Eşimin tuhaf halleri

Nerde yasiyorsunuz bizim etrafimizda yakinda dort tane park var belediyemiz her mahalleye yapiyor sagolsun.bu arada araba varken araba almaya gerek yok ev daha mantikli.

bence de çalışın, iyi gelir!

Genel itibari ile büyük bir problem yok. Eşim ilk evlendiğimiz zaman hariç su sipariş ettiğini bugüne dek hiç görmedim. Üstelik ilk oturduğum ev yeni yerleşim yeri, marketin pazarın uzak olduğu, otobüs durağının neredeyse 1 km uzaklıkta bulunduğu tam bir mağduriyet bölgesiydi. Arıyordum sucuyu kapıya kadar getiriyordu iki damacanayı. İkinci oturduğum site içerisinde park, havuz, oyun alanı olmasına rağmen kızım iki yaşına dek yürüyemediği için evde park oluşturdum. Arabam da yoktu o zaman. Aldım kartı çıktım bir gün, havuz, havuz için küçük toplar, aktivite oyuncakları, uygulamalı aktiviteler yapabileceğim şeyler aldım. Tam üç koca poşet ve bebek arabası ile eve trene binerek döndüm. Taksiye binmek gibi bir lüksüm de vardı. Kızım 28 aylıktı yürüyor ve kreşe gidiyordu, arabam oldu. Onun öncesinde protez yapım aşaması vardı ki tam 7 ay sürdü. İstanbul ve yaşadığım şehir arası iki haftada bir mekik dokudum. Bir ayın 15 günü burada 15 günü İstanbul'da kaldım. Eşime ben giderim dedim her defasında. Çoğu zaman o bıraktı otogara, bazen ben kendim bindim otobüse gittim -ki Bursa'da terminal bayağı uzak. Çok uzun kaldığımız zamanlar oldu. Akşamın onunda terminalde otobüsten indim, evime giden otobüse binip eşime biz geldik diye süpriz çok yaptım. Ben böyleyim. Kendi yapabileceğim şeyi başkasından beklemem. Böyle yetiştirildim çünkü. Duşa kabin kenarına eşime ya şirketten usta yollasana demek yerine aldım evdeki silikonu kendim çektim. En basiti kitaplığım geldi, kapıcımız monte etmek için geldi. Abi sen bana ver şarjlı matkabı ben monte ederim dedim, oturdum koca kitaplık monte ettim. Üstelik 7-8 aylık ikinci kızıma hamileydim.

Yukarıda bahsettiklerim sadece birkaçı. Yazdım çünkü, konuda bahsettikleriniz aşırı bir problem değil. Sizin bireysel olarak halledebileceğiniz şeyler. Belki su konusu sadece örnekti ama siz de bir bireysiniz. Kendi başınıza birçok şeyi çözebilirsiniz. Belki bunaldınız ve konudaki detaylar size çok büyük sorunlarmış gibi geliyor ama siz de kadın olarak güçlüsünüz.

Bu saydiginiz seyleri siz de gayet yapabilirsiniz. Suyu siz alin, prizi siz yaptirin, kettle bozuksa yenisini alin. Niye adama soyluyorsunuz. Ayrica calismanizi istemesi normal. Bunu sizin dusunmeniz lazim. Cocugunuz yazdiklarinizdan anladigim kadariyla krese baslayacak yasta. Girin bir ise. Oglunuzu da yazdirin krese. Hem cocuk evde sıkılmamis olur hem de siz bu saydiginiz seyleri kendi kazandiginiz parayla yaparsiniz.

Bence esinize karsi tepkili olmaktansa, anlayisli davranmayi deneyin.
Aslinda size msj veriyor, butun yukun onda oldugunu. Bir isin ucundanda siz tutun mesela.
Cok calisiyorsa, sizde yarimsar gunler calisip onun 1 gun daha az calismasina destek olabilirsiniz, boylece bir tarti gibi dengeleyebilirsiniz.
Maddi durumunuz iyi diyorsunuz, ev alma gibi bir durumunuz var, fakat esiniz dogal olarak kararsiz, cunku krediyi odeyememek gibi bir durumda var, sizde calisip destek cikarsaniz esinizin yuku daha da hafifler.

