- 12 Kasım 2010
- 2.885
- 16.648
- 408
- 39
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Kesinlikle hukuki yardım almış, çünkü eşiniz şirketleşmede mal varlığım bu kadarına yetti diye savunma yapabilir. Hisse de aldığı için kötü niyetli hareket ettiğini ispatlamak çok zor zira, malın yerine hisse gelmiş gibi görünüyor, zaten edinilmiş mallara katılma rejimi sadece alacak hakkı sağlayan bir hak ve boşanma davasının açıldığı tarih esas alınıyor. Önceki işlemler ticari işlem sayılıyor özünde.Aynısını düşündüm. Elimde tüm tarih detayları mevcut bu süreçle ilgili. Çalıştığım şirketteki mali müşavir ile de görüştüm kurulum işlemleri 1 günde tamamlanıyormuş.
Zaten ne altınım ne incim ne hesabım bilmez eşim.
Şimdi para isteme mevzusunu yapar isem o haklı çıkacak. Ki bir kaç sefer istemiştim. Benim olan herşey senin demişti.
Şaka gibi...
Sanırım bu konuştuğumuz konu genel hatlarıyla.Siz haklısınız. Ama bir konu var sonra izah edeceğim dediği konu ne acaba? Onu da öğrenin ona göre davranın. Ben bir buçuk ay sizden gizlenmesinden rahatsız oldum. Niye anlatmamış, o konu yüzünden mi anlatmamış. Neyse siz önce konuyu öğrenin sonra düşünürsünüz.
İşe başlarken verdiğim bir para var sadece. Bugünün ederi 35bin tl. 3 4 yıl içinde işletme çok büyüdü (bizim kalemimçze göre)
Şimdi bu işletme ltd ye dönmüş. Eşim %10 k.pederim ve kardeşi %45er paya sahip.
Hala öyle olduğuna inanmak istemiyorum. Dün eşim aynı şeyi tekrar söyledi aile içinde bunların lafının yapılmasını sevmiyorum olsa ne olmasa ne diye söyledi. İçim hala kendimi suçlamak istiyor. Çünkü kendimi suçlarsam bununla daha kolay baş edeceğim.Konusahibi dünya malıyla işi olmaz benim eşimin derken ne kadar mal mülk düşkünü olduklarını görmüşsünüzdür umarım. Kayınpeder ve kayınvalide tayfasına da bu kadar kıymet vermeyin hepsi aynı yolun yolcusu ve bile isteye bu sürece girmişler,yazık ki çok yazık. Her karar düşüne taşına yavaş yavaş alınmış. Düşündüğünüzden çok daha tehlikeliler belli ki
Öncelikle psikiyatristimden randevu almam lazım. En kötüsü geliyor aklıma olası bir boşanma durumunda tedavi sürecim ve raporlu ilaçlarım karşıma nasıl çıkar. Sonrasında bir avukat ile durumu detaylıca değerlendireceğim.Bence siz bundan sonra bir adım atarken kırk kere düşünmelisiniz. Size karşı dürüst oynamamış hiç kimse. Ve sanmayın ki oynayacaklar. O yüzden artık biraz strateji lütfen. İşin ucunda oğlunuz var çünkü. Duygusal davranmamanız gerekli diye düşünüyorum. Siz bu işleri bilmiyorsunuz yabancısısınız ama onlar çok hakim. Profesyonel destek alın hukuki olarak bence.
Hala öyle olduğuna inanmak istemiyorum. Dün eşim aynı şeyi tekrar söyledi aile içinde bunların lafının yapılmasını sevmiyorum olsa ne olmasa ne diye söyledi. İçim hala kendimi suçlamak istiyor. Çünkü kendimi suçlarsam bununla daha kolay baş edeceğim.
Zaman diyorum
Çok güvendiğim bir arkadaşımızla (ailecek görüştüğümüz erkek) ve başka güvendiğim bir ablamla konuştum konuyu. Her ikisi de eşimin tarafından bakıldığında onun da haklı tarafları olduğunu söyledi.İşin kötüsü hakkınızı aramanız paragözlülük olacak, eşiniz bu şekilde manipüle etmeye çalışacak sizi, buna izin vermeyin.
Başka bir üyede yazmıştı, boşanmaya ısrarla karşı çıkmasının sebebi bile olabilir sonrasında yaptığı şey bu düşünceyi destekliyor çünkü.
Cidden üzüldüm eşinizin si düşürdüğü duruma, kendinizi ve oğlunuzu düşünerek adım atın bundan sonra. Eşini güvenilir bir eş değil ne yazık ki.
Allah razı olsun. Bu kadar iyi olmaktan gerçekten çok yoruldum. İyi olayım, erdemli olayım, çocuğuma ancak böyle örnek olabilirim diyordumYa inanın çok üzüldüm durumunuza. Uğradığımız haksız tavra, emeğinize, iyi niyetinize.
Allah yardımcınız olsun, içinize ferahlık versin demeye geldim.
Bence sizde hak talep edinMerhaba hanımlar.
Buraya konu açtığımda en azından çevreme bulaşmadan sakinleşmeyi başarıyorumo nedenle her fikir benim için önemli. Konum uzun okuyanın gözlerine sağlık
8 yıllık evliyim, 1.5yaşında oğlum var. Çalışıyorum ve iyi bir işim var.
