Eşimin kullandığı antidepresanlar

Ben daha sonra başka bir doktorla görüşüp bu durumu anlattım ve o doktor bana bazı psikiyatristlerin gerçekten bu işi para için yaptığını ve böyle danışanların kendilerine çok geldiğini söyledi. O doktor eşimle de görüştü ve bana daha sonra eşimin çok iyi olduğunu ve asla bu ilaçlara gerek olmadığını söyledi. O doktorun gözetiminde de çok şükür ilaçları bıraktı ve şu an aramız çok iyi. Evlenmeden önce cinsel birleşme hiç yaşamadık ben istemedim. Sadece belli bir noktaya kadar ilerliyorduk ve ereksiyon da yaşıyordu boşalıyordu da. İnanılmaz yükselirdi çok istekliydi. Sonra ilaçlara başladı ve biz nişanlıyken de artık isteksizleşmeye başladı. Ama ben hep düzelir gözüyle baktım o ilaçlara devam etti ve daha kötü oldu. Umarım anlatabilmişimdir.
Konu biraz açıklığa kavuştu , yani sizinle hiç cinsel birleşme yaşamadı , evlenmeden önceki libidosu hakkında bir bilginiz yok. Adamın sadece sertleşmesi yeterli değil, o sertliği bilirli bir süre koruması lazım. Eşinizin evlenmeden önce de çok ciddi cinsel sorunları varmış demek ki. Siziden saklamış, size yalan söylemiş, biliyordu cinsel sorunlarının olduğunu ama gene de size söylememiş ve şimdi de yalan söylemeye devam ediyor.
Şöyle düşünün , eşiniz gerçekten cinsellik konusunda başarılı olsa idi , imza ile biter miydi, cinsel isteği ? Tipik cinsel sorunlu erkek, cinsellik hakkında deneyimi olmayan kadınla evlenip , kadının hayatını mahvetme seneryosu. Burada ki konuları okuyun , düzelmesini beklemeyin, cinsellik olmadan evlilik sürdürebilecekseniz evliliğe devam edin

Bu yan etkiler geçici bir süre olabilir. Yani etkisi kalıcı değil. Öyle olsa hiçkimse kullanmazdı. Libidosu yüksek olan birinin bile antidepresan kullanımıyla cinsel isteksizlik sorunu olabilir. Biraz zamana bırakın bence. Ama aranızda kavga, tartışma, saygısızlık gibi bir durum olursa bunu da dikkate alın mutlaka.
Çok teşekkür ederim. Dediğim gibi ilaçları kullandığı süreçte gerçekten yan etkilerden dolayı aramız kötüydü fakat son 1 aydır aramız çok iyi. İşte bu gibi yan etkilerin geçtiğini ama cinselliğin hâlâ geçmediğini görünce kafama takıldı

Konu biraz açıklığa kavuştu , yani sizinle hiç cinsel birleşme yaşamadı , evlenmeden önceki libidosu hakkında bir bilginiz yok. Adamın sadece sertleşmesi yeterli değil, o sertliği bilirli bir süre koruması lazım. Eşinizin evlenmeden önce de çok ciddi cinsel sorunları varmış demek ki. Siziden saklamış, size yalan söylemiş, biliyordu cinsel sorunlarının olduğunu ama gene de size söylememiş ve şimdi de yalan söylemeye devam ediyor.
Şöyle düşünün , eşiniz gerçekten cinsellik konusunda başarılı olsa idi , imza ile biter miydi, cinsel isteği ? Tipik cinsel sorunlu erkek, cinsellik hakkında deneyimi olmayan kadınla evlenip , kadının hayatını mahvetme seneryosu. Burada ki konuları okuyun , düzelmesini beklemeyin, cinsellik olmadan evlilik sürdürebilecekseniz evliliğe devam edin
İmza ile değil ilaçlar ile azaldı. İlaçlardan önce cinsel birleşme yaşamasak bile çok uzun süre erekte hâlinde kalırdı. Biz yaklaşık 2 yıl bu şekilde yakınlaşıyorduk. Ben onun libidosunun yüksek oluşundan bile şikayetçiydim. Günde 2-3 defa boşaldığı da olurdu ve bunlar erken boşalma da değildi

Anksiyetesi var ve onu doktora gitmesi için biraz ben ve ailesi zorladık. Eşim o zamanlar hepimizin zaman zaman yaşayabileceği bir içine kapanma sürecine girmişti ve biz de ondan asla böyle bir şey beklemediğimiz için doktorla görüşmesini istedik ve gidip yanlış doktora denk gelince her şey daha kötü oldu
Dediğim gibi kocanızın ciddi psikolojik ve cinsel sorunları var. Sizinle cinsellik yaşamak istemiyor, herşeyi ilaca bağladınız ama ilacı da bıraktı , ama düzelme yok. Şunu sorun kendinize içine kapanma süreci olunca, doktora gidiyor , ilaçları kullanıyor ama karısı ile cinsel ilşkiye giremediği halde doktora gitmek istemiyor , konuyu geçiştiriyor. Karşılaştırmayı siz yapın.

