Eşimin kullandığı antidepresanlar

Merhaba kızlar. 6 aylık evliyim ve eşim 9 ay boyunca yüksek dozda antidepresan kullandı. İlaçların etkisiyle de evliliğimizin ilk gününden beri hep tartışmalar yaşadık çünkü eşimin duyguları körelmişti, çok agresif ve anlayışsız birine dönüşmüştü. Oysaki ilaçlardan önce çok iyi biriydi. Artı evlendiğimizden beri cinsel problemlerimiz de vardı çünkü ilaçlar onda ne istek bıraktı ne de cinsel işlev… Ama yaklaşık 1 ay önce ilaçları tamamen bıraktı. Bıraktıktan birkaç gün sonra aramız duygusal olarak tekrar çok iyi oldu ve yine çok anlayışlı, sevgi dolu biri oldu. Aramız şu an çok iyi fakat cinsellikte hâlâ bir düzelme yok. İsteksiz olduğunu söylüyor ve zaten ereksiyon problemi yaşıyor. En son ne zaman birliktelik yaşadık hatırlamıyorum bile. Sizce bu konunun düzelmesi için hâlâ erken mi? Biraz daha zaman vermeli miyim? Yoksa ilişki yaşamak için ortamlar mı hazırlayayım? Benzer durum yaşayan var mı?
Eşinizin size ya da sizin bize anlatmadığınız eksik bir şeyler var.
Onun dışında çok yorum yapmak istemiyorum, benim başlamayı tercih etmeyeceğim bir ilişki olurdu çünkü böylesi.

Bu ilaç kullanma meselesi çok garip geldi bana, sanmıyorum ki hiç bir doktor ilk görüşmede direkt ilaç yazıp üstelik 2,3 yıl kullanacaksın desin, yani ben geçirdiğim ağır bir fiziki hastalık neticesinde travma sonrası kaygı bozukluğu ve ağır depresyon yaşadım, gayet sıradan ağır olmayan ilaçlar yazdı doktor ve 3 ayda bir kontrole gittiğimde kendini nasıl hissediyorsun ilaca devam etmemize gerek var mı diye sordu. Yani yaşadığım şey de artık intihar düşüncesine kadar varmıştı düşünün, fiziki sağlık sorunlarım sebebiyle çok çok ağır bir depresyondu. Kısacası bence eşinizin başka ağır psikolojik bir rahatsızlığı olabilir, iyi araştırıp öğrenin derim. Antidepresanlar öyle iki üç lafa alınıp gücenenlere yüksek dozlarda verilmiyor. Şöyle de bir şey var sağlıklı psikolojiye sahip insanlarda bu kadar basit şeylere böyle büyük tepki vermezler zaten başka bir iş var.
Başka bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü ilaçlardan önce de onu uzun süre tanıyordum. Çok hayat dolu ve mutlu biriydi. Benimle evlenip artık bir yuva da kurmak istedi. Biz nişanlıyken iki yakın ve çok sevdiği akrabasını art arda kaybetti, iş yerinde biraz problem yaşadı ama büyük problemler değildi. Sonra benimle büyük bir tartışma yaşadı ve dediğine göre benim o an kurduğum cümleler onu mahvetmiş o an kafasına sıkmak istemiş. Sonra işte doktora gitti ve maalesef ki çok kötü bir doktordu. Çok sağlıklı bir insanı bu hâle getirdi.

Eşinizin size ya da sizin bize anlatmadığınız eksik bir şeyler var.
Onun dışında çok yorum yapmak istemiyorum, benim başlamayı tercih etmeyeceğim bir ilişki olurdu çünkü böylesi.
Hayır ben her şeyi anlattım. Eşimin de bana her şeyi anlattığına eminim. Gerçekten gayet sağlıklı bir insandı ama o doktora gitme hatasını yaptı ve kendi kendini zehirledi. Çok şükür 9 ayın sonunda fark edip ilaçları bıraktı. Aramız şu an çok iyi herkesin kıskanacağı bir ilişkimiz var ama cinsellik hariç…

Bu konuyu konuşmak istemiyor ve dolayısıyla doktora gitmeyi de kabul etmiyor. Sürekli ilişki mi yaşayacağız diyor ama biz bazen ayda bir bazen 2 ayda bir ilişki yaşadık bu 6 ayda
Eşinizin sizden sakladığı birşey var bence.
Üstüne gidin derim, sorun ne onu bulmadan, bu konuyu çözmeniz zor.
Allah yardımcınız olsun.

