Eşimin Yalnızlığı Artık Canımı Yakıyor

Bence kendi çekirdek ailenizi bakin bizi de kimse aramaz ayda yilda bir bizde arariz davet edilirsem davet ederim çikin gezin kafaya takacak dert mi bulamadiniz...ne kadar iyi olursan o kadar üzülürsün eşin kötü olsaydi peşinden ayrılmazlardi...

Bence kendi çekirdek ailenizi bakin bizi de kimse aramaz ayda yilda bir bizde arariz davet edilirsem davet ederim çikin gezin kafaya takacak dert mi bulamadiniz...ne kadar iyi olursan o kadar üzülürsün eşin kötü olsaydi peşinden ayrılmazlardi...

Ah kıyamam, insan kaç yaşına gelirse gelsin eğer yeterince sevgi ve ilgi görememişse hep çocuk gibi kalıyor. İnsan doğası böyledir, köklenmek ve bağlanmak ister ve bunun ilk aşaması da anne vasitasıyla olur. Çocukluk dönemindeki bazı süreçleri sağlıklı geçirememiş bireyler maalesef duygusal yoksunluklarla boğuşuyorlar sürekli. Bu kör noktalar halledilmeden de huzur bulmaları zorlaşır. Terapi almasını sağlayın, tüm olanlarla yüzleşip rahatlasın. Ayrıca eşinizin şuan örtülü bir öfkesi de vardır bunu açığa çıkarması lazım, dövüş sporları çok iyi gelecektir.

Sıkıntıları aşmış, geçmişi geride bırakmış diye yazmışsınız ama pek de geride bırakamamış. Bazen öyle olur yara aldığımız kişilerden kopamayız, altında pek çok neden olabilir. Çocukluğunda göremediği destek ve ilgiyi bulabilmek için, bazen sadece çocukluğunu hatırlattığı için, bazen de sadece acı çekmek için evet bazı insanlar acıdan beslenir. Pek çok neden daha sıralanabilir.

Eğer bu kadar travmatik olay yaşadıysa ve sevgi açlığı çekiyorsa ben cidden terapi öneririm. Hem neden ailesine bu kadar bağlandığı açığa çıkar hem de daha sağlıklı bir bağlanma stili oluşturabilir terapistiyle beraber. Bu cidden pek sağlıklı durmuyor, terapiye ikna etmeniz en doğrusudur. Kendi kendine aşabilse bu zamana kadar aşardı zaten.

Buda dert mi, dert bulamamış bunu bulmuş gibi yorumları hiç anlamıyorum arkadaş. Dert olarak görmüyosanız yorum yapmayın bir dünya konu var okuyun hangisi size dert geliyorsa ona yazın, neden illa girip yazma arzusu?

Eşinizede çok üzüldüm ama arkadaşlar haklı sizde kendinizi biraz çekerseniz bu sefer onlar sizi merak edecektir, arayıp soracaktır. Umarım kısa sürede çok tatlı bi evladınız olur yalnızlık duygusunu bi daha tatmazsınız.

Esiniz duygularına yeniliyor çok kaptırmış kendini biraz duygusuz olmak iyi bence onlara bi ihtiyacıda yok bi nevi alışkanlık bu eşinizle beraber farklı bi uğras bulun boş düşünceleri kafasından atsın benim annemde böyleydi ama ben zamanla onu değistirdim artık yalnızım akrabam falan demiyor sizde yapabilirsiniz

Ailesini kafasindan attigi an cok mutlu olacak. Tek yolu bu.

insanlarin ne turlu dertleri var bu da dertmi? sorun esinizde kimsedd degil

Nasıl bir dert görmeyi arzu ederdiniz acaba? İnsanların tüm dertlerinin ana noktası bu kör noktalar zaten. Duygusal yoksunluklarımızla boğuşuyoruz sürekli bu işin görünen yüzü. Görünmeyen noktasında neler var söyleyeyim size: Bağımlılıklar var, depresyonlar var, intiharlar var, yürümeyen evlilikler var, şiddet var.. var da var.. Biraz empati biraz saygı lütfen.

Birine bir kötülük ettiğinizde ve bundan pişman olduğunuzda o kişinin sizi affetmesi en çok istediğiniz şey olur. Sürekli ondan iyi davranışlar beklersiniz . Olmaz ise ben bu kadar kötü müyüm diye kendi kendinizi yargılamaya başlarsınız.
Eşinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz bilemem ama halasından bile bu kadar ilgi beklemesi normal gelmedi bana. Geçmişinde onlara bir zararı dokunmuş olabilir mi?

