Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

eşime gece nöbetlerine giderken çok sık yaptığım bi poğaçaydı nöbet arkadaşları ev yapımı değil pastane yapımı olduğuna zor ikna oldukları için bu isimle kaldı ):)))

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 küçük paket instant maya (dr oetkerin kullanıyorum )
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı

süt ve suyu ılıtıyoruz ılıktan biraz daha sıcak olacak
yumurta su süt yağ şeker tuz çırpıyoruz telle
sonra yavaş yavaş unla karıştırdığım mayayı ekliyoruz 30 dk 45 dk arası mayalandırıp tepsiye küçük küçük toplar halinde koyup yumurta sarılarını sürüyoruz bi yarım saat 45 dk da tepside mayalandırıp
220 derece ısıtılmış fırına veriyoruz
afiyet bal şeker olsun enfes bi tat :)))

dün akşam yaptım dedemler çaya çağırınca poçalarıda aldım gittim herkes bayıldı bana sadece 1 tane düştü:34: yumuşacık çok güzel olmuştu:nazar: eşim kahvaltıyada isteyince akşam yoğurup hazırladım mayalansın diye ama önceki gibi olmadı fazla bekletmek iyi gelmedi.... tarif için çok teşekkürler bundan sonra sık sık yapıcam:34::34::34::34::34:

Merhaba, tarif için çok çok teşekkür ederim. Poğaçalarım hiç güzel olmuyordu, sürekli farklı farklı tarif deniyordum, bir türlü tutturamıyordum, hatta eşim "vazgeç, poğaça yapamıyorsun" demişti ki bu tarifi yorumlara bakarak denedim ve gerçekten harika oldu. Bir kısmı peynirli bir kısmını sade yaptım. Eşim " süper olmuş" dedi. Teşekkürler, poğaça yapamayanlar bu tarifi denesin, kesin tutar. $image.webp

Ben de yaptm çok güzel oldu. 1 tepsi beklerken 2 tepsi poaça çıkınca peynirli, zeytinli ve sade yaptım.
Yalnız bu kadar çabuk pişeceğini düşünmemiştim, altı yanıvermiş hemen ilk tepsimin :) 170-180 de pişirdim 2. tepsiyi15-20 dk arası pişior.
Mayası ve şekeri çok değil, zeytinyağı da bozar mı acaba dedim ama bozmadı.

bende merak ettim simdi yapıyorum hamurunu yaptım 30 dk bekletcem bakalım nasıl olacak cok merak ettim yazarım sonucu

İste masallah bi surude cikti cok begendim tadida guzel paylasan arkadastan Allah razi olsun:-)

Eklentiler

• $1403717139804.webp
    $1403717139804.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 247
Bu gece sahura yaptim bu tarifi. Ailem bayildi bu pogcaya, ben de ayni sekilde. Gercekten cok yumusacik ve cok hos bi lezzeti var. Konu cok yorum aldigi icin dikkatimi cekmisti, iyi ki girip bakmisim. Tesekkur ederiz ailecek :)))

kizlar bi saate yapcam bunu oneriniz var mi tarifle ilgili sekerlerrr hem yogurunca hemde tepsiye alinca mayalanmasi icin bekliyoruz dogru degil mii

Innallahe meas sabirin..

Merhaba kizlarr yptim 3 tepsi cikti bununla. ve inanin mukemmel oldu tam pastane poğaçasi oldu :)

Innallahe meas sabirin..

Eklentiler

• $1407527914178.webp
    $1407527914178.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 199
Bende smdi yaptim firinda pisiyorlar bakalim nasil olacak :) umarm guzel olur hasta ziyaretine gidecem oraya goturecem de :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba kizlarr yptim 3 tepsi cikti bununla. ve inanin mukemmel oldu tam pastane poğaçasi oldu :)

Innallahe meas sabirin..

Ya canm benm bir tepsim pisti de pogacalarin ici islak islak gibi oldu iyice pisirdim hatta acaba pismedimi diye seninde oylemi oldu??

Ya canm benm bir tepsim pisti de pogacalarin ici islak islak gibi oldu iyice pisirdim hatta acaba pismedimi diye seninde oylemi oldu??

yoo benim iyle bi sorubum olmadi ya niye olduki acaba. dun aksam 3 tepsi yaptim su an 1 tane bile kalmadi inan. derecesi yüksek olduda disi pisti icimi kaldi acep

Innallahe meas sabirin..

Aynen isi cok geldi sanrm dedigi isida pisirdim ama aksilik oldu bir daha denicem ama

Back
X