Eşimin sinirle söyledikleri aşamıyorum..

şiddetin ilk başladığı yer sözler olmayabiliyor bazen .hareketleri nasıl? Eşya fırlatır mı ,masa devirir, duvarları yumruklar mı?
İnsanlara çabuk parlayıp söner mi ,yoksa size mi özel?
Bazıları dışarıda çok iyi olup evde bambaşka oluyor.
Her şeyin farkında olmanız çok güzel ama benim merak ettiğim barışıp söz alsanız bile içinizdeki kırgınlık geçecek mi?
Hiç görmedim öyle bişeyini ne bana ne bir başkasına. Tamamen söz ile kavgalar. Genel olarak öyle ailesine arkadaşlarına bana. Huyu böyle ama genelde sınırınıda bilir. Parlar birden 5dk içinde yatışır. Parlama da dozunda olur. Yoksa kimse çekmez o halini. Annesiyle biraz ekstrem oluyo genelde. Başta çok kızardım ne biçim konuşuyosun annenle diye tanıdıkça hak verdimde biraz. Ama bana daha özenli seçerek konuşurdu. Son iki kavgamızda canavarlaştı. Ne değişti anlamadım. Çocuk mu? İş mi? Bahane değil asla ama nedir yani bu anlamlandıramıyorum

Hiç görmedim öyle bişeyini ne bana ne bir başkasına. Tamamen söz ile kavgalar. Genel olarak öyle ailesine arkadaşlarına bana. Huyu böyle ama genelde sınırınıda bilir. Parlar birden 5dk içinde yatışır. Parlama da dozunda olur. Yoksa kimse çekmez o halini. Annesiyle biraz ekstrem oluyo genelde. Başta çok kızardım ne biçim konuşuyosun annenle diye tanıdıkça hak verdimde biraz. Ama bana daha özenli seçerek konuşurdu. Son iki kavgamızda canavarlaştı. Ne değişti anlamadım. Çocuk mu? İş mi? Bahane değil asla ama nedir yani bu anlamlandıramıyorum
Aslında olay şu ;annesiyle olan iletişiminden anlayabilirsiniz. ona yapıp size yapmaması iyi bir şey değildi. bu,sıradaki sizsiniz demek oluyor .
Hele başkalarının yanında yapması daha kötü
Belki şiddete kalkışmaz bilemiyorum ama bu korkuyla bence yaşanmaz , sürekli de böyle laflar kullanan biriyle de ömür geçmez
Saygı dolu ve güvenli bir ilişkiyi hak ediyoruz hepimiz

Aslında olay şu ;annesiyle olan iletişiminden anlayabilirsiniz. ona yapıp size yapmaması iyi bir şey değildi. bu,sıradaki sizsiniz demek oluyor .
Hele başkalarının yanında yapması daha kötü
Belki şiddete kalkışmaz bilemiyorum ama bu korkuyla bence yaşanmaz , sürekli de böyle laflar kullanan biriyle de ömür geçmez
Saygı dolu ve güvenli bir ilişkiyi hak ediyoruz hepimiz
Bende öyle düşünüyodum. Hatta evlenmeden önce annesiyle bir iki konuşmasına şahit oldum bağırdı kadına. Bende annemle bu konuyu konuştum emin değilim annesiyle bu tarz konuştu diye. Annem bilemezsin aralarındaki ilişkilerini ona bakıp karar verme demişti. Kadını tanıdıkça eşime hak verdim. Şu anlamda hak verdim. Sabır ediyo bi yere kadar kadın durmayınca patlıyor artık. Ben anneme öyle konuşmam o ayrı konuşsam beni tefe koyar. Ama onların anne oğul ilişkisi başka. Oraya girmicem bi konuda ordan çıkar çünkü.
Ama evet ne korkusuyla yaşanır ne kalp ağrısıyla. Şunları duymak için hak edecek hiç bir şey yapmadım ben bu zamana kadar. Hatta fazla fazla fedakarlık yapmışlığım var. Hak etmemiş.