Eşim evliliğimizin ilk 4 yılında iş konusunda biraz basiretsizdi. İlk 5 yılı evi ben geçindirdim neredeyse.
4 yıl önce eşim babası ile ortak bir işe girdi. İşe başladıklarında da (o zaman işten çıkartılmıştım) tazminatımın 20 bin tl'sini işe başlamaları için sermaye olarak verdim.
K.pederimin geçmiş sorunlarından dolayı işletmeleri eşimin üzerine şahıs firması olarak devam etti.
Bu süreçte işin ilk kurulduğunda ben de dahil olmak üzere k.peder, k.pederin ailesi ben ve eşim çok fedakarlıklar yaptık. İş ilk oturana kadar. O günden günümüze bazı zamanlar yeri geldi kocamı unuttum. Hala neredeyse öyle, üretim için sabahın 4ünde işe gidip akşama kadar çalıştığı oluyor.
Bugün geldiğimiz noktada bu işletme 1 mio tl civarında değere ulaştı.
Son 2 yıldır eşimin erkek kardeşi de onlarla birlikte . Fakat üretim tarafında olmadığı için ne abisi ne babası kadar emeği yok işletmede. Günümüzün gençlerinden; para harcayım, marka giyeyim, daha daha... Yani dün bana kendisine alfa romeo araç almaktan bahsediyordu.
Neyse dün çok tesadüf şekilde eşimin babası (k.pederin eşi üzerine) kardeşi ile şirket kurduğunu öğrendim. Ve eşimin sadece payı %10.
Şimdi zaten babası ile yürüttüğü iş ile ilgili olarak şirket kurmasına lafım yok. Fakat kardeşi diyince bir öfke doldum. Kardeşini çok severim mevzu bu da değil.
Mevzu babaları kardeşine istediği hisseyi versin; eşimin bu konuyu bana sormadan yapması mevzu. Asıl mevzu bizim yıllarca sıkıntıyı çekip, beş kuruş katkısı olmadan kardeşinin %45 hisseyi alması.
Ben yıllarca çalışıp emek verdiğim parayı koydum oraya sermaye. Aylarca kocamı görmedim neredeyse aynı sofraya oturmadım. Benim hakkım, çocuğumun hakkı yenilmiyor mu burada. İşletmenin büyümesi devam ediyır; başka illerden şube teklifleri geliyor vb. Yarın eşime senin payın şu bay bay dense ne olacak vs türlü milyon tane şey.
Az önce dayanamayıp eşimi aradım ve sordum neden böyle diye; (bir de normalde herşeyden bana bahseder ama bu konu 1.5aydır resmen gizlenmiş) bir konu var izah edeceğim dedi. Zaten telde konuşulacak bir konu da değil.
Zaten kendi maaşım var, ev ile ilgili bir harcamam yok. Bana kazandığımın hesabı ı soran yok. Evimde eksiğim gediğim yok çok şükür. Eşim bir dediğimi de iki etmez elinden geldiğince.
Netice itibariyle ne yapardınız yerimde olsanız? Bu arada kayınbiraderim k.pederim ve eşim benim fikrime saygı duyar, beni sever ve sayarlar. K.pederim ve k.biraderimden birşey istesem eşimden önce onlar yapar.
Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Ben parasında pulunda değilim. Ben 40 yaşıma kadar kendim geldim kimseden bir kuruş talebim olmadı. Ben sadece oğlumun hakkını gözetiyorum.Her şey para mı diyoruz yani yine?
Evimiz yok.Para uğruna boşanılmaz üstüne en azından evi yapsın şirket batarsa ev kalsın en azından
Evimiz yok, kiracıyız. Zaten benim derdim ev araba değil. Bugün bizim şartlarımızda işletmemiz gayet iyi konumda. 10 tane aileye ekmek sağlıyor, bunun haricinde 5 tane şubesi var. (İşletmecisi biz değiliz)Para uğruna boşanılmaz üstüne en azından evi yapsın şirket batarsa ev kalsın en azından
Konusahibi o zaman şöyle yapın oğlunuz için bir ev aldırın artı sizin yerinize 4. hissedar oğlunuz olsun. Oğlunuza da bi yüzde 15 hisse versinler. Ayrıca ısrarla neden parada pulda gözüm yok diyorsunuz o kısmı anlamıyorum. Tabi ki parada pulda gözünüz olmalı başkasının malını gaspetmek gibi birşey değil ki bu. Belirli bi hayat standardı için evet malda mülkte gözüm var çünkü ben enayi değilim kendi hakkımı gözetirim deyin lütfen. Önce bu cümleyi yüksek sesle söyleyin ve kabul edin.Evimiz yok.
Evimiz yok, kiracıyız. Zaten benim derdim ev araba değil. Bugün bizim şartlarımızda işletmemiz gayet iyi konumda. 10 tane aileye ekmek sağlıyor, bunun haricinde 5 tane şubesi var. (İşletmecisi biz değiliz)
Biz anadoludayız. İstanbuldan ortaklık teklifi aldılar yakın zamanda . Onun prosesi yapılıyor şu an.
Benim tek gözettiğim oğlumun geleceği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?