Eşimin yeğenleri bana ne demeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kullanici adi bulunamadi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2019
31
32
88
38
Merhabalar, kafama çok takılan bir konu var.
Eşimin yeğenleri bana abla diyor. Ailede kimse de yengeleri olduğumu öğretmiyor sanırım. Diğer eltime yenge diyorlar ama bana abla diye hitap ediyorlar. Eltime yenge derken bana abla demeleri beni biraz düşündürüyor. Sizin böyle bir duruma tepkiniz olur muydu? Ya da sorun etmezmiydiniz?

Merhabalar, kafama çok takılan bir konu var.
Eşimin yeğenleri bana abla diyor. Ailede kimse de yengeleri olduğumu öğretmiyor sanırım. Diğer eltime yenge diyorlar ama bana abla diye hitap ediyorlar. Eltime yenge derken bana abla demeleri beni biraz düşündürüyor. Sizin böyle bir duruma tepkiniz olur muydu? Ya da sorun etmezmiydiniz?
Hiç sorun etmezdim niye edeyim ki? Abla da diyebilir yenge de. Eltinize yenge dedikleri için size de yenge demelerini mi istiyorsunuz?

Nişanlımın 8 yaşındaki yeğeni bana ismimle hitap ediyor bağıra bağıra. 😂
Sadece nişanlım uyarıyor güzelce çocuğu ama çocuk ısrarla devam ediyor. Çocuk işte. Takılmıyorum, saygısızlık yapmadıkları sürece sorun yok. Siz eltiniz den daha mı gençsiniz? Belki sizi daha yakın görüyorlardır kendilerine.

Hiç sorun etmezdim niye edeyim ki? Abla da diyebilir yenge de. Eltinize yenge dedikleri için size de yenge demelerini mi istiyorsunuz?
Sorun şu aslında, anneleri küs ve ben bu yüzden hususi bu şekilde öğretilmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Çocukları uzak tutar hep kendi küs olduğu için. Bunun da bilinçli bu şekilde öğretilmiş olabileceğini düşünüyorum.

Sorun şu aslında, anneleri küs ve ben bu yüzden hususi bu şekilde öğretilmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Çocukları uzak tutar hep kendi küs olduğu için. Bunun da bilinçli bu şekilde öğretilmiş olabileceğini düşünüyorum.
Abla daha samimi.Yenge lafını hiç sevmem eşimin hiç bir yeğenine dedirtmedim.Abla derler

Sorun şu aslında
Yenge kelimesi bana çok gıcık geliyor, ayrıca sadece koca karılara " yenge" denilmesini yakıştırıyorum. Bir de " yenge" denilince aileyi birbirine katan çirkef bir kadın gözümde canlanıyor. O derece itici bir kelime . Kimse kusura bakmasın. Abla ise tam tersi bir kelime bence. İnsanın en yakını, koruyup kollayanı, sırdaşı.

Nişanlımın 8 yaşındaki yeğeni bana ismimle hitap ediyor bağıra bağıra. 😂
Sadece nişanlım uyarıyor güzelce çocuğu ama çocuk ısrarla devam ediyor. Çocuk işte. Takılmıyorum, saygısızlık yapmadıkları sürece sorun yok. Siz eltiniz den daha mı gençsiniz? Belki sizi daha yakın görüyorlardır kendilerine.
Genç olmamdan ziyade eltim küs ve bu yüzden hususi bu şekilde öğretilmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Bizimle de çok görüştürmez çocukları.

Genç olmamdan ziyade eltim küs ve bu yüzden hususi bu şekilde öğretilmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Bizimle de çok görüştürmez çocukları.
Yaaaa daha neler yaa milletin işi gücü yok mu sende kurma kendini bu kadar hem çoçugu öğretseler ne çoçuk işte yine bildiğini yapar adı üstünde çocuk

Yahu küfür mü öğretmiş kadın öğretse ne olacak?
Gayet normal bir hitap. Görüşmediğiniz insanın hitabına kadar düşünürseniz erken yaşlanırsınız.
Takılmayın buna bence daha güzel ve genç bir hitap kullanıyor çocuklar

İlk evlendigimizde hepsi daha küçüktü abla derlerdi, zmaanla bazilari yengeye döndü bazıları alışmış abla diyor, çokta önemli değil aslında ama dert oluyorsa söyle, takılacak bı durum yok 🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X