Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

Sevgili Nilay,
Seni çok iyi anlıyorum. Neden ayrılmadığını, neden tepki veremediğini, neden düzelsin diye umutsuzca beklerken bile içinde küçük bir çiçek gibi umutlar yeserttigini.
İyi olduğu zaman o kadar iyi oluyor ki, herhalde ben de bir şeyler yaptım bak şu an ne kadar iyi, hatta tanık olduğum bir çok evlilikten iyi diyorsun, kizdiginda şaşkınlıktan cevap veremiyorsun çünkü yanlış bir şey yapmamışsin saskinsin , zaten o iyi anları olmasa çoktan ayrilmistin.

Bazıları "seni anlamıyorum "yazmış ya, bu yaşadıklarını anlamanın nasıl bir şans olduğunu bilmiyorlar, iyi ki de anlamıyorlar.

Gözlemlediğin kadarıyla bu öfke patlamalarinin periyodik bir şablonu var mı?2haftafa bir, on günde bir gibi...
Bu öfke patlaması gelmeden önce anlayabiliyor musun, mesela bakışları sanki içinde baska biri varmış gibi değişiyor mu?
Küçükken annesiyle yaşadığı bir ayrılık var mı?
Bu yaşadıklarını terapisine anlattığına su su olabilir diye bir şey söyledi mi?

Benim yaşadığım cehennemi sadece ben biliyordum ve kimseye belli etmemek için aşırı çaba harcıyordum, değişmesini bekliyordum kendimi suçluyordum ve her şey kötüye gidiyordu. Hiç olmadık zamanlarda ve zamanla hiç olmadık yerlerde nasıl bir patlama yaşanacağını kestiremiyordum. Elimde pimipçekilmiş bir bomba vardı ve her an ne zaman patlayacak diye tetikte bekliyordum. Bu sebeple çocuk da yapmıyorsun, ben bunlara katlanamazken çocuk nasıl katlanacakti? (Benimki suçlayıcı, aşağılayıcı şeyler söylüyordu ama küfür etmiyordu) bir keresinde şöyle düşündüğümü hatırlıyorum : keşke bir defa vursa da burdan çıkıp gidebilsem, bu size çok manyakca gelebilir; kavga bittiğinde iyi olduğu tarafları düşünüp kendini ilişkiye mahkum ediyorsun, geçecek,yorgundu ,ben de üstüne gittim vs. Ama vurmak benim kırmızı çizgimdi, öncesini silip atabilecegim bir şey olacaktı.
Bence muttluluk evden çıkarken telefon ve anahtar almama fikriydi çünkü çıkarken her şey iyiyken dışarda sırf onunla aynı yemek menüsünü istediğimden kavga çıkabiliyor ve benim aklım almıyordu.
Yağmur yağsa suçlusu ben oluyordum.
Ama iyi olduğunda da beni pamuklara sariyordu, arkadaslarim nasıl harika bir kocam olduğunu söyleyip beni kıskanıyordu.
Hayatımıza dışarıdan bakanlar için sorun bendeydi, adam harikaydı, kıymet bilmiyordum.
Saçma sapan sebeplerden evi terk etmeye kalkıyordu.
Bir gün mani olmadım, nereye gideceksin diyorum bilmiyorum diyor ne zaman döneceksin diyorum bilmiyorum diyor. O gece gitti, ben de terk edildiğime hükmettim. Hem uzuldum hem rahatladım ama ertesi gün bir şey olmamis gibi arıyor, iki kelime konuşuyorum kapatıyorum . Öyle öyle onbeş gün kadar geçti o arada sanki evden giden o değilmiş de ben onu tatile göndermişim gibi sohbet ediyor falan , niye isteksiz konuşuyorsun diye kızıyor, ben o ara bitirdim kafamda her şeyi, geldiğinde konuşuruz diyorum. Telefonda da sinirlendirmeye istemiyorum.
Döndüğünde benim artık bıraktığı kişi olmadığımı görünce dehşete düştü, ben o masaya boşanmak üzere oturmuştum ama içim yanıyordu.
Daha önce benim ısrarlarına terapiye gitmiştik ve sonuç alamamıştık çünkü ona göre sorun yoktu.
Sonra normal olmadığına kanaat getirdi ve EMDR yapan çok iyi bir terapist buldu. Ben gitmek istemedim. İkna etti. Tamam dedi bosaniriz ama bir kere bu adama gidelim istersen olmadı dersen ayrilalim. Hiç umudum kalmamıştı, sadece kendime elindem gelen her şeyi yaptım demek için gittim.
O terapiler sonunda değişti,inanılmaz bir biçimde değişti. Terapist başka bir şehirdeydi, tüm işini gücünü her şeyi bırakıp bir ay orda pansiyonlarda kalıp terapi aldı. Sonrasında da ara ara gitti.

