O kendine es secmemis stres topu, köle secmis. Sizi ezerek yukari cikacagini saniyor cunku asagilik kompleksi yasiyor kendi icinde. Aslinda belki de o kadar basarili degil. Siz de gozunuzde buyutmussunuz boyle boyle...Ne basarisi yapmis ki merak ettim. Belki isinde basarili olabilir ama evliliginde basarili degil. Iyi bir koca degil mesela. Bu evlilik yuruyorsa sizin fedakarliklarinizla yuruyor muhtemelen.
İşte size onca hakareti, küfürü eden adamı nasıl affedebiliyorsunuz icinizde, bakın 5 yılda bu adam sizin psikolojinizi bozmuş sağlıklı karar verebilme yetinizi kaybetmişsiniz farkinda mısınız? Sizin kendiniz için psikolojik destek almanız lazım. Eşiniz sizi seviyor mu ,sevmiyor yazdıklarınızdan anladigim ha bunca yaptığına rağmen seviyorsa da sizi bu sevginin ne anlamı var ki, size zarar veriyor, yere batsin öyle sevgi.
Önemli olan karsi cikmak degil ki, önemli olan onun o laflari agzina almamasi. Karsi gelip gelmemen birseyi degistirmez. Sana saygi duyan bu laflari zaten telaffüz etmezdi.
Ve halen adamdan medet umuyorsun ya. Sen bosanma davayi acman gerekirken, onun ayrilmasina bekliyorsun. Bu adamdan bosanmazsin bu düsünce ile. Ve yasin geliyor diye cocukta yaparsin. O cocuga simdiden cok üzüldüm. Sürekli hir gür, küfür hakaret olan bir evde büyüyecek.
Tek fark simdi icin yandigini saniyorsun, ama asil evladin ayni muameleyi gördügünde icin yanacak. Bosanmak bile care degil o zaman. O cocuk ömür boyu öyle babaya katlanacak, ayri evde kalsalar dahi. O cocugun öz güveni yer ile bir olur. Hic onu cidden seven, öz güvenini yükselten, onu koruyan babaya sahip olmayacak. Bunun ilerde suclulugunu cok yasarsin ama gec olur.
Korunursan bile, hic bir korunma yöntemi %100 korumuyor. Ne diyeyim, üzüldüm iste.
Karşılığını verin diyenler olmuş, buna asla katılmıyorum.
Karşılığını vermek demek , kendi seviyenizi düşürmek demektir.
Üstelik onun daha çok karşılığını vereceğine emin olabilirsiniz.
Hır gürle hayat geçmez.
Sizi anlayacak, sevecek , koruyacak , kolluyacak , fikirlerinize ve size saygı duyacak biriyle hayat sürdürmek yaşlanmak varken ,
Neden bir daha gelemeyeceginiz bir hayatı heba ediyorsunuz ki ??
Üstelik bu sizin elinizde. Esir değilsiniz , köle değilsiniz. Cuzzi iradenizle def edin hayatınızdan.
Yüzyıl yalnız kalacaginizi bilseniz bile bu hakaretleri , saygisizliklari asla kabul etmeyin, etmemelisiniz.
Sevgi mi?
Yok ya artık!
Bence bir psikoloğa git,gerçekten iyi değilsin sen!
Psikolog hiç yol göstermiyor mu?gidiyorum ..
Ya adamdan çok sen sorunlusunevlilik konusunda evet cok basarili degil.
is konusunda gercekten basarili, gozumde buyutmuyorum.yasina gore geldigi mevki ve elde ettigi gelir gercekten kimsede yok. bunun sebebide zaten cok hirsli olmasi, is odakli olmasi, aslinda bana karsi davranislarindaki ayni sebeplerden bu kadar basarili...
benim soyledigim biseye, onu elestirmeme, yada yaptigim biseye ne zaman gerilse hosuna gitmese beni ezme davranisina giriyo. guc gosterisi yapiyo, bastiramazsa kufur hakaret ile devam ediyo. ne zaman neye sinirlenip kizacagida tam belli degil. ofke sorunu kesin var, ama bence narsistlikte var..
