- 14 Aralık 2015
- 3.043
- 1.965
- 32
-
- Konu Sahibi Yokgibiyim
Bende diyorum mazotu arkadaşlarına harcama mazot yoksa eve gel diyom nolmuş gittiysem diyo. Arabayı şehir dışına benim ailemin yanına rahat gidelim diye elimizde tutuyozYalan bir sekilde cikarda 2 5 lira ekmek parasi diyosunuz arkadaslari mazot koyuyomus arabaya ne gerek var bu kadar minnete arabanizi satip borclarinizi odeseniz rahat etseniz.Mazotu yoksa esinizin arkadasina gidipte yolu uzatmasin gelsin evine kusura bakmayin ama yalandan nefret etmeme ragmen bana ayrani yok icmeye tarzi yasam daha buyuk sorununuzmus gibi geldi.
Aynen beni ve çocuğu düşünse para aldığını saklamaz kendi keyfine harcamazdıAyranı yok içmeye atla gider s*çmaya resmen.Ekmek alıcak para yok yakıt alıcak para yok ama eşiniz arkadaşa sapıyor. sapmakta neyse yani.Üstüne karısının annesinden para alıp aldığı parayıda kadının kızından saklıyor.Valla eşiniz parayı nereye harcadı bilemem.Ama şundan eminimki eşiniz evliliğin sorumluluğundan ve bi aileye bakma yükümlülüğünden çok sıkılmış. O yüzden eline geçen parayı kendi keyfi için harcayıp sizede para yokki diyip sıyrılıyor.Eline geçen parayı sizinle paylaşarak cebindeki paranın miktarını düşürmekten yana değil yani hiç.Onu anladık.Maşallah,utanmazlıkta zirve.
Kara kara ekmek nasıl alcam diye düşünüyo ama benim ailemin ona verdiği parayı almamış gibi ne parası diyo. En azından arkadaşımla yedik harcadım de. Niye saklıyo anlamıyom.
Sözde arkadaşları mazot atıyomuş onla geziyomuş ne kadar doğru bilmiyom emin olamıyom. Bana param yok diye acındırıyo kendiniCebinde 2 tl kalan adam, birkaç gün sonra evime nasıl ekmek götüreceğim diyor ama arkadaşının arabasını çekiyor, onlarla takılıyor.
Merak ettim onlarla geçirdiği zamanda hava mı yakıyor bu adam?
Bütün gün ne yiyip ne içiyor?
Ama eve gelince her şey tükenmiş, ailenizin verdiği az bir meblağ olsa dahi bitmiş oluyor.
Apaçık yalan söylüyor, size iyice durumunuzu kötü gösterip kendini acındırıyor.
Günümüzde hiçbir adam cebinde kuruş yokken sokağa adım atmaya cesaret edemez, hele de arabasını dışarı çıkarmaya hiç...
Çok dedim eşime insanlar tatil günlerini aileleriyle geçirirler ama sen bizle değil arkadaşlarınla geçiriyosun dedim. Dinlemiyo hep aynı haftanın strestini atmam lazım hava alman lazım diyoBende evliyim 7 aylık bir bebeğim var eşimin tatili pazar günü o günü sadece bize ayırır
Kusura bakma ama eşim tatil gününde ben bütün hafta çalışıyorum arkadaşlarım ile stres atıcam derse benim de ona vereceğim okkalı cevaplar var
Biraz dişinizi gösterin bence nasıl alışırsa öyle devam eder
Hepsini dedim canım dinlemiyo erkek adam evde duramaz diyo dinlemiyo beni. Arkadaşlarına daha çok değer veriyo demek kiyani sapıyorum dedigi zaman hiç hayır eve gel dedin mi ?
yada evlendiginin artık farkına var arkadaşlarla mazot atıp gezmeler ne alaka dedin mi ?
