eşimin kızı ve sorunlar

Oysa ki kimse kocasının eski eşini öptüğü fotoğraflara bakmak zorunda değil. Ölmüş kadından ne istiyorsun diyen bile çıkmış çok tuhaf insanlar aynısını kendi yaşasa iddiaya girerim bu hanımın yaptığı onda bir hoşgörüye sahip olamazlar
Hiçbir çocuk da annesiyle babasının fotoğrafını yeni eş tribe girmesin diye kaldırmak zorunda değil. Çünkü adam evlendi diye çocuk eski ailesini silmek zorunda değil. Her gün annesiyle babasının fotoğrafına bakmak isteyebilir.
Evde annem babam ve benim fotoğraflarımız var çerçevede. Allah korısun aynısı başıma gelse babamın yeni hanımı evime gelecek diye asla kaldırmam. Hadi benim evim ayrı, kardeşim baba evinde hala, o da odasındakileri asla kaldırmaz.
Bu durumda yeni eşe bir önerim şu olabilir:

Koşa koşa çocuklu adamla evlenmesinler.

Hiç şaşmaz çünkü. Kk da bile yüzden fazla konu vardor kesin. Çocuklu adamla evlenip sonda çocuktan rahatsız olanlar

Bakın bu mesajınızda buram buram bana minnet duyulsun tribi kokuyor.
10 ayda, 300 günde 2 kez mezarlığa götürdünüz diye kız size kul köle olmalı, yaşlandığında su vermeli değil mi?
Hanimefendicigim minnet degil sadece beni büyük yerine koysun, saygı duysun, bağırıp çağırmasın diyorum. Ben kendi doğurduğum çocuğa da bunu yapmasına müsade etmezdim ama önlemlerimi alirdim bu tarz yetiştirmezdim. Ben kaç yasindayim anneme böyle davrandığımı hatırlamıyorum.

Sana bisey olsa esinin evlenmemesi derken🙄 valla dunyanin cok hali var ama bunu soylemeye bile hakkin yok. Esler ayriliyo vs yine evleniyo. Yani ezdirmemesi daha dogru bir sey.

Buarada ben soyledim biraz cocuga damardan girsin diye, cunku bu kadin gitmeden gidebilecegi ihtimalini gorsun.. kaldi ki kac kisi dedik sorunun buyugu kocasinda.. kadin cocuklu biriyle evlendi diye köle mi oluyo?

Olaya sadece cocuk acisindan bakiyor bazisi ama
Biraz daha devam ederse psikoloji kalmayacak bu kadindada..yazik gunah degil mi? Valla okudukca ben kocasina gicik oluyorum. Bu kadar gerikafali nasil olabilir insan? Bi uzmana goturse nolur yani?
Valla dedim. Ortak bir oğlumuz olduğu için hakkım var. Ha neden dedim. Eşim annesini küçükken kaybetmiş ve üvey anne elinde heder olmuş. Paraya tapan, para için her şeyi yapan kadının elinde zorlukla büyümüş. Zaten çok hassastı bu konuda. Bundan konuşuyorduk. Bende dedim ki sen zaten yaşamışsın, çocuğuma yaşatma aynısını. O da aynısını benden istedi bu konuda hassas olduğu için.

Yani ben üzülmüyorum kadına ne diyeyim. Senin de evladın var. Böyle psikolojisi bozukken bak sana küserim, seni bırakır giderim haa der misin? Kaldı ki bu çocuk ağır bir kaybetme travması zaten yaşamış