Seni boşuna umutlandırmak istemiyorum, diyeceğim şu; eğer kendisi tedavi olmak istemiyorsa hatta seni ikna etmeye çalışmıyorsa arkana bakmadan kaç. Çünkü evlilik senin şuan yaşadığın şey değil.

Bazıları vururum falan yazmış, sakin vurayim deme :1-zaten normal olmayan ve ota b.ka deli gibi sinirlenen birinin eline sinirlenmek için haklı sebepler verirsen seni öldüresiye dovebilir. 2-hakliyken haksız olabilirsin.

Terapi almazsa ne olur kendine acı, çok gençsin, çok güzel bir hayatın olabilir,bu arada çocuk yapma.

Allah yardımcın olsun.
Sevgiler

cok tesekkurler yazdigin icin.
dongu neredeyse 10 gunde basa donuyo diyebilirim. ayda en az 3 kez bu tip kufur hakaretli bir tartisma yasaniyor.
mesela malmisin diye basliyo kavga ben susup dayanabilirsem kesip atarsam kalio orda ama o enerji sonra baska yerdende cikiyo. yada duramaz bende ne bicim konusuosun vs der kendimi savunursam bu sefer ofke patlamasi oluyo esimde. o anlardan once cok hissedemiyorum malesef. dun mesela anlattigim olayda sakin sakin konusurken bi anda oyle bi bagirdiki hic beklemiyodum.
bazende bi gerilim hissediyorum sonrasindada olay oluyo zaten.

benim esim kendinde sorun oldugunu dusunmuo, bizlerden cok daha akilli oldugu icin sinirlendigini dusunuyo. ben biraz daha beynimi kullanabilirsem kapasitemi arttirirsam aptal davranmazsam boyle sinirlenmezmis. bahaneleri bunlar, sorumluluk duygusu yok cunku herseyi olmasi gerektigi gibi yaptigini dusunuyo o yuzden tedavi olmaz.
hatta bana hep sen degis ustume gelme kendine kendine yetebil birey ol vs sonra ben sana hakaret kufur edersem gel o zaman ne istersen yapicam falan diyo hep ama yani ben ne yapsam hataliyim gozunde bunu hic bi zaman kabul etmeyecekki? yani dunki olayda bile hataliyimdir gozunde. neyi kime nasi kanitlicam yani. esim inanmak istemedikten sonra ben ona sabaha kadar anlatsamda bagirmasiyla konusmasiyla beni bastirir yine guclu kisiliginden odun vermez...

bendeki sorun ben sucluluk sorumluluk duyuyorum. hersey benim ustume yigili kalmis durumda. biterse ben bitirmis olcam hep suclandigim icin hep kendimi sorguluyorum, cok ilgi beklemeseydim isiyle ilgili cok soylenmeseydim (cok seyahat ediyo ayin 10 15 gunu yurtdisinda) acaba bu kadar sinirli olurmuydu belki iyi gecinirdik vs...

bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim.
Şu cümleden sonra ben sizin gibi sakince cevap veremezdim. Size saygısı yok.

Anneniz cekmis bu durumda sizi uzmemek icin..
bazi durumlarda bu tam terside olabiliyomus, cocuklar annenin ezildigini gorup babayi ornek alabiliyo, anneye saygisizlasabiliyolar, ezik gorup cok takmayabiliyolarmis.. yani bu dahada kotu bi durum tabiki..
Kötü dusunmeyin öyle olmaz umarim
Kardesimde bende annemin hep yaninda olduk hala öyle
Babam bu sebepden bize karsi sevgisiz.
O hep sevgisiz biriydi gerci.
Cocuklar herseyi fark ediyor anlayabiliyor.
Annemi bosanmasi adina cok destekledim ama onunda hakli sebepleri vardi.
Belli bir yastan sonra maasi geliri olmayan bir insansin bir yere sigamiyorsun.

