• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin sorumsuzlugu

Evet var cocugu 1.5 yasında ve oturma odasında sigara içilince ne kadar pencereleri acarsanız acın bir koku oluyor cunku sıra dumanı perdelere halıya koltuga siniyor ve karartıp eskitiyor sanırım sigara içen biri yok sizin evde cünkü bunu herkez bilir
ooooo çocuk varsa iş değişir
içmesin efendim.. ya balkon ya da kapının dışında

ben çoluk çocuk yok sandım

bende esimde kullanmayiz.
içen insanların yanından geçerken bile kokudan rahatsız oluyorum.
bu konuda haklısınız.
sadece artık tahammülünuz bitmiş galiba bu noktada birbirinize karşı.
bir denediniz iki denediniz hep başa mi döndü?
bence olay sigara değil genel bir sıkıntı.
yoksa iç döker gibi bir sigarada bu kadar buyumez mesele.
başka konular da sorunlarınız varsa onlari halletmeye bakın.sonra da bu konuyu tekrar konuşun.
Sigara konusunda 1 haftadır kavga ediyoruz bende inada bindim ya inat degil aslında ben hep rahatsızdım sigaradan ilk seneler sadece uyarıyordum ama beni kaile almayınca artık burama kadar geldi ve son zaman iyi bir temizlik yaptım 2 gun önce halımı yaktı külünü dökmüş temizlememis batıyor artık

Peki o temizlik niçin yapılıyor.
Dağılan küller eve sinen koku yüzünden değil mi?

Emin olun konu sahibi kokunun bir nebze azalması için yapıyordur o temizliği.
Çünkü kapıları, yerleri silmediğiniz sürece halıya, perdeye her yere sinen o kötü koku
cam açmayla gitmez.
O evde bir çocuk var bu ayrıntıyı es geçiyorsunuz.

O çocuk dumana maruz kalıyor, babanın keyfi neden sizin için daha ön planda.

Birde şunu sorun kendinize.
Temizlik yapıyorsunuz eviniz mis gibi kokuyor.
Sonra hooop eş geliyor her yer kül, o temiz koku gitmiş leş gibi bir koku gelmiş.
Bu kabul edilir bir şey değil ki.
Kimse buna kolay kolay hoş görü gösteremez.
He sen gösterirsin ama ben yada konu sahibi göstermek zorunda değil.
Hoşgörüyse eşi göstersin madem, onun yapacağı şey daha basit sonuçta.
Balkona çıkacak gelip oturacak.

Eşin sağlığını kendisinden başka kimse de düşünemez ayrıca.
Biri bana sigara içiyorsun sağlığın bozulacak dese gülerim.
Bilmediğim bir şey mi acaba bu.
Ama burada içme ben rahatsız oluyorum diyorsa orada akan sular durur.
Benim yüzümden kimse benimle birlikte zehirlenmek zorunda değil.

Olayı eşin istediği alanda playstation oynama özgürlüğüyle aynı kefeye koyuyorsunuz.

O çocuk dumana maruz kaliyor, babanin keyfi neden daha on planda derken?

Okumadan yazmak cok kolay. Alintiladiginiz mesajda "cocugumun sagligindan baska hic bir sey kocamin keyfinden onemli degildir." Yaziyor.
Konu sahibi cocugun lafini gecirmiyor. Cocuguma zararli demiyor da hali diyor diye ayrica yaziyor.

Bu durumdaki kadinin derdi basta cocugun sagligi olmali yaziyor.

Hala bu cevabi veriyorsaniz ben size bir sey diyemem. Catacak biri lazimsa gidin baskasina catin.

Siz cok haklisiniz. Ama ev sahibi cocugun lafini hic gecirmiyor. Cocuguma zararli. Esim vazgecmiyor dese burdaki kadinlar o adama ne sayar soverdi...

Ama ev sahibi diyor ki ben hayvan gibi temizlik yapiyorum. Koltugum yanar halim yanar.

Bir kadin icin esi sigara iciyorsa itirazin sebepleri; basta cocugun sagligi, sonra esinin sagligi olmali. Ama konu sahibinin derdi temizlik ve gelen misafire kusursuz koltuk gosterebilmek. Cocugumun sagligi disinda hic bir sey kocamin keyfinden onemli degildir. Yansin gitsin koltuk. Dunya mali...
Hanfendi ya yorumları okumuyorsunuz hali a esim cocugun yanında içmiyor zaten gece ben yattıktan sonra Oturma odasında içiyor diyorum okumadan yorum yapmayın

Okumadan yazmak cok kolay. Alintiladiginiz mesajda "cocugumun sagligindan baska hic bir sey kocamin keyfinden onemli degildir." Yaziyor.
Konu sahibi cocugun lafini gecirmiyor. Cocuguma zararli demiyor da hali diyor diye ayrica yaziyor.

