• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tuhaf halleri

“Sizin için kendimi hırpalayamam” lafı çok ağır. Diğer yazılanların bunun yanında bir önemi yok. Ben olsam maaşım sadece çocuğun kreşini bile karşılasa gider çalışırdım. Bu sözü söyleyen birine asla sırtımı yaslayamam.

Her şeyi eşinizden beklediğinizin farkında mısınız? Parka da otobüse binin gidin ne olacak? Ben ortada bir sorun göremedim. Siz çok kaprislisiniz galiba.

Park olayını ne kadar abartıp büyütmüşsünüz.
Herkesin evinin dibinde çocuk parkı yok.
Park yoksa yapacak bir şey de yok mantığınız beni çok şaşırttı.
Evde,üstelik bahçeli,müstakil bir evde,
çocukla yapılabilecek yığınla faaliyet var.
Eşinizi eleştirip kendinizi doldurmak yerine bakış açınızı değiştirin.
Müstakil evim olsa sabah akşam kumda çamurda oynatırım çocuğu. Marketlere kaydıraklar geliyor 45 tlye almıştık biz. Ondan alın koyun. Bir salıncak alın. 10 numara park işte.

Eğer yardımcısı da varsa ve ona rağmen mızmızlık yapıyorsa bayılırım şuracığazar

Kocayı mutlu etmeye odaklı değil bakın evlilikten hayattan mutlu olmaya odaklı. Hayatından ve evliliğinden mutlu kadın kocasını da mutlu eder kaldı ki kocası da onu mutlu eder. Sürekli problem çıkaran ben kettle yaptıramam su alamam çocuk parka gidemiyor gibi şikayetlerle bu iş yürümez. İnsanlar huzur istiyor.

Gidip çalışsa çocuğu kreşe gönderir, oyun grubuna gönderir o çocuk enerjisini atar sosyalleşir böyle ağlamaz. Kendisi sosyalleşir. Kendine güveni gelir. Gider kettle bozuldu diyeceğine bastırır parayı yenisini alır. Ev de alırlar araba da alırlar. Hayata bakış açısı değişir.

Kaldı ki kocası fazla sorumluluktan bıkmış bence hatun da sorumluluk alsın istiyor.
Ev işlerinden hiç bahsetmemiş:) ya gerek YÖK o kadarını anlarlar diye düşündü ya da çoğunu kendisi yapmıyor :)

Adamin sundugu maddiyatla saglanan olanaklari begenmiyorsaniz dedigi gibi kendiniz calisin alin. Ona bunu soyleme hakkini veren sizsiniz. Evde oturup ev sahibi olmussunuz ama memnun degilsiniz. Esiniz hakli.

Müstakil evim olsa sabah akşam kumda çamurda oynatırım çocuğu. Marketlere kaydıraklar geliyor 45 tlye almıştık biz. Ondan alın koyun. Bir salıncak alın. 10 numara park işte.
Ben köyde müstakil evde oturuyorum. Çocuğumu parka pek götürmüyorum. 2 yaşındayken suya taş atma, taşları üst üste koyup kule yapma, duvara ve bulabildiğimiz yere tebeşirle resim çizme, bol bol koşma (benim oturduğum çocuğun koştuğu tarzda ;)) böyle böyle bir dünya oyun... bakıcıya da anlatmıştım bunları yaptır diye. Öğlene kadar o, öğleden akşama kadar ben eve girmezdik.

Siz çalışsanız çocuğunuz da kreşe gitse hem sıkılmaz hem gelişimi için iyi gelir hem de eşinizin ağzına laf vermeden istediğinizi alırsınız. Adam yaptırmıyor söylediği şeyleri onu öğrenmişsiniz. Ondan istemek yerine kendiniz yapın.

Eğer yardımcısı da varsa ve ona rağmen mızmızlık yapıyorsa bayılırım şuracığazar

Kocayı mutlu etmeye odaklı değil bakın evlilikten hayattan mutlu olmaya odaklı. Hayatından ve evliliğinden mutlu kadın kocasını da mutlu eder kaldı ki kocası da onu mutlu eder. Sürekli problem çıkaran ben kettle yaptıramam su alamam çocuk parka gidemiyor gibi şikayetlerle bu iş yürümez. İnsanlar huzur istiyor.