Rezil rusva bir adam musvedesiyle evlisiniz.
Dunkof olan da mal olanda kendisi.
Insan karisina s.kik nasil der ya? Hayvan herif.
Bu evlilige cocuk yapilir mi? Gunah degil mi o sabiye?
Bu hoyrat kendinizi bilmez herifle omur mu gecer ya?
Allah gozunuzu acar umarim ve bu terbiyesizden bosanirsiniz.

bende inanamadim o lafina.
malesef canavarlasiyor bi tartismada uste cikmak beni ezmek icin herseyi soyleyebilir..
amin insallah sagolun.

ayyy.. sana ayrı bu adamın altında çalışanlara ayrı acıdım.. narsist köpek.
size dediği "beyninde beton mu var senin s.kik" lafından sonra kafasını o direksiyona nasıl geçirmediniz, ben şaşkınım mesela..direk kadın cinselliği üzerinden sizin kadınlığınıza hakaret.. eminim yatakta da size kaba davranıyordur.
siz de manüpülasyona açık hale gelmişsiniz iyice.
yapılacak şeyler belli;
-eşinize aynı üslubla cevap vermek sonrasında da boşanmak. asla düzelmeyecek cünkü.

o durumlarda hic kaba davranmiyo hayir.
gecen bi tartismada yine avazi ciktigi kadar bagiriyodu falan yuzunu tuttum sus artik diye ama acitmadan oda bi daha yuzumu tut senin suratini camdan cikaririm dedi. bende bi dene yap bakalim noluyo dedim. oda 1 gorursem 5 karsilik veririm dedi.
narsist bencede. kendimi koruyamiyorum, cogu zaman kendimi sucluyorum soyle yapmasam boyle demesem belki bunlar olmazdi, belki dedigi gibi ben daha az ilgi beklesem aramasam ustune gitmesem boyle olmazdi diye.. ama bu tamamen onun sorunu. umarim ben gerekeni yapabilirim

Eski konularinizi gercekten saskinlik ve uzuntuyle okudum.
Bu adam asla degismez asla.
Annen seni dogururken veterinere gitmeliymis diyen esine s.kik diyen haysiyetsiz bir adam gercekten duzelmez.
Isi geregi cok seyahat ediyor demissiniz.
Bu asagilamalarin altindan baska kadin/ kadinlar cikar gibi geliyor bana.
Lutfen cocuk yapip bu adamla bi omur iletisim icinde kalmak zorunda olmayin.
Bosayin pisligi yolunuza bakin.
Cekismeli dava acip donuna kadar alin,terbiyesiz

daha once hic biseyini gormedim baska bir kadina dair. iskolik zaten hep oraya odakli. seyahati cok ayda 10 15 gun ortalama yok. bu ay 22 gun yoktu mesela. yinede kavgalarimizda bi degisiklik olmuyo.
haklisiniz gerekeni yapicam.

Evet arkadaslarinda dedigi gibi. Cok fazla taviz vermissiniz. Asla ve asla kendinize salak manyak bile dedirtmeyin ki bu adam dahada aşmis bunlari. Bende evliyim ama bizim aramizda hep bi saygi olduguna inaniyorum ve asla birbirimize kizsak bile salak manyak veya kufur demiyoruz. Aradaki saygiyi korumak onemli. Unutmayinki sayginin olmadigi yerde sevgide olmaz.

ben saygiyi hep korumaya calistim.
onca isittigim lafa kufure ragmen esime hic kufur etmedim mesela. he bu sekilde yaparak belki daha bile cok ezilmis olabilirim tabiki.
tek tarafli bir saygisizlik soz konusu.

