• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli beni denetlemesi

merhaba hanımlar, 9 aylık evliyim aynı eve girmeden anlaşılmıyormuş diyenlerdenim, eşimin temizlikle ilgili bir takıntısı var size bundan bahsetmek fikrinizi almak istedim, 28 yaşındayım evlenmeden önce 5 yıl özel okullarda öğretmenlik yaptım devlete atanamadım, evlenince şehir değişikliğinden dolayı bu yıl evdeydım ilk kez bu kadar uzun süreli ev hanımı oldum, kızlar eşimle problemimiz şu aslında eşim mükemmelliyetçi temizlik ve duzen konusunda, ben de Yen'i Yen'i ev hanımlığına adapte olmaya çalışıyorum evet eksiklerim olabilir ama o kadar da kötü değilimdir, eşim herşey aynı anda mükemmel olsun istiyor yani camlar da temiz olmalı duvarlarda halılarda banyoda mutfakta buzdolabıda, mesela bugün camları silmişimdir yarında yerleri silerimi eşim kabullenmiyor ama sonu yok nasıl anlatsam bilmiyorum ütü de aynı gün olsun toz da alınsın 3 çeşit yemek de hazır olsun, ama bu her gün olsun yani hergun cam silsem daha dün sildin demez, kendimi parçalamışımdır o gün hepsini yapmışımdır ama bi kusur arar mesela çorabını giyiyor gibi yapıp baza altına bakar bak burası kalmış der, ya da balkonu sabah yıkamışımdır akşama kadar tozlanabilir gerçeği eşime uygun bir gerçek değil ona göre bir bahanedir akşam gelir burayı yıkadın mı der yıkadım derim olmamış ben yıkayayım der sonra da oyle olmaz böyle yıkanır bak gördün mü der, ya da gün içinde bana yapacağım işlerin direktifini verir gibi 'bugün beyaz çamaşırları yıkarsın' der eşimin çoraplarına kadar ütülerim atlet boxer, ama gelir şeklini beğenmez, yani velhasıl evi süpürsem neden silmedin der, silsem neden kapıları da silmedin der, kapıları da silsem neden banyoyu yıkamadın der, banyoyu yıkasam balkonu neden yıkamadın der, onu yapsam diğerini diğerini, şunu da soyliyim gerçekten pis biri olduğumu düşünmüyorum heleki eşim böyle takıntılıyken bu mümkün bile değil ama gerçekten az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
1,5-2 hafta da bir camlarımı mutlaka silerim
Hergun elektrik süpürgesi açarım
Hergun klozet çamaşır suyuyla yıkanır
Hafta da bir banyo komple duvarlarla beraber yıkanır
Balkon hergun yıkanır(1. Kat evim tozlanıyor)
Hergun toz alınır(komodinler, TV dolabı, aynalar camlar vs)
Hergun 3 çeşit yemek artı tatlı yapılır
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm
Haftada 3-4 makine çamaşır atarım kurutup ütülerim
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor :KK43:
Keşke en başından böyle alıştırmasaydınız

Ben dedim bu donem iş bakıcam artık alıştım şehire de ilk geldiğinde insan yabancı oluyor ama şimdi her yere tek gidiyorum eşim sen şimdi yetiştiremiyorsjn işlerini çalışınca hiç yapmazsın o yüzden çalışma diyor
"İşlerin derken???bunlar benim işlerim değil" demediniz mi ?? Pardon ama siz de pek normal gelmediniz bana o hadi hasta anladık da siz de bu hastalığını onun tüm dediklerini yaparak beslemeye devam ediyosunuz.. Ve böyle bi insana neden katlanıyosunuz, kendinize bi eziyeti neden yaptırıyosunuz.. Ne bu evlilik ne de sizler normal değilsiniz farkında değil misiniz?