Şöyle ileri geri konuşanlar var ya, 1 hafta versen bakmazlar problemli çocuklara ama havadan atiyorlar. Ben bakıyorum bakmaktan da gocunmuyorum, ki 12 yaşındaki çocuğun ağzına su vermeye mecbur olmasam da, çoğunlukla suyunu benden ister, kendin al diyince yalvardığı icin dayanamam veririm, kalkıp şöyle böyle diyorlar. Başkalarına kötüsün diyerek kendinizi mi tatmin ediyorsunuz. Ben muhteşemim mükemmelim diye. Hayat çok uzun ne olacağını bilemiyoruz. Biraz hayati tecrübe edip büyük konusmayalimm ve düşünerek konuşalım.
Bu çocukla benden başka kimsenin kolay kolay dayanabileceğini sanmıyorum. Yemek verip lütfetmiş mi oluyorsun demiş biri. Ben tüm ozbakimi ve herseyiyle 4 dörtlük ilgileniyorum sadece 1 kap yemek vermiyorum.
Ben kolayı seçmedim, kaçmadım gitmedim şimdiye kadar, en geç 1 hafta içinde gitmeyi planlıyorum. Ben gidip tüm sorumlulugu atarım üstümden, hayatıma da devam ederim.
Cozum diyorum cozum var mi?? Aynı durumu yaşayan var mi??? Kolay kolay kimse gelip te onunla yaşamaz. Hayatı etkilenmesin, ben şimdi yapamıyorum diye gidicem, gitmeden cozum var mi, bunlari aşabilenler var mi diye soruyorum. Arkamdan cok ağlayacak, çok üzülecek adım gibi biliyorum. Dün ben onu çok seviyorum diye ağlıyordu.
Ama benim dayanacak gucum kalmadı, hayatımda bu kadar huzursuzluk istemiyorum. Hayatımın son dönemlerini böyle geçirmek istemiyorum.

Hiçbir çocuk da annesiyle babasının fotoğrafını yeni eş tribe girmesin diye kaldırmak zorunda değil. Çünkü adam evlendi diye çocuk eski ailesini silmek zorunda değil. Her gün annesiyle babasının fotoğrafına bakmak isteyebilir.
Evde annem babam ve benim fotoğraflarımız var çerçevede. Allah korısun aynısı başıma gelse babamın yeni hanımı evime gelecek diye asla kaldırmam. Hadi benim evim ayrı, kardeşim baba evinde hala, o da odasındakileri asla kaldırmaz.
Bu durumda yeni eşe bir önerim şu olabilir:

Koşa koşa çocuklu adamla evlenmesinler.

Hiç şaşmaz çünkü. Kk da bile yüzden fazla konu vardor kesin. Çocuklu adamla evlenip sonda çocuktan rahatsız olanlar
Kimse bence de çocuklu insanlarla evlenmesin çocuğu olmadan durum eşitse böyle bir evlilik düzgün gidebilir iki taraf da çocukla evlenirse herkesin eski karisi ve kocasıyla öpücük lu fotoğrafı mi olacak büyük boy duvarlarda ne alaka cidden ne alaka ya yani alakaya maydonoz gel bize bazı bazı bunun çocuğun psikolojisi icin annesi ile babasının muhakkak öpüşürken olan fotoğrafı mi gerekiyor duvarlarda ..

Arkadaşlar tekrar merhaba
Gelen yorumları okudum toplu cevap vermek istiyorum.

—Evliliğin başlangıcına gelirsek. Kardeşlerimiz bizi tanıştırdı. Telefonda konuşarak evlenmedik. 1 yıl nişanlı kaldık. Ve sonrasında vize işlemleri için bekledik. Hiç tanımadığım, ailesini tanımadığım görüntülü konuşarak biriyle tanışıp evlenmedim. Türkiye de tüm adetleri, gelenek göreneklere göre yaptık. Türkiye de çocuklarla aynı yatakta uyudum, beraber çok vakit geçirdik.