Bu hakaretleri duyarken eşinizin karşısında dunkof gibi aval aval bakıyormusunuz gerçekten
Ne diyorsa 10 katını söyleyin ağzınız armut toplamasın
Ben eşime ne kadar ekmek o kadar köfte işine geliyorsa diye diye çok şükür değiştirdim
Bir anda gemileri yakıp sizi en can alıcı noktadan vurmaya çalışıp üstüne hiçbirşey olmamış gibi davranıyorsa anında tepki vermelisiniz
İnanın küfür hakaret vs nefret ederim ama eşime bir erkek gibi ana avrat küfür etmişliğim vardır sonra nemi oldu eşim normale döndü şimdi ben kırılmayayım diye elinden geleni yapıyor maşallah diyeyim 17 senelik evliyim

citayi ne kadar yukseltirsem oda ordan devam ediyor. ben malesef yapamiyorum kufur etmek vs yaparsam ancak evi terk ettigim zaman ayrilacagim zaman yapabilirim.

bana aptalmisin dunkof gibi bakiyosun demesinin sebebi annem hastayken bana biz miz yokuz kilimi kipirdatmam annen icin vs sayinca ne cevap vericegimi bilemedim o an. sonrasindada bana hakaretlere basladi. uzerinede ozur diledi anneme sinirlenmis ben cok safmisim enayi gibi kullandirtiyomusum kendimi vs. bos konusuyo.
sizin taktikler bizim iliskide sokmez farkliyiz.

Sizr vericek tavsıyem yok.kendımden cok sey buldum.uzuldum.allah yardımcınız olsun.yanlıs evlilikler yanlıs secımler bence.umarım kurtulursunuz.ben maddı olarak kendımk toparlayınca bosanıcam.hakaret kufur siddet de var cok olmasa da ama azı cogu olmaz.iş stresını benden cıkarır.seviyesix biriyle beraber olmak zor.12 yasında bı ergen erkegin hareketlerı.olgun bi adam oturur konusur.ben de türlğ hakaret yiyorum.sen kadın degilsin.sen kadın mısın.hayatta ne basardın.butun gun otur..allah hakettıklerını gosterir umarım bi gun.

Allah sizede yardim etsin.
aynen banada diyo kadinmisin sen kimliginde kadin yaziyo ama falan. cocukmusum. ne basardin bugune kadar diye oda sorgular. kendimce basardimda aslinda. universite mezunuyum, calistim ettim, yurtdisinda kendim okudum calistim, esimle tanistigimda beni kotu bi konumda bulmadi yani. ailem ayni sekilde.. ovmek icinde yazmiyorum yani ne kadar basarsak etsekte kafalarinda bunu gormek istemicekler ezmeye calisicaklar o yuzden uzmeyin kendinizi sizde.. hakkimizda hayirlisi.

Kötü dusunmeyin öyle olmaz umarim
Kardesimde bende annemin hep yaninda olduk hala öyle
Babam bu sebepden bize karsi sevgisiz.
O hep sevgisiz biriydi gerci.
Cocuklar herseyi fark ediyor anlayabiliyor.
Annemi bosanmasi adina cok destekledim ama onunda hakli sebepleri vardi.
Belli bir yastan sonra maasi geliri olmayan bir insansin bir yere sigamiyorsun.

esim cocuklari seven biri aslinda. yegeni var mesela cok cok seviyo ilgileniyo.
ama bazen kiziyoda cocuk oldugunu unutup bagirabiliyo.
yani tepkileri cok siddetli. bizim cocugumuz olsa cocuk hastalansa bisey olsa direk beni sorumlu tutar. sevgi dolu huzurlu anlayisli sicak bir ortam olmaz gibi geliyo..
annenizde hakli insallah yasliligini cok guzel gecirir..

Bu kadar hakaret cekilmez. Kendinize bunu nasil reva goruyorsunuz?
Adam saygisiz. Sinirine hakim olamama degil bu, saygi yok adamda. Bu saatten sonra da olmaz. Yaslandikca da daha da huysuzlasir. Evrene salin gitsin. Cekilir dert degil. Kimsenin sizi asagilamasina musade etmeyin. Bos yere bu öküz icin psikolojinizi bozuyorsunuz. Adamin agzi pis.

