• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin yasakları ve kavgalarımız

konu basligini okuyunca gezme,giyinme gibi yasaklar sanmistim....bu ne kardesim!?Zaytin yeme,fasulye yeme,hatta su icmek bile yasak!Cnm.benim,ustelik hamilesin...cok uzuldum.Bu evlilikler den iyice sogdum,herkeste ayri dert............bizim bi akraba hep soyle der"insan insani istemeyince..yedigi sapur supur,gezdigi tapur tupur gelir"simdi o aklima geldi.Babana gelince cok garip bi adam,sanki kendisi dogmadan anasi hamile kalmamis...bunun neresi ayip!?Cocugun babasi belli....

ben düsündüm ve su kaniya vardim..
cay ve sigara = bebege zarar verir diye,
zeytin = bebekte leke cikabilir diye,
fasulye = kötü koku yayabilir diye,
yanimda yeme olayini zaten kendi soylemis dedem gibi yiyon diye :6:

hadi o ayıp diyelim, düğününe nasıl gelmiş acaba babası? evlenince neler oluyor neler, bilmiyor mu? yoksa benim kızım yapmaz öyle şeyler mi demiştir? kafamda deli sorular :27:

depresifim noluyor bize yahu biz böyle +18 yorumlar yazmazdık hiç :27:

:1: hakikaten, herhalde kafasını kuma gömmüştür o gece...

Sorma Ofisim, sen bir de beni reel de görsen :17: :52:

Son düzenleme:
yazıyı okuyamadım tamamende zeytin olayı niye yasak onu anlamadım. benim eşimde karışır ama sağlık açısından yani. şimdi düşünüyorum ben olsam naparım alırım 5 kilo zeytin evin her köşesine saklarım poşet poşet alırım karşısında çekirdek gibi yerim attımı alıp diğer poşeti çıkarırım. dayakmı atıcak etsın giderim darp raporu alırım zeytin yedim diye dövdü derim sanırım bundan dolayı olunca tımarhaneye atarlar. ayyyy sinir oldum. boşuna değil eşim ne adamlar var sen bana dua et diyo.

kızlar zeytin meselesine açıklık getirmemi istemişsiniz. Kendisi yemez, iğrenirmiş. Yani benim kocam çocuk gibi konu bana gelince. Hani çocuklar kendilerinin istemediği şeyi bütün dünya istemez sanır ya. Acıkınca herkes acıktı sanırlar falan. İşte bu yasak konuları da böyle eşim için. Çocukluk ediyor yani bu benim yorumum. Çünkü neden diyince, ben sevmem diyor, sen de benim sözümü dinleyeceksin diyor. Kadınlar erkeklerin sözünü dinlemeliymiş ona göre. Ben sözünü dinliycem sanıp evlenmiş. Bilse evlenmezmiş vs.
Başlığı okuyunca pek çok kişi başka türlü yasaklar sanmış. Yani giyme, gezme, tozma gibi. E zaten karnım burnuma dayanmış onları yapamıyorum. O konuda daha nasıl bir yasak olabilir ki. Diyor zaten büyük konularda sözünü dinliyormuşum, ama böyle küçük konularda dinlemiyormuşum çıldırıyor, depresyonlara giriyor.
Sadece yemek konusu diil kavgalarımız, daha pek çok küçük şey de var. Takıntılı yani.
Bir yorumcu demiş ki, " insan insanı istemeyince yediği şapur şupur, gezdiği tapur tupur gelir" diye. Cuk diye oturmuş bence ne güzel bir söz öyle. Aynen öyle oluyor bizde de. Çünkü yürümemi de beğenmiyor artık.
Bugünlerde kavgamız yok aslında. Çünkü meraba muhabbetinden öteye götürmüyorum olayları. O da çok mutluyuz sanıyor. Halbuki bugün gidecek yerim olsa bugün bavulumu toplar giderim. Eni sonu da olacağı bu belki.
Ailem de öğrendi boşanmayı düşündüğümü. Babam aradı, eşimi arayıp azarlayacağını söyledi ama kabul etmedim, duysa üzülür dedim. Bir de arasa ne olacak babam sadece kendi stresini atacak. Zaten boşanınca onların kapısına da gitmeyeceğim ki. Yoksa biz demiştik, biz demiştik böyle olacağını der dururlar.
Annem doğumdan sonra durumlara bakmam gerektiğini söylüyor. Herkesin evliliği ayrı bir sorunluymuş öyle diyor.

