Eşimle 5 aylık evliyiz ama çok tartışıyoruz

Ezik demek biraz küçümseyici oluyor ezik demeyelim de bazı yönlerden eksik desek dah iyi olur
Ama yazdığın şey tam olarak böyle hissettiğini gösteriyor bu benim bulduğum terim değil. Nasıl bir hışımla yazdıysan öyle hissettirdin. Bak şimdi de savunmaya geçiyorsun yukarıda yazdığım gibi:)

Bir şey yazıp gidicem
Farkındamısınız alıntıladıgınız her yoruma çok uzun cevap veriyorsunuz
Ve cevaplar içinde alakasız şeyler de oluyor
Konuyu uzattıkça uzatıyorsunuz

ve birbirinden mantıksız
Nedenki?

Bu kadar tartışma üzerine 8 yıl birbirinizden nasıl kopmadınız?
Yapışkan mıdır? Tehdit vs yakandan düşmedi mi?
Hani üniversiteye başlayınca orada ne oğlanlar görüp iyice uzaklaşman lazımdı ondan.
Hiç mi gözün açılmadı bu bana ne kadar denk, uyuşamayız diye düşünemedin?

Neyse evlenmek hataydı o bir gerçek.
Ama bu saatten sonra hurra boşan hemen demem.
Öyle de böyle de boşanmış olacaksan, önce bir elinden geleni yap.
Evliliğini aynı evde yaşa gör, tart bakalım.
Uzaklık da iletişime engel.
İnsan sevdiğinin yüzüne bakarken kolay kolay hırçınlaşmaz.
Küçük meselelerin büyümesinde özlem de etkendir.
Baktın aynı evde de olmuyor, her şey aynı.
O zaman boşanırsın.

Değişmez, düzelmez demiyorum.
İnsanlar değişir, ilişkiler şekil alır.
Birbirini kabullenip, alttan alacağın yerleri iyi öğrenirsin.
Öğrenmek istemiyorsan da bitirirsin zaten.

Ooo 2 bayramda da bizimkilere giderizden sonra ki bdv daki diğer başlıkları görebiliyorum kocam aynı eve gecince çok degişti çalışmama izin vermiyor sürekli annesinin sözünü dinliyor annesi ne derse o oluyor anneme gidemiyorum kaynana üstüme yürüdü

Aynı eve giremeyeceğini bildiğiniz ve bu kadar küçümsediğiniz insanla neden evlendiniz ki , mecbur mu kaldınız? Yazdıklarınıza bakarsak hiçte aşık gibi durmuyorsunuz.
Edebiyat okuyorum atanınca ev kuracağız demişsiniz, edebiyat bölümünden kaç mezun var , alım ne kadar , puanı ne baktınız mı? Nasıl buna güvenerek kendinizi yaktınız böyle.
Olur da atanırsanız zaten çalışma hayatı- ortamı - imkanlar daha çok pişman olmanıza sebep olacak . Şu an boşanmak bir seçenek değilse çocuk yapmayın, ileride durumlar değişmezse boşanmanız daha kolay olur.
Gerçi aşırı eğitimli, kültürlü, 3 dilli siz zaten bunları düşünmüşsünüzdür.

yok öyle bir insan değil elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor kendisi hatta bu kadar sinirli olmasının sebebi işsizlik olabilir belkide. Evet damımız yok ama damımız olsa bile kullanamacaktık yani farklı şehirlerde olacktık ben yine burda olacaktım kendiside tek başına yaşayacağı bir eve yatırım neden yapsın zaten atandıktan sonra en iyisini alcağız ki şuan almış olsaydık eğer atanınca gideceğimiz yerlere taşımak zorunda kalacaktık ve yıpranacsktı veya eve uymayacaktı. Evimiz yok eşyamız yok dedik ama ailesi bize takılan haricinde altın verdi ister ev alın ister dükkan alın dedi. Bilmiyorum ne yacağımı benim isteğim parasının olması değil güzel konuşma yeteneğinin ve hitabetinin güçlü olması.
Ya niye bu kadar küçümsediğin aşağıladığın bir adamla evlendin sorabilir miyim? Bak sinirli olmasına takman normal eyvallah ama yazdığın şeye bak. Güzel konuşma ve hitabeti iyi olsun istiyorum demişsin sanki şirkete eleman alıyorsun şaka mısın yahu? Adamı ezmelere doyamamışsın buradan bakınca aşırı itici görünüyorsun kusura bakma. Bir de yanlış anlama ama okuduğun bölüm, hitabet yeteneğinin güçlü olduğuna inancın falan çok fazla büyütmüşsün kendini gözünde, alelade bir bölümde okuyan başarılı bir öğrencisin alt tarafı. Tıp falan okusan adamı paspas yapardın herhalde.

