Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

cok tesekkurler yazdigin icin.
dongu neredeyse 10 gunde basa donuyo diyebilirim. ayda en az 3 kez bu tip kufur hakaretli bir tartisma yasaniyor.
mesela malmisin diye basliyo kavga ben susup dayanabilirsem kesip atarsam kalio orda ama o enerji sonra baska yerdende cikiyo. yada duramaz bende ne bicim konusuosun vs der kendimi savunursam bu sefer ofke patlamasi oluyo esimde. o anlardan once cok hissedemiyorum malesef. dun mesela anlattigim olayda sakin sakin konusurken bi anda oyle bi bagirdiki hic beklemiyodum.
bazende bi gerilim hissediyorum sonrasindada olay oluyo zaten.

benim esim kendinde sorun oldugunu dusunmuo, bizlerden cok daha akilli oldugu icin sinirlendigini dusunuyo. ben biraz daha beynimi kullanabilirsem kapasitemi arttirirsam aptal davranmazsam boyle sinirlenmezmis. bahaneleri bunlar, sorumluluk duygusu yok cunku herseyi olmasi gerektigi gibi yaptigini dusunuyo o yuzden tedavi olmaz.
hatta bana hep sen degis ustume gelme kendine kendine yetebil birey ol vs sonra ben sana hakaret kufur edersem gel o zaman ne istersen yapicam falan diyo hep ama yani ben ne yapsam hataliyim gozunde bunu hic bi zaman kabul etmeyecekki? yani dunki olayda bile hataliyimdir gozunde. neyi kime nasi kanitlicam yani. esim inanmak istemedikten sonra ben ona sabaha kadar anlatsamda bagirmasiyla konusmasiyla beni bastirir yine guclu kisiliginden odun vermez...

bendeki sorun ben sucluluk sorumluluk duyuyorum. hersey benim ustume yigili kalmis durumda. biterse ben bitirmis olcam hep suclandigim icin hep kendimi sorguluyorum, cok ilgi beklemeseydim isiyle ilgili cok soylenmeseydim (cok seyahat ediyo ayin 10 15 gunu yurtdisinda) acaba bu kadar sinirli olurmuydu belki iyi gecinirdik vs...

bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim.
Şu cümleden sonra ben sizin gibi sakince cevap veremezdim. Size saygısı yok.

Kötü dusunmeyin öyle olmaz umarim
Kardesimde bende annemin hep yaninda olduk hala öyle
Babam bu sebepden bize karsi sevgisiz.
O hep sevgisiz biriydi gerci.
Cocuklar herseyi fark ediyor anlayabiliyor.
Annemi bosanmasi adina cok destekledim ama onunda hakli sebepleri vardi.
Belli bir yastan sonra maasi geliri olmayan bir insansin bir yere sigamiyorsun.

bende inanamadim o lafina.
malesef canavarlasiyor bi tartismada uste cikmak beni ezmek icin herseyi soyleyebilir..
amin insallah sagolun.

o durumlarda hic kaba davranmiyo hayir.
gecen bi tartismada yine avazi ciktigi kadar bagiriyodu falan yuzunu tuttum sus artik diye ama acitmadan oda bi daha yuzumu tut senin suratini camdan cikaririm dedi. bende bi dene yap bakalim noluyo dedim. oda 1 gorursem 5 karsilik veririm dedi.
narsist bencede. kendimi koruyamiyorum, cogu zaman kendimi sucluyorum soyle yapmasam boyle demesem belki bunlar olmazdi, belki dedigi gibi ben daha az ilgi beklesem aramasam ustune gitmesem boyle olmazdi diye.. ama bu tamamen onun sorunu. umarim ben gerekeni yapabilirim

daha once hic biseyini gormedim baska bir kadina dair. iskolik zaten hep oraya odakli. seyahati cok ayda 10 15 gun ortalama yok. bu ay 22 gun yoktu mesela. yinede kavgalarimizda bi degisiklik olmuyo.
haklisiniz gerekeni yapicam.