kızlar zeytin meselesine açıklık getirmemi istemişsiniz. Kendisi yemez, iğrenirmiş. Yani benim kocam çocuk gibi konu bana gelince. Hani çocuklar kendilerinin istemediği şeyi bütün dünya istemez sanır ya. Acıkınca herkes acıktı sanırlar falan. İşte bu yasak konuları da böyle eşim için. Çocukluk ediyor yani bu benim yorumum. Çünkü neden diyince, ben sevmem diyor, sen de benim sözümü dinleyeceksin diyor. Kadınlar erkeklerin sözünü dinlemeliymiş ona göre. Ben sözünü dinliycem sanıp evlenmiş. Bilse evlenmezmiş vs.
Başlığı okuyunca pek çok kişi başka türlü yasaklar sanmış. Yani giyme, gezme, tozma gibi. E zaten karnım burnuma dayanmış onları yapamıyorum. O konuda daha nasıl bir yasak olabilir ki. Diyor zaten büyük konularda sözünü dinliyormuşum, ama böyle küçük konularda dinlemiyormuşum çıldırıyor, depresyonlara giriyor.
Sadece yemek konusu diil kavgalarımız, daha pek çok küçük şey de var. Takıntılı yani.
Bir yorumcu demiş ki, " insan insanı istemeyince yediği şapur şupur, gezdiği tapur tupur gelir" diye. Cuk diye oturmuş bence ne güzel bir söz öyle. Aynen öyle oluyor bizde de. Çünkü yürümemi de beğenmiyor artık.
Bugünlerde kavgamız yok aslında. Çünkü meraba muhabbetinden öteye götürmüyorum olayları. O da çok mutluyuz sanıyor. Halbuki bugün gidecek yerim olsa bugün bavulumu toplar giderim. Eni sonu da olacağı bu belki.
Ailem de öğrendi boşanmayı düşündüğümü. Babam aradı, eşimi arayıp azarlayacağını söyledi ama kabul etmedim, duysa üzülür dedim. Bir de arasa ne olacak babam sadece kendi stresini atacak. Zaten boşanınca onların kapısına da gitmeyeceğim ki. Yoksa biz demiştik, biz demiştik böyle olacağını der dururlar.
Annem doğumdan sonra durumlara bakmam gerektiğini söylüyor. Herkesin evliliği ayrı bir sorunluymuş öyle diyor.

çocukluk demişsiniz ama neresi çocukluk bunun eşiniz çocuk gibi düşünüyorsa eğer ve takıntılıysa seviyosanız da boşanmayı düşünmeden önce bi psikoloğa gitmeyi ikna edin eşinizi oturup konuşun ben senin her dediğini yapamam diye öyle olmaz diye ve ikna etmeye çalışın psikoloğa gidin

sabrınıza hayran kaldım maşallah inş. herşey güzel olur sizin ve bebeğiniz için

Son düzenleme:
kızlar zeytin meselesine açıklık getirmemi istemişsiniz. Kendisi yemez, iğrenirmiş. Yani benim kocam çocuk gibi konu bana gelince. Hani çocuklar kendilerinin istemediği şeyi bütün dünya istemez sanır ya. Acıkınca herkes acıktı sanırlar falan. İşte bu yasak konuları da böyle eşim için. Çocukluk ediyor yani bu benim yorumum.

Çocuklar hiçte öyle düşünmez nereden çıkardınız bunu? Eşinizin yaptığı çocukluk falan değil. Düpedüz psikolojisi bozuk.

B.

Eşin takıntılı ve hasta. Sanırım sizi ezerek erkekliğini kanıtlamak derdinde.

Ayrıca buna kesinlikle katılmıyorum. Amcamı inanılmaz severim ama corba icerken ondan nefret ediyorum.