—Bu benim ikinci evliliğim çocuğum yok. Çok kötü bir evlilik geçirdim. Sürekli aldatmalar, eve kadın getirmeler, sabrettim ama sonunda boşandım. Yaklaşık 10 yıl daha uzun süre evlenmedim. 37 yaşındayım. Evlenmeyi hic düşünmedim de diyebilirim. Evlilikten o kadar soğumuştum ve rüyalarımda evlendiğimi görüp kabusla uyanırdım o derece. Evlenmek için evlenecek, ikinci de bile bile lades diyebilecek biri değilim. Düzenli bir işim, iyi bir ortamım, ailem vardı. Üniversite mezunu, kendi çapında guzel görünümlü biriyim. Aha evde kaldım deyip, pat diye ilk gelen talebe atlamadım. Ben gerçekten çocukların annelerini kaybetmelerine çok üzüldüm, vicdanım yaralandı, dedim bu zamana kadar yedim içtim güldüm eğlendim, o 2 çocuğa yardımcı olup Allah’ın sevabını kazanırım, annemde beni hep böyle diyerek motive etti. Ben görüşmeyi böyle kabul ettim. Boşanmış bir aile olsa kesinlikle kabul etmezdim. Çünkü en ufak bir riske, huzursuzluğa kendimi atmayı tercih etmezdim. İnsan neden evlenir, mutlu olmak icin, ben neden risk alayım?

—Ben nişanlıyken eşimle bir konuda tartıştık, yok dedim bu böyle olmaz ve kendisiyle ayrıldım ve ertesi gun konsolosluktan bir işlem yapmam gerekiyordu onu yapmazsam zaten gidemeyecektim ve dönüşü olmayacaktı. Ve ben uyuyordum yarım saat vardı yoktu. Kız beni ağlayarak aradı, “gittin mii nooolurrr git ben sensiz yasayamamm” diye. Hani bana vicdansız diyenler olmuş, ben çocuğun lafıyla kalktım gittim, gitmez olaydım ayaklarım kırılsaydı da.

—Ben yapı olarak anaç biriyim, kardeşlerimi de öyleydim, koruyup kollardım. Sülale de herkesin parmakla gösterdiği, evlat, abla, teyze, hala oldum. Haa bunu da kendimi övmek için degil, burada yazıyorum, günlük hayatımda söylediğim şeyler değildir. Zaten herkes kendini bilir.

—Yurtdışına oturum icin mi gittin diyenler, benim elimde olsa burada 1 gun yaşamazdım. 1 tane arkadasim yok, 1 kişiyle oturup sohbet edemiyorum. Kursa gittim hepsi yabancı, etrafımda Türk yok. Saat 5 ten sonra hayat bitiyor burada. Turkiye deki akşam 7 de bi arkadaşımla oturayim kahve içeyim yok, sadece içkili mekanlar açık. Ayrıca ailemi 2 gun görmeden yapamazken, böyle bir ayrılığa niye, plan yaparak geleyim ki? Ve ayrıca şuan oturumum var, istediğim zaman ayrı eve çıkıp, çalışıp kendime burada da düzen kurabilirim. Neden buraya bu kadar şey yazıp kendimi yorayım, amacim bu olsa?

—Bana vicdansız diyenleri kendi vicdanıyla başbaşa bırakıyorum. Ben böyle olacağını bile bile, risk alarak gelmedim. Çocuklar bana karşı çok iyiydi, çok saygılıydı ( küçük hala oyle).

—çocuk konusuna gelince, ben bir daha biriyle tanışayım evleneyim gibi bir duruma asla girmem ( ki ayrılık konusuna içim el vermiyor). Ben çocukları böylesine severken annelik duygusunu tatmak istemem, gerçekten suç mu? Bu konu da eleştiriye de açığım.

