• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli beni denetlemesi

Benim eşim de tıpkı sizin eşiniz gibiydi. Gibiydi diyorum çünkü 4 sene 2. Çocuk yolda artık yapamadığımı görünce o da huylarını törpüledi çok şükür.

Benim eşim de ilk evlendiğimiz sene hergün halıları incelerdi leke varmı toz varmı wc ye banyoya bakardı temizlemismiyim diye. Çok zor ve yıpratıcı ciddiyim seni belkide en iyi ben anlayabilirim Allah yardımcın olsun. Şimdi evin işlerini yarı yarıya beraber yapıyoruz ağır olanları o hafif olanları ben.

İnşaAllah düzelir eşiniz bir an önce :KK43:
Benim eşimde haftasonları yapar ama yardım amaçlı değil bak böyle ev süpürülür gördün mü falan diye yAni benim yaptığımı beğenmediği için yapar

Yani şöyle diyim dün eşim izinliydi birlikte zaman geçirelim diye dışarı çıktık dun süpürge açamadım bugün de hastanede randevum vardı ama sabahtan yemeklerimi yaptım sonra hastaneye gittim gelince de süpürge açarım dedim ama hastane işleri uzadı biraz eşimden yârim saat önce eve girebildim nerede olduğumu biliyor sonuçta dun onunlaydım bugünde hastanede ama gene de laf ediyor burası olmamış şurası olmamış beyazlar ütülenmemiş diye yA kurumadılar ki ütüleyeyim :KK43:((
Tamam koyun bunları bir kenara.Siz size böyle davranılmasını istemiyorsunuz. Kişiliğinize hakaret ediyor bu adam.Sizi eş değil ama hasta halinizle bile emrini yerine getirecek bir hizmetçi gibi davranıyor.Kabul ediyor musunuz bu davranışı kendinize?

eşinizin en güzel tarafı olmamış diyip kendi yapması.
eger izin verirseniz siz ondan beter olursunuz.duymayın umursamayın o konuşurken yanından ayrılın.
bakın bu tipler ezdikçe ezerler.
madem takıntılı gitsin doktora

saygısız. çalışmaya başladığınızda ne yapıcak acaba
Ben dedim bu donem iş bakıcam artık alıştım şehire de ilk geldiğinde insan yabancı oluyor ama şimdi her yere tek gidiyorum eşim sen şimdi yetiştiremiyorsjn işlerini çalışınca hiç yapmazsın o yüzden çalışma diyor

• Beğen
Reactions: KV_
Hepsini okuyamadım bayılacaktım. Benim de eşim temizlik sever ama evde 2 kişiyiz hem hastalıktan yeni kalktım hem hamileyim Çan’ımı yoramam o yüzden hayatta bu dediklerinizi yapmam. Yerleri en son 3 hafta önce sildim temiz 2 kişiyiz neticede.

Ayrıca eşiniz nerden anlıyor. Yaptım de geç haftada 1 yap madem bu kadar bunaltıyor.

Bu ne ya icim şişti nasil dayaniyosunuz bu adama? Kesin başak burcudur.benim eşimde yeni evlendigimizde böyleydi.herseye karışırdı ise giderken sunu yap bunu yap diye direktif verirdi bide.peki ben naptim hicbirini.normal gündelik islerimi yaptim.sonrada bi ise girdim yetisemiyorum dedim. Mecbur yardim etmek zorunda kaliyodu.sana tavsiyem yapma.normal günlük islerini yap sadece

Hepsini okuyamadım bayılacaktım. Benim de eşim temizlik sever ama evde 2 kişiyiz hem hastalıktan yeni kalktım hem hamileyim Çan’ımı yoramam o yüzden hayatta bu dediklerinizi yapmam. Yerleri en son 3 hafta önce sildim temiz 2 kişiyiz neticede.