Bu konuyu okuyunca aklıma geldi.
oğlumun ana okulunda bir veli çocugunun okulda "pilav yemesini kati surele yasaklamıştı. "
ögretmenımız oyle ılgınç velıler var ki, anne ve baba kendılerı pirinç tuketmedıklerı ıcın okulda pişen pilavdan
cocuklarının da yememesını yasaklamışlar cocuğa. cocuğun yemek saatınde diğer cocuklar pilavı yerken canı istemış.
ama ogretmen anne ve babasından cekındıgı ıcın bir lokma pilav verememış malesef. öğretmenımız de bır anne ve
okadar uzgundu kı bana ifade etmekte zorlanmıştı. boyle takıntılı ınsanlar malesef kı var :44:

baban da eşin de anormal insanlar...kızlarının hamile halini görmek istememek bunu sevişmeye bağlamak ne yahu
kendisi çocuklarını bölünerek mi yapmış...eşin ayrı bir vaka...konu başlığını okuyunca klasik kadınlar kulübü kadınlarının
yazdığı sounlar gibi zannettim eşim beni evden çıkarmıyor şunu yaptırmıyor gibi...
ama böylesini ilk kez duydum sigara hariç diğer yeme ,içme kısıtlamaları tamamen onun psikolosiyle alakalı
umarım sağsalim bebeğini kucağına alırsın ikinizde sağlığı iyi olur.

Şaka gibi inanın 2 kere okudum gece yarısı bulanık mı görüyorum diye. Sigarayı bile hamilelik ve emzirme zamanı dışında yasaklamasına tahammül edemem yani sağlığın için içme der eşim kendisi 5 yıl oldu bırakalı ama ben içiyorum, asla içmeyeceksin diyemez. Bu ne ya zeytin yeme, soda içme. Paşam tuvalete gideyim mi içime mi atayım. Hani tuvalette yemek yerken kinden daha çok ses çıkıyor çünkü. Tövbe yarabbim, arkadaşım, nolur kızma bana sinirden ne diyeceğimi bilemiyorum. Babana ne diyeyim gerçi bir arkadaş çok güzel demiş, onlar bölünerek mi çoğaldılar diye. Aslında sinirli de değilim korkuyorum neden mi bir kızım var ve böyle birine aşık oluverip evlenir de böyle çin işkenceleri çeker diye. Offfff offf ...

Bende o kadarı da yokmuş ki evlendim. Şimdiki aklım olsa ne koca derdi çekerdim, ne baba derdi çekerdim. 30 yaşına yaklaştım. 1 yıllık evliyim. Babamın evinde tabiki daha iyi muamele görüyordum. Ama kocamın evinde de hayat standardım açısından artılar kazandım, toplumsal rol vs.
Ama çok pişmanım. Eşime güvenim yok. Aldatma anlamında güven değil yanlış anlaşılmasın. Diğer her konuda güvenim yok. Bir gün sakin, bir gün sinirli. Çok iyiyken 10 dakika sonra kavga çıkarabiliyor.
Kavga sebeplerimiz, kaşının üstünde gözün var tarzında anlatsam inanamazsınız. Bir de yediğim içtiğim herşeye takılı durumda. Balayımızı bile rezil etti bu yüzden. Çay içmemi istemiyor mesela, kendisi istediği kadar içebilir ama. Zeytin yemem yasak. O yokken bile yasak, bilse yanıma yaklaşmaz. Yeşil fasulye yasak. Sakatat desen zaten yasak ki sevmiyorum çok şükür, ama hamileliğimde çok aşerdim yine de yedirmedi. Ondan sonra püfür püfür sigara içer, ama bana yasak. Zaten hamileyken içmem ama normal zamanda sigara bağımlısıyım. Doğumdan sonra da içmek istiyorum bilemiyorum ne kavgalar edicem. Hımm maden suyu da yasak buarada.
Yani bu yiyecekleri onun yanında zaten yemiyorum, içmiyorum, ama eve gelip kontrol ediyor, o yokken yenmiş mi diye. Geçen gece zeytin yiyordum, aniden kapı çaldı. Hemen tabağı kaçırdım mutfağa sakladım. İlla bakıcam dedi, görünce de çok kızdı.
Ya diyeceksiniz de onun istemediklerini yeme, sigara içme, çay içme huzurun olsun ne olacak diye. Ama kızlar bu işin sonu yok ki. Her geçen gün listeye birşey ekleniyor.
En son dedi benim yanımda hiçbir şey yemeyeceksin. Yemekleri yutarken dedesi gibi ses çıkartıyormuşum, rahatsız oluyormuş.
Görümcem de çevresinde birileri varken pek yemek yiyemez iğrenir yemek yeme sesinden, yani turp falan yiyemez yanında arkadaşları onu gözlemledim, demek ki bunlarda bu huylar genetik.
Yememeye başladım yanında. Ona da kızıyor, dengesiz olmak böyle bir şey.
Kaç kere bağırdım, "sen benşim ağzım mısın, midem misin" diye , boşanma derecelerine geldik bu bana karışmalarından.
Şimdi 2 ay sonra doğumum var. Sigara içmek istiyorum. Zaten kocam da içiyor hem de 1 paket günde. Biz ne yapacağız? Görürse üstümde falan söndürür diye korkuyorum. Şiddet işine gelinde uygulayan bir insandır.bu konuda bana bir fikir verin.
Tek sorunumuz yemek içmek de değil tabi. Her şeyden kavga çıkartabiliyor. o kadar yoruldum ki iyi zamanlarında bile mutlu değilim artık, zaten arkasından bir kavga geliyor. Bıktım artık. :keşke böyle 1 aylığına gideceğim bir yer olsa. Ama hamileyim. Babam eski kafalı kızının hamile olması ayıpmış falan bana çok kötü davranıyor oraya da gidemiyorum zaten ayrı şehirdeler.
Sonum boşanmak mı. Bir de çocuğumuz olcak. Çocuğum olduğu için çok mutluyum bütün bunlara rağmen. Boşansam bile bir daha asla bir erkeğin yüzüne bakmam kısacası anne olmak için tek sansım buydu. Çünkü artıkl erkeklerden nefret ediyorum ve evlilikten de nefret ediyorum.