— Bir de yazmayı unuttuğum bir şey var. Eşimin bu ikinci evliliği. Alt sokağımızda ilk eşi var. Ondan da iki oğlu var. Haftasonları o çocuklara da bakıyorum ama bakın o kadar vicdansızim ki, onlara baktığımı yazmak aklıma bile gelmemiş 😂😂 Cunku benim tek derdim saygı ve farkinda olmak. Çocukların anneleri sürekli çalıştığı icin bazen hafta içi de ben yedirip içiriyorum ama onlar büyük biri 16 biri 19 yaşında. O çocukların da anneleri sürekli hayatımızda ve sürekli eşimle konuşurlar,( ki ben gelmeden önce, biz hiç görüşmüyoruz gitmiyoruz gelmiyoruz demiş ti, ilk zamanlar kızdığımda tabiki gideceğim kimse karışamaz benim çocuklarım var orda dedi ve sustum sindirdim) bizim evdeki çocuklar da sürekli gider, kadın bizim çocukları götürür gezdirir hediyeler alır ama bu konuyu içimde sindirdim. Kadın iyi kadınmış diyerek, onun üzerine bir kere daha evlenmiş aralarında ne olabilir diyerek ses etmiyorum, o çocuklar da beni çok seviyor onlardan bir saygısızlık gormedim anneleri çok disiplinli yetiştirmiş.

—Ben buradaki bayanların bana gerçekten yol göstereceğini düşünerek yazdım, benim de yanlislarim olabilir, hepimiz insanız, ben sadece saygı bekliyorum diyorum, bunu kıza da belirtiyorum, ben senin için herseyi yaparım sadece karşılığında saygı bekliyorum, ama saygısız olursan benden birsey bekleme diye.

—Babasına pedagog konusunu tekrar söyledim, pedagog hiç bir sorunu yok dedi, sonlandırdı dedi, ok dedim.

— Dün eşimle konuştum. Buradaki bayan arkadaşların bazı söylediklerini söyledim. Dedim iş sende bitiyor, bunun daha 13 14 15 yaşları var. Arkamdan kapıyı kilitleyip beni dışarda bırakmasına çok sinirlendi. Bunu neden yaptın dedi, bilmiyorum dedi. Eşime hep beraber konuşalım dedi. Bu sefer kız başladı, beni degil kardesimi daha çok seviyor, ona hiç kızmıyor, ne yaparsa yapsın o mükemmel bir çocuk.
Günde en az 3 5 kere bana gelip, kardeşime kızsana, bak zıplıyor bak şunu yapıyor bunu yapıyor diye emir verir. Bende o gün dedim ki, ya neden kızayım çocuk guzel guzel oturuyor, sen ne istiyorsun çocuktan. Yokk sen onu seviyorsun ben yapsam bana kızarsın, off neler neler. Gerçekten oyle basım ağrıdı ki, basını kaldıramadım. Dedim canım ben gidicem, sen de mutlu hayatına devam et, daha da uzatmayalım.

—Yanı ben yokken daha mutlu olacaklar sa benim de kendimi paralamamin bir anlamı yok sanırım. Ben valizleri çıkardım, bu sefer yok gitme ben seni seviyorum. Yok artık dedim ya ben dayanamıyorum. İlk kez valizlerimi çıkardım çünkü gerçekten bıktım artık. Boşanma vs konularına girmedim. Biletimi alıp gidicem bir kaç güne. Artık döner miyim bilmiyorum. Ailemle konuşmam gerek. Bu kadar sıkıntı sinir stres. Buraya geldim babam vefat etti, cenazesine gidemedim. onun yasını tutamadan, sıkıntı halindeyim. Oyle arkadaşların bahsettiği gibi aslında hizmetci pozisyonunda olabilecek insan değildim ama hayat iste ne diyeyim.

—Atıp tutan arkadaşlara diyorum, ne diye atıp duruyorsunuz anlamadım, siz acaba 1 hafta ceker misiniz. Ben evet bilerek geldim, ama insan zannettim de geldim, beni yemeleri için gelmedim.

— Ben buraya cozum icin yazmıştım. İnanın o çocukları bırakıp gitmek en kolayı. Küçük oğlan valizleri görünce ayaklarıma kapandı ağladı. Nolur tatile gitme beni bırakma diye. Ben böyle arada derede kalmış durumdayım.