Ayrıca eşiniz nerden anlıyor. Yaptım de geç haftada 1 yap madem bu kadar bunaltıyor.
Yaptım desem de ki yapsam bile oluyor kadınız yere bi saç telim düşüyor onu bulup getiriyor bak ne buldum diye, kendimi bana o kadar yetersiz hissettiriyor ki

Benim eşimde haftasonları yapar ama yardım amaçlı değil bak böyle ev süpürülür gördün mü falan diye yAni benim yaptığımı beğenmediği için yapar
Canım aynı yani benim eşim de begenmezdi bak böyle yap şöyle yap diye söylenip yapardı. Hatta ilk evlendiğimiz günün ertesi günü balayına gideceğiz ev zaten yeni tertemiz sadece halılar yere toz yapmış hali tozu ben balayına gideceğiz diye heyecandan ölürken eşim bir elinde süpürge bir elinde yer bezi hem sildi hem süpürdü üstüne toz alıp kahvaltı yaptığımız tabakları yıkadı. :olamaz:

Ben o gün anlamıştım yandım diye gerçekten de çok zor şeyler :duduk: benim eşim yarı yarıya düzeldi senin ki de düzelir de işte insanın sinirleri lackalasiyor saçları beyazlılar sinir hastası oluyor sana sadece sabır diliyorum :KK1:

Allah sabır versin bu tempoyla yaşanmaz. Ben olsam inadına temizlemezdim sanırım. Of zaten temizlik yapmayı hiç sevmem. Hele bir de direktif verildiğini hiç düşünemiyorum. Tabi temizligimi yapiyorum yanlış anlaşılmasın :KK48: ama canın istemedi mi ayağını uzatıp oturabilmelisin. Bazen eşim bana şakayla karışık laf söyler. Çayını yemeğini yapanı bulmuşsun da sukredecegine konuşuyorsun derim. :KK48: daha bir şey demez. Şimdi ücretsiz izindeyim ev hanimligi çok zor:KK43:

Ben okurken yoruldum, sizi yaparken düşünemiyorum bile. Eşiniz bariz takıntılı, obsesif kompülsif bozukluk dediklerinden. Kuzenimin eşi de böyle ve kuzenimin çocuğu da var 2 buçuk yaşında, dağıtıyor haliyle ve bu bile problem oluyor. Hatta bir keresinde anlatmıştı, yerde iki tel saç olsun evi b*k götürüyor dermiş eşi. Bu duruma bir çözüm bulmanız gerekir, yarın bir gün sizin çocuğunuz olduğunda bu saydığınız işlerin yarısını bile zor yaparsınız, hamileliğiniz ağır geçebilir hiç bir şey yapamazsınız, yani bir sürü şey olabilir. Eşinizin bir psikoloğa gitmesi gerek bence.

="Lavanta13, post: 55266033, member: 881246"]Ben dedim bu donem iş bakıcam artık alıştım şehire de ilk geldiğinde insan yabancı oluyor ama şimdi her yere tek gidiyorum eşim sen şimdi yetiştiremiyorsjn işlerini çalışınca hiç yapmazsın o yüzden çalışma diyor
Hayat arkadaşı mi seçmiş eve yardımci mi belli değil. Bahaneye bak..işi yetirtiremexsin çalışma diyor. Yani havada karada ev işlerinin size ait oldugunu düşünüyor. Adama bak sanki okurken cebinixe harçlığı o koydu. Sınavlara o girdi de çalısip calismayacagina karar veriyor hadsiz. Nasıl tahammül ediyorsunuz. Çamaşır suyuyla beraber kapının önüne koyulmalik adam tam.

Bu nedir ya okadar ise bide begenmiyonmu bence birgün evde kaldigida ben yapamiyorum bugün butun işleri sen yapta bende ogreniyim de anlasın dünya kaç bucakmis her işi yaptır

Yaptım desem de ki yapsam bile oluyor kadınız yere bi saç telim düşüyor onu bulup getiriyor bak ne buldum diye, kendimi bana o kadar yetersiz hissettiriyor ki
Kulağına tıka ne varmış diye yeri geldiğinde çemkir. Benim eşimde titizdir bir gün halının altını kaldırıp bakmıştı o çıldırma noktam oldu şimdi 3 hafta yerler silinmedi belli parlamıyor sesini çıkaramıyor. Sinme şakın yaptıklarına yeter çok biliyorsan sen yap de.