ergen misin boş gezen misin ne alaka evinde 6aylık bebegin var ekmek alcak paran yok ne bu keyf merakı
ben rahatsız oldum cidden
allah sabır versin
Aynen canım kocam sadece kendi keyfini düşündü bıktım arkadaş çevresindenAdam ekmek alıcam diye düşünüyor ama hadi garaja gitti parası olmayan adam mazot bitirmek için geziyor resmen bebeğiniz var arkadaşıyla gezicene eve gelsin lazım olur belki de demiyor sakladığı parada cabası
Ailem çoğunlukla bana veriyo da arada sırada eşime de para veriyolar. Eşim ailemin para konusunu bana soylemeyecegini sandı galibaaileniz keşke size verseymiş parayı. ya da eşiniz hiç düşünmüyor mu size ailenizin diyeceğini filan
Işte ben gurbette gelinim diye ailemin yanına rahat gidelim diye geçen sene almıştık arabayı. Eşim ergenlikten çıkamamış demek kiAllah kolaylık versin. Durumunuz bu kadar sıkışıkken eşin dışarlarda nasıl geziyor ona takıldım ben. Mazot alamayacak durumdaysanız arabanız neden var? 5 tl bile önemliyken ben olsam eşime gezmesi için izin vermezdim. Evde otursun. Hiç olmazsa masrafı olmaz. Ayrıca ne o öyle ergenler gibi arkadaiları mazot koyuyor hep beraber erkek erkekğe geziyorlar. Çok saçma geldi bana. Allah yaradımcın olsun
Işte arabayı şehir dışına benim ailemin yanına rahat gitmek için geçen sene aldık20 tl ile capkinlik falan yapilmaz arkadasim esin icin parasizlik caresizlik tavan yapmis bu kadar borcun icinde araba nedir bunuda anlamadim ya arkadasiyla gezmesi ergenler gibi ona ne demeli bilemedim
Canım 2.çocuğu asla düşünmüyom zaten. Ailem ona 20 tl de olsa para verdiği halde onu arkadaşlarıyla yiyip bana hiç param yok deyip boş cüzdan göstermesinden dolayı parayı harcadığına kızıyorum. Çünkü ailemden para almadan 1 gün önce ekmek param yok deyip kendini acındırmıştı üstelik. Sebep bu canım yoksa durduk yere parayı nereye harcadı diye arkasına düşmezdimozur dilerim ama adami bezdirmissiniz. farkinda misiniz uzattiginiz konu 20 tl 20 bin degil.... adama 5 yasindaki cocuga hesap sorar gibi 20 liranin hesabini sormaniz ayip. 20 tl ile bara gidip eglenecek kumar oynayacak degil. kendinize gelin bence. anladim arkadaslaroyla gezmesi soru sizin icin ama parayi kpnusmaya katmayin bence. ne yapti bu 20 tl yi diyip dururken insan biraz cekinir. saka mi yapiyorsunuz? sorun esinizin sapsiz uzum gibi gezmesi 20 tl degil...onu da daraltmadan konusun bence. ama para olmadan saadet olmuyor bu da kissadan hisse oldu sanirim... trilyonlar degil kastim ama insanin borcsuz huzurlu yasamasi gerek cebinde parasi oasi gerek ki huzuru da olsun... umarim en kisa zamanda durumunuz duzelir. nacizane bisey soylemek istiyorum asla 2. cocugu yapmayin... allah yolunuzu acik etsin....
Annemler bana da verir para eşimede verir oğulları gibi gördükleri için. Ama ben bana verilen 5 lirayı dahi eşimden saklamadım ekmek parası diye verdim. Ama eşim kendisine verilen parayı ne parası deyip inkar ediyo sakliyo ve ben eşimden değil annemden öğreniyorum eşimin para aldığını bu nedir ya. Kumarı yok eşimin başka kadına mı harcadı acaba
Canım eşimin bu haftada 1 gezmelerinden dolayı çok kavga ettik çok konuştum ama dinlemiyo yoksa bu durumdan çok rahatsızım nolmuş çıktıysam diyokk da bugune kadar okudugum en absurd konu...20 tl ye bir kadina gul mu aldi diye sorup durmussunuz. belki de 3 top dondurma aldi kadina ve kendine... yada gul degil sumbul aldi ne alaka ? tobe tobe saka galiba? kadina gul mu aldi diyosunuz ama cevinde 1 tl olmayan adamin aylak aylak gezmesine takilmiyosunuz? bence esinizle tam bir elmanin 2 yarisisiniz gonlunuz rahat olsun esiniz sizi aldatmaz. herkes de kollarini acmis sizin esinizi beklemiyordur eminim. su bayanlar artik kocasini brad pitt sanmaktan vezgecse keske...