Ama gidicem. Buradaki bayanların yazılarından da anladığım kadarıyla, sen saçını süpürge de etsen, hizmetçilik de yapsan, yedirsen içirsen de, 1 laf dediğin de üvey anne oluyorsun karşındaki de 15 yaşında da olsa “çocuk” olacak ve hicbirsey diyemeyeceksin. Gerçekten ne gerek var bu yaftalamalari duymaya ve saçını süpürge etsen de, bir laf dediğinde “aaaa vicdansız üvey anne onlar yaraları herşey yapabilirler sen susacaksın” laflarini dinlemeye. Herkes başının çaresine baksın degil mi? Hep insanlari düşüne düşüne kendi hayatımı mahvettim zaten. Hayatta hep ezen degil ezilen olmayi tercih ettim ama olmadı, hep bir yerler de yanlış yaptım.

Yorumlarınız icin teşekkür ederim
Bir şeyi merak ettim 4 çocuklu 2 evlilik yapmış bir adamı tercih edip neden bir eliniz yağda bir eliniz balda olan hayatınızı (üstelik anneniz hasta babanız ile Başbaşa kalmış) bıraktınız? Kaç yaşındasınız hani 22-23 olsanız belki aşk heyecanı derim ama 30’lu yaşlardaki bir kadın böyle bir şey yaparsa anlam veremem. Ayrıca eşiniz sizi ne yazık ki ‘kullanıyor’ siz de bunun farkındasınızdır. Ancak kendinizi ezdirirseniz yürür evliliğiniz, 4 çocuklu adama da çocuk falan yapmayın. Heyecanla bebek istediğinize dair şeyler yazmışsınız bir konuda sakın ama sakın yapmayın. Hayatınızın hatası evliliğiniz değil çocuk olur. Ama hayat sizin tabi muhtemelen devam ederseniz 1-2 çocuk yaparsınız.

Çok sevindim benden çok coook iyi insanlar da varmış dünya da. Halbuki ben gördüklerimden yaşadıklarımdan sonra ortalamadan iyi bir insan olduğumu düşünürdüm ve duyardım. Acaba hayatinizda böyle bir tecrübe yaşadınız mi yada kime ne iyilik yaptınız da böyle konuşuyorsunuz. Kaynananıza bir kap yemek vermemissinizdir, hasta düşse bakmazsınız gelip burda atıp tutuyorsunuz. Gerçekten çok sinir bozucusunuz. Nasıl böyle konuşabiliyorsunuz. Bir konu danıştım diye böyle kafanıza göre yazamazsınız kötüsün diye. Ben öneri almak icin yazdım, şahsıma hakaret et diye degil. Adabı ogretememisler sana, sanal diye atıyorsun böyle. Eminim muhteşem bir insansın. Hey Allahim yaa..
Yok yüzünüzede söylerdim ama sizi (iyiki) tanımıyorum.
Evet hasta bakamam. Çünkü kendimi tanıyorum. Ama sizin gibi olsaydım önce o hastayı evime alır, bakarım sevaptır diye cengaverlik yapardım. Sonrada hastafan şöyle memnun değilim, şöyle pis, bakamıyorum, bak seni bırakır giderim diye tehdit ediyorum, ille de benim düzenime uyacak diye şikayet ederdim.

Kimse bence de çocuklu insanlarla evlenmesin çocuğu olmadan durum eşitse böyle bir evlilik düzgün gidebilir iki taraf da çocukla evlenirse herkesin eski karisi ve kocasıyla öpücük lu fotoğrafı mi olacak büyük boy duvarlarda ne alaka cidden ne alaka ya yani alakaya maydonoz gel bize bazı bazı bunun çocuğun psikolojisi icin annesi ile babasının muhakkak öpüşürken olan fotoğrafı mi gerekiyor duvarlarda ..
Ben dudak dudağa fotoğraf olduğuna ihtimal vermiyorum.