Hayat arkadaşı mi seçmiş eve yardımci mi belli değil. Bahaneye bak..işi yetirtiremexsin çalışma diyor. Yani havada karada ev işlerinin size ait oldugunu düşünüyor. Adama bak sanki okurken cebinixe harçlığı o koydu. Sınavlara o girdi de çalısip calismayacagina karar veriyor hadsiz. Nasıl tahammül ediyorsunuz. Çamaşır suyuyla beraber kapının önüne koyulmalik adam tam.
Çamaşır suyuyla kapıya konulmalık dedin bak aklıma ne geldi çamaşır suyunu oyle litrelik falan değil 5 litrelik alıyoruz yakında damacanayla alcak bi de onu soruyor daha bitmedi mi o diye alalı 1,5 ay oldu sonunda içeyim de bitsin dedim ☺️ Ağlanacak halime gülüyorum

Çamaşır suyuyla kapıya konulmalık dedin bak aklıma ne geldi çamaşır suyunu oyle litrelik falan değil 5 litrelik alıyoruz yakında damacanayla alcak bi de onu soruyor daha bitmedi mi o diye alalı 1,5 ay oldu sonunda içeyim de bitsin dedim ☺️ Ağlanacak halime gülüyorum
Ya yemin ediyorum eşiniz benim eşimin ikizi filan olabilir ciddiyim şok içinde okuyorum bu kadar mı benzer insan insana yarabbim valla saç tellerim bütün tüylerim diken diken oldu ilk yıllarım geldi aklıma adamı gece uykusunda boğasım geliyordu.

Yazdıklarını düşünürken yoruldum. Ben olsam evi yavaş yavaş dağınık bırakırım temizliğe uzun süre ara veririm camları 2 ayda bir silerim. Yavaş yavaş alışır. Bu arada söylencek tabi ama başka ne yapabilir ki. Hiç alınma üstüne duyma. boşanacaksa da boşansın kurtulursun

merhaba hanımlar, 9 aylık evliyim aynı eve girmeden anlaşılmıyormuş diyenlerdenim, eşimin temizlikle ilgili bir takıntısı var size bundan bahsetmek fikrinizi almak istedim, 28 yaşındayım evlenmeden önce 5 yıl özel okullarda öğretmenlik yaptım devlete atanamadım, evlenince şehir değişikliğinden dolayı bu yıl evdeydım ilk kez bu kadar uzun süreli ev hanımı oldum, kızlar eşimle problemimiz şu aslında eşim mükemmelliyetçi temizlik ve duzen konusunda, ben de Yen'i Yen'i ev hanımlığına adapte olmaya çalışıyorum evet eksiklerim olabilir ama o kadar da kötü değilimdir, eşim herşey aynı anda mükemmel olsun istiyor yani camlar da temiz olmalı duvarlarda halılarda banyoda mutfakta buzdolabıda, mesela bugün camları silmişimdir yarında yerleri silerimi eşim kabullenmiyor ama sonu yok nasıl anlatsam bilmiyorum ütü de aynı gün olsun toz da alınsın 3 çeşit yemek de hazır olsun, ama bu her gün olsun yani hergun cam silsem daha dün sildin demez, kendimi parçalamışımdır o gün hepsini yapmışımdır ama bi kusur arar mesela çorabını giyiyor gibi yapıp baza altına bakar bak burası kalmış der, ya da balkonu sabah yıkamışımdır akşama kadar tozlanabilir gerçeği eşime uygun bir gerçek değil ona göre bir bahanedir akşam gelir burayı yıkadın mı der yıkadım derim olmamış ben yıkayayım der sonra da oyle olmaz böyle yıkanır bak gördün mü der, ya da gün içinde bana yapacağım işlerin direktifini verir gibi 'bugün beyaz çamaşırları yıkarsın' der eşimin çoraplarına kadar ütülerim atlet boxer, ama gelir şeklini beğenmez, yani velhasıl evi süpürsem neden silmedin der, silsem neden kapıları da silmedin der, kapıları da silsem neden banyoyu yıkamadın der, banyoyu yıkasam balkonu neden yıkamadın der, onu yapsam diğerini diğerini, şunu da soyliyim gerçekten pis biri olduğumu düşünmüyorum heleki eşim böyle takıntılıyken bu mümkün bile değil ama gerçekten az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
1,5-2 hafta da bir camlarımı mutlaka silerim
Hergun elektrik süpürgesi açarım
Hergun klozet çamaşır suyuyla yıkanır
Hafta da bir banyo komple duvarlarla beraber yıkanır
Balkon hergun yıkanır(1. Kat evim tozlanıyor)
Hergun toz alınır(komodinler, TV dolabı, aynalar camlar vs)
Hergun 3 çeşit yemek artı tatlı yapılır
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm
Haftada 3-4 makine çamaşır atarım kurutup ütülerim
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor :KK43:
ayy yaşarken cehennem resmen sabır diliyorum

Back