Eşımın maddı konularda tavrı rahatsız edıyor

Evet çekınıyorum saç boyatma, kolajen lüks onları ışe gırınce kendım alırım dıye gördüğümden anneme kırkta yılda yaptırıyoeum
Yanlıs anlamayın da yani benim ailemin durumu iyi eşim sizin eşinizin yarısı kadar kazanıyor ben de işi bıraktım - freelance arada iş geldikçe birseyler yapıyorum yok sayın siz onu- bir gün de gidip anne sac boyatıcam kolojen bakım yaptırcam falan deyip para istemedim ya da odetmedim. İstesem canlarını verirler ama ben eşimi ailemin gözünde küçük düşürecek birşey olarak gorurum bu hareketi. Ayda bir 2 ayda bir kişisel bakım yaptırcaksınız 3 kuruşluk kızım kocan sana bakmıyor mu demiyorlar mı?
Bence eşinizle konuşun yani ben hayat standartlarımı düşürmek zorunda kalıyorum madem boyle davranacaktın niye işi bıraktım ben diye..
Benim sağlık sorunum yoktu eşim gitti bana pilates hediye etti 1 aylık geçtiğimiz yıl evde bunalıyorum çalışmayı bıraktım diye..

Ne yapmalıyım sızce. Farkındayım zaten her şeyınde nasıl bır süreç ızlemelıyım bılmıyorum
Ben olsam çoktan olay çıkartıp burnundan fitil fitil getirirdim sakin bi insan değilim çünkü. bilemedim bende daha deneyimli arkadaşlar akıl verecektir bu adam yola gelir mi diye. Zaten ne güzel araban varmış meslegnde var cok canını sıkarsa dehlersin gider çok aşkından ölmüyorsan.

Kpss garanti değil ki atanacağınızın bir garantisi yok. İşe girmelisiniz. Şu KPSS çalışıyorum diyenler ilk seferde atanacağın garantisi mi oluyor tam anlamıyorum.
Eşinizin yaptığı doğru değil ama artık ekmek aslanın midesinde kimse kimseyi çekmek bakmak istemiyor heybeye mi geliyor bu para demiş kazanırken yoruluyor olabilir.
🤔
Evi geçindiriyor zaten bir evi geçindirmek kolay değil.
Kişisel harcamalara para vermek zorunda değil diye düşünüyorum..
Ya ailenizden düzenli para alın ya da çalışın derim kendiniz için yoksa yediğiniz içtiğiniz bile bir süre sonra size batar
Bakış açınız saçma. Hanımefendinin ailesi artık eşiyle birlikte kurduğu aile. Eşi de maddi desteğini esirgememeli. Çalışmıyorsa anne babası destek olabilir ama artık eşi masraflarını karsilamali. Hanımefendi de boş durmuyor evde, yemek, temizlik, çamaşır bunlarla uğraşıyor. Bir taraftan da KPSS'ye hazırlanıyor ki bu sınava hazırlanmak gerçekten zordur...

Bakış açınız saçma. Hanımefendinin ailesi artık eşiyle birlikte kurduğu aile. Eşi de maddi desteğini esirgememeli. Çalışmıyorsa anne babası destek olabilir ama artık eşi masraflarını karsilamali. Hanımefendi de boş durmuyor evde, yemek, temizlik, çamaşır bunlarla uğraşıyor. Bir taraftan da KPSS'ye hazırlanıyor ki bu sınava hazırlanmak gerçekten zordur...
Peki cebinden çalsın o zaman vermiyor adam vermiyor cimri , cimri adamı eş diye koluna takan kendisi… Adama sayıp sövelim hep birlikte burada kafa yapısı değişecek mi? Hayır. 🤦🏼‍♀️

Rahat olmak lazım aslında. Bizim bir tanıdık evlendi bir kaç yıl oluyor. Çalışmıyor. Çalışanlardan rahat harcıyor. Kendine de öyle bakıyor ki. Kuaförü bakımı giyimi...
Eşi de seninki kadar almıyordur bile.Kız zaten çalışmayı asla düşünmüyor.