Şöyle ileri geri konuşanlar var ya, 1 hafta versen bakmazlar problemli çocuklara ama havadan atiyorlar. Ben bakıyorum bakmaktan da gocunmuyorum, ki 12 yaşındaki çocuğun ağzına su vermeye mecbur olmasam da, çoğunlukla suyunu benden ister, kendin al diyince yalvardığı icin dayanamam veririm, kalkıp şöyle böyle diyorlar. Başkalarına kötüsün diyerek kendinizi mi tatmin ediyorsunuz. Ben muhteşemim mükemmelim diye. Hayat çok uzun ne olacağını bilemiyoruz. Biraz hayati tecrübe edip büyük konusmayalimm ve düşünerek konuşalım.
Bu çocukla benden başka kimsenin kolay kolay dayanabileceğini sanmıyorum. Yemek verip lütfetmiş mi oluyorsun demiş biri. Ben tüm ozbakimi ve herseyiyle 4 dörtlük ilgileniyorum sadece 1 kap yemek vermiyorum.
Ben kolayı seçmedim, kaçmadım gitmedim şimdiye kadar, en geç 1 hafta içinde gitmeyi planlıyorum. Ben gidip tüm sorumlulugu atarım üstümden, hayatıma da devam ederim.
Cozum diyorum cozum var mi?? Aynı durumu yaşayan var mi??? Kolay kolay kimse gelip te onunla yaşamaz. Hayatı etkilenmesin, ben şimdi yapamıyorum diye gidicem, gitmeden cozum var mi, bunlari aşabilenler var mi diye soruyorum. Arkamdan cok ağlayacak, çok üzülecek adım gibi biliyorum. Dün ben onu çok seviyorum diye ağlıyordu.
Ama benim dayanacak gucum kalmadı, hayatımda bu kadar huzursuzluk istemiyorum. Hayatımın son dönemlerini böyle geçirmek istemiyorum.
Bence sonuna kadar haklısın o adam seni sevmiyor konu sahibi resmen hizmetçi gibi görüyor sana çözüm yolu bırakmamış psikolojini bozmuş resmen önceki yorumları lütfen oku dört çocuğu varmış az yesin uşak tutsun sen kimsenin çocuğuna bakıcılık yapmak zorunda değilsin dengeyi evlendiğin adam sağlamaliydi resmen bedavaya getirmiş tüm hayatını seni somurmesine izin verme dön ülkene yumurtalarını dondur elbet bir gün düzgün biri denk gelit

Valla dedim. Ortak bir oğlumuz olduğu için hakkım var. Ha neden dedim. Eşim annesini küçükken kaybetmiş ve üvey anne elinde heder olmuş. Paraya tapan, para için her şeyi yapan kadının elinde zorlukla büyümüş. Zaten çok hassastı bu konuda. Bundan konuşuyorduk. Bende dedim ki sen zaten yaşamışsın, çocuğuma yaşatma aynısını. O da aynısını benden istedi bu konuda hassas olduğu için.

Yani ben üzülmüyorum kadına ne diyeyim. Senin de evladın var. Böyle psikolojisi bozukken bak sana küserim, seni bırakır giderim haa der misin? Kaldı ki bu çocuk ağır bir kaybetme travması zaten yaşamış
Yaw illa seni birakcam demesi gerekmez, ama bu kadin eger dedigi kadar iyi ablalik yapiyorsa bu cocuklara kaybetmesinler onu zaten. Kim
Kimin cocuguna 3 gunden fazla katlanir normalde? Annelik degil ama ablalik yapabilir ve yeri gelince onca seyi yapmasina ragmen hic bir soz hakki yok. Burda baba suclu cunku kendisi ilgilenmedigi gibi kadinda birsey diyemiyor adi uvey anne oldugu icin.

