Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

Eski sayfalara biraz baktim goremedim. Yaklasik kac su bardagi un aliyor?
Acemiyim, ben de bunu merak ettim.. Ben yarısı kadar ölçülerle yaptım, yaklaşık 6 bardak un aldı. Verildiği ölçülere uyulunca tam ölçüye göre yapılınca 12 bardak alır belki.

Poğaçayı yoğurdum :)mayalanmasını bekleiyorum :)bakalım nasıl olucak

Anneme götürdüm kalite kontrol yaptırdım, beğendi olmuş dedi. Misafirlerime tekrar yapacağım:)

20150602_134656.webp
Firindan şimdi cikti gercekten harika oldular tarif icin tesekkurler :))))

Kızlar bu pogacalar mukemmel oluyor ,ben bir kısmını peynirli bir kısmını sade yaptım her ikiside çok güEl oldu ama taze taze yenecek yolsa sertleşiyor ertesi güne

An itibari ile pogacayi yaptim ancak kuru maya kullandim
Burada instant Maya bulamadim
Ilk pogaca deneyimimdi olculeride su bardagi yerine cay bardagi yaptim 4 bardak un Aldi
Tadi harika :-)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    51 KB · Görüntüleme: 165
Bende bunu çok yapıyorum ama yumurta koymuyorum yumuşacık süper bişey oluyor ;) içine zeytin ezmesi veya lorda koyuyorum mis gibi

çok güzel paylaşanin ellerine sağlık .bende yaptım çok güzel oldu. karşı komşuma verdim biraz o da tarif istedi ;)

Kızım poğaça isteyince bu tarifi yapmak için konuyu açtım ama bazı yorumlarda ertesi gün sertleşiyor denmiş üzüldüm ve vazgeçtim . Başka zaman misafire yaparım artık . Her zaman yaptığımı yapayım bari .

bende de var bi tane puf puf oluyr hic bi pogacayi beceremeyen ben ilk defA mukemmel pogaca yaptim. link verebilirim ozelden isteyene. zannedersem link vermek yasak

Back
X