Bu öküz sizi sevmiyor ki. Sanki nefret ediyor sinirini çıkarıyor sizden. Sevmeyen insanın içine sevgi ekemezsiniz. Çocuk falan düşünmeyin bu adamdan
Düzelme ihtimali göremedim ben malesef

iyi oldugumuz zamanlar sevdigini soyluyo. canim karicim benim falan der hatta. yani cok ilginc bende anlayamiyorum.
sevgi nedir bilmiyo bence. sinirlendigi konularda hayat meselesi degil, dun apartmanin numarasini yanlis gordum diye mesela, yada anneme hasta yemek yapmaya gittigimde icindeki kini falan. cok normal konulara sinirlenebiliyo..

sevdigini soyluyo hep ilginc bi sekilde. bunuda ben anlayamiyorum. iyiyken sarilir oper birlikte vakit geciririz. ama biraz ustune gideyim yada biseye sinirlenip gerilsin ettigi laflarin haddi hesabi yok , bu nasi sevgi diye bende emin olamiyorum.
kaybetme korkusu hic yok. sifir. hatta kavgalarda direk uste cikarak bosan diyebiliyo. yada S***** G** (Defol) diyo mesela. gitmeyecegimi bildigi icin mi yoksa cidden umursamadigi icinmi bilmiyorum ama en kiymetli kendisi. ondan vazgeceni o hic sevmez gibi dusunuyodur.

Anlayamazsiniz tabi cunku karakter yoksunu.
Zayifligini kufurle bastiriyor.
Aklinca guclu gorunecek.
Ayrilmazsaniz ve bu adamdan bide ustune cocuk yaparsaniz, cocuk dusse ustunuze yurur hasta olsa sizi hastanelik eder.
Adam hasta farkina varin.
Seviyorum diyince inaniyor musunuz gercekten?
Adam kendini sevmiyor ki sizi sevsin.

Sürekli okuyorum ama neden boşanmadığını anlamadım.
Gerçi ilk yazdığım mesaja da cevap vermemişsin,belki yine es geçeceksin ama olsun...

kusura bakmayin, gordum ama donmeyi atlamisim..

sebebi su, her gunumuz kotu gecmiyo dedim ya, iyi gecen gunlerdeki umitlerimden dolayi surekli olarak icimde esimi affetmemden dolayi, onun kendi ofke patlamalari yasadigini benimle bir ilgisi olmadigini kendime inandirmaya calistigimdan, bide hep suclanan sorumluluk uzerine atilan ben oldugum icin acaba soyle demesem bende boyle yapsam farkli olurmu diye dusunerek iliskiyi bitirmiyorum.

bu sevgimi, evlilikmi, en iyi ihtimal bu mu, yada bundan baska secenegim var mi , bilmiyorum. elimdekini yasatmak icin kendimi paraliyorum ama deger gormuyorum...

kusura bakmayin, gordum ama donmeyi atlamisim..

sebebi su, her gunumuz kotu gecmiyo dedim ya, iyi gecen gunlerdeki umitlerimden dolayi surekli olarak icimde esimi affetmemden dolayi, onun kendi ofke patlamalari yasadigini benimle bir ilgisi olmadigini kendime inandirmaya calistigimdan, bide hep suclanan sorumluluk uzerine atilan ben oldugum icin acaba soyle demesem bende boyle yapsam farkli olurmu diye dusunerek iliskiyi bitirmiyorum.

bu sevgimi, evlilikmi, en iyi ihtimal bu mu, yada bundan baska secenegim var mi , bilmiyorum. elimdekini yasatmak icin kendimi paraliyorum ama deger gormuyorum...
Estağfurullah.
İyi zamanda herkes iyidir,önemli olan zor zamanlarda,sinirli anlarda verilen tepkilerdir.
Diyelim ki bundan başka şansınız yok,hep böyle üzülerek mi yaşamak istiyorsun?

Öfke patlamaları tabii ki seninle ilgili. Adam seni sevmiyor gerçekten senin gibi okumuş,donanımlı bir kadın olarak bunu farkedemiyor musun?

