- 15 Temmuz 2016
- 8.166
- 13.643
- 248
Onları da sevindirmek istemiyorum .öyle yapınca amcalarının kendi yanlarında durduğunu anlayacaklar . İnşllah güzelce anlar beni ve davet etmez .Yeğeni için evladına tokat atan kocanın yeğenleri bir sürü terbiyesizce davranışlarda bulunmasına rağmen eve yemeğe çağırdığı gün hiç bir şey yapmam çocukları alır akşam AVM ye gezmeye giderim.
Maalesef her şey öyle olmuyor . İçimde çok fırtınalar koptu düğüne giderken ama gitme desem kavga çıkacaktı , belki o an çıkmasa bile sonrasında patlayacaktı o yüzden karışmadım . Fakat bu son yaptıkları çok üzüyor . İnşallah beni anlar ve bu tartışmalarımız hayırlı bir şekilde son bulur .Bazı yorumlarda söylendiği gibi yerimi ve haddimi bilir, çocukların ve eşin gelmesin denilen düğüne altınlarıyla giden eşi kapının önüne koyardım açıkçası.Kullanıldığını fark etmeyen, ikiyüzlülüğü sevgi sanan ve sürekli yalaka hareketler yapıp kendi haysiyetini korumayan adama karşıda içimde zerre sevgi kalmazdı.Onlar benim ailem, ya ailemle beni kabul edeceksiniz ya da bende yokum demeyen adamı da ben aile kabul etmem.Sinirlenmekte çok haklısınız.
Yirmi yıl boyunca kendinizi ezdirmek zor olmadı mı, en son evladınız da tokadı yemıs.Maalesef her şey öyle olmuyor . İçimde çok fırtınalar koptu düğüne giderken ama gitme desem kavga çıkacaktı , belki o an çıkmasa bile sonrasında patlayacaktı o yüzden karışmadım . Fakat bu son yaptıkları çok üzüyor . İnşallah beni anlar ve bu tartışmalarımız hayırlı bir şekilde son bulur .
bu konuda kardeşini ve yengesini suçluyor . Ben yeğenimin hatrına yapıyorum deyip işin içinden sıyrılmak istiyor . Yeğen de yeğen ola bariMaalesef her şey öyle olmuyor . İçimde çok fırtınalar koptu düğüne giderken ama gitme desem kavga çıkacaktı , belki o an çıkmasa bile sonrasında patlayacaktı o yüzden karışmadım . Fakat bu son yaptıkları çok üzüyor . İnşallah beni anlar ve bu tartışmalarımız hayırlı bir şekilde son bulur .
Ailesiyle uzaktayken bu kadar zoruma gitmiyordu fakat şu an aynı şehirdeyiz o yüzden yutmak daha zor gelmeye başladı . Önceleri yine bir nebze daha kolaydı ....Yirmi yıl boyunca kendinizi ezdirmek zor olmadı mı, en son evladınız da tokadı yemıs.
Kavga cıksa ne olur ki?
Evet anlattınız, ayrılın demedim kendinizi yirmi yıl boyunca neden ezdırdınız dedım.Ailesiyle uzaktayken bu kadar zoruma gitmiyordu fakat şu an aynı şehirdeyiz o yüzden yutmak daha zor gelmeye başladı . Önceleri yine bir nebze daha kolaydı ....
Herkes için ayrılık öyle basit değil , karşı taraf anlamak istemeyince ben de bugüne kadar hoşgörülü olmaya çalıştım . Ayrılsam sağlığım yüzünden çalışamam , gidecek bir yerim de yok . Ayrıca ayrılsam tüm mal varlığımızı onların yeme ihtimali çok yüksek , bunca yıl bir şekilde geçindik . Şimdi de onları sevindirmek istemiyorum . Umarım duygularımı anlatabilmişimdir :)
Nasıl ezdirdiniz ? diye sormanın alt metni bunca yıl ayrılmadan nasıl durdunuz demektir . O yüzden yazdım . Yorumunuza saygı duyuyorum . Tepkimin pasif olduğunu düşünebilir ve yazabilirsiniz fakat yaşamak çok başka , her şey burda yazıldığı gibi olmuyorEvet anlattınız, ayrılın demedim kendinizi yirmi yıl boyunca neden ezdırdınız dedım.
Ezmeseydı sızı boyle davranamazdı evladınıza vuramazdı, korkardı sizden gelecek tepkilerden.
Saygı duymuyor kendı ailesıne. Bu da ezmek oluyor.
