Haklısınız acemiliğime verin lütfenokumadim, okuyayim dedim ayri ayri bir suru mesajda yazmissiniz. toplu olarak konuya yazsaydiniz daha iyi olurdu. tum mesajlari okumak zorunda miyiz bir konuyu anlamak icin?
Keşke kendi ailelerinin olduğunun farkına varsalar.Ben şuan hiç biri ile görüşmüyorum doğru dürüst. En son biz düşman olduk. Ben herkese açtım ağzımı yumdum gözümü annemde en son evden kovdu amcamları oldu bitti kurtulduk.
Kesinlikle doğru söylemiş çocukları babalarından uzaklaşıyor. Bizimde öyle oldu mesela babam sizi okuttum dediği zaman kim okuttu ki sen değil annem okuttu bizi senin paran sigaranla kahvehaneye anca yetiyordu birde annemden tırtıklayıp yeğenlerine gönderiyordun bizim rıskımızı söyle şimdi kim okuttu bizi dedim. Dan diye kaldı. Bazen içimde öfke oluyor çok sevsemde bazen onu belli ediyorum ona karşı.
Böyle parça parça olmasını acemiliğime verin lütfen , eğer ilk attığım mesaj düzenlenebiliyorsa hemen düzenleyeceğim böylece daha sağlıklı cevaplar alırım diye umuyorum .Ya yorumlar arasinda cevap aramak zor :)
Direk ornekler verilse daha kesin cevap olur.
Pek deģişmez ama sanirim bu durum en iyisi yaninda konusmayin ama evladiniz soz konusu oldugunda susmayin.
Aaaaa nankörlükte zirve yapmışlar. Sonuna kadar haklısınız ne diyelim. Umarım eşiniz gerçekleri görür bir an önceBen bu çocukların annesiyle , evlilik ve nişanlılık sürecim boyunca yapmadığı rezillik kalmadığı için yaklaşık on küsür senedir konuşmuyorum . Tüm bunlara rağmen eşimin kardeşi - yani çocukların babası - hayırsız olduğu ve çocuklarla kavga etmenin anlamsız olduğunu düşündüğüm için evime gelebilmelerine izin verdim . İzin vermekle kalmadım , elimini hatrı uğruna en iyi şekilde ağırladım ve asla anneleriyle olan sıkıntımı yansıtmadım . Çocuklardan birisi şehir dışında çalışırken her izne geldiğinde paşalar gibi gezdirdik , cebinden beş kuruş çıkartmadık . Şimdi bu büyük olan - önceden şehir dışında çalışan - 3 yıldır burada olmasına rağmen bir kere evine akşam yemeğine çağırmadı . Amcasına ev hediyesi 20 liralık banyo seti aldı - maaşı 4000 küsür - Daha bunlar yetmiyormuş gibi benim çocuklarım , amcalarının evine o kadın kabul etmediği için bir kere gitmediler . Bu çocuklar aralarında yaş farkı olmasına rağmen hep benim çocuklarımı kıskandılar . Bu yaşlarında elleri ekmek tutarken bile çocuklarıma babaannelerinin harçlık göndermesini istemediler - küçük olan 28 yaşındaki - . Eşim bunca yıl maddi ve manevi destek olmuşken ve ben de bu çocukların yüzüne annelerinin yaptıklarını bir kere bile yüzlerine varmadığım halde küçük olan , düğününde ve isteme merasiminde annesi bizi istemedi diye - kendisi de istemedi çünkü beni bir kere bile aramadı durumu açıklamak ya da özür dilemek için - ben ve çocuklarım çağrılmadık . Eşim düğüne tek başına - altınlarıyla - gitti . Ve daha anlatmadığım bir sürü şey .....
Evet etkilememiş olabilir ama burası benim de evim . Düğününe bile çağrılmadığım adamı ve karısının evime gelmesini istemiyorum ve bunu dile getirdiğim için kötü ben oluyorum daha ne olsun ?
Bizim ki evlenmesine hatta düğününe beni ve çocuklarımı istememesine rağmen değerli . Eşim tüm buna rağmen yeni gelini ve yeğenini evimize davet ettiği için çıldırıyorum .
Ama konu sahibi yeğenlerini evde ağırlıyormuş zaten.Çocuklarının ve kendisinin yeğen düğününe davet edilmemesi, yeğenlerin babannenin çocuklarına verdiği harçlığa karışması gibi durumlardan sonra evde ağırlamak istememeye başlamış. Bu kadar olayın üstüne bir de eve davet edildiklerinde hazırlık yapıp ağırlamasını beklemek fazla olur konu sahibinin.Üç tane yeğenim var, en büyüğü yeni evli. Eşim sevmeyebilir, görüşmeyebilir, kardeşlerimi de sevmeyip görüşmeyebilir hiç sorun yok. Ama benim kardeşlerim ya da yeğenlerim hakkında konuşursa, evime gelemezler derse, kavga çıkarırsa ben daha beterini yaparım. Kimse eşim de dahil benim ailemle ilgili kötü bir yorum yapamaz.
Kızınıza vurması kötü olmuş. Ama kızınız belki kuzenleriyle iyi bir iletişim kurup abi kardeş ilişkisi yaşayabilecekken sizin nefretiniz sonucu onlara karşı dolmuş. Burada da hatalı olan sizsiniz. Aile ilişkilerini dengelemeyi becerememişsiniz.