Buarada canim
Senin bebegin daha kucuk ama
Buyudukce senle inatlastigi seylerde olacak o zaman sende belki
Ceza vereceksin ya da bi sekilde dogruyu gormesini saglamak isteyeceksin. Benim tam tersi biraz daha buyuk yaslarda cocuklarim oldugu icin biliyorum bunu. Bazen sesinide yukseltirsin bazen kizarsinda.. yani bi anne bunu yapar..bizde insaniz..ve bi anneninde yeri gelince sabri tukenebilir. Eger zamaninda uyumazsa cocuklarim mesela cok
Fena firca yerler benden… kizdigimda oluyor arada, neden kizmayim? Onlarinda bana kizdigi zamanlqr oluyor… ama iste oz anne cocukta sorun olmaz bunlar abartilmadigi surece.. ama bu kadin onlara agzini acsa sorun ve suc. Kocasinin tutumu degismezse bosansin

Ben dudak dudağa fotoğraf olduğuna ihtimal vermiyorum.
Dudak dudağa olmazsa yanak yanağa dolabının arkasında bile adamla kadının fotoğrafi varmjs ben bunu kabul edemem zaten bizde canavar değiliz tabi ki aile resmi olur ona kimse birşey diyemez ama kocamın ölmüş olsa dahi eşiyle öperken fotoğrafını görmek istemem ya bu da en doğal hakkım olurdu

Yaw illa seni birakcam demesi gerekmez, ama bu kadin eger dedigi kadar iyi ablalik yapiyorsa bu cocuklara kaybetmesinler onu zaten. Kim
Kimin cocuguna 3 gunden fazla katlanir normalde? Annelik degil ama ablalik yapabilir ve yeri gelince onca seyi yapmasina ragmen hic bir soz hakki yok. Burda baba suclu cunku kendisi ilgilenmedigi gibi kadinda birsey diyemiyor adi uvey anne oldugu icin.

Buarada canim
Senin bebegin daha kucuk ama
Buyudukce senle inatlastigi seylerde olacak o zaman sende belki
Ceza vereceksin ya da bi sekilde dogruyu gormesini saglamak isteyeceksin. Benim tam tersi biraz daha buyuk yaslarda cocuklarim oldugu icin biliyorum bunu. Bazen sesinide yukseltirsin bazen kizarsinda.. yani bi anne bunu yapar..bizde insaniz..ve bi anneninde yeri gelince sabri tukenebilir. Eger zamaninda uyumazsa cocuklarim mesela cok
Fena firca yerler benden… kizdigimda oluyor arada, neden kizmayim? Onlarinda bana kizdigi zamanlqr oluyor… ama iste oz anne cocukta sorun olmaz bunlar abartilmadigi surece.. ama bu kadin onlara agzini acsa soeun ve suc. Kocasinin tutumu degismezse bosansin
Kızmak problem değil tont...
Cidden Allah korusun hoş örnekler değil ama mesela sen babasını kaybetmişse eğer çocuğunu yola getirmek için bak bende giderim haa demezsin. Başka ceza başka yöntemler okey. Ama o ilk yorumunda bunu okuduğumda içim sızladı benim.

Dudak dudağa olmazsa yanak yanağa dolabının arkasında bile adamla kadının fotoğrafi varmjs ben bunu kabul edemem zaten bizde canavar değiliz tabi ki aile resmi olur ona kimse birşey diyemez ama kocamın ölmüş olsa dahi eşiyle öperken fotoğrafını görmek istemem ya bu da en doğal hakkım olurdu
Peki çocuğun en doğal hakkı?
Ben de çocuk olarak anne babamın fotoğrafını odamdan kaldırmak istemezdim ve bu benim en doğal hakkım olurdu.