Anksiyetesi olduğunu da söyledim
Evet, o yüzden diyorum ya, doktor ziyaretlerine düzenli gitmeli, gitmiyorsa siz desteklemelisiniz gitsin diye.
Yanında siz de olun, doktoru ile bir de siz konuşun, belki kötü olan doktor değildir, eşiniz sizden çekindiği için birşeyleri anlatmıyor da olabilir.
Okuduğunuzu anlama probleminiz var sanırım ama tekrar açıklayayım. Eşim ilaçlardan önce gayet de iyiydi. İlaçları kullanmayla birlikte depresif birine dönüştü. İlaçlardan sonra intihar etmeyi bile düşündüğünü söyledi. Öncesinde gayet de sevgi kelebeğiydi
Bazı ilaçların prospektüsünde yazar 'intihar düşüncelerinin oluşması' diye.
İlaçlarını kontrol edin.
Sizin yapabileceğiniz bunlar, gerisi kendisine kalmış.
Dediğim gibi onun istemesi lazım düzelmeyi, evliliğini de rayına sokmayı, o istemezse ve bu konularda kendisini düzeltmezse, evliliğinizde ciddi sorunlara yol açar. Şimdiden bunun önlemini almanız lazım ki, daha sonra çok geç kalınmasın.

Dediğim gibi kocanızın ciddi psikolojik ve cinsel sorunları var. Sizinle cinsellik yaşamak istemiyor, herşeyi ilaca bağladınız ama ilacı da bıraktı , ama düzelme yok. Şunu sorun kendinize içine kapanma süreci olunca, doktora gidiyor , ilaçları kullanıyor ama karısı ile cinsel ilşkiye giremediği halde doktora gitmek istemiyor , konuyu geçiştiriyor. Karşılaştırmayı siz yapın.
Ben bunu biraz gurur yapmasına bağlıyorum. Çevremde de çok duydum hiçbir erkek kolay kolay cinsel problemleri için doktora gitmeyi kabul etmez. İlaçları bırakınca kimisinin cinsel hayatının yoluna girmesi birkaç ayı da bulabiliyormuş. Bizimki henüz 1 ay bile olmadı. Ben sadece buradakilere danışıp farklı fikirler ve varsa deneyimler duymak istedim

İmza ile değil ilaçlar ile azaldı. İlaçlardan önce cinsel birleşme yaşamasak bile çok uzun süre erekte hâlinde kalırdı. Biz yaklaşık 2 yıl bu şekilde yakınlaşıyorduk. Ben onun libidosunun yüksek oluşundan bile şikayetçiydim. Günde 2-3 defa boşaldığı da olurdu ve bunlar erken boşalma da değildi
O iş sizin dediğiniz gibi değil, günde 2,3 defa boşanmak da marifet değil. Erken boşalma kavramını , cinsel ilişki olmadan değerlendirmek mümkün değil. Yani tebrikler , kandırıldınız.

Kocanızın ciddi cinsel sorunları var, ve bunları çözmek yerine kaçmayı, yok saymayı tercih ediyor. Gerçekten cinselliği iyi bir adam , performans düşüklüğünde koştura koştura doktora gider. Ya da bambaşka bir şey var ve eşiniz bunu bildiği için doktora gitmiyor .

Evet, o yüzden diyorum ya, doktor ziyaretlerine düzenli gitmeli, gitmiyorsa siz desteklemelisiniz gitsin diye.
Yanında siz de olun, doktoru ile bir de siz konuşun, belki kötü olan doktor değildir, eşiniz sizden çekindiği için birşeyleri anlatmıyor da olabilir.