İnanın çocuk isteğinizi anlıyorum, kendinizi çıkmazda hissediyorsunuz. İlk önce yumurtalık dondurmayla başlarsanız. Bir doktorla görüşün fikrini alın. Sonra bu adama cevap vermeye başlayın. İnanın ezik bir karakter. Bir üye anlatmış size şimdi bulamadım o sizin zekanızla dalga geçince siz de onukiyle geçin. Gerekirse aşağılayın gururunu kırın. Kulağa hoş gelmiyor evet ama böyle giderse siz gerçekten aklınızı kaybedersiniz. Aldırmayın ona, kendinize tek başına dünya yaratın. Ve ona değişmezse kopup gideceğinizi bildirin. Bunu yapamıcaksınız biliyoruz ama blöf yapın bari. Ya dört yaşındaki bir çocuğun saçını çekse arkadaşı o da karşılık verir, siz en doğal tepkilerinizi kaybetmişsiniz ve bu sadece çocuk uğruna ya da sevgi diyorsunuz. Bu adam böyle devam ederse siz o çocuğa hiç kavuşamıcaksınız. Bir de böyle düşünün.haklisiniz malesef.
cocuk istedigim icin ve bu iliskide olmamasi gerektigi icin acil bir yol bulmam gerekicek..
Düşünsene 5 yaşında çocuk bir hevesle baba ağaç resmi yaptım deyip yanına gidecekmalesef esimin kufuru hakareti hic bitmedi. her seferinde ofkelendiginde agzindan cok kotu sozler cikiyor. dizi haber mac izlerkende kufur ediyo, trafiktede oyle. kendi potansiyelinde zaten oyle, banada soylemekte bi sorun gormuyo..
yapamam cocuk. hic guvenmiyorum kendime bu iliskide. onu perisan edemem . bide cocuk olursa kesin bosanmak isterim ona verdigi zarari dusunup, sonra bosansamda bir omur esimle gorusmek zorunda kalirim. suanda es olarak bunlari duyuyosam eski es olarak neler duyar gorurum Allah bilir! gozum yemiyo yani...
kendim icinde bi karar verip uygulamam gerek biliyorum, ama gucum cok az. tam anlatamiyorumda size sanirim ama 5 senedir yasadigim seylerle psikolojim, kimligim, herseyim degisti...
malesef esimin kufuru hakareti hic bitmedi. her seferinde ofkelendiginde agzindan cok kotu sozler cikiyor. dizi haber mac izlerkende kufur ediyo, trafiktede oyle. kendi potansiyelinde zaten oyle, banada soylemekte bi sorun gormuyo..
yapamam cocuk. hic guvenmiyorum kendime bu iliskide. onu perisan edemem . bide cocuk olursa kesin bosanmak isterim ona verdigi zarari dusunup, sonra bosansamda bir omur esimle gorusmek zorunda kalirim. suanda es olarak bunlari duyuyosam eski es olarak neler duyar gorurum Allah bilir! gozum yemiyo yani...
kendim icinde bi karar verip uygulamam gerek biliyorum, ama gucum cok az. tam anlatamiyorumda size sanirim ama 5 senedir yasadigim seylerle psikolojim, kimligim, herseyim degisti...
Psikolog hiç yol göstermiyor mu?