Kızmak problem değil tont...
Cidden Allah korusun hoş örnekler değil ama mesela sen babasını kaybetmişse eğer çocuğunu yola getirmek için bak bende giderim haa demezsin. Başka ceza başka yöntemler okey. Ama o ilk yorumunda bunu okuduğumda içim sızladı benim.
Orda nasil yazdim tam
Hatirlamiyorum ama
Biraz olsun Kaybetme korkusu yasamasinda ne kotuluk var? Yerine baskasi gelirse daha iyi
Mi
Olur sence? Ki ben konu sahibi
Nasil anlatiyorsa ona gore yorum yapiyorum

Orda nasil yazdim tam
Hatirlamiyorum ama
Biraz olsun Kaybetme korkusu yasamasinda ne kotuluk var? Yerine baskasi gelirse daha iyi
Mi
Olur sence? Ki ben konu sahibi
Nasil anlatiyorsa ona gore yorum yapiyorum
Biz senle ne zaman zıtlaşsak birbirimizi ikna edemiyoruz. En iyisi boşver😃

Bu kadinin kocasi karisini kaybetme korkusu yasamali ki biraz daha cocuguyla ilgilensin. Bisey yok deyip ustunu kapatmakla sorun cozulmez bilakis daha buyuk sorunlar cikar ilerki zamanda

Biz senle ne zaman zıtlaşsak birbirimizi ikna edemiyoruz. En iyisi boşver😃
Canisi ikna edecek birsey yok.. yani cocuk zaten problemli.. sen saniyor musun cocugun buyuyunce hic kizmayacaksin ona🙄 keske soyledigin kadar koly olsaydi.. ya da disiplinli olmak zorunda olmayacaksin? Biri yazmis 12 yasinda bir
Kiz neden o kadar pis yemek
Yiyor diye? Yani cidden o yastaki bir cocuk daha usturuplu yer normalde. Demek bu zamana kadar ilgilenilmemis ya da bazi duygulari bu tarz davranislarla ortaya cikiyor. Belki
Kizin kendi annesi daha az ilgileniyodu, olamaz mi? Ama bunlar olsada kimsenin gozune batmaz.. iste oz uvey meselesi. Kalpsi degilim ben ama iki taraftan bakmaya calisiyorum sadece

Buarada cocuklara tehditvari olsun demiyorum, ama kaybedecegi raddeye gelince daha gec olacak

Canisi ikna edecek birsey yok.. yani cocuk zaten problemli.. sen saniyor musun cocugun buyuyunce hic kizmayacaksin ona🙄 keske soyledigin kadar koly olsaydi.. ya da disiplinli olmak zorunda olmayacaksin? Biri yazmis 12 yasinda bir
Kiz neden o kadar pis yemek
Yiyor diye? Yani cidden o yastaki bir cocuk daha usturuplu yer normalde. Demek bu zamana kadar ilgilenilmemis ya da bazi duygulari bu tarz davranislarla ortaya cikiyor. Belki
Kizin kendi annesi daha az ilgileniyodu, olamaz mi? Ama bunlar olsada kimsenin gozune batmaz.. iste oz uvey meselesi. Kalpsi degilim ben ama iki taraftan bakmaya calisiyorum sadece
Biz seninle bu yüzden anlaşamıyoruz işte. Ben asla çocuğa kızamazsınız demedim ama sen bana diyorsun ki sende çocuklarına kızacaksın. Ben zaten buna evet kızarım demiştim.
Ben zaten ölüm acısı yaşayan çocuğu bende giderim bak haa diyerek tehdit etmek duygusal istismardır. Zaten problemli olan çocuğu daha da beter hale sürüklemektir diyorum.
Başka bir şey demiyorum.

Biz seninle bu yüzden anlaşamıyoruz işte. Ben asla çocuğa kızamazsınız demedim ama sen bana diyorsun ki sende çocuklarına kızacaksın. Ben zaten buna evet kızarım demiştim.
Ben zaten ölüm acısı yaşayan çocuğu bende giderim bak haa diyerek tehdit etmek duygusal istismardır. Zaten problemli olan çocuğu daha da beter hale sürüklemektir diyorum.
Başka bir şey demiyorum.
Sonunda yazdim okumadin bence orayi.. tehdit degil ama evet eger sinirlarini zorlarsa kadin gidecek zaten.. bunu soylemek neden illa tehdit olsun?

Back