- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Hayir , kazandigi gelir onemli , vize almak icin ortak yapmaya gerek yok ki , sirkette mudur gosterip birkac ay iyi bir maas oduyorlarmis gibi gostermeleri yeterliydiYa aslında sonradan bir fikir gelsi aklıma. Kardeşinin y.dışı için avrupa birliği ülkeleri için vize alması gerekiyordu haftaya hollandaya gidecek. Vizelerde şirket ortaklığı vizenin kolay çıkmasını falan etkiliyor olabilir mi acaba
Çok haklısınız size kimse bişey diyemez.Benim iş yerimde müdürüm der ki "kadının parası kapının üstündeki çandır, girerken çalar,çıkarken çalar;kendini hiç unutturmaz"
Çok haklı. Ben de zaman zaman lafını ediyorum. Dediğiniz gibi onların azmi, bilgisi vs olmasa ben 100bin versem de bu iş olmazdı. Fakat benim asıl derdim eşim. Dünya malı mülkü umrunda olmayan bir adam. Bundan dolayı çok öfkeliyim.
Benden neden gizledi bilmiyorum; ama bir de öyle şekilde öğrendim ki ona da çok kızdım.
Evet kardeşi konusunda haklısınız ama ben onu özellikle "ye iç gez" diyip şirkete zarar vereceğinden korlumdan yazıyorum. Ya biz bugğbe kadar işletmeden gelen tüm parayı yine işletmeye koyduk. Ev araba şu bu hiç bişey istemedik kastım oyduÖnce eşinizi dinleyin.
Aklınıza yatmazsa,
Kayinpederiniz de dediginiz gibi biri ise onunla konuşun. Çocuğunuz olduğunu, onu düşünmek zorunda olduğunuzu, söylersiniz.
Ama bunları yaparken 20 bin liranin lafini yapmayın.
Mesele 20 bin lira değil.
Eğer kazançları iyiyse ve kendi payına düşen para ise isterse ferrari alsın kardeşi de.
Bu kısmi sizi ilgilendirmiyor bence.
Tsg de kardeşi ve eşim münferiden müdürler ever. Zaten 1 ay olmuş şirket kurulalı.Hayir , kazandigi gelir onemli , vize almak icin ortak yapmaya gerek yok ki , sirkette mudur gosterip birkac ay iyi bir maas oduyorlarmis gibi gostermeleri yeterliydi
Haklisiniz , ortada verilen bir emek , fedakarliklar ve seneler varTsg de kardeşi ve eşim münferiden müdürler ever. Zaten 1 ay olmuş şirket kurulalı.
Bu arada kardeşim sürekli anlatıyor zaten hesabımda hareket yapıyoruz abla vize için diye.
Kimse de kötü niyet yok da venim içim iyi değil.
Hayir. Standart bir beyaz yaka calisan olarak 20 kez yurtdışına ciktim vize alip.Ya aslında sonradan bir fikir gelsi aklıma. Kardeşinin y.dışı için avrupa birliği ülkeleri için vize alması gerekiyordu haftaya hollandaya gidecek. Vizelerde şirket ortaklığı vizenin kolay çıkmasını falan etkiliyor olabilir mi acaba
Cok üzüldüm resmen boşanma esnasında mallara ortak olmayasınız diye hissesini düşük almış. Mal kaçırmış Ne desen bilmiyorum. Yazık .. Eşinize güvenmeyin o çok sevgili kardeşi ve babasından haklarını alır umarım. Onlardan bir kazık yerse akıllanır.Dün geceden beri kah uyudum kah uyandım döndüm durdum.
Geceye yakın bi 15 dk kadar eşimle bu konuyu konuştuk.
Aalında bşr tahminim vardı. Bana konudan hiç hoşlanmayacaksın dedi.
Yaklaşık 1 - 1.5 ay önce (şirket kuruluş tarihi sırasında) eşimle ayrılma noktasına geldiğim bir süreç yaşıyorduk/yaşadım. Hatta ilk defa konuyu babamlara açtım, aile büyükleri kendi aralarında konuştu vs.
Bu arada ben bir gün eşime ulaşamadığımdan araç plakalarını istedim ne için olduğunu sorunca anlaşmalı boşanma protokolü için olduğunu söyledim.
