Bunu adam düşünecek çocuklarının uzman desteğine ihtiyacı olduğunu kabul edecek, çocuklarını uzmana götürüp sürekli terapi almalarını sağlayacak, çocuğa saygısız demeyecek ama eşiyle de koordineli olacak, ne eşini çocuklarına ne çocuklarını eşine ezdirmezse, çocuklarına onları çok sevdiğini gösterirse zamanla her şey yoluna girer.
Mesela adam bir akşam yemeği öncesi mutfağa girse salatayı yaparken hadi hep beraber iş bölümü yapıyoruz dese, evde herkesin birbirine yardım etmesini sağlasa çocuklar birkaç defa kulak ardı eder ama zamanla babalarına uyum sağlarlar, babalarının eşini de benimserler babadır alışma sürecinde her iki tarafı da birbirine ısındıracak olan kişi.
Baba sorumluluğu atmış, üye açısından düşünüyoruz ama çocuklar açısından da düşünmek lazım, konu sahibesinden özür dilerim çocuk gözünden yazıyorum o yüzden yanlış anlaşılmasın lütfen, anneniz ölmüş babanız evlenmiş ve sizi evlendiği kadına bırakıyor, evlendiği kadın ellerinizi yıkayın diyor, odanızı toplayın diyor, size bir takım kurallar getirmeye çalışıyor, çocuklar burası bizim evimiz babamızla iyiydik, X bize annelik taslıyor bizim annemiz var tepkisi gösterir, anne veya babanızın yanında başkasını görmeyi kabullenmek kolay değildir tontriko, annen baban sağ mı bilmiyorum yaşıyorlarsa Allah sağlıklı ömür versin inşaallah, baban bugün evleniyorum dese evlense ve anne babanın evine bir kadın gelse, dünyanın en iyi kadını da olsa annenin daha önce kullandığı bardağa tabağa dokunması, kendi düzenini kurması bu yaşta senin bile tepkili yaklaşımına neden olur, babanın yanında onu görmek seni değişik duygulara sokar, annenin unutulduğunu düşünüp üzülürsün.
Bunu bir de çocuk yüreğinle düşün, annenin izlerinin o evden silineceği duygusunu her çocuk kaldıramaz.
Neden bu kadar empati yapabiliyorum, annemle babam yıllar evvel boşandı, ben 21 yaşındaydım ve evlenecektim kardeşim de gün gelecek evlenecekti, o yüzden babam bir süre sonra evlenmek istediğini söylediğinde olgunlukla karşıladık yalnız kalmasın istedik ama doğup büyüdüğümüz eve dünyanın en iyisi de olsa başka bir kadının gelmesine üzüldük de çünkü yatak odası gibi bazı eşyalar değişti ama koltuklar vitrinler, kullanılan mutfak eşyalarının bir kısmı annemindi, evden anneme ait eşyaların bir kısmı çıkacakken biz koliledik o duygu çok kötü, annenizin oturduğu koltukta başka bir kadının oturup sizin misafir gibi durmanız çok kötü, doğup büyüdüğünüz eve yabancılaşıyorsunuz, annenizin tüm fotoları kalkıyor ki biz kadın kırılmasın diye kendi odamıza bile annemizin fotosunu koyamadık, oysa babamın evlenip boşandığı 2 kocaman kızı olduğu saklanmadı.
O yüzden Allah sağlıklı ömür versin herkesin yuvasına huzur dirlik nasip olsun benimkine de inşaallah ama öksüz bir çocuğa annelik yapmam gerekse annesinin fotoları nasıl fotolar olursa olsun odasında durmasına sesimi çıkarmam, babası için geçmiş geçmişte kalır ama çocuk için dünyadaki mevcudiyetinin sebebidir annesiyle babası.