Yok bildiğim her şeyi anlattım ki zaten ailesi de asla bu ilaçları kullanmasını istemiyordu çünkü gerçekten ilaç kullanacak bir hayatı yoktu. Etrafındaki herkes onu o kadar çok seviyor ki işi var gücü var. Ama maalesef ilaçlarla resmen zehirledi kendini. Sizin de dediğiniz gibi hepimiz onun gibi en ufak 2 kırıldığımız lafla ilaçlara başlasaydık şu an ülkede ilaç kullanmayan olmazdı. Ben yeni gelinliğimi yaşayamıyorum yani insanlara bakıyorum çok güzel cinsel hayatları var ama bizimki ayda bir benim zorlamamla. Doktora gitmeyi de kabul etmiyor hep geçer diyor ama 6 ay oldu. Evlenmeden önce libidosu aşırı yüksek biriydi ama ilaçlar yüzünden şu an dünyanın en çekici kadınlarıyla bir odaya koy yine de bir etkisi olmaz.
Anlattıklarınız gene tutarlı değil, hiç bir doktor birden bire canı sıkıldı diye , yüksek dozda antideprasan vermez, veremez. Ciddi ilaçlar için, ciddi tanı gerekir, yok depresyon, üzüldü diye öyle ilaçlar verilmez. Ya size yetersiz bilgi veriliyor ya da siz tam anlatamadınız.
Ayrıca libidosu evlenmeden önce yüksek desiniz ama eşinizle evlenmeden önce düzenli cinsel ilşkiye giriyor muydunuz? Nikahtan önce cılgın bir cinsel hayat vardı da , imzayı atınca mı bitti ?

Başka bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü ilaçlardan önce de onu uzun süre tanıyordum. Çok hayat dolu ve mutlu biriydi. Benimle evlenip artık bir yuva da kurmak istedi. Biz nişanlıyken iki yakın ve çok sevdiği akrabasını art arda kaybetti, iş yerinde biraz problem yaşadı ama büyük problemler değildi. Sonra benimle büyük bir tartışma yaşadı ve dediğine göre benim o an kurduğum cümleler onu mahvetmiş o an kafasına sıkmak istemiş. Sonra işte doktora gitti ve maalesef ki çok kötü bir doktordu. Çok sağlıklı bir insanı bu hâle getirdi.
İntihar düşüncesi kafasında dolaşan , nişanlısı ile kavga edince ölmeyi düşünen insan sağlıklı falan değildir, çok ciddi sorunlu ve tedavi olması gereken bir insandır , o yüzden doktoru suçlamayın , sanki eşiniz ilaçtan önce sevgili ve neşe kelebeğiymiş gibi.
Bence sizin eşinizin bilmediğiniz ciddi bir tanısı var.
Anlatım biçiminiz de bir garip, sanki sizinle , şu evlilik işini aradan çıkarayım der gibi evlenmiş. Uzun yıllardır tanıyorsunuz da ilkini mi yeni başladı.?

Bir çok üye aynı şeyi söylemiş, eşinizin size anlatmadığı şeyler var belli ki, siz içerden göremiyor olabilirsiniz ama dışardan bizler net görüyoruz. Demek istenen şey aslında ciddi ilaçlar öyle aniden tek gidişle verilmez verilemez. Belli ki daha önceden yaşadığı sıkıntılar aldığı tanılar varmış. Çok sağlıklı bir insanın bir doktorla bu hale geldiğine de inanamıyorum açıkçası.

Hayır ben her şeyi anlattım. Eşimin de bana her şeyi anlattığına eminim. Gerçekten gayet sağlıklı bir insandı ama o doktora gitme hatasını yaptı ve kendi kendini zehirledi. Çok şükür 9 ayın sonunda fark edip ilaçları bıraktı. Aramız şu an çok iyi herkesin kıskanacağı bir ilişkimiz var ama cinsellik hariç…
İnanın sizin ilişkinizin iç yüzünü bilseler , düşman başına derler. Neden çevrenin görüşü sizin için bu kadar önemli bir ölçü birimi, ilşkiyi kıskanırlar, herkes çok sever koca mı falan ?

