- 26 Temmuz 2012
- 2.854
- 8.285
-
- Konu Sahibi Yokgibiyim
Birkaç zaman fazla özleyin ailenizi?Canım 6 aylık bebeğim var bakacak kimse yok ona bakıyorum. Araba çocuk doğmadan çok çok önce alındı. Çocuk doğduktan sonra bu kadar dara düştük. Eşim zaten çalışıyo borçlarımız olduğu için ailem yardım ediyo. Benim ailem şehir dışında arabayı da bebekle otobüslerde zor olur diye elimizde tutuyoz. Artı beni yol tutuyo mahvoluyorum otobüs her midem bulandığinda benim için durmaz. Ama ailemi memleketimi de özlüyorum gitmem gerekiyo. Kendi arabamizla beni yol tutsa bile eşim arabayı kenara çekebiliyor.Otobüs benim için devamlı durmaz
Kendi cevaplarinla celisiyosun resmen cocukla rahatca ailene gitmek icin almadiniz mi onu ? Ben ayda 2 3 kez memleketime gidiyorum ama hic aklima araba almak gelmedi nedense arabam olsun ama 1 tlye muhtac olayim diye hic dusunmedim cunku.cocuk olduktan sonra neredeyse gitmemissiniz bile oncesindede iki yetiskin insan olarak otobuste gitseniz eksilmezdiniz herhalde hayatiniz bahaneler ustune kurulu heepp bahaneeeÇocuk doğduğundan bu yana bu kadar sıkıldık ondan böyle oldu. Birde çocuk doğmadan önce 1 buçuk sene boyunca her ay ailemin yanına şehir dışına gittik hem de her ay
Arkadaşım bir eczaneye git bulantı hapı al sonra 15 saatlik yola gene gidersin.Canım 6 aylık bebeğim var bakacak kimse yok ona bakıyorum. Araba çocuk doğmadan çok çok önce alındı. Çocuk doğduktan sonra bu kadar dara düştük. Eşim zaten çalışıyo borçlarımız olduğu için ailem yardım ediyo. Benim ailem şehir dışında arabayı da bebekle otobüslerde zor olur diye elimizde tutuyoz. Artı beni yol tutuyo mahvoluyorum otobüs her midem bulandığinda benim için durmaz. Ama ailemi memleketimi de özlüyorum gitmem gerekiyo. Kendi arabamizla beni yol tutsa bile eşim arabayı kenara çekebiliyor.Otobüs benim için devamlı durmaz
Canım biz normalde maddj açıdan geçiniyoruz benim ailem devamlı maddi manevi yardım yapıyo bize yoksa mahvolmuştuk. İnterneti falan yoksa nasıl ödücektik. Burda gurbette kimsem yok arkadaş yok akrabam yok o yüzden interneti oyalanim diye aldı eşim.Biz ayın sonuna doğru çok zorlanıyoruz.Sapma kelimesini eşim doladı ağzıma. Eşim izmir ben denizliliyim
Herkesin ekonomik durumu aile ilişkisi sizinki gibi olmak zorunda değil. Ne demek 5 lirayı çocuğa verseniz beğenmez almaz. Bu sizin fikriniz olabilir ama o beğenmediğiniz 5 lirayla evinin 5 günlük ekmek ihtiyacını karşılayan ailelerde var. Senin ailenden para kabul eden bi eşin olsa gözünde saygınlığını yitireceğinden de bahsetmişsiniz. Eşiniz gerçekten çok saygınmış bunu gördük. 500 liralık alışverişe sinirlenmiş valla helal olsun da şimdi bu örneğin konu sahibesine bi katkısı olmayacağı gibi sahada çok üzecektir. Neyse sizin amaçlınız yorumdan çok kendi mükemmel hayatından kesitler sunmaktı sanırım. İnşallah hiçbirzaman annenize babanıza muhtaç duruma düşmezsiniz eşinizle. Bol saygın evlilikler...Nolur yanlış anlamayın ve kırılmayın ama eşiniz ailenizden nasıl para alıyor ?
