eşimin kızı ve sorunlar

Benzer yaşlarda kızlarım var. Aynı şeyleri yapıyorlar. Bu yaşta çocukları anlamak gerekir. Ne çocuk ne yetişkinler. Arada bir yerlerde duruyorlar. Ben doğurduğum çocuğu eğitemiyorum. Ama sevgim hiç değişmiyor. Siz anneleri olmadığınız için size batıyor olabilir. Bende sinirleniyorum bazen,üzülüyorum ama onları da anlamaya çalışıyorum. Sizde öyle yapın. Bırakın odası dağınık olsun. Kalpler kırılmasın. Bir de onun açısından bakın. Annesini ne kadar özlüyordur. Yaşadığı acıyı anlamaya çalışın. Annesi ölmüş bir çocuktan bahsediyorsunuz. Ne kadar eksik,kalbi kırık ve mutsuzdur. Lütfen onu da anlayın,kusurlarını hoş görün,onu sevin.

[/QUOTE]
Ben öyle bir fotograf görmek istemezdim ama cocuklu adamla da evlenmezdim. Onceki yorumumda da belirttim adamin eski eşiyle ilişkisinden olan cocuklar devamli gozunun onundeyken sorun olmuyorsa fotografta sorun olmamali.

He cocuklu adamla evlendi diye zorunda mi zorunda bazi şeylere evet. Cocuklu adamla evleneyim cocugunu sevmeyeyim, sorumlulugunu almayayim oyle bir şey mi var? Cocuklar adamla yaşiyor evlenirken bunu biliyordu. Adama en başta cocuklarin sorumlulugunu almam deseydi belki adam evlenmeyecekti bile zaten aşk evliligi değilmiş vakit gecirmeden uzaktan bir iki gorusup adamla evlenmiş gitmiş direkt yurtdisina.

He cocuklu adamla evlendi diye zorunda mi zorunda bazi şeylere evet zorunda. Cocuklu adamla evleneyim cocugunu sevmeyeyim, sorumlulugunu almayayim oyle bir şey mi var? Cocuklar adamla yaşiyor evlenirken bunu biliyordu. Adama en başta cocuklarin sorumlulugunu almam deseydi belki adam evlenmeyecekti bile zaten aşk evliligi değilmiş vakit gecirmeden uzaktan bir iki gorusup adamla evlenmiş gitmiş direkt yurtdisina.
[/QUOTE]

%100 katılıyorum, göz var izan var adamın çocuğu varsa evet canım kardeşim çocuğuyla da uğraşmak zorundasın. çekmek istemeyen evlenmez, olur biter.

Son düzenleme:

Konu sahibesi baştan evlenmeyecekti. Daha önce de yazdım ben başkasının çocuğuna annelik edebilir miyim diye ölçüp tartmak gerekiyor, bu herkesin harcı değil. Ben yapamam mesela, o kadar anaç değilim. Mesele adamın da saçmalaması, konu sahibesinin de hiç düşünmeden hareket etmesi, hem kendini hem çocukları acaip bir duruma sokması. Yetişkin bir insan düşünmeden hareket etmemeli, yaptıklarının sonuçlarını hesaplamalı.

Son düzenleme:
Bu ne biçin üslup ya.

çocuklu iriyle evlenmeyi bende tercih etmezdim ama konu sahibi etmiş değil mi sorumluluğu da almaya çalışıyor bu çocuklarla aynı dili bile konuşmuyorlar başta aslında nasıl bir iletişim kurdular kim bilir? Tüm bunlarda asıl suç babanın bu çocuklar eve ayakkabıyla giriyor ve kadın başka kültürde yetiştiği için bunu istemiyor pilavı elle yiyor kadın karşı çıkıyor ama baba süs biberi olduğu için kadın çözümsüz kalıyor gideceğim artık Türkiye ye dediği için birileri vicdansız ilan etmiş ne yapacak bıktım demeye hakkı yok çocuklara birşey demeye hakkı yok resimi istemeye hakkı yok niye hakkı yok ? Bu küçücük çocukların ihtiyacı olduğu şey onlara eğitimi verecek düzgün bir babaya ihtiyaçları var yoksa bu kadın zamanla çıldıracak çıldırdığı için vicdansız biri diyeceğiz gene bence en doğru çözüm boşanmak çünkü kimse sevilmediği saygı duyulmadığı yerde hizmetçilik yaparak yaşamamalı. Çocuklu adamla yaşamayı tercih eden kadın çocukların günlük ihtiyaçlarını zaten karşılamış çocukların onu sevmemesi istememesi onun sorunu değil kimse bir başkasının çocuğuna devamlı müthiş bir sevgi ve şefkatle yaklaşamaz tüm şu yaşananlarda.