Bende öyle düşünüyodum. Hatta evlenmeden önce annesiyle bir iki konuşmasına şahit oldum bağırdı kadına. Bende annemle bu konuyu konuştum emin değilim annesiyle bu tarz konuştu diye. Annem bilemezsin aralarındaki ilişkilerini ona bakıp karar verme demişti. Kadını tanıdıkça eşime hak verdim. Şu anlamda hak verdim. Sabır ediyo bi yere kadar kadın durmayınca patlıyor artık. Ben anneme öyle konuşmam o ayrı konuşsam beni tefe koyar. Ama onların anne oğul ilişkisi başka. Oraya girmicem bi konuda ordan çıkar çünkü.
Ama evet ne korkusuyla yaşanır ne kalp ağrısıyla. Şunları duymak için hak edecek hiç bir şey yapmadım ben bu zamana kadar. Hatta fazla fazla fedakarlık yapmışlığım var. Hak etmemiş.
Şöyle benim ailem de bazen insanı çıldırtır ama benim ve erkek kardeşimin tavırları çok farklı çünkü mizacımız aynı değil.
O kırar döker saydırır bağırır çağırır ben tepkimi farklı gösteririm .anne aynı anne ,yani olay aslında eşinizin karakteri bence
Umarım geçici bir şeydir ve aranız düzelir 11 yıl az değil dile kolay

Şöyle benim ailem de bazen insanı çıldırtır ama benim ve erkek kardeşimin tavırları çok farklı çünkü mizacımız aynı değil.
O kırar döker saydırır bağırır çağırır ben tepkimi farklı gösteririm .anne aynı anne ,yani olay aslında eşinizin karakteri bence
Umarım geçici bir şeydir ve aranız düzelir 11 yıl az değil dile kolay
İnşallah aramız düzelir de şu kalp kırıklığı ne kadar sürer düzelir mi allah bilir

Genele bakınca mutlu bir ailemiz var
normalde de iyi degilmis ki iyi olsa az vicdan sahibi olur, lohusaliktan yeni cikmis el kadar bebegi olan esine koca tasinacak evi toplattirmaz, ya bir isin ucundan tutar ya evden eve nakliye cagirir.
esinin belli ki ev mev umrunda degil. mutlu yuva dedigin sen herseyi soylenmeden yaptigin icin mutlu bence. sivri bir tarafin olsa ortada yuva falan yok

Neyim olduğunu biliyo tabi ki korkusundan yanaşıp bişey söyleyemiyo şuan. Çocukla alakalı evle alakalı bişey soruyor eve gelirken arıyo onun dışında bi köşede oturuyo. Zaten asla yanına gitmiyorum. İnanın öfke yada inattan değil hayal kırıklığından konuşmuyorum şuanda. Bunları söyleyen bi adama ne denir ki?

En doğru yorumu kendin yapmışsın. Ne denir ki bu adama ? Boşanmakla tehdit etsen, tehditle mi değiştirecek düzeltecek kendini. Demek ki özünde mayasında şiddet eğilimi var. Var da işte biz görmüyoruz. Aman sinirle söyledi diyoruz. Aman ben kışkırttım diyoruz. İçimizde aklayıp aklayıp duruyoruz. Valla arkadaşım ben daha sevgiliyken "seni şurda ayağımın altına alırım" diyen adamla gittim evlendim. Artık mallığımdan mı sevgi sandığım bağımlılığımdan mı ne dersen de. Çünkü okumuş etmiş kültürlü parmakla gösterilen saygın biri, karısını dövecek değil herhalde, dilinde o diye kendimi kandırdım. Sonra her kavgada tartışmada üstüme yürüdü. Sonra boğaz sıkmalar itip kakmalar başladı. Rezalet yani. İnsanın içinde varsa çıkıyor işte. Belaltı vurmamışsın, hakaret etmemişsin, hatta insan gibi sorununu çözmüşsün daha dediği lafa bak! G*tlerini topluyoruz gene yaranamıyoruz. Boşver, canını sıkma. Sen benden daha akıllısın. Bi daha seni tehdit ettiğinde duvara gömersin onu.

