• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ortak olduğu şirket hk.

Bir sebebini ogrenin bakalim
Mantikli aciklamasi ne olabilir bende merak ettim
Ama aciklama aklima yatmazsa ben ortaligi yakar yikardik boyle birsey icin

Ya aslında sonradan bir fikir gelsi aklıma. Kardeşinin y.dışı için avrupa birliği ülkeleri için vize alması gerekiyordu haftaya hollandaya gidecek. Vizelerde şirket ortaklığı vizenin kolay çıkmasını falan etkiliyor olabilir mi acaba
Hayir , kazandigi gelir onemli , vize almak icin ortak yapmaya gerek yok ki , sirkette mudur gosterip birkac ay iyi bir maas oduyorlarmis gibi gostermeleri yeterliydi

Benim iş yerimde müdürüm der ki "kadının parası kapının üstündeki çandır, girerken çalar,çıkarken çalar;kendini hiç unutturmaz"
Çok haklı. Ben de zaman zaman lafını ediyorum. Dediğiniz gibi onların azmi, bilgisi vs olmasa ben 100bin versem de bu iş olmazdı. Fakat benim asıl derdim eşim. Dünya malı mülkü umrunda olmayan bir adam. Bundan dolayı çok öfkeliyim.
Benden neden gizledi bilmiyorum; ama bir de öyle şekilde öğrendim ki ona da çok kızdım.
Çok haklısınız size kimse bişey diyemez.
Ben evlendiğinde eşimin parası yoktu. Herşeyi ben yaptım.
Kadınların birikim yapması daha kolay.
İnanın 4.5 sene önce yarı ev parası harcandı.
Fakat ailem sakın ağzına alma hayat müşterek dediler.
Hiç konusunu etmedim. Fakat bigun gorumcem geldi çok densiz konuştu. Bende herşeyi ben yaptım dedim.
Onlar gittikten sonra eşimden kaç kere özür diledim. Çok densiz konuşuyor dedim.
O gün bugündür hala konusunu etmem.
Eşime Allah sonra çok güzel şeyler nasip eyledi.
Benim değerimi kıymetimi çok iyi biliyor.
Fakat sizin gibi gelişse olaylar tabi bende sizin gibi düşünür ve çok sinirlendim.
Sonuçta bizlerin evlatları var. Onlara bı gelecek için didiniyoruz.
Hakkınızı sonuna kadar savunun.

Önce eşinizi dinleyin.
Aklınıza yatmazsa,
Kayinpederiniz de dediginiz gibi biri ise onunla konuşun. Çocuğunuz olduğunu, onu düşünmek zorunda olduğunuzu, söylersiniz.
Ama bunları yaparken 20 bin liranin lafini yapmayın.
Mesele 20 bin lira değil.
Eğer kazançları iyiyse ve kendi payına düşen para ise isterse ferrari alsın kardeşi de.
Bu kısmi sizi ilgilendirmiyor bence.
Evet kardeşi konusunda haklısınız ama ben onu özellikle "ye iç gez" diyip şirkete zarar vereceğinden korlumdan yazıyorum. Ya biz bugğbe kadar işletmeden gelen tüm parayı yine işletmeye koyduk. Ev araba şu bu hiç bişey istemedik kastım oydu

Hayir , kazandigi gelir onemli , vize almak icin ortak yapmaya gerek yok ki , sirkette mudur gosterip birkac ay iyi bir maas oduyorlarmis gibi gostermeleri yeterliydi
Tsg de kardeşi ve eşim münferiden müdürler ever. Zaten 1 ay olmuş şirket kurulalı.
Bu arada kardeşim sürekli anlatıyor zaten hesabımda hareket yapıyoruz abla vize için diye.
Kimse de kötü niyet yok da venim içim iyi değil.

Tsg de kardeşi ve eşim münferiden müdürler ever. Zaten 1 ay olmuş şirket kurulalı.
Bu arada kardeşim sürekli anlatıyor zaten hesabımda hareket yapıyoruz abla vize için diye.
Kimse de kötü niyet yok da venim içim iyi değil.
Haklisiniz , ortada verilen bir emek , fedakarliklar ve seneler var
Ben normalde bu tarz konularda anlayisliyimdir ama sizin anlattiginiz gibi bir durumda cok sinirlenir ve tepkimi gosteririm

Ya aslında sonradan bir fikir gelsi aklıma. Kardeşinin y.dışı için avrupa birliği ülkeleri için vize alması gerekiyordu haftaya hollandaya gidecek. Vizelerde şirket ortaklığı vizenin kolay çıkmasını falan etkiliyor olabilir mi acaba
Hayir. Standart bir beyaz yaka calisan olarak 20 kez yurtdışına ciktim vize alip.