Anlattıklarınız gene tutarlı değil, hiç bir doktor birden bire canı sıkıldı diye , yüksek dozda antideprasan vermez, veremez. Ciddi ilaçlar için, ciddi tanı gerekir, yok depresyon, üzüldü diye öyle ilaçlar verilmez. Ya size yetersiz bilgi veriliyor ya da siz tam anlatamadınız.
Ayrıca libidosu evlenmeden önce yüksek desiniz ama eşinizle evlenmeden önce düzenli cinsel ilşkiye giriyor muydunuz? Nikahtan önce cılgın bir cinsel hayat vardı da , imzayı atınca mı bitti ?
Ben daha sonra başka bir doktorla görüşüp bu durumu anlattım ve o doktor bana bazı psikiyatristlerin gerçekten bu işi para için yaptığını ve böyle danışanların kendilerine çok geldiğini söyledi. O doktor eşimle de görüştü ve bana daha sonra eşimin çok iyi olduğunu ve asla bu ilaçlara gerek olmadığını söyledi. O doktorun gözetiminde de çok şükür ilaçları bıraktı ve şu an aramız çok iyi. Evlenmeden önce cinsel birleşme hiç yaşamadık ben istemedim. Sadece belli bir noktaya kadar ilerliyorduk ve ereksiyon da yaşıyordu boşalıyordu da. İnanılmaz yükselirdi çok istekliydi. Sonra ilaçlara başladı ve biz nişanlıyken de artık isteksizleşmeye başladı. Ama ben hep düzelir gözüyle baktım o ilaçlara devam etti ve daha kötü oldu. Umarım anlatabilmişimdir.

Neden böyle düşündünüz yani ne gibi bir şey saklıyor olabilir ve neden saklasın anlamadım
Çok açık noktalar var.
Doktora gidiyor yaşadığı psikolojik problemler nedeniyle, orası tamam.
Sonrasında ilaçlar nedeniyle mi psikolojisi bozuluyor? Ama ilaçlar onu dengede tutmak için var, psikolojisini bozmak için değil.
Diğer yandan siz onun ağzından bir çok şey duyuyorsunuz, uzun yıllar bu ilaçları kullanması gerekiyor?
Uzun süre ilaç kullanmayı gerektiren bir rahatsızlığı varsa bu depresyon değildir.

Ayrıca, doktor tek seansta ilaç vermez, veremez.
Hiç bir doktor bunu yapmaz.
Bir yerlerde bir hata var ama nerede, onu bulmak lazım.

İnanın sizin ilişkinizin iç yüzünü bilseler , düşman başına derler. Neden çevrenin görüşü sizin için bu kadar önemli bir ölçü birimi, ilşkiyi kıskanırlar, herkes çok sever koca mı falan ?
Durumu anlatabilmek için söyledim onu ayrıca konumuz bu değil neden celallendim

Çok açık noktalar var.
Doktora gidiyor yaşadığı psikolojik problemler nedeniyle, orası tamam.
Sonrasında ilaçlar nedeniyle mi psikolojisi bozuluyor? Ama ilaçlar onu dengede tutmak için var, psikolojisini bozmak için değil.
Diğer yandan siz onun ağzından bir çok şey duyuyorsunuz, uzun yıllar bu ilaçları kullanması gerekiyor?
Uzun süre ilaç kullanmayı gerektiren bir rahatsızlığı varsa bu depresyon değildir.

Ayrıca, doktor tek seansta ilaç vermez, veremez.
Hiç bir doktor bunu yapmaz.
Bir yerlerde bir hata var ama nerede, onu bulmak lazım.
Anksiyetesi olduğunu da söyledim

İntihar düşüncesi kafasında dolaşan , nişanlısı ile kavga edince ölmeyi düşünen insan sağlıklı falan değildir, çok ciddi sorunlu ve tedavi olması gereken bir insandır , o yüzden doktoru suçlamayın , sanki eşiniz ilaçtan önce sevgili ve neşe kelebeğiymiş gibi.
Bence sizin eşinizin bilmediğiniz ciddi bir tanısı var.
Anlatım biçiminiz de bir garip, sanki sizinle , şu evlilik işini aradan çıkarayım der gibi evlenmiş. Uzun yıllardır tanıyorsunuz da ilkini mi yeni başladı.?
Okuduğunuzu anlama probleminiz var sanırım ama tekrar açıklayayım. Eşim ilaçlardan önce gayet de iyiydi. İlaçları kullanmayla birlikte depresif birine dönüştü. İlaçlardan sonra intihar etmeyi bile düşündüğünü söyledi. Öncesinde gayet de sevgi kelebeğiydi

Bir çok üye aynı şeyi söylemiş, eşinizin size anlatmadığı şeyler var belli ki, siz içerden göremiyor olabilirsiniz ama dışardan bizler net görüyoruz. Demek istenen şey aslında ciddi ilaçlar öyle aniden tek gidişle verilmez verilemez. Belli ki daha önceden yaşadığı sıkıntılar aldığı tanılar varmış. Çok sağlıklı bir insanın bir doktorla bu hale geldiğine de inanamıyorum açıkçası.
Anksiyetesi var ve onu doktora gitmesi için biraz ben ve ailesi zorladık. Eşim o zamanlar hepimizin zaman zaman yaşayabileceği bir içine kapanma sürecine girmişti ve biz de ondan asla böyle bir şey beklemediğimiz için doktorla görüşmesini istedik ve gidip yanlış doktora denk gelince her şey daha kötü oldu