Benim eşime benim ailemden biri para vermeye kalkacak yemin ediyorum kan çıkar kıyamet kopar bir defasında amcasının oğlu başka şehirden hastane için evimize geldi kızkardeşi ve kızı ile bir haftaya yakın evimizde kaldılar bendede kayınvalidem vardı adam bir akşam şimdinin parasıyla nerden baksanız 500 liralık market alışverişi yapmış getirdi bende eşime söyledim kazakistandaydı eşim nasıl kıyamet koptu anlatamam " ben ölmüş müyüm ki evime alışveriş yapılıyor" diye yıktı ortalığı eşim açıkçası benim ailemden para kabul eden bir eşim olsa saygınlığını yitirirdi gözümde
Diğer tarafdan size 5 lira verilmesi de çok değişik yani çocuğa verseniz beğenmez almaz
Konunuza gelecek olursak üzülmeyin aldatma falan olacağını sanmıyorum eşiniz henüz baba olma sorumluluğunu alamamış diyorum ben
Allah yardımcınız olsun
Meraba kızlar moralim çok bozuk stresten mideme ara ara garip bir ağrı giriyor. Sorun eşim. Eşimle borçlarımızdan dolayı ayın sonunu zor getiriyoruz biraz sıkılıyoruz o yüzden. Eşim daha birkaç gün önce cumartesi günü cebimde 2 lira param kaldı pazartesi günü eve nasıl ekmek alcam kara kara düşünüyorum dedi. Bende üzülme bir çare bulunur dedim konu kapandı.Aynı gün akşam birkaç saat sonra benin annemler geldi bize şehir dışından neyse yatıldı ertesi gün pazar gündüz eşim evden gitti arkadaşlarının yanına eve akşam biraz gecikti annemlerin evden çıkmasına dakikalar kala geldi. Hatta kızdım niye geciktin diye arkadaş kaza yaptı arabasını halatla benim arabaya bağlayıp çektim dedi annemlere kusura bakmayın dedi neyse dedim. Eşim annemlere ısrar etti sizi garaja ben bırakcam diye neyse bıraktı ben bebeğim olduğu için garaja gidemedim evde uğurladım.Eşimin durumunu bildiğim için nasıl hangi parayla mazot atıp ailemi garaja bırakcak diye düşünüyordum arkadaşlarına gittiği zaman arkadaşları eşimin arabaya mazot atıyolar eşimde onlarla gezip mazotu bitirip geliyo eve neyse ama kendi kendime ailem yolda eşime para verir onla mazot atar giderler dedim. Neyse eşim ailemi garaja bırakmış beni aradı biraz daha geçikcem arkadaşa sapcam diye tamam dedim.Eve geldi arabada mazot kalmadı hiç param yok mazot attırcak deyip boş cüzdanını gösterdi bana en son mazotla garaja gittim arkadaşa saptım bitti dedi. Üzüldüm annemin giderken elime tutuşturduğu 5 lirayı birkaç gün ekmek parası yap diye eşime verdim. Ertesi gün annemi aradım durumu anlattım anne siz eşime garaja giderken para verdiniz mi diye merak edip ısrar ettim sordum o da garajda inince bir miktar verdik dedi. Benim anlamadığım eşim arabadaki son benzinle garaja gitmiş ama garajda ailem para vermiş sonra garajın yakınındaki arkadaşa sapmış ama eve gelince bana param yok deyip boş cüzdan gösteriyo. Ailemin verdiği paradan bana söz etmiyo. Ben rahat edemedim annemle konuştuktan sonra eşime msj atıp garajda hiç eline para geçmedi mi o paraya noldu da eve gelince param yok dedin diyorum ne parası diyo kim dedi sana para aldığımı diyo almamış gibi davranıyo naptın garaj dönüşü mazot mu attın diyorum hayır diyo arkadaşına mı verdin diyorum hayır diyo ne parasını söylüyon sen diyo. Kızlar mazot atmadıysa arkadaşa vermediyse bu para nereye gitti ne saklıyo benden delircem ya.Arkadaşına yemek mi ısmarladın diyorum harcadın mı diyorum konuyu değiştirmeye çalışıyo.Bu para uçmadı ya.Yanlış anlaşılmasın ben para derdinde değilim ama yalan var burda.Açık açık ben şuna harcadım buna harcadım ondan bitti eve boş cüzdanla döndüm dese bu kadar kızmam. Ama adam para aldığını bile inkar eder gibi konuşuyor. Kızlar bu para nereye gitmiş olabilir. Eşim benden ne saklıyo olabilir fikirlerinize ihtiyacım var nolur yardım edin teşekkürler..
Eşim işte ekmek parasını dahi benden saklayınca bende gözü evin rızkını görmeyecek kadar olup bir kadına mı gitti diye düşündüm
İçimi okumuşsunuz tam aynını yazacaktım20 lira saklayarak başka kadına gitmesi çok mümkün değil. Bir paket sigara alıp içmiştir belki arkadaşı ile dertleşip?