Hesabinda duzenli para giris cikisi yeterli olur. Cok yuksek meblaglara da gerek yok

Dün geceden beri kah uyudum kah uyandım döndüm durdum.
Geceye yakın bi 15 dk kadar eşimle bu konuyu konuştuk.
Aalında bşr tahminim vardı. Bana konudan hiç hoşlanmayacaksın dedi.
Yaklaşık 1 - 1.5 ay önce (şirket kuruluş tarihi sırasında) eşimle ayrılma noktasına geldiğim bir süreç yaşıyorduk/yaşadım. Hatta ilk defa konuyu babamlara açtım, aile büyükleri kendi aralarında konuştu vs.
Bu arada ben bir gün eşime ulaşamadığımdan araç plakalarını istedim ne için olduğunu sorunca anlaşmalı boşanma protokolü için olduğunu söyledim.
O akşam eşim benimle konuşmak istedi ve evliliğimize bir şans vermemi, oğlumuzun bize en çok ihtiyacı olduğu zamanda ayrılmamızın doğru olmayacağını, yıllarca benim eşimin kahrını çektiğimi artık rahat bir döneme girdiğimizi vs tonla şey konuştuk.
Dün konuşurken bana "benden araç plakalarını istemen beni çok yaraladı" dedi. Ben "bizim için boşanma bir seçenek değil" derken senin işi protokole kadar götürmen beni çok kızdırdı ve zaten kurulacak bir şirketti hemen senin protokol lafının ertesinde şirketi kurdum dedi.
O kadar üzüldüm ki "ben böye bir insan mıyım benim parayla işim mi olur ben protokolü kendim için mi istedim sanıyorsun oğlumun geleceği için istedim" dedim.
Eşim bu konuyu konuşmak istemiyorum, aile içinde para mevzusunu sevmediğimi biliyorsun dedi. Sen sanıyor musun ki benim elimde bir şey varken ben oğlumdan senden esirgeyeceğim dedi. Nerde ne hisse yazıyor nerde ne var ne önemi var dedi.
Konuyu sen açtığın için anlattım dedi ve bu esnada oğlumu almamız gerekti konu yarım kaldı öyle havada.
Boşanma sürecine giden yolda herkesin(kendisi de dahil) bana hak verdiği bir durumda protokol vs istemiş olmam yüzünden beni akıllarınca cezalandırmış olmasına o kadar kırıldım ki bunu anlatmak mümkün değil.
Şu an işte olduğum için daha fazla yazamayacağım ama nefes alabilmek için bunları yazmak istedim.

Dün geceden beri kah uyudum kah uyandım döndüm durdum.
Geceye yakın bi 15 dk kadar eşimle bu konuyu konuştuk.
Aalında bşr tahminim vardı. Bana konudan hiç hoşlanmayacaksın dedi.
Yaklaşık 1 - 1.5 ay önce (şirket kuruluş tarihi sırasında) eşimle ayrılma noktasına geldiğim bir süreç yaşıyorduk/yaşadım. Hatta ilk defa konuyu babamlara açtım, aile büyükleri kendi aralarında konuştu vs.
Bu arada ben bir gün eşime ulaşamadığımdan araç plakalarını istedim ne için olduğunu sorunca anlaşmalı boşanma protokolü için olduğunu söyledim.
O akşam eşim benimle konuşmak istedi ve evliliğimize bir şans vermemi, oğlumuzun bize en çok ihtiyacı olduğu zamanda ayrılmamızın doğru olmayacağını, yıllarca benim eşimin kahrını çektiğimi artık rahat bir döneme girdiğimizi vs tonla şey konuştuk.
Dün konuşurken bana "benden araç plakalarını istemen beni çok yaraladı" dedi. Ben "bizim için boşanma bir seçenek değil" derken senin işi protokole kadar götürmen beni çok kızdırdı ve zaten kurulacak bir şirketti hemen senin protokol lafının ertesinde şirketi kurdum dedi.
O kadar üzüldüm ki "ben böye bir insan mıyım benim parayla işim mi olur ben protokolü kendim için mi istedim sanıyorsun oğlumun geleceği için istedim" dedim.
Eşim bu konuyu konuşmak istemiyorum, aile içinde para mevzusunu sevmediğimi biliyorsun dedi. Sen sanıyor musun ki benim elimde bir şey varken ben oğlumdan senden esirgeyeceğim dedi. Nerde ne hisse yazıyor nerde ne var ne önemi var dedi.
Konuyu sen açtığın için anlattım dedi ve bu esnada oğlumu almamız gerekti konu yarım kaldı öyle havada.
Boşanma sürecine giden yolda herkesin(kendisi de dahil) bana hak verdiği bir durumda protokol vs istemiş olmam yüzünden beni akıllarınca cezalandırmış olmasına o kadar kırıldım ki bunu anlatmak mümkün değil.
Şu an işte olduğum için daha fazla yazamayacağım ama nefes alabilmek için bunları yazmak istedim.
Cok üzüldüm resmen boşanma esnasında mallara ortak olmayasınız diye hissesini düşük almış. Mal kaçırmış Ne desen bilmiyorum. Yazık .. Eşinize güvenmeyin o çok sevgili kardeşi ve babasından haklarını alır umarım. Onlardan bir kazık yerse akıllanır.

