Esimin sorumsuzlugu

Yorumlara inanamadım.

Kadın sigara içmesine müdahale etmiyor. İçiyorsa gitsin mutfakta içsin, yada balkona çıksın
diyor.
Oturma odasında çocuklu bir evde sigara içmek nasıl orası onunda evi olarak
düşünülebilir ki.
Kaldı ki taraflardan biri bu durumdan rahatsız.
Hani saygı?
Kalkıp balkonda içip gelmek bu kadar mı zor.

Konu sahibi konuyu eşim oturma odasında sigara içmemi istemiyor
şeklinde açsaydın
Sende kalk balkon da iç, rahatsız olabilir gibi cevaplar alman çok olasıydı.

Karı- koca sigara içen insanlarız
Ben bile evimde sigara içirtmem. İkimiz de çıkar balkonda içer geliriz.
Yaz kış bu böyledir.

Kendimiz bile o eve sinen kokudan rahatsız oluruz.

Ama en büyük etken o evde o havayı soluyan bir çocuk var.

Babanın önceliği keyfi değil çocuğunun sağlığı olacak.

Eğer birlikte yaşıyorsan aynı hayatı paylaşıyorsan karşındaki insana değer veriyorsan tabi ki de rahatsız olduğu için davranışını değiştirmesi gerekiyor. Babanızın içmesi davranışın doğru olduğu anlamına gelmiyor...

iyi de yatak odasında içmiyor sonuçta ortak yaşam alanlarının birinde içiyor. napsın adam.

bende esimde kullanmayiz.
içen insanların yanından geçerken bile kokudan rahatsız oluyorum.
bu konuda haklısınız.
sadece artık tahammülünuz bitmiş galiba bu noktada birbirinize karşı.
bir denediniz iki denediniz hep başa mi döndü?
bence olay sigara değil genel bir sıkıntı.
yoksa iç döker gibi bir sigarada bu kadar buyumez mesele.
başka konular da sorunlarınız varsa onlari halletmeye bakın.sonra da bu konuyu tekrar konuşun.

ayrıca sırf meraktan soruyorum biri cevap verebilir mi?
neden mutfak?
ilk defa duyuyorum bunu.
benim eşim sigara icse asıl mutfak için kavga çıkartırım.
yiyeceklere siner kokusu çocuklarında yediği gıdalar.
sonra ençok vakit geçirdiğim yemek pişirdiğim alan neden sigara koksun?
en doğrusu tabiki balkon.
ama oturma odası mi mutfak mi derseniz.
ben oturma odasının camını açıp icmesini tercih ederim.

Ya niye sırf bir sigara için ben bu kadar sey yapayım onu anlamıyorum cok mu zor gidip mutfakta yada balkonda içmesi

Hak verdim size. Şuan gebelikten dolayı ara vermiş olsamda bende sigara içen biriyim. Ve asla kimseye oturma odasında salonda vs sigara içirmedim. Eşimde bende titiz davranırız bu konuda. Ancak ailemde 1.derecede bi zaat var mutfakta balkonda iç derim ben varken dinler gibi yapar ben yokken evimin olmadık yerinde sigara içer. evime geldiğinde ki içmesinden bile ne kadar umursamaz olduğu bellidir yanına kül tablası koysamda yere düşürür, o küller uçar, tabla dışında her yere dağılır, 8 bin tl lik koltuğumu ateş düşürdüğü için yakar. 3 kez yaktığı için kılıf değiştirmek zorunda kaldım. Burda umursayan edayla sigara içenle umursamaz tavırla sigara içeni aynı kefeye koymuş bazı üyeler. Hayatlarına dağınık, bencil, karşısındaki ni düşünmeyen biri denk gelmemiş ki uzaktan davulun sesi hoş geliyor bazılarına. Nerden biliyorsunuz ki konu sahibi bu sorunlarla ilk karşılaştığında tatlı dille konuşmamış... Belliki sabrı tükenmiş artık kadının. Çocuğumun peşinde koşturcam, evin işini yapcam, eş kişisi de gelip her yeri dağıtma, kirletme, arkasını bir nebzede olsa toplamama nezaketsizliği gösterecek öyle mi? Yok öyle dünya. Utanmadan bide küfür etmiş öküz herif. Sizi anlıyorum benim aile içinde bir büyükte de aynı sorun var. Sırf bu dağınıklığı, umursamazlığı, pisliği yüzünden yakın zamanda evden gönderdim. Değil ki misafir eş olsa katlanmam bu kadar basit. Ayrıca bazıları mal kıymetli mi vs demiş. Evet kıymetli. Binbir emekle aldığım eşyayı kimse gelip "keyfi" içmeleri yüzünden yakamaz kusura bakmayın. Siz gelen umursamaz içici akrabalarınıza ve kocalarınıza yaktırın. Konu sahibini anlamadan onun yaşadıklarını yaşamadan akıl vermeyin.

