eşimin kızı ve sorunlar

Hiçbir çocuk da annesiyle babasının fotoğrafını yeni eş tribe girmesin diye kaldırmak zorunda değil. Çünkü adam evlendi diye çocuk eski ailesini silmek zorunda değil. Her gün annesiyle babasının fotoğrafına bakmak isteyebilir.
Evde annem babam ve benim fotoğraflarımız var çerçevede. Allah korısun aynısı başıma gelse babamın yeni hanımı evime gelecek diye asla kaldırmam. Hadi benim evim ayrı, kardeşim baba evinde hala, o da odasındakileri asla kaldırmaz.
Bu durumda yeni eşe bir önerim şu olabilir:

Koşa koşa çocuklu adamla evlenmesinler.

Hiç şaşmaz çünkü. Kk da bile yüzden fazla konu vardor kesin. Çocuklu adamla evlenip sonda çocuktan rahatsız olanlar

Bakın bu mesajınızda buram buram bana minnet duyulsun tribi kokuyor.
10 ayda, 300 günde 2 kez mezarlığa götürdünüz diye kız size kul köle olmalı, yaşlandığında su vermeli değil mi?
Hanimefendicigim minnet degil sadece beni büyük yerine koysun, saygı duysun, bağırıp çağırmasın diyorum. Ben kendi doğurduğum çocuğa da bunu yapmasına müsade etmezdim ama önlemlerimi alirdim bu tarz yetiştirmezdim. Ben kaç yasindayim anneme böyle davrandığımı hatırlamıyorum.

Valla dedim. Ortak bir oğlumuz olduğu için hakkım var. Ha neden dedim. Eşim annesini küçükken kaybetmiş ve üvey anne elinde heder olmuş. Paraya tapan, para için her şeyi yapan kadının elinde zorlukla büyümüş. Zaten çok hassastı bu konuda. Bundan konuşuyorduk. Bende dedim ki sen zaten yaşamışsın, çocuğuma yaşatma aynısını. O da aynısını benden istedi bu konuda hassas olduğu için.

Yani ben üzülmüyorum kadına ne diyeyim. Senin de evladın var. Böyle psikolojisi bozukken bak sana küserim, seni bırakır giderim haa der misin? Kaldı ki bu çocuk ağır bir kaybetme travması zaten yaşamış

Şöyle ileri geri konuşanlar var ya, 1 hafta versen bakmazlar problemli çocuklara ama havadan atiyorlar. Ben bakıyorum bakmaktan da gocunmuyorum, ki 12 yaşındaki çocuğun ağzına su vermeye mecbur olmasam da, çoğunlukla suyunu benden ister, kendin al diyince yalvardığı icin dayanamam veririm, kalkıp şöyle böyle diyorlar. Başkalarına kötüsün diyerek kendinizi mi tatmin ediyorsunuz. Ben muhteşemim mükemmelim diye. Hayat çok uzun ne olacağını bilemiyoruz. Biraz hayati tecrübe edip büyük konusmayalimm ve düşünerek konuşalım.
Bu çocukla benden başka kimsenin kolay kolay dayanabileceğini sanmıyorum. Yemek verip lütfetmiş mi oluyorsun demiş biri. Ben tüm ozbakimi ve herseyiyle 4 dörtlük ilgileniyorum sadece 1 kap yemek vermiyorum.
Ben kolayı seçmedim, kaçmadım gitmedim şimdiye kadar, en geç 1 hafta içinde gitmeyi planlıyorum. Ben gidip tüm sorumlulugu atarım üstümden, hayatıma da devam ederim.
Cozum diyorum cozum var mi?? Aynı durumu yaşayan var mi??? Kolay kolay kimse gelip te onunla yaşamaz. Hayatı etkilenmesin, ben şimdi yapamıyorum diye gidicem, gitmeden cozum var mi, bunlari aşabilenler var mi diye soruyorum. Arkamdan cok ağlayacak, çok üzülecek adım gibi biliyorum. Dün ben onu çok seviyorum diye ağlıyordu.
Ama benim dayanacak gucum kalmadı, hayatımda bu kadar huzursuzluk istemiyorum. Hayatımın son dönemlerini böyle geçirmek istemiyorum.

