• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Yalnızlığı Artık Canımı Yakıyor

Cabalamasin haketmeyen insanlar için dost kara günde belli olurmuş el daha iyi oluyor akrabadan emin ol iyi birbirinizi bulmussunuz birbirinizin değerini bilin çocuğunuz var mi bilmiyorum ama siz geniş bi aile olun birbirinize kenetlenin ve öyle bireyler yetistirin sıla i rahim çok önemli arkadaşlar ama insan olmalı karsindaki herkesin böyle düşünmesi lazım ki üzgünüm bu zamanda çok zor eskisi gibi insanlar bulmak Allah iyi insanlar lar karsilastirsin bizleri

Dertleşmek istiyorum. Tıkandım kaldım. Sürekli ağlıyorum. Çok üzgünüm...

Daha önceki bir kaç konumda eşimin geçmişinden bahsetmiştim. Çok kötü bir çocukluk dönemi geçirmiş, ciddi psikolojik şiddete maruz kalmış bir insan eşim. Sonra bir şekilde kendi ayakları üzerinde durup kendine çok güzel bir hayat kurmuş ve asla geçmişine saplanıp kalmamış biri.

Eşim diye demiyorum, gerçekten temiz kalpli dünya iyisi. Her gittiği ortamda insanlar deli olurlar eşime. Çok severler. Evlendiğimiz günden beri mutlaka ufak tefek sorunlar yaşadık ama beni asla kimselere ezdirmemiş sıkı sıkıya bana tutunmuş biridir.

Eşim aileye çok önem veren biri. Kendisi çok kötü bir ortamda yetişmiş olsa da asla annesini kız kardeşini, rahmetli babasının kardeşlerini annesinin akrabalarını aramayı sormayı bırakmaz. Benim ailem memlekette yaşıyorlar. Eşim eline biraz para geçti mi doldurur arabanın bagajını bizimkilere ne alabilirse götürür. Ki babamın ve annemin zamanında ona yaptığı kötülükleri daha önce burada anlatmıştım. Ben bazen onları görmek istemezken eşim hep "onlar ailen" modundadır.

Problemim ise şu. Eşim bunca zaman herşeye rağmen bu kadar iyi niyetli hareket etmişken, neredeyse çevresindeki yakınlarının hepsi eşime karşı çok ilginç bir tavır takınıyorlar. Örneğin halalarını arıyoruz düzenli olarak. Beş kere aradıysak belki birinde telefonu açıyorlar. Size gelmek istiyoruz diyoruz müsait olmuyorlar. Davet ediyoruz yok.. Benden mi hoşlanmadılar desek, ortak tanıdıklardan duyuyoruz, çok güzel şeyler söylüyorlar. Bizle konuştuklarında da eşime "sen bizim kardeşimizin oğlusun seni çok seviyoruz" tarzı konuşuyorlar ama evimize çok yakın olmalarına rağmen bir türlü müsait olunamıyor. Annesi ve kız kardeşi zaten Allah'a havale etmelik. Ben tanıdığım günden beri çocuğa hiç rahat vermediler. Sürekli ottan sebeplerle kavga küslük.. Yaptıkları kötülükleri şuraya yazmaya kalksam sayfalarca yazı çıkar...

Babası desen, ölmeden önce bir evlada yapılabilecek her türlü kötülüğü yapıp öyle ölmüş. Allah yine de rahmet eylesin. Ama artık eşim tükenmeye başladı.

Sürekli akşamları bana sarılıp sarılıp ağlıyor. Ben kötü bir insan mıyım? Bunca şeye rağmen çabalıyorum neden herkes görmezden geliyor? Bu kadar mı nefret ediyorlar benden? Ben ne yaptım, neden dünyaya getirdiler o zaman? diye diye içimi yakıyor. Dayanamıyorum onun bu kadar üzülmesine. Ailesi tarafından bu kadar terkedilmiş olmasına katlanamıyorum.

Kendimize kimsenin olmadığı bir hayat kuralım diyoruz, bir şekilde yine dönüp dolaşıp o insanlara çıkıyor yollar.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimin içini nasıl huzurla doldururum bilmiyorum. Benim üzerime titriyor beni sevişinden bazen utanıyorum. Ben onu hakediyor muyum diye düşünmeme sebep oluyor. Elimden ona kıymet vermekten bunu göstermekten başka hiç birşey gelmiyor.

O gözyaşları herhangi birine ait olsa da üzülürdüm. Ama ağlayan bir yetim, bir eş, aslında kocaman bedeninde küçücük bir ruh taşıyan bir çocuk. İçim yanıyor...