Merhabalar, herkese günaydın! Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve bu yaz evleneli 5 ay oluyor ama eşimle 8 senedir birlikteyiz. Gerçi ne kdar birlikteyiz diyeblirim bilmiyorum çünkü internet ortamında tanışmıştık ve hep ayrıydık. Eskiden yani ben lisedeyken senede bir yanıma gelirdi üniversiteyi kazandıktann sonra iki dönemde bir yanıma gelmeye başladı. Sonra evlendik ama kendisinin henüz elle tutulur bir işi yok üniversite mezunu ama kantinde çalışıyor. Bende son sınıfım düğün yaptık ama ortada ne ev var ne eşya. Ben atandıktan sonra alacaktık ev. Eşyalarını zaten üniversiteye devam ettiğim için yurtta kalıyorum şuan ve kpssye hazırlanıyorum. Yani evlendik hala ayrı şehirledeyiz. Durum şöyle eşimle geçinemiyorum. Kendisi beni çok sevdiğini söylüyoor gerçektende seviyor ama sinirlenince çok kızıyor çok bağırıyor hatta normal konuşması bile bağırarak evimiz olmadığı içinb15 tatilde annesinin evine gittik ve anadoşu erkeği kendi sözünün geçirmeye çalışıyor ama bende baskın bir karakter olduğum için bu durum bana ters bana bağırmasında cevap veriyorum. Normal şeyler konuşamıyoruz. Yani uzun uzun bir konu hakkında muhabbetimiz olmuyor çünkü farklı zeka ve kültür anlayışına sahiibimiz. Ben biraz daha modern bir ailede büyüdüm ama kendisi köyde yetişmiş ne kdar üniversiteye gitsede hala şiveli konuşuyor mesela. Ve hitabet yeteneği güçlü olmadığı için iş bulamıyor bence. Bense aksine çok iyi bir üniversite eğitimi alıyorum ve 3 yabancı dil biliyorum ve edebiyat okuyorum ama kendisi bir kitp okumuşlupu yok ve tartışmalarımızdan çok yoruldum. Gerçekten usandım artık. Çok küçük şeylerden inanılmaz derecede abartılı bir şekilde kavga ediyoruz. Ve hep dalgaya beni hep bi dalga geçme yani.iyi olunca dalga geçen eğlenceli olduğunu düşünen biri kötü olunca da aşırı sinirli biri. Onunla konuşmaya çalışıyorum mesela; ilerde çocuğumuz olursa adını ne koysak diye düşünüyoduk bi keresinde. Kendi kendime gelecekle ilgili hayal kuralım dedim sonra ben “erkek olursa yusuf kerem olsun” dedim kendisi “saçmalama kerem diye isim mi olur ölsemde o ismi koymam ne kdar kötü bir isim yaaa bunu nasıl düşündün saçmalama benim oğlumun adı kerem olamaz” diyince aşırı sinirlendim çünkü duygusal bir an yaşamaya çalışırken ve benim çocukluk hayalimle bu kadar itici bir şekilde reddetmesi benim sinirime dokundu çok tartıştık akşam kesinlikle kendisi sabah özür diledi. Ama hep böyle kavga ediyoruz çok şiddetli geçiyor birbirimizi uzun zamandır tanıdığımız ve çok tartıştığımız için artık sıkıldım bir şeyleri paylaşamıyorum kendisiyle çünkü her konud farklı düşünüyoruz. Kendisine tartışmalarda cevap verince “vıdı vıdı”etmiş oluyomuşum cevap vermemem gerekiyormuş. Ve yeni evli olduğum için evle alkalı hiç birşey olmadığı için psikolojik olarakta kötüyüm üzerimde sınav stresside var ve başka stresslere tahammülüm kalmadı. Mesela bana dediki “bu iki bayramda benim ailemin yanına gidecez senin ailenin yanına gidemeyecez artık ileriki bayramlarda gideriz” dedi. Gerçekten evlendiğime pişman mıyım değili miyim bilmiyorum. Ama boşansam acaba ne olur diyr düşünüyorum. Kendisine sevgim tükenmeye çoktan başldı ama yeni evliyiz. Buraya kadar okuyup zaman ayırıdğınız için teşekkür ederim.