Bazı ilaçların prospektüsünde yazar 'intihar düşüncelerinin oluşması' diye.
İlaçlarını kontrol edin.
Sizin yapabileceğiniz bunlar, gerisi kendisine kalmış.
Dediğim gibi onun istemesi lazım düzelmeyi, evliliğini de rayına sokmayı, o istemezse ve bu konularda kendisini düzeltmezse, evliliğinizde ciddi sorunlara yol açar. Şimdiden bunun önlemini almanız lazım ki, daha sonra çok geç kalınmasın.
Şu an tek çözüm ya ilaçların cinselliğe yan etkisinin geçmesi için biraz daha zaman var ya da sadece bu problem için doktora gitmeyi kabul etmesi gerekiyor

O iş sizin dediğiniz gibi değil, günde 2,3 defa boşanmak da marifet değil. Erken boşalma kavramını , cinsel ilişki olmadan değerlendirmek mümkün değil. Yani tebrikler , kandırıldınız.

Kocanızın ciddi cinsel sorunları var, ve bunları çözmek yerine kaçmayı, yok saymayı tercih ediyor. Gerçekten cinselliği iyi bir adam , performans düşüklüğünde koştura koştura doktora gider. Ya da bambaşka bir şey var ve eşiniz bunu bildiği için doktora gitmiyor .
İlk cinsel deneyimini evlenip benimle yaşamış bir erkek nasıl bir sorun varsa bundan haberdar olabilir ki? Ben onun öncesinde cinsellikte bir problemi olmadığına eminim. Tamamen ilaçların etkisiydi. Bu durumu yaşayan tek çift de biz değiliz. İlaçlarla birlikte cinsel hayatında problem yaşayan birçok kadın ve erkek var.

İlaçları bırakalı 20-25 gün kadar oldu duygusal olarak düzeldi ama cinsellikte hâlâ bir düzelme yok sadece ilaçları bıraktıktan 2 hafta sonra iki gün üst üste birliktelik yaşadık ve ikisinde de problem yaşamadı. Çok şükür bu konu da düzeliyor dedim ama 2 haftadır yine bir şey yok istemiyor kaçıyor ereksiyon problemi yaşıyorum diyor. Sence ne kadar daha beklemeliyim ve bu süreçte nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim

anti depresanlar da etki zamanla nasil yükseldigi gibi, etkisi de biraktiktan sonrs bir süre devam eder. Bu alinan ilaclara bagli. Doktoru bu konuda bilgi verebilir. Sunu da ekliyim: Esinizin ereksiyon sorunu ilaclardan oldugu gibi, tekrar baslayan sıkıntılarin da belirtisi olabilir. Bunu uzaktan bilemeyiz. En sagliklisi.tekrar tedaviyi uygulayan doktorla görüsmek..

anti depresanlar da etki zamanla nasil yükseldigi gibi, etkisi de biraktiktan sonrs bir süre devam eder. Bu alinan ilaclara bagli. Doktoru bu konuda bilgi verebilir. Sunu da ekliyim: Esinizin ereksiyon sorunu ilaclardan oldugu gibi, tekrar baslayan sıkıntılarin da belirtisi olabilir. Bunu uzaktan bilemeyiz. En sagliklisi.tekrar tedaviyi uygulayan doktorla görüsmek..
Şu an kendisi cinsellik konusunda hiçbir doktorla görüşmek istemiyor. Son zamanlarda keyfim yok ondan dolayı az kaldı geçecek diyor

Elinde 3 tane ilaç vardı iki tanesi su*inex. Bir tanesi 150 mg idi diye hatırlıyorum, diğeri ise 225 mg idi. Bir ilacı daha vardı adını hatırlayamadım şu ana ama o yeşil reçete ile satılan bir ilaçtı ve sık sık içmezdi.

Evet ilaçlardan önce asla bir problemi yoktu o zamanlar sevgiliydik aramızda cinsel birleşme hiç olmadı çünkü ben evlenmeden istemedim. Ama belli yakınlaşmalarımız oluyordu ve gerçekten ereksiyon problemi de yoktu başka bir problemi de çok istekliydi ben onun libidosunun yüksekliğinden şikayetçiydim. Şu anda da asla bir problemi veya kafaya takacağı bir durum yok buna da eminim. İlaçlardan önce hayata pozitif bakan biriyken ilaçlarla birlikte biraz depresif birine dönüştü ama çok şükür ilaçları bırakınca düzeliyor gibi bunu görüyorum. Aramız da artık çok şükür çok iyi ama işte cinsellik yok
Esinizin e-nabiz'ina girebiliyor musunuz?

Orada ilac raporlari kismi var ona bakin, tanisi neymis?

Ben de eşinizin bekarlıktan kalma cinsel bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen kendi kendini tatmin etmek çok daha rahat ve kolay geliyor. Sizden önce cinsel birliktelik yaşamadıysa muhtemelen hayal kırıklığı yaşadı.
Neyse benim merak ettiğim konu siz nasıl bir laf ettiniz ki adam depresyona girdi nisanliyken? O konuya çok takıp size kurulmuş olabilir mi?

