• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ortak olduğu şirket hk.

Benim bı akrabam var.
Adam zamanında iş yapsın diye karısı ona para vermiş. Bı kaç hayvan almış.
Ondan sonra adam zekası ve çalışkanlığı ile Allah resmen yürü ya kulum değil ferrariye bin son sürat git dedi.
Ne mal ne mülk, elmaslar, İstanbul'un en iyi yerlerinde apartmanlar, çiftlikler ne hayat.
Çocukları son kalan malları geçen senelerde sattı ve en sonunda bitti. Çocukları dediğimde yaşlı insanlar.
Karısı sürekli ben para verdim ben para verdim der dururdu.
Şimdi buraya kadar konu tartışılmaz kadın sadece ufak bı para veriyor adamda aklıyla işi büyütüyor. Kadının verdigi parayla olacak işler değil.
Fakat sizin konunuzda sonuna kadar haklı olduğunuz bı konu var neden %10 hisse. Neden sizden saklanıyor. Eşiniz hiç mi düşünmüyor neyin ne olduğunu. Düşünüyor ki sizden saklıyor.
Eşiniz sabahlara kadar çalışmış didinmiş, eşinizin ailesinin iyi olmasının ne önemi var ki burda gelecek söz konusu.
Ay benim başıma gelse ben çok gözü karayım eşimi resmen boşarım.
İnşallah sorun bir an önce çözülür.

Ben esimin is meselelerine genelde karismam, onun da aile uyeleriyle cesitli ortakliklari var mesela,tek olarak ayri yuruttugu isi de var,hic ilgilenmiyorum sahsen. Ve kendi isin oldugu zaman o bahsettiginiz kocayi unutma,ayni sofraya oturamama,ayni anda uyuyamama gibi sorunlar hep yasaniyor. Ben de oglumun dogumunda isten ayrilirken tazminatimi,issizlik maaslarini,ogluma gelen altinlara varana kadar esime vermistim,kiminle ne is yaptigiyla ugrasirsam isin icinden cikamam. Bence bosuna kendi kafanizi yoruyorsunuz
Darkmore içimde bir ben var; bir de sureti olan ben var. İkisi tam bu noktada çok çatışıyor.

Benim bı akrabam var.
Adam zamanında iş yapsın diye karısı ona para vermiş. Bı kaç hayvan almış.
Ondan sonra adam zekası ve çalışkanlığı ile Allah resmen yürü ya kulum değil ferrariye bin son sürat git dedi.
Ne mal ne mülk, elmaslar, İstanbul'un en iyi yerlerinde apartmanlar, çiftlikler ne hayat.
Çocukları son kalan malları geçen senelerde sattı ve en sonunda bitti. Çocukları dediğimde yaşlı insanlar.
Karısı sürekli ben para verdim ben para verdim der dururdu.
Şimdi buraya kadar konu tartışılmaz kadın sadece ufak bı para veriyor adamda aklıyla işi büyütüyor. Kadının verdigi parayla olacak işler değil.
Fakat sizin konunuzda sonuna kadar haklı olduğunuz bı konu var neden %10 hisse. Neden sizden saklanıyor. Eşiniz hiç mi düşünmüyor neyin ne olduğunu. Düşünüyor ki sizden saklıyor.
Eşiniz sabahlara kadar çalışmış didinmiş, eşinizin ailesinin iyi olmasının ne önemi var ki burda gelecek söz konusu.
Ay benim başıma gelse ben çok gözü karayım eşimi resmen boşarım.
İnşallah sorun bir an önce çözülür.
Benim iş yerimde müdürüm der ki "kadının parası kapının üstündeki çandır, girerken çalar,çıkarken çalar;kendini hiç unutturmaz"
Çok haklı. Ben de zaman zaman lafını ediyorum. Dediğiniz gibi onların azmi, bilgisi vs olmasa ben 100bin versem de bu iş olmazdı. Fakat benim asıl derdim eşim. Dünya malı mülkü umrunda olmayan bir adam. Bundan dolayı çok öfkeliyim.
Benden neden gizledi bilmiyorum; ama bir de öyle şekilde öğrendim ki ona da çok kızdım.