Ben bu tarz durumlarda ya hep ya hiç mottosuyla hareket ediyorum.Daha en baştan evliliğimi ortaya koyuyorum, kişi ya aile olmayı öğrenir bu noktada ya da ilişki kopar gider.Kopuk giderse de umursamamak lazım çünkü zaten mutlu bir hayat süremem ben bu durumda.Eşimin de ilk evlendiğimizde beni yok saymak isteyen akrabaları oldu, açıkçası tepkimi ortaya koydum durum düzeldi.Siz biraz geç kalmışsınız.Fazlaca alttan almışsınız ve eşiniz diğer aile üyelerinin de desteğiyle olayı normalleştirmiş.Benim aile olma kavramım ben eşime karışmam o da bana asla karışamaz mantığında değil açıkçası.Ya önceliği olan, onurunu koruması gereken yeni bir aile kurduğunu anlayacak ya da ikimizde yolumuza bakacağız.Maalesef her şey öyle olmuyor . İçimde çok fırtınalar koptu düğüne giderken ama gitme desem kavga çıkacaktı , belki o an çıkmasa bile sonrasında patlayacaktı o yüzden karışmadım . Fakat bu son yaptıkları çok üzüyor . İnşallah beni anlar ve bu tartışmalarımız hayırlı bir şekilde son bulur .
Herkes aynı olgunlukta değil . Benim evlendiğimde ki şartlar , durumum ve yaşım gibi daha bir çok etmen vardı . Yani ne desem havada kalacak . Ne güzel benim yapamadığımı siz yapmışsınız . Ama bu demek değil ki ben tepkimi ortaya koymadım ya da hiç yolları ayırmakla tehdit etmedim demek değil . Herkesin eşi farklı , sizin adınıza sevindim . Mutluluğunuz daim olsun .Ben bu tarz durumlarda ya hep ya hiç mottosuyla hareket ediyorum.Daha en baştan evliliğimi ortaya koyuyorum, kişi ya aile olmayı öğrenir bu noktada ya da ilişki kopar gider.Kopuk giderse de umursamamak lazım çünkü zaten mutlu bir hayat süremem ben bu durumda.Eşimin de ilk evlendiğimizde beni yok saymak isteyen akrabaları oldu, açıkçası tepkimi ortaya koydum durum düzeldi.Siz biraz geç kalmışsınız.Fazlaca alttan almışsınız ve eşiniz diğer aile üyelerinin de desteğiyle olayı normalleştirmiş.Benim aile olma kavramım ben eşime karışmam o da bana asla karışamaz mantığında değil açıkçası.Ya önceliği olan, onurunu koruması gereken yeni bir aile kurduğunu anlayacak ya da ikimizde yolumuza bakacağız.
Yanlış anladınız, bende hemen ayrılıp gitmedim, evliliğimde çok zorlu süreçler geçirdim.Ama sabrında bir sonu oluyor bir noktadan sonra.Ayrılmak, düzeni bozmak, sevdiğin bir insanı hayatından çıkarmak kolay şeyler değil, mücadelesiz de olmamalı elbette ki.Evliliğimin ilk üç yılını bu tarz tartışmalar kavgalar, sinir krizleriyle geçirmiş bir insan olarak haddim değil sizi yargılamak.Yargıladığımı sanıp yanlış anladınız beni.Sadece kavgasız gürültüsüz hallolmuyor bu tarz şeyler.sabrederek insanın ancak ömründen gidiyor.Kavgasını verseydiniz keşke manasında söyledim.Siz sustukça onlar haklı olmuşlar çünkü, onca yıl sonrada anlamak istemeyeceklerdir haklı tavrınızı.Herkes aynı olgunlukta değil . Benim evlendiğimde ki şartlar , durumum ve yaşım gibi daha bir çok etmen vardı . Yani ne desem havada kalacak . Ne güzel benim yapamadığımı siz yapmışsınız . Ama bu demek değil ki ben tepkimi ortaya koymadım ya da hiç yolları ayırmakla tehdit etmedim demek değil . Herkesin eşi farklı , sizin adınıza sevindim . Mutluluğunuz daim olsun .
Ezdırmemenın diger anlamı Bosanmak degıl hoop orda dur bakalım demekNasıl ezdirdiniz ? diye sormanın alt metni bunca yıl ayrılmadan nasıl durdunuz demektir . O yüzden yazdım . Yorumunuza saygı duyuyorum . Tepkimin pasif olduğunu düşünebilir ve yazabilirsiniz fakat yaşamak çok başka , her şey burda yazıldığı gibi olmuyor
Tabi sizin görüşünüz siz sonuçta çok daha iyi biliyorsunuz eşinizi fakat evladına tokat atacak yeğeni için vallahi benim gözüm döner.Onları da sevindirmek istemiyorum .öyle yapınca amcalarının kendi yanlarında durduğunu anlayacaklar . İnşllah güzelce anlar beni ve davet etmez .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?