Bu kadar hakaret cekilmez. Kendinize bunu nasil reva goruyorsunuz?
Adam saygisiz. Sinirine hakim olamama degil bu, saygi yok adamda. Bu saatten sonra da olmaz. Yaslandikca da daha da huysuzlasir. Evrene salin gitsin. Cekilir dert degil. Kimsenin sizi asagilamasina musade etmeyin. Bos yere bu öküz icin psikolojinizi bozuyorsunuz. Adamin agzi pis.

dogru, sinirine hakim olmasi gerektigini dusunmuyor cunku saygi yok
hatta bana saygi hakedilir diyo oyle davran saygi gor. ben ayna gibiyim sen ne istersen onu veriyorum kufur istiyosun ediyorum diyo dahada deli ediyo insani. ne yapsam ne desem onda suc hata yok yani hersey benim yuzumden.
kendi mukemmel cunku. surekli kendi basarilari akli, ben biseyini begenmezsem falan guclu olmak icin beni ezer sen ne yaptin ne basardinki der.
narsistlik var... gecen su ulkenin basina gecip yonetsem harika olmazmi dedi. yada ileride hayatimi kitap yazicam diyo. tamam basarili dogru, cok genc yasta cok seyler basardi hirsli cunku akillida tamam. ama insan durduk yere daha o raddeye gelmeden hayatimi kitap yazicam diye hedef koyarmi ? yani bana bi degisik geliyo bunlar.. yanindada hep beni eziyo oda ilginc cunku beni cok begenerek isteyerek severek evlendi el ustunde tuttu benimle olmak icin cok cabalamis cok istemisti evlenmeyide cok istedi. simdi geriye donup baktiginda bunlar olmamis gibi davranir konusur birlikte istedik der, sen evlenmeyi benden cok daha fazla istedin falan der.

Anlayamazsiniz tabi cunku karakter yoksunu.
Zayifligini kufurle bastiriyor.
Aklinca guclu gorunecek.
Ayrilmazsaniz ve bu adamdan bide ustune cocuk yaparsaniz, cocuk dusse ustunuze yurur hasta olsa sizi hastanelik eder.
Adam hasta farkina varin.
Seviyorum diyince inaniyor musunuz gercekten?
Adam kendini sevmiyor ki sizi sevsin.

cok inanmiyorum artik heralde, sevgininde anlami kalmadiki. yani genelde kavgalarimizi yasananlari dusundugum icin sevip sevmedigine gelmiyo sira. bence sevgi nedir bilmiyor. hirs basari, zeka akil ile kafayi bozmus. umrunda degil sevgi hisler falan zayiflik olarak goruyo olabilir..
deger gordugumu dusunmuorum bu kadar umursamazca evden kovan, kufur hakaret eden bi insan deger veriyo olamaz. insan esine bunlari soyleyemez yoksa ..

Estağfurullah.
İyi zamanda herkes iyidir,önemli olan zor zamanlarda,sinirli anlarda verilen tepkilerdir.
Diyelim ki bundan başka şansınız yok,hep böyle üzülerek mi yaşamak istiyorsun?

Öfke patlamaları tabii ki seninle ilgili. Adam seni sevmiyor gerçekten senin gibi okumuş,donanımlı bir kadın olarak bunu farkedemiyor musun?

cok isteyerek dil dokerek sevgili oldu, ve cok isteyerek evlendi. bende oyle. simdi onlar hic yasanmamis gibi davraniyo. beni kontrol altina almak bu sekilde yasamak istiyo asil derdi o.

bide onun icin en onemli sey isi, basarisi, akli, onlara odakli yasiyo. ev icinde yeterli parayi vermek faturalari odemek kirayi odemek , isten cikip eve gelmek onun acisindan herseyi yapmak demek. bana verdigi psikolojik zararin farkinda degil cunku senin yuzunden diyo. akilli ol aptal olma haketme bunlari. kendi ailesinede cok tahammulsuz cok kirici kaba olabiliyo.
o yuzden kendi yapisi boyle diye cok gecistirdim icimde.

Adamın hakaretleri o kadar ağır ki, günde 1000 kere canım karıcım, seni seviyorum dese toparlayamaz..

sevgiyi bilmemek ile bu kadar rahat hakaret edebilmek aynı şey değil ki... boşanmayı düşündüğünüzde açabiliyorsanız hakaret davası da açın...

X