ben saygiyi hep korumaya calistim.
onca isittigim lafa kufure ragmen esime hic kufur etmedim mesela. he bu sekilde yaparak belki daha bile cok ezilmis olabilirim tabiki.
tek tarafli bir saygisizlik soz konusu.

citayi ne kadar yukseltirsem oda ordan devam ediyor. ben malesef yapamiyorum kufur etmek vs yaparsam ancak evi terk ettigim zaman ayrilacagim zaman yapabilirim.

bana aptalmisin dunkof gibi bakiyosun demesinin sebebi annem hastayken bana biz miz yokuz kilimi kipirdatmam annen icin vs sayinca ne cevap vericegimi bilemedim o an. sonrasindada bana hakaretlere basladi. uzerinede ozur diledi anneme sinirlenmis ben cok safmisim enayi gibi kullandirtiyomusum kendimi vs. bos konusuyo.
sizin taktikler bizim iliskide sokmez farkliyiz.

Allah sizede yardim etsin.
aynen banada diyo kadinmisin sen kimliginde kadin yaziyo ama falan. cocukmusum. ne basardin bugune kadar diye oda sorgular. kendimce basardimda aslinda. universite mezunuyum, calistim ettim, yurtdisinda kendim okudum calistim, esimle tanistigimda beni kotu bi konumda bulmadi yani. ailem ayni sekilde.. ovmek icinde yazmiyorum yani ne kadar basarsak etsekte kafalarinda bunu gormek istemicekler ezmeye calisicaklar o yuzden uzmeyin kendinizi sizde.. hakkimizda hayirlisi.

esim cocuklari seven biri aslinda. yegeni var mesela cok cok seviyo ilgileniyo.
ama bazen kiziyoda cocuk oldugunu unutup bagirabiliyo.
yani tepkileri cok siddetli. bizim cocugumuz olsa cocuk hastalansa bisey olsa direk beni sorumlu tutar. sevgi dolu huzurlu anlayisli sicak bir ortam olmaz gibi geliyo..
annenizde hakli insallah yasliligini cok guzel gecirir..

Bu kadar hakaret cekilmez. Kendinize bunu nasil reva goruyorsunuz?
Adam saygisiz. Sinirine hakim olamama degil bu, saygi yok adamda. Bu saatten sonra da olmaz. Yaslandikca da daha da huysuzlasir. Evrene salin gitsin. Cekilir dert degil. Kimsenin sizi asagilamasina musade etmeyin. Bos yere bu öküz icin psikolojinizi bozuyorsunuz. Adamin agzi pis.

Bu öküz sizi sevmiyor ki. Sanki nefret ediyor sinirini çıkarıyor sizden. Sevmeyen insanın içine sevgi ekemezsiniz. Çocuk falan düşünmeyin bu adamdan
Düzelme ihtimali göremedim ben malesef

iyi oldugumuz zamanlar sevdigini soyluyo. canim karicim benim falan der hatta. yani cok ilginc bende anlayamiyorum.
sevgi nedir bilmiyo bence. sinirlendigi konularda hayat meselesi degil, dun apartmanin numarasini yanlis gordum diye mesela, yada anneme hasta yemek yapmaya gittigimde icindeki kini falan. cok normal konulara sinirlenebiliyo..

Anlayamazsiniz tabi cunku karakter yoksunu.
Zayifligini kufurle bastiriyor.
Aklinca guclu gorunecek.
Ayrilmazsaniz ve bu adamdan bide ustune cocuk yaparsaniz, cocuk dusse ustunuze yurur hasta olsa sizi hastanelik eder.
Adam hasta farkina varin.
Seviyorum diyince inaniyor musunuz gercekten?
Adam kendini sevmiyor ki sizi sevsin.