Kimse bence de çocuklu insanlarla evlenmesin çocuğu olmadan durum eşitse böyle bir evlilik düzgün gidebilir iki taraf da çocukla evlenirse herkesin eski karisi ve kocasıyla öpücük lu fotoğrafı mi olacak büyük boy duvarlarda ne alaka cidden ne alaka ya yani alakaya maydonoz gel bize bazı bazı bunun çocuğun psikolojisi icin annesi ile babasının muhakkak öpüşürken olan fotoğrafı mi gerekiyor duvarlarda ..

Bir şeyi merak ettim 4 çocuklu 2 evlilik yapmış bir adamı tercih edip neden bir eliniz yağda bir eliniz balda olan hayatınızı (üstelik anneniz hasta babanız ile Başbaşa kalmış) bıraktınız? Kaç yaşındasınız hani 22-23 olsanız belki aşk heyecanı derim ama 30’lu yaşlardaki bir kadın böyle bir şey yaparsa anlam veremem. Ayrıca eşiniz sizi ne yazık ki ‘kullanıyor’ siz de bunun farkındasınızdır. Ancak kendinizi ezdirirseniz yürür evliliğiniz, 4 çocuklu adama da çocuk falan yapmayın. Heyecanla bebek istediğinize dair şeyler yazmışsınız bir konuda sakın ama sakın yapmayın. Hayatınızın hatası evliliğiniz değil çocuk olur. Ama hayat sizin tabi muhtemelen devam ederseniz 1-2 çocuk yaparsınız.

Yok yüzünüzede söylerdim ama sizi (iyiki) tanımıyorum.
Evet hasta bakamam. Çünkü kendimi tanıyorum. Ama sizin gibi olsaydım önce o hastayı evime alır, bakarım sevaptır diye cengaverlik yapardım. Sonrada hastafan şöyle memnun değilim, şöyle pis, bakamıyorum, bak seni bırakır giderim diye tehdit ediyorum, ille de benim düzenime uyacak diye şikayet ederdim.

Ben dudak dudağa fotoğraf olduğuna ihtimal vermiyorum.

Bence sonuna kadar haklısın o adam seni sevmiyor konu sahibi resmen hizmetçi gibi görüyor sana çözüm yolu bırakmamış psikolojini bozmuş resmen önceki yorumları lütfen oku dört çocuğu varmış az yesin uşak tutsun sen kimsenin çocuğuna bakıcılık yapmak zorunda değilsin dengeyi evlendiğin adam sağlamaliydi resmen bedavaya getirmiş tüm hayatını seni somurmesine izin verme dön ülkene yumurtalarını dondur elbet bir gün düzgün biri denk gelit

Yaw illa seni birakcam demesi gerekmez, ama bu kadin eger dedigi kadar iyi ablalik yapiyorsa bu cocuklara kaybetmesinler onu zaten. Kim
Kimin cocuguna 3 gunden fazla katlanir normalde? Annelik degil ama ablalik yapabilir ve yeri gelince onca seyi yapmasina ragmen hic bir soz hakki yok. Burda baba suclu cunku kendisi ilgilenmedigi gibi kadinda birsey diyemiyor adi uvey anne oldugu icin.

Buarada canim
Senin bebegin daha kucuk ama
Buyudukce senle inatlastigi seylerde olacak o zaman sende belki
Ceza vereceksin ya da bi sekilde dogruyu gormesini saglamak isteyeceksin. Benim tam tersi biraz daha buyuk yaslarda cocuklarim oldugu icin biliyorum bunu. Bazen sesinide yukseltirsin bazen kizarsinda.. yani bi anne bunu yapar..bizde insaniz..ve bi anneninde yeri gelince sabri tukenebilir. Eger zamaninda uyumazsa cocuklarim mesela cok
Fena firca yerler benden… kizdigimda oluyor arada, neden kizmayim? Onlarinda bana kizdigi zamanlqr oluyor… ama iste oz anne cocukta sorun olmaz bunlar abartilmadigi surece.. ama bu kadin onlara agzini acsa sorun ve suc. Kocasinin tutumu degismezse bosansin