Cocugunuz 2 yasinda ve dogal olarak skiliyor evde. Butun gun anneyle durmak bi yastan sonra ona iskence gibi, ve tabiki aglama krizlerine girecektir. Onu krese yazdirin, yasitlariyla oynasin bolca,
gelisimi icinde cok iyi, calismasanizda, evin eksikliklerini tamamlayabilirsiniz. Boylece esinize destek olursunuz onu kendini daha iyi hissetmesini saglarsiniz/

Ilk anlattiginiz meselelerde bana sanki esiniz poh pohlanmak istiyormus gibi geldi,
hani sendeki rahat kimsede yok derken,
belki sey beklemisti, evet canim sagolasin senin desteginle rahatiz ailecek gibisinden.

diger konular da bana normal geldi, ben de eve bir sey alinacaksa 3 ay dusunenlerdenim, belki de o yuzden. Biraz huy meselesi, biraz da cimrilik olabilir kabul

kendimi yipratamam sizin icin, sen de calis sozu biraz agir. Ama acaba cok mu maddi konulardan dert yaniyorsunuz, kendinizi de bir tartin derim.

Bu kadar aciz olmayin madem yoğun adam herseyi kendiniz yapin .Anlamadim ki kocası olmayan ne yapsın .
Herişimi kendim yaparim .Yaza taşınmayı düşünuyoruz .Eşim "senden korkulur evi taşırsin haberim olmaz "diyor .

her soruna çocuk üzerinden yürümüşssünüz bahane etmişsiniz.kendiniz sıkılmışsınız sanki.çocuğa her yer oyun alanı.
dışarı çıkıp dolaşadabılırsınız.çamur çökelek,evde etkinlikler sıkılmaz o zaman.. adam yoğunmuş sadece dinlenmek istıyor. sizde sosyalleşmek.

Ben birşeyi merak ettim şimdi.. Kadın çalışsa bu eş kişisi kadına evde yardım edecek mi? Çocuğun bakımına gelişimine yardım edecek mi? Bence yapmayyacak. Ama iş maddi konuya gelince eş de çalışsın. O zaman ev işlerinde çocuğun bakımında erkek de olsun. Olmayacaksa çalış demeye hakkı da olmasın!!

Vay arkadaş ben çalışıyorum , çocuk sayısı 2, yaşadığımız yer gurbet. Benim bu kadar beklentim yok. Siz hiçbir işe koşmuyor gibi görünüyorsunuz burdan bakınca. Hani kadınlar olur bir eli yağda bir eli balda...otobüse binmem gerekiyor diye parka gitmemek falan bilemedim...

Ilk anlattiginiz meselelerde bana sanki esiniz poh pohlanmak istiyormus gibi geldi,
hani sendeki rahat kimsede yok derken,
belki sey beklemisti, evet canim sagolasin senin desteginle rahatiz ailecek gibisinden.

biz ne yapalım

eşim bana ben ona sendeki rahat kimsede yok diyoruz

ama ikimiz de rahat mahat değiliz

konu sahibi evet park uzak olabilir ama zaten her gün parka gidilmez

arabanız olunca parka araba ile gitseniz bile o 4 kat yine inilip çıkılacak

ev alınacak ise araştırın bulun buluşturun

yani 30-40 bin kredi çekilecek onu mu düşünüyor demek yerine bunu eşinizle konuşun

bence siz evde çocukla bunalmışsınız eşiniz de işte bunalmış

bir gün yerleri değişin

eşiniz evde çocukla kalsın siz de eşinizin yapmadığını söylediğiniz işleri yapın

ikiniz de kolay olmadığını görürsünüz

bu arada kettle tamiri için bir yıl neden bekleyesiniz ki

markette bile kettle var 50-60 lira tamiri de ucuza gelmez

Bence evde oturmanız ve çalışmamanız eşinizin gözüne batmaya başlamış hem de baya batmaya başlamış.