Sevgili bendim, hiç birşeye ihtiyacım yok'u aslında tamah ediyor gibi görünmemek için özellikle belirttim.
Kayınpederim eşimin çocukluk ve gençlik yıllarında iyi bir iş sahibiymiş bu vakitler oldupu gibi. O zaman bu k.biraderim çocukmuş. Gel zaman git zaman batmışlar herkes bir yere savrulmuş.
K.biraderim hala der ki o zaman beni geleceğimi kimse düşünmemiş. Varlık carken benim geleceğim için kimse kenara birşey koymamış. Haklı. Zor şartlarda üni. Okudu.
Şimdi ben oğlum bunu yaşasın istemiyorum.
Bugün böyle yarın herşeyin daha iyisi oşacak diye bekliyoruz. Ya olmazsa peki?
Oğlum benden hakkımı neden aramadın diye hesap sorar mı?
Yani bir yandan ailesiyle para pul muhabbeti yapan bir kadın olmak istemiyorum bir yandan da içimdeki gerçek kesenmakası çıkartıp haşinleşmek istiyorum
Ben sizi anladım, kayınbiraderin durumu da malesef sizi bağlamaz.
Bu onların mesuliyeti..
Şimdi durumunuz iyi, Allah daha çok versin, ama niye daha da iyi olmasın.
Ortada sizin emeğiniz olmasa gerçekten hiç karışmayın derdim.
Ama 20000 az değil, ve bu evladinizin hakkı.
Oğlunuz hakkını sorar mi bilmem ama sormasa da bu sizin ona sorumluluğunuz olduğu gerçeğini değiştirmez ki.
Tabi ki siz önce aile huzurunuzu düşünün ama ben olsam susmazdim.
Eşiniz ne diyecek bakalım, bir onunla da konusun...

Eşim daha çok sizin gibi düşünür.
Bir kaç ay önce eşimle ayrılma düşüncem vardı. Hatta oturdum konuştum. Dedi ki "gel etme eyleme, bak çok kahrımı çektin, çok sıkıntı çektin; tam rahat edeceğin zaman; istersen çalışma otur evde ama şimdi boşanma"
Yani bilmiyorum ki hangiai doğru olan.
Önemli olan huzurdur. Çocuğunuzun geleceği için bir kaygıniz yoksa ve eşinizi seviyor ve güveniyorsanız olayları dallanıp budaklandirmayin. Anladığım kadarıyla herkes şuan mutlu ve birbirini seviyor zaten. Eşinizle bu kadar fedakarlıklar yapıp neden boşanmayı düşündünüz ki orasını hiç anlamadım

Eşinizin zaten iyi işleyen bir işi var zaten niye böyle saçmalıklara giriyor....eşim iş anlamında basiretsiz yazmışsınız ya haklısınız bu adam bu kafayla batar eninde sonunda söyleyeyim. Siz bu adamı yönlendirin kendi kafası basmıyor çünkü

Benim iş yerimde müdürüm der ki "kadının parası kapının üstündeki çandır, girerken çalar,çıkarken çalar;kendini hiç unutturmaz"
Çok haklı. Ben de zaman zaman lafını ediyorum. Dediğiniz gibi onların azmi, bilgisi vs olmasa ben 100bin versem de bu iş olmazdı. Fakat benim asıl derdim eşim. Dünya malı mülkü umrunda olmayan bir adam. Bundan dolayı çok öfkeliyim.
Benden neden gizledi bilmiyorum; ama bir de öyle şekilde öğrendim ki ona da çok kızdım.