İnanın çocuk isteğinizi anlıyorum, kendinizi çıkmazda hissediyorsunuz. İlk önce yumurtalık dondurmayla başlarsanız. Bir doktorla görüşün fikrini alın. Sonra bu adama cevap vermeye başlayın. İnanın ezik bir karakter. Bir üye anlatmış size şimdi bulamadım o sizin zekanızla dalga geçince siz de onukiyle geçin. Gerekirse aşağılayın gururunu kırın. Kulağa hoş gelmiyor evet ama böyle giderse siz gerçekten aklınızı kaybedersiniz. Aldırmayın ona, kendinize tek başına dünya yaratın. Ve ona değişmezse kopup gideceğinizi bildirin. Bunu yapamıcaksınız biliyoruz ama blöf yapın bari. Ya dört yaşındaki bir çocuğun saçını çekse arkadaşı o da karşılık verir, siz en doğal tepkilerinizi kaybetmişsiniz ve bu sadece çocuk uğruna ya da sevgi diyorsunuz. Bu adam böyle devam ederse siz o çocuğa hiç kavuşamıcaksınız. Bir de böyle düşünün.
Düşünsene 5 yaşında çocuk bir hevesle baba ağaç resmi yaptım deyip yanına gidecek
Bu ne biçim resim lann bu mu ağaç
Bunun nesi ağaca benziyor alacağı cevap bu olacak
İyi bir şey yaptığında kendi çocuğu kötü bir şey yapıp başarısız olduğunda beyinsiz anasının oğlu ana tarafına çekmiş bir.... Bilmeyenler yetiştirdi olacak
Adam sizi yok etmiş sindirmiş büyük ihtimalle çocuğada aynısını yapacak
Benim çevremdeki 10 yaşında olup antideprasını yetmeyip daha fazlasını isteyen hayatından bıkmış çocuklardan olacak
Adam sizi sevmiyor gözünüzü daha nasıl açacaksınız
Duymadığınız hakeret kalmamış
Berbat bir herifle evlisiniz sizi sevdiği için değil sizi sindirebildiği evliliğinde at koşturabildiği için sizinle evlenniş
Elbette bir gün gerçeği kabullenirsiniz umarım sizin için çok geç olmax
Hayir gayet anliyorum. Yasadigin sey cok zor. Bu izdirabi biliyorsun, alistin artik fakat bosanmak nedir bilmiyorsun. Bilmedigin seydenki korkun, bu cektiklerinden daha büyük. Mantigini devre disi birakiyorsun.
Bence en iyisi bak hafta sonu olmus, annenlere yanliz git. Orda biraz nefes al. Is yerinden bir kac gün izin al ve annenlerde kalmaya devam et. Istediklerini yap. Arkadaslar ile bulus, avm'ye git. Evde kitap kahve keyfi yap,..
Bu sekilde birazda bosandiktan sonra annenlerde kalmanin bu kadar korkunc olmadigini ögrenirsin. Yani bosanmak artik "bilinmeyen bosluk" olmaz. Gücünüde toplarsin ve sonunda annene anlatirsin herseyi. Terapi sikligini yükselt ama, her hafta git. Bunlari üstünden atman zaman alacak, ama atacaksin canim. Zararin neresinden dönersen her zaman kardir.
Cok dogru tespitiniz, aynen oyle.
icinde oldugum dongu cok korkunc gorunebilir ama bildigim tanidik bir dongu, nerede baslayip nerede bittigini biliyorum. ayrilmadiginida biliyorum. ama bosanmak/ ayrilmak cok farkli bilmedigim bir durum.
aslinda esim cok seyahate gittigi icin annemlerde kaldigim oldu, yalnizda kaliyorum her ay belli bi sure. ama onu hayatimdan cikarmak nasi olcak bilmiyorum.
annem cok detayli bilmiyo ama anlatsam sasirmaz, bildigi seyler var cunku. terapiyede haftada 1 devam edicem.
calismiyorum bu arada, isi birakmistim 1 sene olcak neredeyse.
Benim bir akrabamın Geri zekalı kocası böyleydiEşiniz narsist. Düzelir mi? Pek sanmıyorum. Ettiği küfürler akıllara zarar. S.kik ne demek? Çıldırdım burda hayvan herif.