Bazı konularda insanlar toplanıp birini linçleyerek kendilerinin ne kadar melek olduğunu ispatlamaya çalıştıklarını düşünüyorum bu bana acınası geliyor açıkcası bu kadar mübarek varlıklar olsaydık uçardık herhalde. Malesef dünya böyle bir yer değil hepimizin kötü olduğu zamanlar olabiliyor

Konu sahibi neyi düşünerek evlendi ben çözemedim. Avrupa için desem "ailemin durumu çok iyi bir elim yağda, bir elim balda" diyor. E sevdi desem hiç yüz yüze gelmeden birini nasıl sever insan?
Biraz düşünseydi hatta çocuklarla evlenmeden önce vakit geçirseydi belki evlenmeyecekti bile

Bu ne biçin üslup ya.
Avukatıma gönderdim bile bu şahsı Zombibaykus11

Bir kere hakaret davası ödeyince bir daha herkesle böyle konuşmayacağını anlar mahkemede :) hayır en acıgımda reelde özgüveni olmayan bu cümleleri karşıma geçse kuramayacak tiplerin burada Aslan kesilmesi.
Birde ters psikoloji gibi bir akıl vermiş ki hayatında kaç tane psikoloji kitabı okudu merak ettim :)

Konu sahibesi daha önce de konu açmış mıydı, sankim hatırladım. Ben de anlayamadım cidden, sankim mesleği ve işi de vardı diye hatılıyorum her neyse maddi manevi rahat bir hayatı bırakıp uzaktan uzağa pek tanımadığı 3 kişinin arasına yaşamaya gidiyor. Orda da türlü sorunlar yaşıyor, horlanıyor. Gerçekten hiç akıl karı değil ben olsam bavulumu kapar dönerim. Avrupa için evlendiğini düşünmüyorum bedavaya kölelik yapıyor orda

Kendisi de çocuk sevgisi olmayan biriymiş zaten. O yüzden o çocukları anlayacak son kişi kendisi

Kendisi de çocuk sevgisi olmayan biriymiş zaten. O yüzden o çocukları anlayacak son kişi kendisi
Evet bir de bu insanlar anne oluyor Allah korusun yazık. Karşısında tramvatik hayatla nasıl mücadele edeceğini bilmeyen minicik çocuklar var. Verdikleri akıllar içler acısı. İnanılmaz bir sevgisizlik

ilk yorumumda da aynen böyle söyledim ben de hayatta yapamam. öğretmen olmama çocuklarla iç içe olmama rağmen içli dışlı ahh yavrum modunda olamadım hiçbir zaman. nasıl bir cesaretse bir de galiba uzaktan konusup evlenmiş. tabi ki sudan çıkmış balığa döner insan hal böyle olunca. üstüne bir de adam destek olmak yerine köstek olunca resmen hatalar silsilesi.

Yalnız gideceğim diye blöf yaptığı için bunu kullandığı için ‘vicdansız’ :) . Kadının resimle bir derdi yok defalarca sormuşlar resim seni rahatsız ediyor mu diye ‘hayır etmiyor’ demiş. Konusahibi değil başkaları rahatsız oldu resimden. Konusahibi ben anneleri ile olan resime bir şey demedim (başka bir konuda kız sormuş defalarca resimden rahatsız mısın diye yok demiş) bana saygı duymaları gerek çünkü resime izin verdim dediği , yaptığı kötü davranışlar için sizi terkedip giderim dedim ağladı krizlere girdi ama eşimle kavga ettim bu yüzden ‘terketmekle’ tehdit edemiyorum dediği , bütün bunlara rağmen çocuk yapmaya çalışıyorum dediği için linç edildi hanımefendi. Bütün bu sorunlara rağmen boşanmak istemiyor ki kadın çocuk yapmaya çalışıyor. Sorun onun için kız çocuğunun kurallara uymaması. Bunu da terketmeyi, sevmemeyi dile getirerek çözmeye çalışıyor. Boşanacağım dese bir Allah’ın kulu haksızsın demez ama bu şartlarda yaptıkları ve davranışları ile tependen tırnağa (eşi ile birlikte) haksız. Adam zaten çocuklarla biri ilgilensin, Türk kültürü öğrensinler vs vs zihniyetinde belli ki. Çocuklarına Türkçe dahi öğretmemiş, konu sahibinden beklemiş anladığım kadarıyla. Ks de çocuk yapma derdinde. Allah akıl fikir versin.

Herkesin aksine ben bu yontemin ise yarayacagini dusunuyorum sonucta ergen filan ama bazi seyler ona yapiliyosa kiymetini bilsin. Eger gercek annesi
Olsaydinda bu yontem kisa bi sure ise yarayabilir diye dusunurdum. Yani bizler cocuklarimiza hic mi etki
Etsin diye bazi yontemleri denemiyoruz? Bazen kendi hallerine birakmak ve bazi seylerden yoksun kalmasi birseylerin farkina varmasini saglayabilir, kiymetini anlar diye dusunuyorum. Yani bu kiza bu kadar merhamet edilmesi annesini kaybetti diye -ki
Hep derim Allah bir cocugu babasiz biraksin annesiz birakmasin.. hayatta yeri dolmayacak bir kayip ama bu kadin evlendi
Cocuklari kbul etti diye gozu kapali herseyi kabul etmek zorunda mi? Kendi cocugu olsada arada ders vermek gerekir cocuklara, bunda
Neden sakinca olsun? Kocasi
Denen sahis gerekeni yapmasi gerek en azindan yaninda olaylar olurken. Baba bisey demezse cici(!) anneye istedigi muameleyi yapar, aynen burda bazilarinin dedigi
Gibi.. kabul ettiysen cekeceksin
Modunda.