Cok üzüldüm resmen boşanma esnasında mallara ortak olmayasınız diye hissesini düşük almış. Mal kaçırmış Ne desen bilmiyorum. Yazık .. Eşinize güvenmeyin o çok sevgili kardeşi ve babasından haklarını alır umarım. Onlardan bir kazık yerse akıllanır.
O kadar üzgünüm ki sevgili hesna anlatamam. Hani mal mülk dediğim de 3 4 tane ticari araba. Eşimden hiç beklemediğim bir tabır davranıştı. Hami bir şarkı var ya güvendiğim dağlara kar yağdı diye. Şimdi tam o şarkının dizeleri gibiyim

Eşiniz baya mal derdindeymiş bence siz eşinizi tanımamışsınız, aklıma gelmişti ama ortalığı bulandırmamak için yazmamıştım. Muhtemelen bu aklı da o iyi dediğiniz kardeşi ile babasından aldı. Ama eşiniz görür ilerde o evladı kendisine o mal mülkün temeli olan parayı veren karısından sakındığı parayı kardeşi ve cici annesi elinden alınca görürüm ben onu. Çünkü bu tür işletmelerde sermaye olarak gözüksün, vergi düşük olsun diye bütün mallar şirket üstüne alınır. Eşiniz sizin alacağınızı akıl etmişte iki gün sonra kardeşi de evlenecek o şirket büyümeye devam ederse şirketin alacağı her malda kadeşinin karısıda pay sahibi bunu düşünmemiş mi. Siz bu kadar sıkıntı çekmişsiniz, o kız gelip mallardan hak talep edince aklına gelmeyecek mi? Ben eşinizin sizi sevdiğini düşümüyorum. Bu cezalandırma da değil sevgisizlik ve mal kaçırma, şimdi ona bişey olsa çocuğunu kardeşinin insafına bırakan bir adam eşiniz kusura bakmayın. Siz o hiç birşeyken evlenmişsiniz ama o maşallah birşeyler sahibi olmaya başlayınca ilk sizi gözden çıkarmış. Bence alın eşinizi karşınıza konuşun mal ayrılığı sözleşmesi yapacağınızı bundan sonra herkesin malının kendine olacağını ancak sırf size vermemek için evladının malını kardeşine peşkeş çekmemmesini, ilerde kardeşi ile arasında birşey olduğunda en azından evladının canının yanmaması gerektiğini anlatın. Evin geçimini onun sorumluluğuna verip kendi birikiminizle kendinizi güvenceye alın.Buna da yanaşmayan adamı kusura bakmayın ama ben olsam boşarım.

Son düzenleme:
O kadar üzgünüm ki sevgili hesna anlatamam. Hani mal mülk dediğim de 3 4 tane ticari araba. Eşimden hiç beklemediğim bir tabır davranıştı. Hami bir şarkı var ya güvendiğim dağlara kar yağdı diye. Şimdi tam o şarkının dizeleri gibiyim
Benim bile içime öküz oturdu. Kimseye güvenmiyeceksin. Bundan sonra maaşını tamamıyle biriktir. Bütün her gideri karşılasın .Hatta sana kişisel harcamaların için para versin.

İşe başlarken verdiğim bir para var sadece. Bugünün ederi 35bin tl. 3 4 yıl içinde işletme çok büyüdü (bizim kalemimçze göre)
Şimdi bu işletme ltd ye dönmüş. Eşim %10 k.pederim ve kardeşi %45er paya sahip.
çooook büyük haksızlık. eşinizin asla kabul etmemesi gerek. ancak anladığım kadarıyla eşiniz ailesine karşı duramıyor tam olarak. bana işin altından "bize açıktan şunlar bunlar verilecek" gibi bir açıklama çıkacakmış gibi geldi nedense. eşinizin iyi niyeti suistimal edilmiş gibi sanki.

Adama bak resmen mal kacirmiş. Çok üzüldüm bu erkeklere hiç güvenilmez hakikaten. Bence al karşina guzelce konuş senden mal kacirmak istiyorsa da çocugundan bari kacirmasin. Çünku olan cocugunuza olacak maalesef.

orta düzey yönetici bir beyaz yakalı olarak hem iş hem de bireysel çok kez vize aldım. iş amacıyla çıkış elbette çok daha kolay. ancak şirketten alınan evraklar, şirket hesabı, burada çalıştığını gösterir belgeler yeterli.
sadece bunlarla son schengen'im 3 senelik çıktı.
merak etmeyin şirket ortağı olunca birşey değişmiyor. hatta ben 3 senelik alırken ona 6 ay bile çıkabilir. kaç kere giriş çıkış yapıp nerelere gittiği falan da önemli çünkü.

Back