normalde de iyi degilmis ki iyi olsa az vicdan sahibi olur, lohusaliktan yeni cikmis el kadar bebegi olan esine koca tasinacak evi toplattirmaz, ya bir isin ucundan tutar ya evden eve nakliye cagirir.
esinin belli ki ev mev umrunda degil. mutlu yuva dedigin sen herseyi soylenmeden yaptigin icin mutlu bence. sivri bir tarafin olsa ortada yuva falan yok
Anneler geldi toplama işine o çalıştığı için ama evet herkes yorgun bi o değil ona rağmen yapıldı edildi yapmak zorunda değildim küçük bebeğim var. Kaldı ki bu böyle mi toplanır edilir bide eleştiriyor. Süreçte yok fikri sonsuz.
Bide bu söylenme. Yüzüme söyleyemez sürekli kendi kendine söylenir ben patlayıncada kavga çıkardım olur.

En doğru yorumu kendin yapmışsın. Ne denir ki bu adama ? Boşanmakla tehdit etsen, tehditle mi değiştirecek düzeltecek kendini. Demek ki özünde mayasında şiddet eğilimi var. Var da işte biz görmüyoruz. Aman sinirle söyledi diyoruz. Aman ben kışkırttım diyoruz. İçimizde aklayıp aklayıp duruyoruz. Valla arkadaşım ben daha sevgiliyken "seni şurda ayağımın altına alırım" diyen adamla gittim evlendim. Artık mallığımdan mı sevgi sandığım bağımlılığımdan mı ne dersen de. Çünkü okumuş etmiş kültürlü parmakla gösterilen saygın biri, karısını dövecek değil herhalde, dilinde o diye kendimi kandırdım. Sonra her kavgada tartışmada üstüme yürüdü. Sonra boğaz sıkmalar itip kakmalar başladı. Rezalet yani. İnsanın içinde varsa çıkıyor işte. Belaltı vurmamışsın, hakaret etmemişsin, hatta insan gibi sorununu çözmüşsün daha dediği lafa bak! G*tlerini topluyoruz gene yaranamıyoruz. Boşver, canını sıkma. Sen benden daha akıllısın. Bi daha seni tehdit ettiğinde duvara gömersin onu.
Varsa da tedavi olsun istiyorum gerçekten kontrol edemediğim bir öfkem var desin terapi alsın arkasında dururum yeter ki açık olsun şeffaf olsun istekli olsun. Ama ben böyleyim cart curt yok öyle dünya. Umarım boşamışsındır. Keza böyle devam ederse bizim yolumuzda aynı görünüyor. Ama şu saatten sonra bu laflarla el şakasına bile tahammülüm olmaz benim.