O akşam eşim benimle konuşmak istedi ve evliliğimize bir şans vermemi, oğlumuzun bize en çok ihtiyacı olduğu zamanda ayrılmamızın doğru olmayacağını, yıllarca benim eşimin kahrını çektiğimi artık rahat bir döneme girdiğimizi vs tonla şey konuştuk.
Dün konuşurken bana "benden araç plakalarını istemen beni çok yaraladı" dedi. Ben "bizim için boşanma bir seçenek değil" derken senin işi protokole kadar götürmen beni çok kızdırdı ve zaten kurulacak bir şirketti hemen senin protokol lafının ertesinde şirketi kurdum dedi.
O kadar üzüldüm ki "ben böye bir insan mıyım benim parayla işim mi olur ben protokolü kendim için mi istedim sanıyorsun oğlumun geleceği için istedim" dedim.
Eşim bu konuyu konuşmak istemiyorum, aile içinde para mevzusunu sevmediğimi biliyorsun dedi. Sen sanıyor musun ki benim elimde bir şey varken ben oğlumdan senden esirgeyeceğim dedi. Nerde ne hisse yazıyor nerde ne var ne önemi var dedi.
Konuyu sen açtığın için anlattım dedi ve bu esnada oğlumu almamız gerekti konu yarım kaldı öyle havada.
Boşanma sürecine giden yolda herkesin(kendisi de dahil) bana hak verdiği bir durumda protokol vs istemiş olmam yüzünden beni akıllarınca cezalandırmış olmasına o kadar kırıldım ki bunu anlatmak mümkün değil.
Şu an işte olduğum için daha fazla yazamayacağım ama nefes alabilmek için bunları yazmak istedim.
O kadar üzgünüm ki sevgili hesna anlatamam. Hani mal mülk dediğim de 3 4 tane ticari araba. Eşimden hiç beklemediğim bir tabır davranıştı. Hami bir şarkı var ya güvendiğim dağlara kar yağdı diye. Şimdi tam o şarkının dizeleri gibiyimCok üzüldüm resmen boşanma esnasında mallara ortak olmayasınız diye hissesini düşük almış. Mal kaçırmış Ne desen bilmiyorum. Yazık .. Eşinize güvenmeyin o çok sevgili kardeşi ve babasından haklarını alır umarım. Onlardan bir kazık yerse akıllanır.
Benim bile içime öküz oturdu. Kimseye güvenmiyeceksin. Bundan sonra maaşını tamamıyle biriktir. Bütün her gideri karşılasın .Hatta sana kişisel harcamaların için para versin.O kadar üzgünüm ki sevgili hesna anlatamam. Hani mal mülk dediğim de 3 4 tane ticari araba. Eşimden hiç beklemediğim bir tabır davranıştı. Hami bir şarkı var ya güvendiğim dağlara kar yağdı diye. Şimdi tam o şarkının dizeleri gibiyim
Yani şu an ne düşüneceğimi bilemiyorum. Çok şaşkınımEşiniz resmen mal derdindeymiş kusura bakmayın şimdi resmen çevir kazı yanmasın politikasında
Yeter ki karım alamasın da kardeşim alsın demiş resmen şaşırdım
çooook büyük haksızlık. eşinizin asla kabul etmemesi gerek. ancak anladığım kadarıyla eşiniz ailesine karşı duramıyor tam olarak. bana işin altından "bize açıktan şunlar bunlar verilecek" gibi bir açıklama çıkacakmış gibi geldi nedense. eşinizin iyi niyeti suistimal edilmiş gibi sanki.İşe başlarken verdiğim bir para var sadece. Bugünün ederi 35bin tl. 3 4 yıl içinde işletme çok büyüdü (bizim kalemimçze göre)
Şimdi bu işletme ltd ye dönmüş. Eşim %10 k.pederim ve kardeşi %45er paya sahip.
orta düzey yönetici bir beyaz yakalı olarak hem iş hem de bireysel çok kez vize aldım. iş amacıyla çıkış elbette çok daha kolay. ancak şirketten alınan evraklar, şirket hesabı, burada çalıştığını gösterir belgeler yeterli.Ya aslında sonradan bir fikir gelsi aklıma. Kardeşinin y.dışı için avrupa birliği ülkeleri için vize alması gerekiyordu haftaya hollandaya gidecek. Vizelerde şirket ortaklığı vizenin kolay çıkmasını falan etkiliyor olabilir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?