Daha okuyorken ve atanma bekliyorken, esya yokken, ayri yasamaya mecburken neden evlendiniz? Evlisiniz ama ayrisiniz? Herseyi bir kenara birakin, normal bir evlilik yasadiginiz an, butun sorunlariniz biter. Evlilik sizin icin sadece adini koymak olmus daha cok.

Merhabalar, herkese günaydın! Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve bu yaz evleneli 5 ay oluyor ama eşimle 8 senedir birlikteyiz. Gerçi ne kdar birlikteyiz diyeblirim bilmiyorum çünkü internet ortamında tanışmıştık ve hep ayrıydık. Eskiden yani ben lisedeyken senede bir yanıma gelirdi üniversiteyi kazandıktann sonra iki dönemde bir yanıma gelmeye başladı. Sonra evlendik ama kendisinin henüz elle tutulur bir işi yok üniversite mezunu ama kantinde çalışıyor. Bende son sınıfım düğün yaptık ama ortada ne ev var ne eşya. Ben atandıktan sonra alacaktık ev. Eşyalarını zaten üniversiteye devam ettiğim için yurtta kalıyorum şuan ve kpssye hazırlanıyorum. Yani evlendik hala ayrı şehirledeyiz. Durum şöyle eşimle geçinemiyorum. Kendisi beni çok sevdiğini söylüyoor gerçektende seviyor ama sinirlenince çok kızıyor çok bağırıyor hatta normal konuşması bile bağırarak evimiz olmadığı içinb15 tatilde annesinin evine gittik ve anadoşu erkeği kendi sözünün geçirmeye çalışıyor ama bende baskın bir karakter olduğum için bu durum bana ters bana bağırmasında cevap veriyorum. Normal şeyler konuşamıyoruz. Yani uzun uzun bir konu hakkında muhabbetimiz olmuyor çünkü farklı zeka ve kültür anlayışına sahiibimiz. Ben biraz daha modern bir ailede büyüdüm ama kendisi köyde yetişmiş ne kdar üniversiteye gitsede hala şiveli konuşuyor mesela. Ve hitabet yeteneği güçlü olmadığı için iş bulamıyor bence. Bense aksine çok iyi bir üniversite eğitimi alıyorum ve 3 yabancı dil biliyorum ve edebiyat okuyorum ama kendisi bir kitp okumuşlupu yok ve tartışmalarımızdan çok yoruldum. Gerçekten usandım artık. Çok küçük şeylerden inanılmaz derecede abartılı bir şekilde kavga ediyoruz. Ve hep dalgaya beni hep bi dalga geçme yani.iyi olunca dalga geçen eğlenceli olduğunu düşünen biri kötü olunca da aşırı sinirli biri. Onunla konuşmaya çalışıyorum mesela; ilerde çocuğumuz olursa adını ne koysak diye düşünüyoduk bi keresinde. Kendi kendime gelecekle ilgili hayal kuralım dedim sonra ben “erkek olursa yusuf kerem olsun” dedim kendisi “saçmalama kerem diye isim mi olur ölsemde o ismi koymam ne kdar kötü bir isim yaaa bunu nasıl düşündün saçmalama benim oğlumun adı kerem olamaz” diyince aşırı sinirlendim çünkü duygusal bir an yaşamaya çalışırken ve benim çocukluk hayalimle bu kadar itici bir şekilde reddetmesi benim sinirime dokundu çok tartıştık akşam kesinlikle kendisi sabah özür diledi. Ama hep böyle kavga ediyoruz çok şiddetli geçiyor birbirimizi uzun zamandır tanıdığımız ve çok tartıştığımız için artık sıkıldım bir şeyleri paylaşamıyorum kendisiyle çünkü her konud farklı düşünüyoruz. Kendisine tartışmalarda cevap verince “vıdı vıdı”etmiş oluyomuşum cevap vermemem gerekiyormuş. Ve yeni evli olduğum için evle alkalı hiç birşey olmadığı için psikolojik olarakta kötüyüm üzerimde sınav stresside var ve başka stresslere tahammülüm kalmadı. Mesela bana dediki “bu iki bayramda benim ailemin yanına gidecez senin ailenin yanına gidemeyecez artık ileriki bayramlarda gideriz” dedi. Gerçekten evlendiğime pişman mıyım değili miyim bilmiyorum. Ama boşansam acaba ne olur diyr düşünüyorum. Kendisine sevgim tükenmeye çoktan başldı ama yeni evliyiz. Buraya kadar okuyup zaman ayırıdğınız için teşekkür ederim.
böyle düşündüğünüz biriyle neden evlendiniz?
siz modern bi aile yok o köy çocuğu falan
benim erkek arkadaşım da köyde yaşıyor ben şehir merkezinde ama o kadar kültürü geniş ki
bazen tarih veya başka şeyler hakkında sohbet ederken ben hiç birşey bilmiyormuşum diyorum kendime
insan kendini yetiştirmeyi bilmeli