Bunu yazdığım için kızmayın ama eşiniz iş konularında salak bence siz sahip çıkın bu adama başına iş açmasın

Darkmore içimde bir ben var; bir de sureti olan ben var. İkisi tam bu noktada çok çatışıyor.
Neden kafanizi yoruyorsunuz ki,illegal is yapan yok,sizden mal kaciran yok,sizden is isteyen yok ;) oyle bakiyorum ben olaya. Bu adam emek veriyorsa karsiligini da aliyor ,tum islerde boyle. İsterse tek kendisi olsun bir gun yine tek basina kalabilir esiniz. Elbette ki haklarini aldigi surece sorun edilecek bir sey yok bence

Ben sizi anladım, kayınbiraderin durumu da malesef sizi bağlamaz.
Bu onların mesuliyeti..
Şimdi durumunuz iyi, Allah daha çok versin, ama niye daha da iyi olmasın.
Ortada sizin emeğiniz olmasa gerçekten hiç karışmayın derdim.
Ama 20000 az değil, ve bu evladinizin hakkı.
Oğlunuz hakkını sorar mi bilmem ama sormasa da bu sizin ona sorumluluğunuz olduğu gerçeğini değiştirmez ki.
Tabi ki siz önce aile huzurunuzu düşünün ama ben olsam susmazdim.
Eşiniz ne diyecek bakalım, bir onunla da konusun...
Bu saatten sonra konuşşam da ne değişir bakalım

Ben sigortalı bir çalışanım. İstesem de isteseler se ortak olamam.
SGK lı çalışan olmanız hissedar olmanıza engel değil.
Memur iseniz konu baska.
Eşiniz açıklasın sebebini ona göre tavır alırsınız.
Ayrıca merak etmeyin öyle kolay kolay senin payın bu hadi Gül'e Gül'e diyemez kimse kolay kolay tüm Yük eşinizde imiş.

Eşinizin zaten iyi işleyen bir işi var zaten niye böyle saçmalıklara giriyor....eşim iş anlamında basiretsiz yazmışsınız ya haklısınız bu adam bu kafayla batar eninde sonunda söyleyeyim. Siz bu adamı yönlendirin kendi kafası basmıyor çünkü
Mevcut işleri ile ilgili şirketleri de farklı bir iş ile alakalı değil.
Kosgeb desteği ile ticarete başladıkları için 3 yıl mevcut işletmesini kapatamıyordu.
Yalnız "salak" size pek yakışmadı

sizin kurdugunuz şirketin dışında başka bir şirket kurulmuş şahıs şirketi erkek kardeşi % 45 sizin eşinize % 10 pay verilmiş , bu sizden saklanmış ve kurulan şirket sizin 20000 tl verdiğiniz şirketin karıylamı kurulmuş ,

doğrumu anladım
eğer öyleyse çok pis çirkinleşebilirdim

ama önce eşini dinle

Eşiniz emeğini, hesabını bilmeyen biri mi?
Aynı durumda olsak, esim kendi çıkarlarını ailesine karşı dahi koruyabilecek biri olduğu için çok takılmam ben, karışmam da açıkçası.
Sizin verdiğiniz para sermayenin yüzdesi kadar hisse.olarak düşünülüp eşinize verilebilirdi.
Ama bunlar kuruluş aşamasında konuşulacak şeyler. Is isten geçtikten sonra bunu dillendirmek ise yarar mi bilemedim.

Mevcut işleri ile ilgili şirketleri de farklı bir iş ile alakalı değil.
Kosgeb desteği ile ticarete başladıkları için 3 yıl mevcut işletmesini kapatamıyordu.
Yalnız "salak" size pek yakışmadı

Yani boyle yazmak istemezdim asla ama bazi insanlarin kafa cok iyi calissa da, is konusuna gelince dostluk/akrabalik veya baska sebeplerden dolayi kaziklanmaya meyilli oluyorlar ya da baslarina is aciyorlar. Bence sizin esiniz de durduk yere basina bela acacak, icimde boyle bir his var nedense. Siz bu adami kendine getirin artik ne sacmalik yapiyorsa engel olun. Bosanmalik bir durum goremiyorum, herkesin kusuru var eee zaten evlilik de birbirlerinin yetmeyen taraflarina yetmek degil mi bir nevi? madem seviyorsunuz, cocugunuz da var, bu meseleye sebep bosanmak yerine adama ceki duzen verin derim.