Hala bu cevabi veriyorsaniz ben size bir sey diyemem. Catacak biri lazimsa gidin baskasina catin.
Ne catması ya niye size catayım hiç tanımadığım insanlara Allah askına. Esim cocugun yanında degil biz yattıktan sonra içiyor Allah Allah

tuhafmış:110:
koltuğa perdeye sinecegine , yemeğe mutfağın duvarına sinsin öyle mi?
bana çok mantıksız ve sağlıksız geldi.
Hayır mutfakta hemen balkon var pencere varırsın hep acık duman direk cıkarmıs gider ama oturma odası oyle degil 2 pencere var birini acamıyorum oglum cunku koltugun tepesine cıkıyor Allah korusun düşebilir öteki penceremde stor var ve ipi koptu istediğim kadar acamıyorum perdeyi bu yuzden kapalı duru yor ve duman gitmiyor

Neden hayvsnlari karistiriyorsunuz, ben hic sigara icen bir hayvan görmedim. Havalar sicak asabiniz bozulmus gibi karsilikli olarak, biraz toprakta yürüyün iyi gelir
İnsanlar lafın gelişi bu tür seyler söylerler canım bilmiyorsan ögreteyim laf sokacak bişey bulamadın bunu mu öne atıyon

Bir de misafir gelmeden 3 gün önce temizliğe başlayan milletiz yahu
Tabi ki misafirini leş gibi kokmayan bir evde
Yanmamış koltuklar da ağırlamak ister..
Yatak odası ya da oturma odası ne farkı var?
O ev adamın eviyse kadının da evi ve evde biri sigara içilmesini istemiyorsa içilmez.

Her şeye rağmen içiyorsa bencildir ve saygı hak etmez.

Abartı falan değil tepkiniz.
Sanki çoğunuz evde temizlikle kafayı yemiyorsunuz :KK48: Halı da önemli perde de önemli ama en önemlisi sağlık. Hele evde bir bebek varsa kimse o evde sigara içemez !
Aynen katılıyorum

Çatmalık bir durumum yok, beni alıntılayıp yazan sizsiniz.

Konu sahibinin çocuğun lafını geçirmesine gerek yok ki zaten.
Çocuğumun sağlığına zararlı demediği halde bizler çocuklu evde sigara içilmemesi gerektiğini
idrak edebiliyoruz. Yorumlarda önceliğimiz bu yönde olabiliyor.

Halı da der, koltuk da der, temizlikte der.
Dert ettiği şey için icazet alacak değil.

Çocuğu olmamış olsa bile
yaşadığı ortamda sigara dumanına maruz kalmak istememek gibi
son derece normal bir hakka sahip olduğunu da ayrıca hatırlatırım.

Yorum için tşkler..

Konuya birşey demeyeceğim ama 1.5 yasında çocukla nasıl sabahtan akşama temizlik yapıyorsunuz?
Bir de o çocuk büyümüş artık herşeyi anlar yanında kavga etmeyin yazık.

İnsanlar lafın gelişi bu tür seyler söylerler canım bilmiyorsan ögreteyim laf sokacak bişey bulamadın bunu mu öne atıyon
sinirliydin sakavari yazmistim aslinda neden boyle anladinki, benim uslubum biraz her seyi girgirina vuran bir tarzda. Kimseye laf sokmak istemem hic yapmamisimdir da , üzüldüm yanlis anlamana :KK51:

Herkes sizin uslubunuza takmış ama eminim bu şekilde davranmanız uzun bir süre sabırla ve sakince söyleyip değişmediği için bu şekilde sertleşiyor.Siz çok haklısınız üstelik bebeginiz var.Sizin bebeğinizin düşündüğünüz kadar esinizinde düşünmesi gerek .Benim eşimde içer ama balkonda yada camda , keşke hiç içmese bende senelerdir bunun savaşını veriyorum.

Arkadaslar bazıları diyor ki cocugun saglıgını degilde halısını koltugunu düşünüyor bakın yorumlarımı okumadıysanız buna bakın alıntı yapmadan yazıyorum. (bu sekilde düşünenler için) Tabiki de cocugumun saglığı cok önemli zaten esim cocuk oldugu zaman içmiyor gece ben yattıktan sonra sinsi sinsi içiyor ki ben anlıyorum itirafta ediyor sonra. Artı temizlikte önemli sizin evinize misafir geldiği zaman siz temizlik yapmıyor musunuz evim temiz olsun güzel koksun istemiyor musunuz bende öyle istiyorum arkadaslsrımın evine gidiyorum mis gibi kokuyor ama sigara içilen evde temizlik kokusu olmaz olur ama hemen gider ben bundan rahatsızım. O kadar cabama emegime saygısızlık siye düsünüyorum o evde o yasıyorsa bende yasıyorum ve ben rahatsız oluyorum benim oturma odam da 2 cam var 1 ini acamıyorum cunku oglum koltugun tepesine cıkıp pencereden düser diye Allah korusun. Öteki ise benim perde stor ve ipi koptu istediğim gibi acamıyorum ve içeri hava tam girmiyor e ne oluyor sonra içeride ki duman da gitmiyor ve perdelere halılara ve koltuklara siniyor bu yuzden de duman kokuyor

sinirliydin sakavari yazmistim aslinda neden boyle anladinki, benim uslubum biraz her seyi girgirina vuran bir tarzda. Kimseye laf sokmak istemem hic yapmamisimdir da , üzüldüm yanlis anlamana :KK51:
Kusura bakma o zaman herkes üstüme gelince saka oldugunu kavrayamamışşım pardon

Konu sahibi boş ver kendini açıklama bu konuda sonuna kadar haklısın. Küfür eden hakaret duymayı da göze alsın. Yalnız keşke ailesine hakaret etmeyip direk şahsına hakaret etseydin :)

Back