç dk. Lik zevk için sağlığımı riske atmam ileride altına kaçırmaya başlarsam sen mi temizleyeceksin, hemoroid çatlak olursa sen mi benim yerime acı çekip ameliyat olacaksın? Çooook bencilsin ve beni de cirkinlestiriyorsun....bunu unut imkanı yok olmaz.hicbir şekildebu iilişkiye rizam yok...daha da israr etme beni iyice sogutuyorsun kendinden...derdim.hakikaten çirkin oldu üslubum ama çok sinirlendim...

Bu ne demek ya cinsellik sadece erkek için yoktur ki kadınına hisleri var.bunlari esin öğrenememis galiba çünkü maalesef erkeklerin çoğu sadece kendilerini düşünüyor. Hâlbuki ki eşini mutlu edebildiği kendi zaten mutlu olacaktır. Çünkü kadın zorla değil görev gibi değil istediği için birlikte olacaktır. Bunları eşine hatırlatmasın.

Tatlım hersey üst üste gelmiş ve soğuma normal.nikahinizi neden kiymiyorsunuz? Galiba eşinden bekliyorsunuz? Dini nikah olmazsa olmaz diyenlerdenim. ..Ancak bu dünya da hayat bizi neler bekliyor bilinmez bir an önce kıyın nikahınizi. ...tabi ii evliliğini devam ettirmekte kararlıysan...

hatta anladigim kadarıyla esin pek akıllanmayacak cinsellik konusunda ve yerinde olsam açık açık derdim.eger bu isteklerine devam edeceksen nikahımiz olmadan bu iş bitsin.ben böyle bir cinsellik istemiyorum.malum cinsellik olmadan da ne kadar iteleyebiliriz bu evliliği? Bir yerde huzursuzlukları mız çoğalır ve ben kizim huzurlu bir ortamda buyumesini istiyorum kizim huzursuz olacaksa ben de mutlu olamam sende...derdim ki..böyle giderse zaten huzur kalmayacak...Bunun gibi şeylerle önüne çıkardım. ..ben hiç boşanma taraftarı olmayan bir kişiliğimdir ancak kadınlar evlilikte sadece cinsel obje onlar hissi yok gibi gören erkeklerden uyuz oluyorum.sevgi saygı anlayış ne kadar önemlisi cinsel hayatta önemlidir bana göre. ..

Allah yardımcınız olsun canım. Ama kurallarını koy ortaya ne kadar ciddi olduğunu hissettiriyor.buyoksa 2 ggün sonra gene başlar. ..Bu konuda taviz verme ...

Canım cevaplarını okudum .. Çok zor bir karar anlıyorum. Peki çalışıyor musun? Bu adam bu isteklerini yineler ve alıncaya kadar vazgeçmez.. Sen peki ne kadar direnirsin. Direnmezsen de aynada kendine baktığın zaman kendine olan saygında azalır. Allah'ın hiç sevmediği helal boşanmaktır ama Bu konu direk boşanma nedenidir. Allah yardımını esirgemez senden işlh.. Dua et ..Bunla evlilik yürümez..

canm çalışıyorum ben evet imkanlarım da bayağı iyi şimdi burada açıklarsam bırak abu adamı ondan koca olmaz diye tepkiler almaktan korkuyorum benim niyetim evliliğimi bitirmek değil olsa çoktan bitiririm sadece bu konu beni çok zorluyor kimseylede paylaşamıyorum burada birazcık rahatlarım bir kaç fikir alırım diye yazıyorum yoksa hiç çekilecek bir hayatım ne yazık ki..

Bu ne simdi ?
Satasacak yer mi ariyosun ?
Yanlis tercih o zmn ..
Evlenip ayrilip tekrar evlenmeyi dusunuyorlarsa dinen bazi durumlarka karsilasacaklar bilsin iatedim biz cok ugrasmistik cok soruaturmustuk fikir veriyim dedim haberi olmasi acisindan
Bu niye sizi niye alakadar ediyo ? i
Tekrar evlenmeye karar verdiklerinde gidecekleri yer, Bağlı bulundukları belediyenin Evlendirme Memurluğu.
Medeni kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilen nikah akdi dinen de geçerlidir.
Resmi nikahtan sonra dileyenler için hoca nikahı engeli yoktur.

Son düzenleme:
kısa ve öz canım hak yolu dururken b..k yolu niye .....vereceği tepki bence aynen :KK57: olur sanırım..