hem keşke evlenmek için eşinizin de iş güç sahibi olmasını bekleseymişsiniz. ortada ne ev var ne eşya evlenmişsiniz birlikte yaşamıyorsunuz bile.

gerçi 8 senedir eşinizi tanıyamadınız mı bu da bana çok tuhaf geldi
daha önce sizin fikirlerinize önem veriyor muydu ya da ailenizi arar sorar mıydı ziyaret eder miydi ?
evlendikten sonra mı değişti çok detay var

Ben anlamadım hadi sizlerin yaşı küçük,hadi eşinizde köyde büyümüş falan ailesini geçiyorum.ama sizin aileniz nasıl böyle bi işe onay verdi?ev yok eşya yok aynı şehirde bile değilsiniz?neden evlendiniz?

Canım en büyül hata sizin en baştan ayrı kalarak bir sevgi bağı evlilik oluşturmak olmuş eğer anlattığın gibiysr boşan derim yoksa senin geleceğine yazık

Okul bitmeden niçin evlendiniz,
Ve 8 senedir nasıl biri olduğunu ,sivesini farketmediniz mi?

Bu kadar hor gördüğünüz beğenmediğiniz biriyle, böyle saçma bir evlilik niye yaptınız 🙄

ben nişanlandığımda üniversite son sınıfa gidiyodu ve bana göre ozamanlar “üniversite okuyan birisi açıkta kalmaz” gibi geliyodu kantinde çalışıyor ama o geçeci bir süreç yani polislik mülakatına girecekmiş. Zaten bana maddi anlamda bir sıkıntı yaşatmıyor. Ailemin gerçekten nasıl izin verdiğini bende bilmiyorum bende kızıma biraz büyü öyle derim. Ama annem işte! Annem kendine odaklanmaktan kızına odaklanmayı bilmiyor malesef. Neyse sorun iş değil aslında evet işte varda çok büyük değil benim için atandıktan sonra eşimin ailesi evimizi dizecek eşyalar alınacakmış zaten sorun kendsinin tavrı yani benimle sürekli tartışması ve bunda diretmesi mesela bir tane daha örnek vereyim. Benim ailem fark ettiğiniz üzere biraz serbest yani doğru olduğunu savunmuyorum tabiki ama benim az çok nasıl bir ortamda yetişğimi anlayın diye anlatıyorum yemeğini yersin yemezsin kendin bilirsin, dersine çalışırsın çalışmazsın sana kalmış, dışarı çıkarken dışarı çıkıyorum demen yeterli, Avrupaya gittiğimde bile babama baba avrupaya gidiyorum dedim gidebilir miyim demedim ki üniversite birde gitmiştim yani 19yaşında falan. Ama mesela geçen akşam tam uyuyacaktık ben “acıktım galiba” dedim eşime. Oda “ mutfaktan birşeyler hazırla istersen” dedi. Bende yok sabah yerim o kadar acıkmadım dedim. Sonra masanın üzerinde bi hazır kek vardı (hazır kek hiç sevmem) bak al burda kek var bunu ye dedi bende yemeyeceğim dedim. Ye ye acıktın dedi. Yok yemeyeceğim sabah yerşm dedim. Yiyeceksin dedi yok yemeyecem dedim sen bana karşı mı geliyorsun dedi bana karşı gelme dedi. Sonra bende zorla midem bulana bulana bir ısırık aldım. Sonra sabah ben iyiliğin için dedim diyor. Yani ne yacağım bu tartışmalarda onun bu sinir seviyesini nasıl dengeleyeceğim.
fake mi yaziyorlarlar ya okudum hadi oradan dedim😀

Neden iki bayramda onun ailesine gidiyormuşsunuz, siz ağaç kavuğundan mi çıktınız? Bayramda çıkın ailenizin evine gidin. Çok istiyorsa kendi gitsin anasının evine iki bayramda.

X