Müdür olmuş da bi b.k olamamış. İnsaniyet vicdan sıfır. Sizin gibi sabırlı bir eş bulmuş kıymet bilmiyor. Ömür geçmez böylesiyle. Kımıldayın, bir şeyler yapın. Yoksa kalacaksınız öyle. Yaşınız genç ne güzel günler var önünüzde..
O herif sadece kendini sever, kendiyle sevişir öyle mutlu olur, manyak çünkü.. Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu demir zannedermiş hesabı, o çok beğendiği aklını birgün bir gömerler neye uğradığını şaşırır. İnsani eğitim ve kendini yetiştirme eksi 1 milyon.. Olmamış bu herif.. Anana babana söyle seni yeniden yapsınlar olmamışsın sen deyin.. O ona yeter.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundadırmerhaba..
eşim sinirlendiğinde ağzından çıkana dikkat etmeden ilerisini gerisini düşünmeden bana hakaret ve küfür ediyor. sonrasındada herhangi bir özür dilemiyor,istisnalar hariç oda 4 senede 3 kere dilemiştir.
bugün devlet dairesinde işimiz vardı, adresi söyledim yanlış bişey anlamış küfür edicem ha diye çıkıştı. dönüşte arabaya binincede orda yükselmesinin gereksiz olduğunu söylerken konu uzadı diye yine sinirlendi arabada avaz avaz bağırdı. kuduz köpek gibi konuşuyosun bi çor bi sus dedi. beyninde betonmu var s.kik dedi.
eğitimsiz falan diye düşünürsünüz belki. lisans üzerine yurtdışında master yapmış bi şirketin genel müdürü konumunda şuan. yani işinde başarılı eğitimi olan bi insan. ailesine karşıda sinirlendimi kırıcı, küfür etmesede ağır konuşabiliyor. Tabiki hiç kimseye bana ettiği küfür hakaretleri etmiyodur. Dersenizki çok sindirmişsin, haklısınız çok taviz verdim ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok yıprandım.
evliliğin ilk 3 yılı yurtdışında yaşadık çalışıyodum bende, Türkiyeye döndük işe girmedim çocuk yapıcaz diye. 30 yaşındayım çocuk çok istiyorum ama böyle bir ilişkide kendimi zor ayakta tutabiliyoken nasıl yapabilirimki.
o yüzden o konu bile değil şu durumda..
çok kısa bi örnek daha vereyim. Eşim annemin çok kibirli vs olduğunu düşünüp yaşlandığında ona bakmam yardım etmem demişti. üzülmüştüm çok üzerinde durmamıştım boş konuşuyo sinirden heralde diye. Annem rahatsızlandı ben yemek yapmaya gittim, anneme dedimki biz varız anne merak etme, bunuda eşime anlatırken biz miz yokuz diye çıkıştı kılımı kıpırdatmicağımı söylemiştim dedi bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim. bana hakaret etmek hoşuna mı gidiyo ve annem hastayken dahi nası bu kadar kinli olabiliyosun kadın sana ne yapmış dedim. aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs... ben tepki koyup çekilincede daha sonra bana ailemin bana destek olmadıklarını ama benim çok saf olup iyi niyetimden bunları yaptığım için onun sinirlendiğini vs söyleyip hakaretler için özür diledi. Ailem standart iyi bir ailedir. Beklediğim ilgiyi her zaman göremediysemde ekstrem bir durum yok. bunuda yorum yaparken belki örnek olur diye yazdım.. Ailemlede ilgili arada böyle garip şeyler söylüyo...
bu durumlar değişirmi sizce.. artık gözümü açmak ve huzurla yaşamak istiyorum.
işin en kötü yanı kendini her zaman akıllı, benden üstün, ve haklı görmesi....
saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız... teşekkürler
Birşey daha eklemek istiyorum buraya... eşiniz veya sevgiliniz tarafından değer gördüğünüzü,sevildiğinizi anladığınız şeyler nedir acaba? bunları sorma sebebimde ben ne yaşıyorum yüzleşmek istiyorum... çok teşekkür ederim.