Merhaba kızlar. 6 aylık evliyim ve eşim 9 ay boyunca yüksek dozda antidepresan kullandı. İlaçların etkisiyle de evliliğimizin ilk gününden beri hep tartışmalar yaşadık çünkü eşimin duyguları körelmişti, çok agresif ve anlayışsız birine dönüşmüştü. Oysaki ilaçlardan önce çok iyi biriydi. Artı evlendiğimizden beri cinsel problemlerimiz de vardı çünkü ilaçlar onda ne istek bıraktı ne de cinsel işlev… Ama yaklaşık 1 ay önce ilaçları tamamen bıraktı. Bıraktıktan birkaç gün sonra aramız duygusal olarak tekrar çok iyi oldu ve yine çok anlayışlı, sevgi dolu biri oldu. Aramız şu an çok iyi fakat cinsellikte hâlâ bir düzelme yok. İsteksiz olduğunu söylüyor ve zaten ereksiyon problemi yaşıyor. En son ne zaman birliktelik yaşadık hatırlamıyorum bile. Sizce bu konunun düzelmesi için hâlâ erken mi? Biraz daha zaman vermeli miyim? Yoksa ilişki yaşamak için ortamlar mı hazırlayayım? Benzer durum yaşayan var mı?
Eşinizin rahatsızlığı nedir? Depresyon mu anksiyete mi ya da başka bir şey mi? Antidepresanlar öyle kafasına göre yüksek dozda alınmaz.

Doktor önerisi ne kadarsa o kadar içilir ve antidepresanların yan etkisinde cinsel isteksizlik vardır. Ne kadar sürer bu konuda hiçbir bilgim yok. Umarım bu sorun düzelir.

Eşinizin rahatsızlığı nedir? Depresyon mu anksiyete mi ya da başka bir şey mi? Antidepresanlar öyle kafasına göre yüksek dozda alınmaz. Doktor önerisi ne kadarsa o kadar içilir ve antidepresanların yan etkisinde cinsel isteksizlik vardır. Ne kadar sürer bu konuda hiçbir bilgim yok. Umarım bu sorun düzelir.
Doktor depresyon ve anksiyete demişti. İlaçları bıraktığından beri aramızda cinsellik dışında problem kalmadı. Ama bu sorunun çözülmesi için biraz daha beklemeli miyim yoksa ilaçlar kalıcı bir hasar mı bıraktı bilemiyorum

Anksiyetesi var ve onu doktora gitmesi için biraz ben ve ailesi zorladık. Eşim o zamanlar hepimizin zaman zaman yaşayabileceği bir içine kapanma sürecine girmişti ve biz de ondan asla böyle bir şey beklemediğimiz için doktorla görüşmesini istedik ve gidip yanlış doktora denk gelince her şey daha kötü oldu
Anlam veremesem de anlamaya çalışıyorum sizi, dediğiniz gibi şu an iyiyse cinsel problemiyle alakalı bir doktora görünmesi için ikna etmeniz gerekiyor o halde, ilaç yan etkileri genelde geçicidir diye düşünüyorum, umarım çözersiniz.

Anlam veremesem de anlamaya çalışıyorum sizi, dediğiniz gibi şu an iyiyse cinsel problemiyle alakalı bir doktora görünmesi için ikna etmeniz gerekiyor o halde, ilaç yan etkileri genelde geçicidir diye düşünüyorum, umarım çözersiniz.
Evet ben epey araştırdım yani ilaçların yan etkilerini yaşadık biz umarım en yakın zamanda cinselliğe olan yan etkisi de geçer

Doktor depresyon ve anksiyete demişti. İlaçları bıraktığından beri aramızda cinsellik dışında problem kalmadı. Ama bu sorunun çözülmesi için biraz daha beklemeli miyim yoksa ilaçlar kalıcı bir hasar mı bıraktı bilemiyorum
Bu yan etkiler geçici bir süre olabilir. Yani etkisi kalıcı değil. Öyle olsa hiçkimse kullanmazdı. Libidosu yüksek olan birinin bile antidepresan kullanımıyla cinsel isteksizlik sorunu olabilir. Biraz zamana bırakın bence. Ama aranızda kavga, tartışma, saygısızlık gibi bir durum olursa bunu da dikkate alın mutlaka.

Back
X