Merhaba hanımlar.
Buraya konu açtığımda en azından çevreme bulaşmadan sakinleşmeyi başarıyorum
o nedenle her fikir benim için önemli. Konum uzun okuyanın gözlerine sağlık
8 yıllık evliyim, 1.5yaşında oğlum var. Çalışıyorum ve iyi bir işim var.
Eşim evliliğimizin ilk 4 yılında iş konusunda biraz basiretsizdi. İlk 5 yılı evi ben geçindirdim neredeyse.
4 yıl önce eşim babası ile ortak bir işe girdi. İşe başladıklarında da (o zaman işten çıkartılmıştım) tazminatımın 20 bin tl'sini işe başlamaları için sermaye olarak verdim.
K.pederimin geçmiş sorunlarından dolayı işletmeleri eşimin üzerine şahıs firması olarak devam etti.
Bu süreçte işin ilk kurulduğunda ben de dahil olmak üzere k.peder, k.pederin ailesi ben ve eşim çok fedakarlıklar yaptık. İş ilk oturana kadar. O günden günümüze bazı zamanlar yeri geldi kocamı unuttum. Hala neredeyse öyle, üretim için sabahın 4ünde işe gidip akşama kadar çalıştığı oluyor.
Bugün geldiğimiz noktada bu işletme 1 mio tl civarında değere ulaştı.
Son 2 yıldır eşimin erkek kardeşi de onlarla birlikte . Fakat üretim tarafında olmadığı için ne abisi ne babası kadar emeği yok işletmede. Günümüzün gençlerinden; para harcayım, marka giyeyim, daha daha... Yani dün bana kendisine alfa romeo araç almaktan bahsediyordu.
Neyse dün çok tesadüf şekilde eşimin babası (k.pederin eşi üzerine) kardeşi ile şirket kurduğunu öğrendim. Ve eşimin sadece payı %10.
Şimdi zaten babası ile yürüttüğü iş ile ilgili olarak şirket kurmasına lafım yok. Fakat kardeşi diyince bir öfke doldum. Kardeşini çok severim mevzu bu da değil.
Mevzu babaları kardeşine istediği hisseyi versin; eşimin bu konuyu bana sormadan yapması mevzu. Asıl mevzu bizim yıllarca sıkıntıyı çekip, beş kuruş katkısı olmadan kardeşinin %45 hisseyi alması.
Ben yıllarca çalışıp emek verdiğim parayı koydum oraya sermaye. Aylarca kocamı görmedim neredeyse aynı sofraya oturmadım. Benim hakkım, çocuğumun hakkı yenilmiyor mu burada. İşletmenin büyümesi devam ediyır; başka illerden şube teklifleri geliyor vb. Yarın eşime senin payın şu bay bay dense ne olacak vs türlü milyon tane şey.
Az önce dayanamayıp eşimi aradım ve sordum neden böyle diye; (bir de normalde herşeyden bana bahseder ama bu konu 1.5aydır resmen gizlenmiş) bir konu var izah edeceğim dedi. Zaten telde konuşulacak bir konu da değil.
Zaten kendi maaşım var, ev ile ilgili bir harcamam yok. Bana kazandığımın hesabı ı soran yok. Evimde eksiğim gediğim yok çok şükür. Eşim bir dediğimi de iki etmez elinden geldiğince.
Netice itibariyle ne yapardınız yerimde olsanız? Bu arada kayınbiraderim k.pederim ve eşim benim fikrime saygı duyar, beni sever ve sayarlar. K.pederim ve k.biraderimden birşey istesem eşimden önce onlar yapar.
Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.