sizin kurdugunuz şirketin dışında başka bir şirket kurulmuş şahıs şirketi erkek kardeşi % 45 sizin eşinize % 10 pay verilmiş , bu sizden saklanmış ve kurulan şirket sizin 20000 tl verdiğiniz şirketin karıylamı kurulmuş ,

doğrumu anladım
eğer öyleyse çok pis çirkinleşebilirdim

ama önce eşini dinle
İşe başlarken verdiğim bir para var sadece. Bugünün ederi 35bin tl. 3 4 yıl içinde işletme çok büyüdü (bizim kalemimçze göre)
Şimdi bu işletme ltd ye dönmüş. Eşim %10 k.pederim ve kardeşi %45er paya sahip.

İşe başlarken verdiğim bir para var sadece. Bugünün ederi 35bin tl. 3 4 yıl içinde işletme çok büyüdü (bizim kalemimçze göre)

oooooo evet çok büyük haksızlık olmuş , umarım huzurun kaçmadan çözersin

Ay bu skandal. Skandal ötesi. Eşiniz neden kabul etmiş ne diyecek çok merak ettim.

Eşiniz emeğini, hesabını bilmeyen biri mi?
Aynı durumda olsak, esim kendi çıkarlarını ailesine karşı dahi koruyabilecek biri olduğu için çok takılmam ben, karışmam da açıkçası.
Sizin verdiğiniz para sermayenin yüzdesi kadar hisse.olarak düşünülüp eşinize verilebilirdi.
Ama bunlar kuruluş aşamasında konuşulacak şeyler. Is isten geçtikten sonra bunu dillendirmek ise yarar mi bilemedim.
Dünya malına tamah eden biri değil. Ya bilemiyorum eşimi hep çocuğu konusunda işlemeye çalışıyorum ama birşey olmaz kafasında.
Yani erkek kardeşine olan sevgim ayrı fakat daha dün sağdan soldan aldığı bursla okuyan çocuk bugün alfa romeo (yaxamamış bile olabilirim) araba almaktan bahsediyor. Ben 40 yaşımda 15 yıldır çalışan biriyim daha 2 yıldır sıfır arabaya biniyorum.
Böyle düşününce eşime kızıyorum. Yani sabahtan beri hiç işe kanalize olamadım.
Kendine mi getirmeli sineye mi çekmeli k.peder ile mi konuşmalı bilemedim

Ay bu skandal. Skandal ötesi. Eşiniz neden kabul etmiş ne diyecek çok merak ettim.
Ya aslında sonradan bir fikir gelsi aklıma. Kardeşinin y.dışı için avrupa birliği ülkeleri için vize alması gerekiyordu haftaya hollandaya gidecek. Vizelerde şirket ortaklığı vizenin kolay çıkmasını falan etkiliyor olabilir mi acaba

Dünya malına tamah eden biri değil. Ya bilemiyorum eşimi hep çocuğu konusunda işlemeye çalışıyorum ama birşey olmaz kafasında.
Yani erkek kardeşine olan sevgim ayrı fakat daha dün sağdan soldan aldığı bursla okuyan çocuk bugün alfa romeo (yaxamamış bile olabilirim) araba almaktan bahsediyor. Ben 40 yaşımda 15 yıldır çalışan biriyim daha 2 yıldır sıfır arabaya biniyorum.
Böyle düşününce eşime kızıyorum. Yani sabahtan beri hiç işe kanalize olamadım.
Kendine mi getirmeli sineye mi çekmeli k.peder ile mi konuşmalı bilemedim

Önce eşinizi dinleyin.
Aklınıza yatmazsa,
Kayinpederiniz de dediginiz gibi biri ise onunla konuşun. Çocuğunuz olduğunu, onu düşünmek zorunda olduğunuzu, söylersiniz.
Ama bunları yaparken 20 bin liranin lafini yapmayın.
Mesele 20 bin lira değil.
Eğer kazançları iyiyse ve kendi payına düşen para ise isterse ferrari alsın kardeşi de.
Bu kısmi sizi ilgilendirmiyor bence.

Back