Canım benim deseydin ya sen hiçkkalın b.k s....din mi ben ordan yola çıkarak canımın aciyacagini düşünmüştüm. Peki sen kaç kere böyle bir ilişki yaşadın da çok mu hoşuna gitti vazgeçmiyor beni zorluyorsun? Kusura bakmaben bbirkaç dk. Lik zevk için sağlığımı riske atmam ileride altına kaçırmaya başlarsam sen mi temizleyeceksin, hemoroid çatlak olursa sen mi benim yerime acı çekip ameliyat olacaksın? Çooook bencilsin ve beni de cirkinlestiriyorsun....bunu unut imkanı yok olmaz.hicbir şekildebu iilişkiye rizam yok...daha da israr etme beni iyice sogutuyorsun kendinden...derdim.hakikaten çirkin oldu üslubum ama çok sinirlendim...

Bu ne demek ya cinsellik sadece erkek için yoktur ki kadınına hisleri var.bunlari esin öğrenememis galiba çünkü maalesef erkeklerin çoğu sadece kendilerini düşünüyor. Hâlbuki ki eşini mutlu edebildiği kendi zaten mutlu olacaktır. Çünkü kadın zorla değil görev gibi değil istediği için birlikte olacaktır. Bunları eşine hatırlatmasın.

Tatlım hersey üst üste gelmiş ve soğuma normal.nikahinizi neden kiymiyorsunuz? Galiba eşinden bekliyorsunuz? Dini nikah olmazsa olmaz diyenlerdenim. ..Ancak bu dünya da hayat bizi neler bekliyor bilinmez bir an önce kıyın nikahınizi. ...tabi ii evliliğini devam ettirmekte kararlıysan...

hatta anladigim kadarıyla esin pek akıllanmayacak cinsellik konusunda ve yerinde olsam açık açık derdim.eger bu isteklerine devam edeceksen nikahımiz olmadan bu iş bitsin.ben böyle bir cinsellik istemiyorum.malum cinsellik olmadan da ne kadar iteleyebiliriz bu evliliği? Bir yerde huzursuzlukları mız çoğalır ve ben kizim huzurlu bir ortamda buyumesini istiyorum kizim huzursuz olacaksa ben de mutlu olamam sende...derdim ki..böyle giderse zaten huzur kalmayacak...Bunun gibi şeylerle önüne çıkardım. ..ben hiç boşanma taraftarı olmayan bir kişiliğimdir ancak kadınlar evlilikte sadece cinsel obje onlar hissi yok gibi gören erkeklerden uyuz oluyorum.sevgi saygı anlayış ne kadar önemlisi cinsel hayatta önemlidir bana göre. ..

Allah yardımcınız olsun canım. Ama kurallarını koy ortaya ne kadar ciddi olduğunu hissettiriyor.buyoksa 2 ggün sonra gene başlar. ..Bu konuda taviz verme ...

canım cok saol valla işte ben böyle onun karşısına diklip bu cümleleri aklıma getiremiyorum dumur oluyorum karşısında ama sözlerin aklıma yattı en ufak bir o konuda yaklaşımında bu sözleri sarfedeceğim mutlaka tek korkum başka birisiyle yapma düşüncesi tabi o zaman film koparda ben işte bunun olmaması için oyalama taktiğini kullanmaya çalışıyorum ama sözlerin çok mantıklı gerçekten saol yardımın için :(

Bugün mesajlarım 2-3 tekrar yapıyor. :oops:
Resmi nikah dini nikah yerine geciyor mu tam bilgim yok bazi konulari da konu daha fazla dagilmamasi acisindan yazmak istemiyorum
Dini nikahin kabul edilmesi sartlarinda zamaninda edindigim bilgiler oldu ama bu konuda pek fazla bilemicem aslinda cok sey yazilir ama daha fazla dagitmak.istemiyorum konuyu

canm çalışıyorum ben evet imkanlarım da bayağı iyi şimdi burada açıklarsam bırak abu adamı ondan koca olmaz diye tepkiler almaktan korkuyorum olmayacak niyetim evliliğimi bitirmek değil olsa çoktan bitiririm sadece bu konu beni çok zorluyor kimseylede paylaşamıyorum burada birazcık rahatlarım bir kaç fikir alırım diye yazıyorum yoksa hiç çekilecek bir hayatım ne yazık ki..
Anladigim kadarıyla iyilikle defalarca konuşmuş sun anlamamis ben de zaten o yüzden bir önceki yorumum da biraz sert çıktım. Başka türlü olmayacak gibi gorunuyor:(