Ben dudak dudağa fotoğraf olduğuna ihtimal vermiyorum.
Dudak dudağa olmazsa yanak yanağa dolabının arkasında bile adamla kadının fotoğrafi varmjs ben bunu kabul edemem zaten bizde canavar değiliz tabi ki aile resmi olur ona kimse birşey diyemez ama kocamın ölmüş olsa dahi eşiyle öperken fotoğrafını görmek istemem ya bu da en doğal hakkım olurdu

Kızmak problem değil tont...
Cidden Allah korusun hoş örnekler değil ama mesela sen babasını kaybetmişse eğer çocuğunu yola getirmek için bak bende giderim haa demezsin. Başka ceza başka yöntemler okey. Ama o ilk yorumunda bunu okuduğumda içim sızladı benim.

Peki çocuğun en doğal hakkı?
Ben de çocuk olarak anne babamın fotoğrafını odamdan kaldırmak istemezdim ve bu benim en doğal hakkım olurdu.

Orda nasil yazdim tam
Hatirlamiyorum ama
Biraz olsun Kaybetme korkusu yasamasinda ne kotuluk var? Yerine baskasi gelirse daha iyi
Mi
Olur sence? Ki ben konu sahibi
Nasil anlatiyorsa ona gore yorum yapiyorum

Orda nasil yazdim tam
Hatirlamiyorum ama
Biraz olsun Kaybetme korkusu yasamasinda ne kotuluk var? Yerine baskasi gelirse daha iyi
Mi
Olur sence? Ki ben konu sahibi
Nasil anlatiyorsa ona gore yorum yapiyorum
Biz senle ne zaman zıtlaşsak birbirimizi ikna edemiyoruz. En iyisi boşver

Bu kadinin kocasi karisini kaybetme korkusu yasamali ki biraz daha cocuguyla ilgilensin. Bisey yok deyip ustunu kapatmakla sorun cozulmez bilakis daha buyuk sorunlar cikar ilerki zamanda

Biz senle ne zaman zıtlaşsak birbirimizi ikna edemiyoruz. En iyisi boşver
Canisi ikna edecek birsey yok.. yani cocuk zaten problemli.. sen saniyor musun cocugun buyuyunce hic kizmayacaksin ona keske soyledigin kadar koly olsaydi.. ya da disiplinli olmak zorunda olmayacaksin? Biri yazmis 12 yasinda bir
Kiz neden o kadar pis yemek
Yiyor diye? Yani cidden o yastaki bir cocuk daha usturuplu yer normalde. Demek bu zamana kadar ilgilenilmemis ya da bazi duygulari bu tarz davranislarla ortaya cikiyor. Belki
Kizin kendi annesi daha az ilgileniyodu, olamaz mi? Ama bunlar olsada kimsenin gozune batmaz.. iste oz uvey meselesi. Kalpsi degilim ben ama iki taraftan bakmaya calisiyorum sadece

Buarada cocuklara tehditvari olsun demiyorum, ama kaybedecegi raddeye gelince daha gec olacak

Biz seninle bu yüzden anlaşamıyoruz işte. Ben asla çocuğa kızamazsınız demedim ama sen bana diyorsun ki sende çocuklarına kızacaksın. Ben zaten buna evet kızarım demiştim.
Ben zaten ölüm acısı yaşayan çocuğu bende giderim bak haa diyerek tehdit etmek duygusal istismardır. Zaten problemli olan çocuğu daha da beter hale sürüklemektir diyorum.
Başka bir şey demiyorum.

Sonunda yazdim okumadin bence orayi.. tehdit degil ama evet eger sinirlarini zorlarsa kadin gidecek zaten.. bunu soylemek neden illa tehdit olsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…