Benim eşimde eşin gibi ancak bana demez şunu yap bunu yap diye
Evdeyse bana söylemeden direk kendisi yapar bende o ara başka işleri hallederim
Ütüsünü vs de kendi yapıyor
Sen çok kötü alıştırmışsın
Dünyaya temizlik yapmayamı geldin

merhaba hanımlar, 9 aylık evliyim aynı eve girmeden anlaşılmıyormuş diyenlerdenim, eşimin temizlikle ilgili bir takıntısı var size bundan bahsetmek fikrinizi almak istedim, 28 yaşındayım evlenmeden önce 5 yıl özel okullarda öğretmenlik yaptım devlete atanamadım, evlenince şehir değişikliğinden dolayı bu yıl evdeydım ilk kez bu kadar uzun süreli ev hanımı oldum, kızlar eşimle problemimiz şu aslında eşim mükemmelliyetçi temizlik ve duzen konusunda, ben de Yen'i Yen'i ev hanımlığına adapte olmaya çalışıyorum evet eksiklerim olabilir ama o kadar da kötü değilimdir, eşim herşey aynı anda mükemmel olsun istiyor yani camlar da temiz olmalı duvarlarda halılarda banyoda mutfakta buzdolabıda, mesela bugün camları silmişimdir yarında yerleri silerimi eşim kabullenmiyor ama sonu yok nasıl anlatsam bilmiyorum ütü de aynı gün olsun toz da alınsın 3 çeşit yemek de hazır olsun, ama bu her gün olsun yani hergun cam silsem daha dün sildin demez, kendimi parçalamışımdır o gün hepsini yapmışımdır ama bi kusur arar mesela çorabını giyiyor gibi yapıp baza altına bakar bak burası kalmış der, ya da balkonu sabah yıkamışımdır akşama kadar tozlanabilir gerçeği eşime uygun bir gerçek değil ona göre bir bahanedir akşam gelir burayı yıkadın mı der yıkadım derim olmamış ben yıkayayım der sonra da oyle olmaz böyle yıkanır bak gördün mü der, ya da gün içinde bana yapacağım işlerin direktifini verir gibi 'bugün beyaz çamaşırları yıkarsın' der eşimin çoraplarına kadar ütülerim atlet boxer, ama gelir şeklini beğenmez, yani velhasıl evi süpürsem neden silmedin der, silsem neden kapıları da silmedin der, kapıları da silsem neden banyoyu yıkamadın der, banyoyu yıkasam balkonu neden yıkamadın der, onu yapsam diğerini diğerini, şunu da soyliyim gerçekten pis biri olduğumu düşünmüyorum heleki eşim böyle takıntılıyken bu mümkün bile değil ama gerçekten az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
Mutfağımı her yemek yaptıktan sonra mutfak dolapları uzerine bi yağçöz döküp gezdiririm
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor :KK43:
Bu kadar kimyasala maruz kalıp da ileride ciddi bir hastalığınız olunca eşiniz O zaman ne yapacak diye evi temizlemiyorum sunuz diye bakmaz bile o yüzden canınızın kıymetini bilin

Okurken yoruldum gercekten buladar işi yapıyor olmanız bile ben bildiğiniz baya pisim yanınızda camlar ayda bir silinse sükredecem.

Esiniz aşırı derecede takıntılı.bunmar normal değil.ya adam farkında takıntısnn bildigi halde iyice üstünüze geliyor ya da farkında degil binlarn normal olduğunu sanyrdr.once farketmesi ve kendini değiştirmesi için çaba sarfetmesi lazm.yani ya değişecek ya da onu bu sekilde siz kabul etmeyeceksiniz.inannn hic birimiz bu kadar is yapmıyoruz yapmaya da gücümüz yetmez.biz kadınlar hassasz cabuk hastalanrz.en basiti gebelik doğum.bunlar olduğunda senin günlük yaptığın isi on günde bir yaptığında sukredeceksin.istesen de bedenin el vermez yapamazsn emin ol.2 seçenegin var
1..istedigi herşeyi yapacaksn icin huzurun kacmasn diye
2. Istediklerini yapmayıp yuzgoz olacaksn.

