Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

bu tarifte başarılı olan arkadaşlar,ne kadar un kullandınız? yada hamurun kıvamı nasıl olmalı??
ben yapamadım,ellerime yapıştı..mayalı tarifleri hiç yapamıyorum

ben verilen tarifin tam yarısını yaptım
hamurunu ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamı diyolar ya o şekilde yaptım

Kızlar yapmayı düşünüyorum fakat bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şeker çok fazla değilmi? Yapıpta beyenenler acaba şekeri nasıldı? Siz ne kadar koydunuz? Lütfen cevap verin kızlar? :26:

Kızlar yapmayı düşünüyorum fakat bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şeker çok fazla değilmi? Yapıpta beyenenler acaba şekeri nasıldı? Siz ne kadar koydunuz? Lütfen cevap verin kızlar? :26:

slm canim ben bi kac defa yaptim sekeri falan yerinde oluyor sekerli degil bi dene gor:34:esimde bende cok begendik

bi pogacaya 50 sayfa yorum yazilmi$:)
denenme hakkini elde etmi$ boylelikle
haftaya cuma okumasi bende bu pogacayi not ettim giti, in$ rezil olmamm:26:

eşime gece nöbetlerine giderken çok sık yaptığım bi poğaçaydı nöbet arkadaşları ev yapımı değil pastane yapımı olduğuna zor ikna oldukları için bu isimle kaldı ):)))

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 küçük paket instant maya (dr oetkerin kullanıyorum )
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı

süt ve suyu ılıtıyoruz ılıktan biraz daha sıcak olacak
yumurta su süt yağ şeker tuz çırpıyoruz telle
sonra yavaş yavaş unla karıştırdığım mayayı ekliyoruz 30 dk 45 dk arası mayalandırıp tepsiye küçük küçük toplar halinde koyup yumurta sarılarını sürüyoruz bi yarım saat 45 dk da tepside mayalandırıp
220 derece ısıtılmış fırına veriyoruz
afiyet bal şeker olsun enfes bi tat :)))
peynir koymuyormuyuz ?
açma gibimi oluyor anlamadim ben $imdi :(

ben fazla şekerli sevmediğim için 1,5 tatlı kaşığı koyuyorum tam kıvamında oluyor. ayrıca bunu sade yapmak daha güzel arasına istediğini sürebilirsin. yani açma gibi olmuyo ama denemeni tavsiye ederim

Offf of offffffffff bu ne böyle yaa ağzım sulandı kızlar bu yapılır mı canım istedi ama şimdi :S

az once yaptim sekeri tuzu tam oluyor,okadar cok pogca tarifim var ama bu mukemmel bir tat :))hic. dusunmeden deneyin derim

çok hoş bi tat, eşim ve benim vazgeçilmezimiz oldu.. tarif de yayıldı gitti, annnem,ablam,arkadaşlarımm... :9:

Daha önce bu tarifi yaptığımda dışı biraz kuru olmuştu bu sefer üstüne su serpip örtü örttüm yumuşacık oldu. Tarif için çok teşekkürler

arkadaşlar benim gibi göz kararı olmayan arkadaşlar için unu kaç bardak koyacağız söyleyebilir misiniz?

Ben bardak hesabı yapmadım hiç ama mutfak tartısı olanlar için ölçü verebilirim 700-720 gr un koyuyorum. normal klasik su bardağı ölçüsü su süt ve yağ için...

arkadaşlar ben bu tarifi geçen yıl yapmıştım komşumla yemiştik :D yalnız ben bu kadar kabaracağını düşünememiştim o kadar kocaman oldular ki bir tanesiyle bir kişi doyuyordu, komşum çok beğenmişti nasıl bu kadar büyük ve yumuşacık olmuşlar diye :D gerçekten çok güzel bir tarif

Back
X