Merhaba herkese

Uzun zamandır boyun ağrım vardı doktora gıttım ve şıddetlı şekılde boyun düzleşmesı,dört-beş tane fıtık olduğunu söyledı. Doktor sadece ağrı kesıcı yazabılırım dedı. Tedavısı spormuş. 2 sene sporu hayatına katarsan düzleşme gerıler dedı. Pılates, yoga önerdı. Fızık tedavı merkezı de araştırdım haftada üç günden fızık tedavının aylık ücretı yaklaşık 11 bın tlye gelıyor. Pılatesın bır buçuk aylık ücretı 4900 tl. Ben şu an çalışmıyorum. Evlenelı beş ay oldu. Kpssye hazırlanıyorum. Ben pılatese başlamayı düşündüm eşım de pılatese gıdersın dıye plan yaptı. Bugün pılates ıçın bırkaç yerle görüştük. Benım asıl amacım spor olmadığından pılateste grup derslerıne katılmamım pek uygun olmayacağı boynumu sakatlayabıleceğımı söyledıler kı ben de öyle düşünüyorum. Daha kayıt olmadan tedavıye bıle başlamazken eşım pılates ıçın,hocayla süreklı bırebır mı çalışacaksın, bu para verılır mı, sen bu para haybeden gelıyor sanıyorsun ben sana gıtme demıyorum, 20 ders hocayla bırebır al sonra grup derse katıl demeye başladı. Neden grup dersıne katılayım dört kışıyle pılates yapsam belkı boynuma bır şey olur hoca herkese yaptırdığı hareketı yaptırır sakatlanır boynum dedım. Sebebı maddıymış grup ders olursa 1000 tl daha düşük ücret. Maddı gücü90 günde 4900 tl verecek durumda. Burda mesele benım sağlığımken para konusunda tedavı başlamadan pazarlık yapması canımı sıktı. Ben de ıstemıyorum senın paranı falan gıtmek ıçın aılemden alırım gerekırse gıtmem, benı düşünüyor olsan tedavıye başla sonrakı süreçte nasıl devam edeceğıne beraber karar verelım dersın neyın pazarlığı dedım. Inanın ne saçımı boyuyorum ne kestırıyorum. Beş ay oldu evlenelı dıp boyam yarıya kadar geldı annemın kartını alıp gıttım kuaföre. Sankı süreklı kıyafet mı alıyorum dedım bır şey mı harcıyorum dedım. Bana bır butıkten ceket almıştı 1000 tlye onu söylüyor, bı de 800 tlye çanta aldı bakın evlendık evlenelı. Kolajen gıbı şeylerı bakımı sevıyorum ama pahalı dıye anneme aldırıyorum. Sanırım bunları da kendı alıyor sanıyor. Bu konu bana mı tuhaf gelıyor bır tek sız olsanız nasıl bır yol ızlersınız
Bir ülkede karı kocanın arasının nasıl olduğu bile ekonomiyle haliyle de siyasetle ilgili ya, ne kadar yazık oluyor bu ülkenin vatandaşına. Adil, yolsuzluk yapılmayan, ekonomisi iyi durumda bir ülkede bu BDV'de açılan konuların yarısı filan olmazdı en az, bir düşünün. İş bulabilen kadınlar, sürekli para düşünmek zorunda kalmayan erkekler, başına bir adaletsizlik geldiğinde arkasında kapı gibi adil bir hukuk olduğunu bilen insanlardan oluşan bir ülke olabilseydik sorunlarin çoğu başta var olmayacakti. Yazık kere yazık çok üzülüyorum insanımıza. Bir de öyle tane tane anlatmamiza rağmen "her şeyi siyasete çekmeyin" demeye gelen kuş beyinliler olmasa tabii. Neyse adınıza çok üzüldüm insanın onuruna dokunur tabii ama paranın değerinin pul olduğu bu ülkede kocalarin bunalmasini da anliyorum. Sonra evde dırdır eden ve calismayan bir kadın konumuna düşülüyor haliyle de aldatmalar artıyor. Temel olarak her şey gerçekten de ülke siyasetiyle ne kadar ilgili düşünsenize. :KK43:((

Ya konudan bağımsız, şu ev işleri için ütüyü disarda yaptırsa, yemeği bulasigi dışarıya yaptirsin falan diye verilen örneklere gıcık oluyorum ya. Alt tarafı bir yemek bir bulaşık ya ne dram yapılıyor, sanki evli olmayan herkes evine aşçı temizlikçi bahçıvan falan alıyor. Herkes işten gelip paşa paşa kendi yapıyor zaten.

Konu cimri kocadan bağımsız, eski konulardan belli adam karaktersiz ve cimri zaten. Ben bu ev isi muhabbetlerinin dramindan bık
Konu ev işi dramı değil ki,erkeklerin büyük cogunlugunun kadının emeklerini görmemesi,ama onlara gelince yorulup çalışıyorlar,oysaki para harcamaya değer görmedikleri bir çok kadın hem onların yaptığı işi yapıyor hem evini idare ediyor,yani erkrklerin ben köpek gibi çalışıyorum dışarda ağız kokusu cekiyorum dramindan pek bı farkı yok yazdığıim dramın!