1.seçeneği de yapman mümkün değil.kendini ne kadar yipratirsan yıprat hic hic bir zaman da ona yaranamayacaksn yetersiz kalacak yaptıkların.hem beden sağlığını hem ruh sağlığını kaybedersin.psikolojin bozulur.burda yüz kişi yorum yapsın.hepimiz aynı seyi söyleriz.hicbirimiz bu kadar işi yapmayız.istesek bile YA-PA-MA-YIZ.
Ya eşin düzelecek ya da kendine onsuz bir hayat kuracaksın.onla. bu sekilde yaşamak demek kendini kaybetmek icin beklemek demek..yazık sana hicbirsey hickimse senden kıymetli degil.canına yazık zamanına yazık.ömrüne yazık.çocuğun olsa onla vakit geçirmek yerine zamanını çamaşır suyuna deterjana harcayacaksn.otur adamakıllı düşün bunları.esinin davranışları anormal.senin anormal olmanı bekliyo.lütfen anormallik yapma ve kendini harcama.

kurban olayım kendine bunu reva görme.
resti çek bir an önce.
tamam dışarıda aktif çalışma hayatın olmadığı için ev işlerini yemeği yapabilirsin.
eşin hasta.
sana da psikolojik şiddet uyguluyor.

Ya bir de bizim ayda bir yaptığımız isleri hergün yapmanin mantığı ne?kirlenmez bile hergün yapsanz kirlenmeyen bişeyi temizlemek de cok sacma degil mi?

Ben dedim bu donem iş bakıcam artık alıştım şehire de ilk geldiğinde insan yabancı oluyor ama şimdi her yere tek gidiyorum eşim sen şimdi yetiştiremiyorsjn işlerini çalışınca hiç yapmazsın o yüzden çalışma diyor
Çalışmayın ki ona daha iyi kölelik yapın diye öyle diyor.İşe başlayıp para kazanıp biriktirin.Maddi kazanç kadının da borusunu öttürür evde.Bizim gibi toplumlarda böyle en azından.O yüzden çalışın da sesiniz çıksın ve hatta bence siz KPSS ye çalışın.

Ya valla okudukça sinir oldum bunu kendinize niye reva görüyorsunuz ? Etrafımda çalışmayan bayanlar bile yardımcı alıyor siz nesiniz böyle? Her gün yemek tatli temizlik bu ne ya? Valla en kısa zamanda resti çekin, yoksa bir zaman sonra vücudunuz sinyal verecek hastalanacaksınız ve adam sizi kullanılmış peçete gibi atacak.

Başlarım onların temizlik hastalıgına ben Allahın kroları analrının evinde hizmetçiyle mi büyümüşler.Yapma dayanamıyacaksın biliyorum ama temizlik üzerine kurulmuş bir hayat olmaz fazla bile yapıyorsun çünkü.

az mı yaptığım işler haftada bir buzdolabı içini boşaltır silerim
Ben daha fazlasına yetişemiyorum eşim geldiğinde çok yoruldum diyemiyorum ne yaptın ki sanki diyor
canim ya eve yardimci alsan hergun bu kadar is yapmaz.

Bu ne hergun, her hafta. Valla keske bastan boyle cok is yapmaya alistirmasaydin. Benim esim de annesi de cok titizdir. İlk evlendigimde biz de adaptasyon sorunu yasadik ama sonuc olarak esim pasaklilaşti :-)

ben boyle kendimi parcalayamam hergun temizlik supurge toz... Valla begenmiyorlarsa ya ekstra yardimci birini bulsunlar ya da kendileri yapsin kirli bulduklari yerleri.

Hergun bu kadar kendini yorarsan yaslaninca dermanin kalmaz ki. Ki daha cocugunuz yok.

Benden sana tavsiye, esini biraz normal kirlilikte eve alistir. Yarin cocuk-lariniz olursa her dakika dagitacaklar, 4 4 luk yetisemeyeceksin. O zaman ne yapacak esin... Ne yap et alistir canim kocani.

Konuşmaz mıyım gayet d anlatıyorum bak zamanım kalmıyor diye bi keresinde atomu mu parçalıyorsun dedi
kendisi atom muhendisi mi ki, is yerinde atomu mu parcaliyor yoksa sirtinda tas mi tasiyor. Allah bilir masa basinda isi vardir??? Hic hos degil bu tavri...

bu durumu açık açık konuşun beğenmiyorsa birde yardımcı isteyin bunun için asla kendinizi üzmeyin çünkü siz ne yaparsanız yapın ona yetişemezsiniz...

kuzum seni o eve köle mi almis, valla yorumlarini okudukca cildiriyorum inan...

Back