Siz cok haklisiniz. Ama ev sahibi cocugun lafini hic gecirmiyor. Cocuguma zararli. Esim vazgecmiyor dese burdaki kadinlar o adama ne sayar soverdi...

Ama ev sahibi diyor ki ben hayvan gibi temizlik yapiyorum. Koltugum yanar halim yanar.

Bir kadin icin esi sigara iciyorsa itirazin sebepleri; basta cocugun sagligi, sonra esinin sagligi olmali. Ama konu sahibinin derdi temizlik ve gelen misafire kusursuz koltuk gosterebilmek. Cocugumun sagligi disinda hic bir sey kocamin keyfinden onemli degildir. Yansin gitsin koltuk. Dunya mali...

Bize de gecen gelen misafir mutfakta iceyim mi dedi. Ne alaka yani? Mutfak ya benim yemegime mi sinsin senin sigaranin zehiri? Ama sonra ogrendim ki herkes mutfakta iciyormus. Sok oldum. En sacma sey...

Çocuğu varsa biraz düşünceli olmalı insan sizin uyarmanıza bile gerek kalmamalı. Küfür etmesi de hiç hoş değil.

Bize de gecen gelen misafir mutfakta iceyim mi dedi. Ne alaka yani? Mutfak ya benim yemegime mi sinsin senin sigaranin zehiri? Ama sonra ogrendim ki herkes mutfakta iciyormus. Sok oldum. En sacma sey...
tuhafmış
koltuğa perdeye sinecegine , yemeğe mutfağın duvarına sinsin öyle mi?
bana çok mantıksız ve sağlıksız geldi.

Neden hayvsnlari karistiriyorsunuz, ben hic sigara icen bir hayvan görmedim. Havalar sicak asabiniz bozulmus gibi karsilikli olarak, biraz toprakta yürüyün iyi gelir

Peki o temizlik niçin yapılıyor.
Dağılan küller eve sinen koku yüzünden değil mi?

Emin olun konu sahibi kokunun bir nebze azalması için yapıyordur o temizliği.
Çünkü kapıları, yerleri silmediğiniz sürece halıya, perdeye her yere sinen o kötü koku
cam açmayla gitmez.
O evde bir çocuk var bu ayrıntıyı es geçiyorsunuz.

O çocuk dumana maruz kalıyor, babanın keyfi neden sizin için daha ön planda.

Birde şunu sorun kendinize.
Temizlik yapıyorsunuz eviniz mis gibi kokuyor.
Sonra hooop eş geliyor her yer kül, o temiz koku gitmiş leş gibi bir koku gelmiş.
Bu kabul edilir bir şey değil ki.
Kimse buna kolay kolay hoş görü gösteremez.
He sen gösterirsin ama ben yada konu sahibi göstermek zorunda değil.
Hoşgörüyse eşi göstersin madem, onun yapacağı şey daha basit sonuçta.
Balkona çıkacak gelip oturacak.

Eşin sağlığını kendisinden başka kimse de düşünemez ayrıca.
Biri bana sigara içiyorsun sağlığın bozulacak dese gülerim.
Bilmediğim bir şey mi acaba bu.
Ama burada içme ben rahatsız oluyorum diyorsa orada akan sular durur.
Benim yüzümden kimse benimle birlikte zehirlenmek zorunda değil.

Olayı eşin istediği alanda playstation oynama özgürlüğüyle aynı kefeye koyuyorsunuz.

Avukatsınız ama bunları yazabiliyorsunuz. Pes!

Diğer yorumuna katılıyorum ama yumuşatıcı kaynatmak çok tehlıkelı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…