Mutlaka uzman yardımı almalı. Rol model olarak hep kötü örnekler görmüş. Sadece iyi hissedebilmesi için değil, ileride sağlıklı bir ebeveyn olabilmesi için de uzman yardımı alıp iyileşmesi lazım.

ben varım deyin. siz varsınız neticede yalnız değil ki. beraber nice şeylerin üstesinden gelmişsiniz. adı üstünde eşsiniz. kalanları boşverin :)

Ben artık aramasına çok çaba sarfetmesine izin vermiyorum işte. Sana zarar verir diye durdurmaya çalışıyorum. Başka şeyler buluyorum uğraşacağı. Güzel hayallerimiz var.

bu arada imkansız gibi ama ben 1 arkadasımla 1 yıldır en az hiç görüşemedim devamlı gelmek istiyor o gün muhakkak çok acil işimiz oluyor. ben davet etmeye kalktım bikaç kere cenazesine denk geldi yani oldu mu oluyor aslında ya.

kendiniz çekirdek bir aile olun gerisini boşverin sizi aramayanı sizde aramayın

Mutlaka bi terapi alması düşünüyorum. Bu küçük bir sorun değil. Ben varımla halledilecek bi mesele değil. Eşinizi gayet ıyı anlıyorum. Özellikle anne baba ile yaşanan büyük travmalar bütün hayatı olumsuz etkiliyor. Kafasında çözebilmesi için profesyonel destek alması gerekiyor ki hayatına daha sağlıklı devam edebilsin.

Akrabadan hayir goren insan gormedim bu gune kadar. Buna takilmak cok yersiz degil mi?

Ben hic bir akrabamla gorusmuyorum mesela. Ablam ve ben okurken babamiz bizi terketti. Kis gunu soba yanmayan evde oturduk ac kaldik okula 8 km yuruyerek kislik ayakkabimiz olmadan gittik. O yolu yuruyerek geri donduk. Elektrik faturamiz odenmedi komsudan mum alip isiginda finallere calistik. Benim diplomam turkiyede denk sayilmadi islemleri yapmaya ankaraya gidemedim. Yol param olmadigi icin... ablam doktor haliyle garsonluk yapti para biriktirdi gitti halletti islemlerini.

Ramazanda fitresini, zekatini okuyan yegenlerine vermeyen kestigi kurbanin sadece kemigini yollayan akrabalar simdi "bizim yegen de cerrahpasada" diye ablamla ovunuyor.

Niye bu kadar anlattim? Akrabanin geneli boyle bir sey. Tabiki iyisi de vardir ama benim gorduklerim hep boyle...

Anlattığınız tüm sorunlar benimle nerdeyse aynı. Sadece eşim içine atıyor. Ben çözemiyorum eşimle. Ama eşinizin tek çözümü en azından hafifliyor biraz insanları bu kadar önemsememk önem vermemek ve gitmemek millete gitmeyi verin
Çocuğunuz varaa 3 kişilik aile olun. Sen çok iyisin çok iyi babasın de. Benim ailem eşime öyle kazıklar attıki ben sildim geçtim. Eşime haksızlık yapamam. Sizin aileniz sorun çıkarıyorsa benim onların yanındq morelim bozuluyor gitmeyelim demesi gereken sizsiniz. Her zaman yanında olmalısınız. Birde mümkünse bir doktora görünsün. Ben eşimi götürdüm ilacı bıraktı yine herşeye sinirlenmeue başladı. Eski yaşadıkları psikolojik olarak atlattığını düşünüyorsunuz ama atlatamamış malesef. Sürekli kendini sevdirme çabasında. O yüzden naparsanız yapın çözülmüyor. Sadece hafifletiliyor etkisi. Doktorsuz çözülmüyor.

tavsiyeleriniz için öncelikle sonsuz teşekkürler. biz ilk tanıştığımızda ciddi bir anksiyete problemi vardı. ben de eğitimini aldığım bir konu olduğu için destek oldum. psikolog değilim ancak eğitimim destek olmamı sağlıyor. ilaçlarını doktor kontrolünde bıraktık. anksiyetesi artık yok. eskiye göre çok güzel yol katetti. öyle asabiyet filan yok ancak ara ara takıntılı bir insan oluyor onu da yine kendisi kontrol altına alabiliyor.

uzmana gitme fikrini bir kaç kez ben de verdim aslında ama pek istemiyor. O ilaçlar iyi gelmiyor ona, ben de kullanmasını istemiyorum. Kaldı ki psikolog denemelerim olmuştu kendim için bir kaç kez, pek defarklı şeyler yapmadılar. Belki hipnoz olabilir diyorum ama onun için de gerçekten işini bilen biri lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…