Konu ev işi dramı değil ki,erkeklerin büyük cogunlugunun kadının emeklerini görmemesi,ama onlara gelince yorulup çalışıyorlar,oysaki para harcamaya değer görmedikleri bir çok kadın hem onların yaptığı işi yapıyor hem evini idare ediyor,yani erkrklerin ben köpek gibi çalışıyorum dışarda ağız kokusu cekiyorum dramindan pek bı farkı yok yazdığıim dramın!
Ha bir de konu sahibinin yerinde olsam girer ise calisirim bu adama güven olmaz,baştan belliymiş işte sonu iyi olur inslh

Bu ay 500 tl verdı. 2 bın kredı kartıma yatırdı onu da dışarda gezerken harcadık benım karttan.

pardon yanlış yazmışım 10 saat ücretı 4900. 5 haftalık ücret haftada 2 saatten. Reformer pılates.
500 lira bu devirde para mı ya? Bu adam kafa mı buluyor? Marketin önünden geçsen 500 tl tutuyor zaten. 60,70 bin lira kazanıp aylık eşine 500 tl veriyor. Yok bu adamdan köy,kasaba olmaz. Siz 5,6 ay sıkı bir şekilde kpss çalışın. Sınav biter bitmez Eylül gibi iş bulup çalışın

Peki cebinden çalsın o zaman vermiyor adam vermiyor cimri , cimri adamı eş diye koluna takan kendisi… Adama sayıp sövelim hep birlikte burada kafa yapısı değişecek mi? Hayır. 🤦🏼‍♀️
Keşke konu sahibi pasif olmasa da gözünün önünde o düğün altınlarını yese. Adama verilecek en büyük ceza paranın yenmesi. Ben olsam 1,2 çeyrek altını bozdurur, eve full kargo söylerim. Tepki gösterince de "Eee sen aylık 500 tl veriyorsun bunla ev çevrilmiyor, annemden para almaktan bıktım. Altınları yiyeceğim" derim.😂😂

Keşke konu sahibi pasif olmasa da gözünün önünde o düğün altınlarını yese. Adama verilecek en büyük ceza paranın yenmesi. Ben olsam 1,2 çeyrek altını bozdurur, eve full kargo söylerim. Tepki gösterince de "Eee sen aylık 500 tl veriyorsun bunla ev çevrilmiyor, annemden para almaktan bıktım. Altınları yiyeceğim" derim.😂😂
Böyle bir adamı ben çoktan boşamıştım zaten. Yediğim içtiğimin lafını da yapardı. 500 de bir poşet market alışverişi o da etsiz.
Bir anlaşma yapıldıysa mesela aylık 10bin kadına vermeliydi bir miktar maas gibi ister kişisel harca ister bizim için biriktir diyebilirdi belli bir süre denildiği için farazi konuşuyorum. ama ben parayı veren adama da güvenmiyorum garantisi yok cünkü ben çalışmama rağmen eşim para veriyor arada onu hemen atıyorum kenara.

Konu ettiğiniz durum farklı ama. Fizik tedaviyi öneririm fizyoterapistiniz zaten hareket de gösterir onları evde yaparsınız pilates için youtube de vardır bence. Yeni evli olduğunuz için de eşiniz zamanla alışır size para harcamaya birbirinize alışın da

Böyle bir adamı ben çoktan boşamıştım zaten. Yediğim içtiğimin lafını da yapardı. 500 de bir poşet market alışverişi o da etsiz.
Bir anlaşma yapıldıysa mesela aylık 10bin kadına vermeliydi bir miktar maas gibi ister kişisel harca ister bizim için biriktir diyebilirdi belli bir süre denildiği için farazi konuşuyorum. ama ben parayı veren adama da güvenmiyorum garantisi yok cünkü ben çalışmama rağmen eşim para veriyor arada onu hemen atıyorum kenara.
Orası öyle ne olursa olsun çalışmak lazım. Konu sahibi alt tarafı 5,6 ay ara vermiş kadına yaptığı muamele çok kaba. Kadının arabasını da kullan ama aylık 500 tlyi çok gör olacak iş değil. Aylık 500 tl ile insan kafayı yer. O yüzden konu sahibinin psikolojisinin normal olmamasına hak veriyorum. Kim olsa kafayı yer. Tek çaresi boşanmak.

Evi geçindiriyor zaten bir evi geçindirmek kolay değil.
Kişisel harcamalara para vermek zorunda değil diye düşünüyorum..
Ya ailenizden düzenli para alın ya da çalışın derim kendiniz için yoksa yediğiniz içtiğiniz bile bir süre sonra size batar
Evlendikten sonra aileden para almak nedir ya ne kadar ayıp ! Karısının sağlıkla ilgili ihtiyacını ,dip boyasını filan karşılayamayan bir adam neden evlenir ? Maddi olarak yetersizse evlenmesin ve üremesin.Evlenip annemden babamdan para almak mı çok kötü ve bencil bi durum. Ailesiyle bekar yaşasaydı o zaman ney o koca süs ağacımı! 60 bin Maaş alıp sağlıksal bi problemin parasını konuşan insandan hayır gelmez Allah sabır versin benim için boşanmaya kadar gidecek bi durum bu ! Sağlık bu sağlık !

X