Madem ki evliliğini sürdürme kararı aldın cinsel yasantinizda sizi olumsuz etkilemeyecek şeyler deneyip renklendirmeye calistiniz mi hiç? Belki ikisinide hoşuna gidebilecek başka şeyler deneseniz düzelme misiniz acaba? Sen cinsel anlamda arzulamiyorsun o da değişik fantazi peşinde. ..belli ki eğer bu sadece meraktan öte bir şey değilse başka şeyler de ortak payda bulusabilirsiniz...

senin için zor gelecek ama ben inanıyorum ki kendinizden taviz vermeden cinsellik anlamında birbirinizi mutlu etmenin bir yolunu bulursanız ve eskiye dönmeye çalışırsanız mutlu olabilirsiniz...;)Bir de bilyorsundur belki ama erkekler eslerini cinsellik anlamin da tatmin edebildiklerini farkedince daha bir ilgili ve bu konuda daha bir hirslaniyorlar...kadinin esi tarafindan tatmin olup olamama arasindaki farki esine fosterebilsen diyorum ha ne dersin...daha fazla konusturma beni ;))))

canım evet resmi olarak haziranda anlaşmalı boşanma davası açıldı eylül ayındada resmi boşandık ama biz eylül ayında tekrar barıştık imam nikahı işinide mahallemizin cami hocasını çağırdık hemen o bize zaten evliliğin içinde ayrılalım boşanalım dediğin anda nikahın düştüğünü 1 kere söylense bile nikahın düştüğünü belirtti bizim bu 2. şansımız olduğunu 3. de benim başka birisiyle imam nikahlanıp boşanıp tekrar kendi eşimle nikah yapabileceğimi söyledi yani şuanda imam nikahımız var eylül ayından beri 1 sene olacak resmi nikah yok ben de bişi söylemiyorum oda konusunu açmıyor zaten ne yapacağım bilmiyorum kimliğimi bile değişt,irdim resmi yerlerde kızlık soyadımı günlük hayatta eşimin soyadını kullanıyorum karmakarışığım işte:KK42:
Resmi nikahın olmadığı için beraberliğinizi sindiremiyor olabilir misin?
Daha önce nikahlı eşin yeni durumda, resmen çocuğunun babası olmaktan öte bir şey değil.
Boşanma travmalarını atlatmadan önemli kararlar verilmemeli diyor uzmanlar.
Yas sürecinin geçmesini beklemek gerekirmiş. Allah en doğru olanı nasip etsin sizin için.

bnce her seyden onemlısı senın esını sevıp sevmemen.cnku sevdgn ınsana arzuyla cınsel anlamda yaklasılır dıe dusunyrm ben.bana kalırsa esın uc seyler ıstesın ıstemesın sen normal cınsellk ıcn ble sankı mesafelı gbsn.bz ne dersek dyelm kendı ıcınde neyın ne oldgnu bılen sensn.

Resmi olarak ayrildiginiza gore dini nikahinizda dusmus
O halde zaten eski esinin boyle bi istekte bulynmasi yanlis siz atrik kari koca degilsiniz
Biz de aytilip geri bariatik bizimde ilkine gore Allah a sukur iyi gidiyo ve tekrar evlenmek icin dinen bazi durumlarka karsilastik talak konusunu iyi arastirin derim yani bildigime gore 3 talak olunca tekrar evlenemezsiniz eski esinizle
Ancak su durumda evlenebiliyosunuz :
Sen baskasiyka evlenip ayrilip oyle eski esinle evlenebiliyosun ama tabi bunu da bilerek yapamazsiniz hileyke yani " evlenmemiz icin hadi sen git biriyke evlen bosan geri evlenelim " diyemez boyle kisileri Peygamberimiz lanetlemis
Ben pek guzel anlatamadim tekrar dini nikahi bi arastirin ve eger tekrar evlenecekseniz hukuken bi sure var ( sayisini hatirlayamadim ) o sureyi gecmeniz gerekiyo
Sorununuza gelince sizinki aliskanlik mi sevgi mi ? Onu seviyormuyum onsuz olabiliyormuyum bu sorulari kendine sor istersen
sorunun cinsellikse cinsellik basligi var oraya yazarsan daha iyi yardimci olurlar belki
Ne anlatiyorsun acaba uzun uzadiya...
Git tekrar oku kadin ne sormus:KK14:

Back
X