Bu tamir işlerini yapmaması ve bir yerlere gittiğinizde sen de iyice rahata erdin senden iyi yaşayan yok tarzı konuşmaları da bu yüzden.

Fakat bütün sorumluluk adamdaysa bıkmışta olabilir. Yani bütün gün yoğun çalıştıktan sonra eve gelsem ve kettle bozuldu dense benim de ayarım bozulur.

Ev işleri de sizin üzerinizde ama erkekler ev işlerini işten saymadıkları için o bu kısmını görmüyor.

Ayrıca siz de biraz fazla şikayet ediyorsunuz gibi. Çocuğu sadece parka götürmek zorunda değilsiniz, kendiniz daha kaliteli etkinlikler yaptırabilirsiniz. Piyasada gayet kaliteli bir çok etkinlik kitabı var kaldı ki instagramda falan eğlenerek takip edeceğiniz hesaplar var evde çocuklarımızla neler yapabiliriz tarzı yol yordam gösteren. Madem zenginsiniz. Zeka oyunları, oyuncakları alabilirsiniz, beraber oynayabilirsiniz.

Eşinizin omuzlarından yükü biraz alarak hafifletmeyi deneyin bence. Daha sonrasında da çocuğunuzu bir kreşe yazdırarak iş hayatına atılabilirsiniz.

Öyle düşünmeyin ya adam yardım etmezse bile kadın da gider kendine ev işlerinde yardımcı tutar, çocuğu kreşe verir, evine, kendine bi şeyler alır, sosyalleşir, adamın eline bakmaz en azından şimdiki halinden daha mutlu olur böylece kocasını da mutlu eder şikayet etmez.

Ev işlerini merveeker mi yapıyor acaba bunu bilmiyoruz yardımcısı var mı...

Herşey kocayı mutlu etmeye odaklıysa o adam hiçbişeyden memnun kalmaz ki zaten sonu yok yani bunun.. ADam sizin için kendimi yoruyorum diyo aynı şeyi onun da yaşaması lazım ki kadını anlasın. Yoksa ne anladım ev işine yardımcı olunca. Şartlar eşit olmalıbence

Ev işlerini merveeker mi yapıyor acaba bunu bilmiyoruz yardımcısı var mı...
Eğer yardımcısı da varsa ve ona rağmen mızmızlık yapıyorsa bayılırım şuracığazar
Kocayı mutlu etmeye odaklı değil bakın evlilikten hayattan mutlu olmaya odaklı. Hayatından ve evliliğinden mutlu kadın kocasını da mutlu eder kaldı ki kocası da onu mutlu eder. Sürekli problem çıkaran ben kettle yaptıramam su alamam çocuk parka gidemiyor gibi şikayetlerle bu iş yürümez. İnsanlar huzur istiyor.

Gidip çalışsa çocuğu kreşe gönderir, oyun grubuna gönderir o çocuk enerjisini atar sosyalleşir böyle ağlamaz. Kendisi sosyalleşir. Kendine güveni gelir. Gider kettle bozuldu diyeceğine bastırır parayı yenisini alır. Ev de alırlar araba da alırlar. Hayata bakış açısı değişir.

Kaldı ki kocası fazla sorumluluktan bıkmış bence hatun da sorumluluk alsın istiyor.

Bu kadar kusur en iyi koca kişisinde olur diye düşündüm :)

Yani hepimizin kötü huyu vardır değil mi?
Ertelemeci, aceleci veya baştan savmacı olabiliriz.

Sorumsuz biri değil, yoğun çalışıyor.
Elinden geleni de yapıyor size iyi bir gelecek sunmak için.

Rahatın yerinde diye söylenmeye başladığında, evet canım deseniz, çok şükür rahatım- rahatımız yerinde.
Teşekkür ederim gayret ediyorsun bizim için gibi övgüler mi bekliyor acaba?

Genel olarak şikayetçi, memnuniyetsiz tavırlarınız varsa belki beklediği budur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…