Sürekli okuyorum ama neden boşanmadığını anlamadım.
Gerçi ilk yazdığım mesaja da cevap vermemişsin,belki yine es geçeceksin ama olsun...

kusura bakmayin, gordum ama donmeyi atlamisim..

sebebi su, her gunumuz kotu gecmiyo dedim ya, iyi gecen gunlerdeki umitlerimden dolayi surekli olarak icimde esimi affetmemden dolayi, onun kendi ofke patlamalari yasadigini benimle bir ilgisi olmadigini kendime inandirmaya calistigimdan, bide hep suclanan sorumluluk uzerine atilan ben oldugum icin acaba soyle demesem bende boyle yapsam farkli olurmu diye dusunerek iliskiyi bitirmiyorum.

bu sevgimi, evlilikmi, en iyi ihtimal bu mu, yada bundan baska secenegim var mi , bilmiyorum. elimdekini yasatmak icin kendimi paraliyorum ama deger gormuyorum...

Estağfurullah.
İyi zamanda herkes iyidir,önemli olan zor zamanlarda,sinirli anlarda verilen tepkilerdir.
Diyelim ki bundan başka şansınız yok,hep böyle üzülerek mi yaşamak istiyorsun?

Öfke patlamaları tabii ki seninle ilgili. Adam seni sevmiyor gerçekten senin gibi okumuş,donanımlı bir kadın olarak bunu farkedemiyor musun?

dogru, sinirine hakim olmasi gerektigini dusunmuyor cunku saygi yok
hatta bana saygi hakedilir diyo oyle davran saygi gor. ben ayna gibiyim sen ne istersen onu veriyorum kufur istiyosun ediyorum diyo dahada deli ediyo insani. ne yapsam ne desem onda suc hata yok yani hersey benim yuzumden.
kendi mukemmel cunku. surekli kendi basarilari akli, ben biseyini begenmezsem falan guclu olmak icin beni ezer sen ne yaptin ne basardinki der.
narsistlik var... gecen su ulkenin basina gecip yonetsem harika olmazmi dedi. yada ileride hayatimi kitap yazicam diyo. tamam basarili dogru, cok genc yasta cok seyler basardi hirsli cunku akillida tamam. ama insan durduk yere daha o raddeye gelmeden hayatimi kitap yazicam diye hedef koyarmi ? yani bana bi degisik geliyo bunlar.. yanindada hep beni eziyo oda ilginc cunku beni cok begenerek isteyerek severek evlendi el ustunde tuttu benimle olmak icin cok cabalamis cok istemisti evlenmeyide cok istedi. simdi geriye donup baktiginda bunlar olmamis gibi davranir konusur birlikte istedik der, sen evlenmeyi benden cok daha fazla istedin falan der.

cok inanmiyorum artik heralde, sevgininde anlami kalmadiki. yani genelde kavgalarimizi yasananlari dusundugum icin sevip sevmedigine gelmiyo sira. bence sevgi nedir bilmiyor. hirs basari, zeka akil ile kafayi bozmus. umrunda degil sevgi hisler falan zayiflik olarak goruyo olabilir..
deger gordugumu dusunmuorum bu kadar umursamazca evden kovan, kufur hakaret eden bi insan deger veriyo olamaz. insan esine bunlari soyleyemez yoksa ..

cok isteyerek dil dokerek sevgili oldu, ve cok isteyerek evlendi. bende oyle. simdi onlar hic yasanmamis gibi davraniyo. beni kontrol altina almak bu sekilde yasamak istiyo asil derdi o.

bide onun icin en onemli sey isi, basarisi, akli, onlara odakli yasiyo. ev icinde yeterli parayi vermek faturalari odemek kirayi odemek , isten cikip eve gelmek onun acisindan herseyi yapmak demek. bana verdigi psikolojik zararin farkinda degil cunku senin yuzunden diyo. akilli ol aptal olma haketme bunlari. kendi ailesinede cok tahammulsuz cok kirici kaba olabiliyo.
o yuzden kendi yapisi boyle diye cok gecistirdim icimde.

Adamın hakaretleri o kadar ağır ki, günde 1000 kere canım karıcım, seni seviyorum dese toparlayamaz..

sevgiyi bilmemek ile bu kadar rahat hakaret edebilmek aynı şey değil ki... boşanmayı düşündüğünüzde açabiliyorsanız hakaret davası da açın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…