Bence beraber sosyal çevre edinin. Sizi istemiyorlarsa bu zorlama niye?
Seven isteyen insanlarla konuşun
Çocuk yapın:KK46:, üzülmeyin :KK49:

kendim bildim bileli dayimlar beni hic sevmez ve istemezler.annemle babamin babamin hatalarindan dolayi ayrilmasi yüzünden bizi dışladilar.
teyzelerim ne kadar sever gibi dursada ayni durumdalardi.simdi büyüyüp yetiskin bir kadin olunca daha iyi anlıyorum ne kadar değer verdiklerini.
babamla aramizda hicbirzaman baba kiz bağı olmadi.çocukluğuma genç kizligima dair babamla bir kare fotografim yok.
annem canimdir.annedir.
ama çok farkli şartlarda malesef.
o yüzden bize hiç istediği gibi sahip çıkamadı..
yazacak daha çok sey var ama uzatmak istemiyorum.
kisacasi konu sahibi.evliyim evlatlarim var.
çok şükür huzurum yerinde.
ne oturup her aksam eşime sarılıp ağlıyorum.nede benim kimsem yok diye üzülüyorum.
rabbime şükürler olsun.Allah herkesin yolunu açık etsin.muhtaç etmesin.
eşinize söyleyin beterin beteri var.
ama insanin mutlu olmasi için hep bir sebebi vardir.o sebebe sarılıp kendine yetebilmeyi öğrendiğin zaman cok ta sorun edecek bisey kalmiyor.
insanlar sizin müsade ettiğiniz kadar etkiler hayatınızı..

Eşinize deyin ki , biz artık bir aileyiz. Senin ailen ben , benim ailem sensin.
Bu durumun en güzel çözümü , o sizi sormayan akrabaları hayatınızdan çıkarmak.
Bakın , görürsünüz , siz uzaklaştıkça onlar yakinlaşacak ki bana kalsa böyle akraba olmaz olsun.

Size en yakın insan , kan bağı olmaksızın sizin akrabanizdir aslında. Akrabalık kan bağı olmadan da olur.

Eşinize destek verin. Yalnız olmadığını devamlı olarak anlatın. O ağladıkça ve size ona uzuldukce bu durumu atlatamaz.

Bu kadar fedakar ve iyi bir insan olup da sevilmemek niye onu anlayamadim hadi biri kötü ikisi kötü yani hepsi mi kötü insanlar? Hiç arkadaş cevrenizde mi yok? Beraber görüşüp biseyler yapacak birileri felan?

esinize cok uzuldum.
yalnizlik zor cok zor annem abim baska sehirde burda halalarim dayilarim var ama esinizin icindeki bosluk aile boslugu maalesef halayla teyzeyle dolacak bir bosluk degil cocugunuz varmi ? eger yoksa evliliginizden eminseniz esinize vereceginiz en guzel dost arkadas akraba bir evlat olurdu icindeki bosluk dolar belki allah yardimcisi olsun insallah guzel insanlarla karsilastirsin

Bir yerde okumuştum bir insan ailesini kendi secemezmis ancak iliskisinin sınırlarını belirlemek onun elindedir diye. Cok adim atmissiniz ve karsiligini alamamissiniz. Derker ya gunah bende gitti hah aynen boyle olmus. Artık siz bir aile olmussunuz. Esinizle küçük ailenizde mutlu olmaya bakın

En azından eşinizin yanında siz varsınız, bu çok büyük bir şans, eşiniz bunu fark etmeli ve geride kalanlar için gözyaşı dökmemeli... Annemi kaybettim ve akrabalarımla anlattığınız gibiyim ve artık onlar için yapacak birşeyim yok, çünkü tükettiler beni.. Ama dediğim gibi eşiniz şanlı siz varsınız... Birbirinizi mutlu edecek şeyler yapın, bir yazı bir not vsss, kalbinize dokunun birbirinizin, hayat burdan sınıyor ama şükür elele tutuşup yürüyebilecek güce birbirinize sahipsiniz...

Esiniz belli ki cok duygusal.. ama akrabalari hele hele bu denli vurdumduymaz olanlari neden bu kadar cok takiyor kafasina..
Yiyin icin gezin tozun, kimse sizden degerli olamaz.. ki karsinizdakiler de belli ediyor zaten degmeyecek insanlar..

Bazi seyleri kabullenmek gerek, evlatlik olan var babasi terkedip giden var vs.. bizi terkeden babaya iyilik yapip arayip sorup karsilik goremedikce uzulmenin anlami var mi? Bazi insanlar ilgilenmez bile en degeri o olur bazi insanlar herseyi yapar olmaz. Cunku yaptiklari icin sevilecek diye birsey yok. İnsan kendi huzuru icin yapip karsilik beklemedikce daha mutlu oluyor.
Guzel bir ailesi olmamissa kendi guze ailesini kurmasi daha mantikli. Haketmeyenler icin cabalamayi biraksin. Bazen iyi bir dost kardesten bile ote olabiliyor, ilgiyi vefayi illa kan baginda aramasin...

Back