Bunları yapanlar 18 20li yaşlarında olsalardı çekmek zorunda değildi ama suan cok küçük oldukları icin ve konu sahibi bilerek evlendiği icin kabul etmek + extra hassas davranmak zorunda. Herkesin harcı değildir. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin derler insana. Çelik gibi bir sinir sistemi gerekir. Karşısında hayata dair hicbirsey bilmeden annesiz kalan Minicik çocuklar var. Çocuklar zaten tramva yaşıyor. Bir yandan böyle davranırken diğer yandan bizi bırakma diye ağlıyorlar. Bu çocuklara -bana göre- kötü davranmak, ters psikoloji yapmak ki pedagoji eğitimi olmadan büyük bir günahtır. Ergenliği geçene kadar pedagog yardımıyla büyümeleri ve hassas davranılmaları gerekir. Konu sahibi sıkıntılı bir yola girmiş maalesef.
Baba konusunda bende öyle düşünüyorum. Burada pasif bir adam var kesinlikle idare edemiyor hiç bir şekilde bu durumu.

Konu sahibi hata yapmış.
Şuan enine boyuna olcsun.
Herkesin bazen gözüne perde inebilir başka konularda.
Konu sahibi de demek aşktan gözü kör oldu.
Yaparım diye tahmin etti yapamıyor o zaman yol yakınken kurtulması lazım bu durumdan.
Çünkü sadece çocuk değil ki sorun
Sorunun en büyüğü adam.
Eve hizmetci almis edasıyla hareket ediyor
Ben şuan kendi cocuguma bile bakarken zorlanıyorum
Sizin işiniz çok çok zor.

Çekmesin adami boşasin zaten. Adam dogru durust ilgilenmese de cocuklarina el alemin biri bagirinca zoruna gider, cocugum olmasa da bunu anlayabilirim. Cocuklara bakiyor bile olsa anne olamaz işte.

Ee cocuklarina kizilmasini hoş karsilamamasi tamam ama bunun yaninda kendisinin mudahale etmesi, ilgilenmesi gereken şeyler var ve bunu yapmiyor sorun da burada, yapacak şey de belli bu durumda cocugun odasindaki fotograf vs mevzu bile degil.

Çocuk yapma fikri ve o evde kalma konusunda kendisini oldukça haksız buluyorum. Bu böyle devam ederse gideceğim demeyi vicdansızlık olarak göremedim ben eşi ona da kızmış. Sesini yükseltmesin , gideceğim demesin ne yapsın ayağının altına yatsın o zmaan bu çocukların bunu insan sahip olduğu çocuğa yapmıyorsa kusura bakmayın bir yıldır birlikte yaşadığı çocuğa da yapmaz resimden rahatsız olduğunu elli kere baktığını hatta bazen o kadınla konuştuğunu anlattı gayet rahatsız resimden kimseye dile getirememiş burda bazı hanfendiler kendilerinde "had" bildirdiler. Nasıl bildirmekse bana komik geliyor bu tutum bu kadın kendine o kadar saygısızlık yaptırmış ki burdakiler de kadını ezme "haddini" kendilerinde bulmuş. Kadının en büyük hatası öz değerinin ve kendine saygısının olmaması kimse dünyaya başka biririnin çocuğuna hizmetçilik yapmak için gelmiyor o çocuk eğitilmediyse bu kadının sorumluluğu değil.

Herkes o çocuğu sevmek ve sorumluluğunu almak "zorunda" demiş de bana saçma geliyor insanlar aşık olup evlendikleri kişileri zamanla sevemeyebiliyor kadın saygı duymak zorunda baba olarak o çocuğun sorumluluğu babada kadın yemeklerini yapıyor onlara destek oluyorsa bu zaten zamanla sevgiyi getirir ama kız tabi ki altı yıldan sonr babayı paylaşamamış bunu çözmeleri gerek onun yaptığı kıskançlıklar bir süre sonra kadını yorar ve iter çünkü günün sonunda onun çocuğu değil gerçek olan bu adam buna göre dengeyi kurmalıydı

Mevzu fotoğraf değil ama bir gösterge aslında adamın gözünde kadın yurt dışına gelmiş kültürü dili öğretecek ee bedava sex yapacağı bir varlık. Acilen boşanmalı adam parayla birini tutsun

Sizi kıskanıyor bariz belli ama bu kıskançlığın altında babayı paylaşamamak var. Bide üstüne ergenlik dönemi başlangıcı Allah yardımcın olsun Destek alma imkanınız varsa bence ihmal etmeyin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…