Eşimle çok seyrek kavga ederiz. Genelde ufak konularında üstünde durmayız pek. Ama iki defadır çok ters laflar ediyo üçüncüsü son olur. İlki bundan 7 ay önceydi hamileydim arkadaşlar ile tatil dönüşü gözlük kavgası çıkarttı gözlüğünü bulamamış oflaya poflaya nereye kaldırdın diye aradı ben dokunmadım oflayıp durma hatırlamıyosan bırsk kalsın dedim. Hem hamile eşine hemde arkadaşlarımızın yanında kapa çeneni çarpıcam şimdi ağzına diye bağırdı. Kıyameti kopardım doğal olarak ama üstü kapandı bu konunun vakitle. İkincisi ise 10 gün önce oldu. Yine kendi üstü ile alakalı ince montunu bulamamış söylene söylene arıyodu. Yeni taşındık eşyalarımız hala kolilerde. Böyle mi toplanır eşya diye söylendiğini duyunca hırkasını verdim 1 tane koli hazırlamadın ben çocukla bütün evi topladım kendi işini kendin yapsaydın al hırkanı giy çocuk gibi mont diye tutturma dedim. Bağırmaya başladı ne biçim konuşuyosun diye çocuk gibi tutturuyosun çünkü dedim. Tekrar tekrar kapa çeneni diye bağırdı bende bağırdım en son elini kolunu sallayarak kapa çeneni seni şu camdan geçiririm dedi. Hadi bi denesene dedim güldüm çıktı gitti evden.
Aşırı derecede hayal kırıklığı yaşıyorum. Suç bende ilk kez bu tarz bi cümle kurduğunda bi alt üst etseydim bugün bunu söyleyemiyo olurdu. Hatam orda başladı. Ve bana asla fiziksel şiddet göstermez diye düşünüyodum. Artık emin değilim böyle böyle başlıyo bu işler. Yarın öbür gün ciddi bi kavga etmiş olsak o zaman bu dediklerini yapmaması için bir neden yok. 10 gündür tek kelime konuşmuyorum yüzüne bakmıyorum. İçimden konuşmak beni ne kadar kırdığını anlatmak ve bir daha bu tarz konuşursa bunun son kez olacağını söylemek istiyorum. Bi yandan da içimden hiç konuşmak sesini dahi duymak gelmiyo. Boşanmayıda düşünüyorum açıkcası. Genele bakınca mutlu bir ailemiz var ama bu kadar ucuz sebeplerden bu lafları söyleyen adam yarın neden gerçekleştirmesin diye düşünüyorum. Bilmiyorum kafam çok bulanık. Yerimde olsanız ne yapardınız?
Bence ailenize anlatmadan ailenize gidin. İki hafta falan kalın bı korksun. Terbiyesiz

Ne kadardır birliktesiniz? 2 sefer mi boyle buyuk tartistiniz. Insan sinirli iken biraz abartili seyler soyleyebilir ama bu yapacagi anlamina gelmez.
Şöyle bir dusundum de sinirlenince bende mesela çarpcam vurcam duvara yapistiririm gibi seyler söylüyorum ama asla vurmam. Bu ileride birilerine kesin bu dediklerimi yapacagim anlami mi taşıyor? Ama ben kendimden eminim yapmacagimdan. Sınırlarım bellidir. Eşinizin sınırları belli degil mi yoksa cinsiyetinden dolayı mi bu sekilde düşünüyorsunuz?
11 yıl oldu. 5 yıldır evliyiz. Evet büyük tartışmada değil aslında klasik bir tartışmanın sonu ilk defa bu cümlelere döndü. Bende çok öfkeleniyorum ama hiç böyle şeyler söylemiyorum nedir herkes gücünün yettiği tehditi mi yapmalı acaba. O bana çarparım desin her kavgada bende ona seni boşarım diyeyim. Eninde sonunda o çarpar ben boşarım zaten.

Anneler geldi toplama işine o çalıştığı için ama evet herkes yorgun bi o değil ona rağmen yapıldı edildi yapmak zorunda değildim küçük bebeğim var. Kaldı ki bu böyle mi toplanır edilir bide eleştiriyor. Süreçte yok fikri sonsuz.
Bide bu söylenme. Yüzüme söyleyemez sürekli kendi kendine söylenir ben patlayıncada kavga çıkardım olur.
Ay buna ben de sinir oluyorum. Süreçte katkı sıfır ama sonucu eleştriyor. Bu tarz insanlara sinir olurum

Varsa da tedavi olsun istiyorum gerçekten kontrol edemediğim bir öfkem var desin terapi alsın arkasında dururum yeter ki açık olsun şeffaf olsun istekli olsun. Ama ben böyleyim cart curt yok öyle dünya. Umarım boşamışsındır. Keza böyle devam ederse bizim yolumuzda aynı görünüyor. Ama şu saatten sonra bu laflarla el şakasına bile tahammülüm olmaz benim.

Boşandım ama çok geç malesef...
Umarım tekrarı olmaz. ama olursa da hiç çekme arkadaşım..

Öfke problemi olan gitsin tedavi olsun.
Sinirlenince size karşı fren mekanizmasını çalıştırmıyor.
Benim sinirim saman alevidir lafı hiç masum değil.

Back
X