Şaka gibi ya bunlar gerçek mi?
Üstüne üstlük şiddet var,üzerimde sigara söndürür diyorsunuz?
Bence kendinide çocuğunu da kurtarmak için bi an evvel çareler ara,yarın çocuğuna da eziyet eder.

hayretle okudum
e bebek olduktan sonra bebekle sen yandınız
eşin hasta resmen böyle saçmalık mı olur ya

Ya konu fake
Ya ikiniz de hastasınız

Eşin hasta kesinlikle ama onun bu saçma emri vakilerini uygulamak ta bir o kadar tuhaf
Sana ölüm orucu mu tutturma niyetinde

Baban daha betermiş
Ama arkamda babam yok ondan bu adama katlanıyorum deme lütfen
Herkesin arkasında bir baba var mı sanki ?

Kimseye güvenemiyorsa, kendine güvenecek insan
Ama pardon, sana fasulye yedirmeyen adam çalışmana da izin vermiyordur dimi..

öncelikle durumuna üzüldüm daha dün evlendim mutluyum diyorum vs ama hayatın kime ne getireceği belli olmaz hiçkimse mutsuz olmak için evlenmez ama kaç senedir evlisiniz merak ettim belki yazmışsındır ama sadece ilk başta yazdıklarınızı okudum yani nişanlılık dönemindede böyleyse yada evliliğinizin ilk aylarında yada senelerinde böyleyse ne diye böyle bir adamdan çocuk sahibi oldunuz o çocuğun giydiğinin yediğinin adama batmayacağı ne malum hem afdersiniz adam diyorum ama eşiniz sağlıklı değil hatta kafayı bile yemiş olabilir eve gelindiğinde hamile bir kadının zeytin yemişmi tabağa bakmak ve kızmak nasıl birşeydir bu anlamıyorum hem kendinize hem çocuğunuza yazık etmeyin çocuk için son şansım olsada çok büyük konuşacam belki ama kesinlikle böyle birinden çocuk sahibi olmazdım inş en kısa sürede durumunuz düzelir:31:

yemek yerken dikkat ediyormusunuz acaba? yani erkek olmadığım halde sigara içen kadın sevmem itici geliyor bana erkek olsam evlenmezdim mesela, ayrıca hamilesiniz içmeyin zaten kocanız izin verse bile içmemelisiniz o konuda bilinçsiz ve çok yanlış düşünüyorsunuz, benim yanımda birisi çıt çıt çekirdek çitlese veya ağzını şapırdatsa veya sürekli geğirse sinirlenirim eşiniz bu yüzden yanımda yemek yeme soda içme diyor olabilir biraz dikkat edin rahatsız ediyormu başkasını diye, ama zeytin yemem yasak demişsiniz birde tabağı kaçırma hikayenizi anlatmışsınız şaka zannedip güldüm o kısma, gerçekse de neden zeytin onu anlamadım ben ne zararı var bir sorun eşinize bakalım ne diyecek, birbirinizde rahatsız olduğunuz şeyler bu kadarsa bence halledilir ama üstümde sigara söndürür falan demişsiniz şiddet uyguladımı ki daha önce bu önemli nokta bence.

Back
X