Gidip çalışsa çocuğu kreşe gönderir, oyun grubuna gönderir o çocuk enerjisini atar sosyalleşir böyle ağlamaz. Kendisi sosyalleşir. Kendine güveni gelir. Gider kettle bozuldu diyeceğine bastırır parayı yenisini alır. Ev de alırlar araba da alırlar. Hayata bakış açısı değişir.

Kaldı ki kocası fazla sorumluluktan bıkmış bence hatun da sorumluluk alsın istiyor.
Bu kadın özelinde demiyorum da çoğu kadın bundan şikayetçi burda da görüyorum.. Yazık kadın hayata dair tüm sorumluluğu almış beyefendi bi bardak kaldırsa başa kakıyor.. Bence erkek de kadın da hayata karşı sorumluluklarını bilmeli ve almalı. Ha bu arada ben öyle mi yaşıyorum TABİİ Kİ HAYIR ;) ;) evde muslukçu benim mesela. Elektrikli aletler bozulsa ben yaparım falan ;) eşim de sağolsun alışveriş yapar fatura kira yatırır geçinir gideriz :) bennim tek şansım evimin dibinde Türkiye ni en büyük parklarından biri var :)

Erkekler yolunu iyi bulmuş. Yaptıklarını başa kak , kadını çalışmaya zorla. Bir erkek helalinden az kazansa ama bilse ki elinde olsa daha iyilerini yapar, o zaman kendi adıma asla ses etmem. Hatta onun yükünü hafifletmek için elimden geleni yaparım. Ama durumu müsait, yapması gerekeni yapmıyor yapıyorsa da başa kakıyor., işte o zaman masraf öyle değil böyle çıkarılır derim. Ne harcarım ama ...

Bu kadın özelinde demiyorum da çoğu kadın bundan şikayetçi burda da görüyorum.. Yazık kadın hayata dair tüm sorumluluğu almış beyefendi bi bardak kaldırsa başa kakıyor.. Bence erkek de kadın da hayata karşı sorumluluklarını bilmeli ve almalı. Ha bu arada ben öyle mi yaşıyorum TABİİ Kİ HAYIR :KK66::KK66: evde muslukçu benim mesela. Elektrikli aletler bozulsa ben yaparım falan :KK66: eşim de sağolsun alışveriş yapar fatura kira yatırır geçinir gideriz :) bennim tek şansım evimin dibinde Türkiye ni en büyük parklarından biri var :)
Sizi tebrik ediyorum. Kadınların derdini anlayan bir kadın.
Biz hayatın yükünü alalım ama erkekler kendi oturdukları evin herhangi bir sorunu ile bile ilgilenmesin. Erkekler böyle yaparak kadınları çoğu şeyi yapmaya zorluyor. Ah eşitlik ah.

Sizi tebrik ediyorum. Kadınların derdini anlayan bir kadın.
Biz hayatın yükünü alalım ama erkekler kendi oturdukları evin herhangi bir sorunu ile bile ilgilenmesin. Erkekler böyle yaparak kadınları çoğu şeyi yapmaya zorluyor. Ah eşitlik ah.
Biz tutturduk yıllarca kadın erkk eşitliği diye al sana eşitlik diyor adamlar da.. Ama hani adalet?? Gel evde yemek yap çocuğa bak ben kahveye gideyim iki okey döndüreyim dese kadın hiç olur mu aaa! Geçen bi konu vardı kadın kocasına vurmuş. Şiddeti bana göre adam başlatmış psikolojik şiddetle ama herkes kadını suçlamıştı.. Gece yarısı ateşlenen çocuğunu iyileştirmek kadının görevi ama adamın tek suçu evden gitmesiydi mesele komple yanlış bunlar. Bunun gibi bi çok örnek var. En basitinden doğum kontrolü yöntemi.. Eşime dedim ki neden ben ria taktırmak zorundayım ya da tüplerimi bağlatmak zorundayım sen vazektomi yaptır.. Adamın soyunu kurutan bi yılan gibi oldum bi değişik baktı bana ve tabi ki bu basit görev bile bana kaldı.. Adalet adalet vel hasıl-ı kelam adalet önemli efenim eşitlik başa bela :)

Back
X