Ben eve girer girmez şuna paraverdim buna paraverdim hiç param kalmadı diye konuşan adamlardan şüphe ediyorum.Meraba kızlar moralim çok bozuk stresten mideme ara ara garip bir ağrı giriyor. Sorun eşim. Eşimle borçlarımızdan dolayı ayın sonunu zor getiriyoruz biraz sıkılıyoruz o yüzden. Eşim daha birkaç gün önce cumartesi günü cebimde 2 lira param kaldı pazartesi günü eve nasıl ekmek alcam kara kara düşünüyorum dedi. Bende üzülme bir çare bulunur dedim konu kapandı.Aynı gün akşam birkaç saat sonra benin annemler geldi bize şehir dışından neyse yatıldı ertesi gün pazar gündüz eşim evden gitti arkadaşlarının yanına eve akşam biraz gecikti annemlerin evden çıkmasına dakikalar kala geldi. Hatta kızdım niye geciktin diye arkadaş kaza yaptı arabasını halatla benim arabaya bağlayıp çektim dedi annemlere kusura bakmayın dedi neyse dedim. Eşim annemlere ısrar etti sizi garaja ben bırakcam diye neyse bıraktı ben bebeğim olduğu için garaja gidemedim evde uğurladım.Eşimin durumunu bildiğim için nasıl hangi parayla mazot atıp ailemi garaja bırakcak diye düşünüyordum arkadaşlarına gittiği zaman arkadaşları eşimin arabaya mazot atıyolar eşimde onlarla gezip mazotu bitirip geliyo eve neyse ama kendi kendime ailem yolda eşime para verir onla mazot atar giderler dedim. Neyse eşim ailemi garaja bırakmış beni aradı biraz daha geçikcem arkadaşa sapcam diye tamam dedim.Eve geldi arabada mazot kalmadı hiç param yok mazot attırcak deyip boş cüzdanını gösterdi bana en son mazotla garaja gittim arkadaşa saptım bitti dedi. Üzüldüm annemin giderken elime tutuşturduğu 5 lirayı birkaç gün ekmek parası yap diye eşime verdim. Ertesi gün annemi aradım durumu anlattım anne siz eşime garaja giderken para verdiniz mi diye merak edip ısrar ettim sordum o da garajda inince bir miktar verdik dedi. Benim anlamadığım eşim arabadaki son benzinle garaja gitmiş ama garajda ailem para vermiş sonra garajın yakınındaki arkadaşa sapmış ama eve gelince bana param yok deyip boş cüzdan gösteriyo. Ailemin verdiği paradan bana söz etmiyo. Ben rahat edemedim annemle konuştuktan sonra eşime msj atıp garajda hiç eline para geçmedi mi o paraya noldu da eve gelince param yok dedin diyorum ne parası diyo kim dedi sana para aldığımı diyo almamış gibi davranıyo naptın garaj dönüşü mazot mu attın diyorum hayır diyo arkadaşına mı verdin diyorum hayır diyo ne parasını söylüyon sen diyo. Kızlar mazot atmadıysa arkadaşa vermediyse bu para nereye gitti ne saklıyo benden delircem ya.Arkadaşına yemek mi ısmarladın diyorum harcadın mı diyorum konuyu değiştirmeye çalışıyo.Bu para uçmadı ya.Yanlış anlaşılmasın ben para derdinde değilim ama yalan var burda.Açık açık ben şuna harcadım buna harcadım ondan bitti eve boş cüzdanla döndüm dese bu kadar kızmam. Ama adam para aldığını bile inkar eder gibi konuşuyor. Kızlar bu para nereye gitmiş olabilir. Eşim benden ne saklıyo olabilir fikirlerinize ihtiyacım var nolur yardım edin teşekkürler..
Haklısınız ama bu devirde maddiyat olmasa da 2 tatlı söze bile inanan bayanlar var korktum belki de aldatılmaktan bilmiyorumemin olun ne zengin ne yakisikli bekar insanlar var disarda. eger biri bula bula sizin esinizi buluyosa al tepe tepe kullan bide mazot at ilk sagdan da sap de ama ekle lutfen "bana giderken sunu soyle o 20 tl yi naptin? " ve simdi git de...