Ama konu sahibi yeğenlerini evde ağırlıyormuş zaten.Çocuklarının ve kendisinin yeğen düğününe davet edilmemesi, yeğenlerin babannenin çocuklarına verdiği harçlığa karışması gibi durumlardan sonra evde ağırlamak istememeye başlamış. Bu kadar olayın üstüne bir de eve davet edildiklerinde hazırlık yapıp ağırlamasını beklemek fazla olur konu sahibinin.
Anneleri ile konuşmuyoruz . Annesini bahane ederek çağırmadı lakin bunca yıl evime gelirken “ O ne karışabilir? “ diyordu .Düğüne neden çağırılmadınız? Acaba geçmişte yaşadığınız farklı sorunlar olabilir mi?
Büyük kardeşi küs olmamıza rağmen çağırdı . Ayrıca anneleri istemezken evime gelirken ya da bizim kazandığımız parayla okurken karşı çıkabiliyorlar da şimdi mi annecil oldu ? Anlatmak istediğim olay bu . Biz de zaten gitmek istemiyorduk lakin bu kadar da yüzsüz olunmamalıydı . İtin hatrı yoksa sahibinin hatrı olmalı diye düşünüyorum . Çünkü lafta amcalarını sevdiklerini söylüyorlar . Davet beklemek şu şekilde anormal olurdu ; ben bu çocukları evime senede bir kere soksaydım , maddi yardım yapmasaydık , her geldiklerinde kavga etseydim fakat ben gerçekten iyi bir yenge oldum .Konuyu bilmiyoruz. Bu konuda rahatsızlık çıkaran taraf konu sahibi de olabilir, anlattığı gibi eltisi de. Tek taraflı dinliyoruz.
20 yıldır konuşmadığı insanların düğüne davet etmesini beklemek hatta o düğüne gitmeyi istemek de anormal değil mi? O kadar sene konuşma sonra düğün daveti bekle. Çocuk tabi ki düğününde anne babasını isteyecek, konuşulmayan yenge gelirse huzursuzluk çıkacağını bildiğinden onu davet etmeyecek. Amcası davet edilmiş, bence bir sorun yok.
Evet gönlünü almaya çalışıyor özür diledi fakat özür dilediği halde kızım ve ben biliyoruz ki yine böyle bir mevzu olursa kavga çıkacağı kesin . Şimdi tedirginim çünkü önümüz Ramazan ve iftar olsun bayram olsun çağırmamak konusunda eşimi ikna etmeye güreşeceğiz. Kavga etmekten yoruldum ....Konuşmazsa konuşmasın. Bi de gidip yatağı ayırıyormuş haklı gibi.
Siz ne yaptınız kızınıza vurduğunda? Kendini doğru düzgün affettirene kızının gönlünü alana kadar yüzüne bakmamanız lazım ailecek. İşleri düzeltmek için bir adım attı mı eşiniz?
Kuzenler yaşça oldukça büyük olmalarına rağmen babaannelerinin gönderdiği harçlığı kıskanacak ya da eşim lisede özele göndermeye karar verdiğinde “ Amca bırak bu işleri , yatırım yap . Bak aklımda şöyle böyle bir iş var ortak olalım mı ? . Devlet neylerine yetmiyor ? “ demesine rağmen benim kızım hala onlara karşı bir saygısızlık yapmış değil keza oğlumda .Üç tane yeğenim var, en büyüğü yeni evli. Eşim sevmeyebilir, görüşmeyebilir, kardeşlerimi de sevmeyip görüşmeyebilir hiç sorun yok. Ama benim kardeşlerim ya da yeğenlerim hakkında konuşursa, evime gelemezler derse, kavga çıkarırsa ben daha beterini yaparım. Kimse eşim de dahil benim ailemle ilgili kötü bir yorum yapamaz.
Kızınıza vurması kötü olmuş. Ama kızınız belki kuzenleriyle iyi bir iletişim kurup abi kardeş ilişkisi yaşayabilecekken sizin nefretiniz sonucu onlara karşı dolmuş. Burada da hatalı olan sizsiniz. Aile ilişkilerini dengelemeyi becerememişsiniz.
Şuna bir parentez açmak istiyorum . Eşimin ailesi ve eşim bu kadınla konuşmamı haklı buluyorlar. Yani huzursuz tarafın kendisi olduğu herkesin kabulüKonuyu bilmiyoruz. Bu konuda rahatsızlık çıkaran taraf konu sahibi de olabilir, anlattığı gibi eltisi de. Tek taraflı dinliyoruz.
20 yıldır konuşmadığı insanların düğüne davet etmesini beklemek hatta o düğüne gitmeyi istemek de anormal değil mi? O kadar sene konuşma sonra düğün daveti bekle. Çocuk tabi ki düğününde anne babasını isteyecek, konuşulmayan yenge gelirse huzursuzluk çıkacağını bildiğinden onu davet etmeyecek. Amcası davet edilmiş, bence bir sorun yok.
Ayrıca evime geldiklerinde en iyi şekilde ve güler yüzle ağırlayan , sofrayı hazırlayan benim .bu benim iyiliğimden kaynaklanıyor . Bunca yıldır bu böyleydi haliyle davet edilmeyi beklemek hakkım gitmesem bile .Konuyu bilmiyoruz. Bu konuda rahatsızlık çıkaran taraf konu sahibi de olabilir, anlattığı gibi eltisi de. Tek taraflı dinliyoruz.
O yüzsüzler de geliyor muBizim ki evlenmesine hatta düğününe beni ve çocuklarımı istememesine rağmen değerli . Eşim tüm buna rağmen yeni gelini ve yeğenini evimize davet ettiği için çıldırıyorum .
Evet maalesefO yüzsüzler de geliyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?