Ihtiyaci olmasa doktor yuksek doz ilac vermez. Hayati iyi olabilir ama depresyona girmeyecegi anlamina gelmiyor. Depresyondan olabilir isteksizligi

E nabızına hiç bakmadım ama bana raporu göstermişti orada yaygın anksiyete bozukluğu yazıyordu

Peki kullandigi ilaclar evde mi prospektuslerine bakin bi, cinsel islev bozuklugu yapiyor muymus? Yani 2 kavga yasadi, kalbi kırıldı diye doktora giden bir adamin cinsel islev bozuklugu icin gitmemesi bana ilginc geldi aslina bakarsaniz, yani adam doktordan çekinen, bunu eksiklik gibi goren cahil biri de degil, anlayamadim.

Anksiyete bozuklugu tanisi sadece ilaci verebilmek icinde konulmus olabilir, bazen SUT izin vermiyor her ilaci herkese kullanmaya o yuzden doktorlar branslarinin izin verdigi bir taniyla ilaci recete edebiliyorlar, biliyorsunuzdur, yani demeye calistigim esinizin sizin bilmediginiz bir sorunu olabilir, tetikte olun.

Biz burda neler okuduk, esi yillar sonra otizmli cikan, esi sizofreni tanili olup habersizce evlendirilen uyeler vardi.

Ihtiyaci olmasa doktor yuksek doz ilac vermez. Hayati iyi olabilir ama depresyona girmeyecegi anlamina gelmiyor. Depresyondan olabilir isteksizligi
Hayır benim eşim yanlış ilaç veya yanlış doz kurbanı oldu. Ben onu ilaçlardan önce de tanıyordum. Ayrıca depresyonda olması için hiçbir sebep yok

Peki kullandigi ilaclar evde mi prospektuslerine bakin bi, cinsel islev bozuklugu yapiyor muymus? Yani 2 kavga yasadi, kalbi kırıldı diye doktora giden bir adamin cinsel islev bozuklugu icin gitmemesi bana ilginc geldi aslina bakarsaniz, yani adam doktordan çekinen, bunu eksiklik gibi goren cahil biri de degil, anlayamadim.

Anksiyete bozuklugu tanisi sadece ilaci verebilmek icinde konulmus olabilir, bazen SUT izin vermiyor her ilaci herkese kullanmaya o yuzden doktorlar branslarinin izin verdigi bir taniyla ilaci recete edebiliyorlar, biliyorsunuzdur, yani demeye calistigim esinizin sizin bilmediginiz bir sorunu olabilir, tetikte olun.

Biz burda neler okuduk, esi yillar sonra otizmli cikan, esi sizofreni tanili olup habersizce evlendirilen

Merhaba kızlar. 6 aylık evliyim ve eşim 9 ay boyunca yüksek dozda antidepresan kullandı. İlaçların etkisiyle de evliliğimizin ilk gününden beri hep tartışmalar yaşadık çünkü eşimin duyguları körelmişti, çok agresif ve anlayışsız birine dönüşmüştü. Oysaki ilaçlardan önce çok iyi biriydi. Artı evlendiğimizden beri cinsel problemlerimiz de vardı çünkü ilaçlar onda ne istek bıraktı ne de cinsel işlev… Ama yaklaşık 1 ay önce ilaçları tamamen bıraktı. Bıraktıktan birkaç gün sonra aramız duygusal olarak tekrar çok iyi oldu ve yine çok anlayışlı, sevgi dolu biri oldu. Aramız şu an çok iyi fakat cinsellikte hâlâ bir düzelme yok. İsteksiz olduğunu söylüyor ve zaten ereksiyon problemi yaşıyor. En son ne zaman birliktelik yaşadık hatırlamıyorum bile. Sizce bu konunun düzelmesi için hâlâ erken mi? Biraz daha zaman vermeli miyim? Yoksa ilişki yaşamak için ortamlar mı hazırlayayım? Benzer durum yaşayan var mı?
Antidepresanı ben de çok kulladım, eşinizin antidepresan yüzünden etkilenen tek yönü libidosu. Cinsel yetersizliğini konu etmemeniz için kavga çıkarmış durmuş.

Biz burda neler okuduk, esi yillar sonra otizmli cikan, esi sizofreni tanili olup habersizce evlendirilen uyeler vardi.
İlaçların prospektüsünü çok dikkatlice okumuş ve araştırmıştım evet cinsel isteksizlik ve cinsel işlev bozukluklarına yol açma gibi yan etkileri varmış.

Back
X